De beleidsstatus van je app checken

De beleidsstatus van je app geeft aan of er na een beoordeling blijkt dat je app niet voldoet aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars of de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars.

De beleidsstatus geeft alle actieve handhaving met betrekking tot je app weer, zoals afwijzing, verwijdering of opschorting op Google Play. Ook krijg je extra informatie die beschikbaar is, zodat je de problemen kunt oplossen die het Google Play-beleid schenden.

De beleidsstatus van je app bekijken

1. Open de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer in het linkermenu de optie Beleid > Beleidsstatus.
  4. Bekijk je beleidsstatus:
    • Als je het bericht Geen problemen gevonden ziet, zijn er geen handhavingsacties tegen je app uitgevoerd en hoef je niets te doen.
    • Als je app is afgewezen, is de laatste versie die je hebt gepubliceerd nog steeds beschikbaar op Google Play.
    • Als je app is verwijderd, is deze niet beschikbaar op Google Play totdat er een update is ingediend die voldoet aan het beleid.
    • Als je app is opgeschort, is deze niet meer beschikbaar op Google Play. Je kunt Bezwaar maken selecteren om bezwaar in te dienen tegen de beslissing.

Opmerking: Publiceer een afgewezen of verwijderde app pas opnieuw nadat de beleidsschending is verholpen.

Beleidsgerelateerde problemen oplossen

Als je app is afgewezen of verwijderd van Google Play, lees je de informatie over de resultaten van de beleidsreview in het Helpcentrum van de Play Console. Daar vind je ook informatie over hoe je bezwaar indient.

Gerelateerde content