Een app publiceren met getimed publiceren

U kunt getimed publiceren gebruiken om wijzigingen in uw app aan te brengen en deze te laten beoordelen en verwerken zonder direct live te gaan. Nadat de wijzigingen zijn goedgekeurd, kunt u bepalen wanneer ze live gaan op Google Play.

Getimed publiceren kan bijzonder nuttig zijn voor apps met langere beoordelingstijden, zoals apps die zijn ingediend door nieuwe ontwikkelaarsaccounts of door ontwikkelaars die deelnemen aan het programma Gemaakt voor gezinnen. Ook is het gemakkelijker om een app-update op een specifiek tijdstip te publiceren. Dit kan handig zijn bij het coördineren van een advertentiecampagne, een lanceringsevenement of een nieuwe APK-release met wijzigingen in de winkelvermelding of distributie van uw app.

Belangrijke opmerkingen over getimed publiceren

• Getimed publiceren is alleen beschikbaar voor app-updates en niet als u een app voor het eerst publiceert. Uw app moet al beschikbaar zijn om gebruik te maken van getimed publiceren.
  • Als u getimed publiceren wilt gebruiken voor uw productielancering, raden we ten zeerste aan eerst uw app te publiceren naar een gesloten testtrack.
  • Als u getimed publiceren selecteert, moet uw update worden verwerkt voordat deze live kan gaan. De verwerking kan enkele uren of (in uitzonderlijke gevallen) tot zeven dagen of langer duren, omdat dit afhankelijk is van de beoordelingstijd die van toepassing is op uw app.
    • Tip: We raden u aan uw planning aan te passen en een bufferperiode van minimaal een week in te plannen tussen het indienen van uw app en het live gaan.
  • U kunt wijzigingen in de modus voor getimed publiceren niet ongedaan maken, maar nieuwe wijzigingen die u aanbrengt, overschrijven de wijzigingen die in behandeling zijn.
  • Alle andere updates, inclusief updates die zijn ingediend via de Google Play Developer API, wijzigingen in uw winkelvermeldingspagina, distributie naar een nieuw land/nieuwe regio en binaire releases, worden pas gepubliceerd nadat u op Live gaan heeft geklikt.
  • U kunt getimed publiceren niet in- of uitschakelen terwijl uw app wordt verwerkt.
  • Getimed publiceren is niet beschikbaar als u al een inzending in afwachting van beoordeling heeft.
  • Op de meeste wijzigingen die u aanbrengt, blijft de muur voor getimed publiceren van toepassing, maar er zijn enkele uitzonderingen, inclusief maar niet beperkt tot:
    • wijzigingen in de pagina 'In-app-producten' van uw app,
    • prijsupdates,
    • release-opmerkingen toevoegen aan het gedeelte 'Wat is er nieuw in deze release?' van uw app,
    • wijzigingen in uitsluitingsregels voor apparaten,
    • testers beheren, en
    • de publicatie van uw app ongedaan maken.

Een app-update publiceren met getimed publiceren

Stap 1: Schakel getimed publiceren in

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer 'Aanwezigheid in Google Play Store' in het linkermenu.
    • Opmerking: U kunt getimed publiceren inschakelen via verschillende pagina's in dit gedeelte, waaronder Winkelvermelding en Prijzen en distributie.
  4. Schakel onderaan uw scherm getimed publiceren in door op de schakelaar voor Getimed publiceren te klikken. De schakelaar wordt blauw als getimed publiceren actief is.
  5. Controleer de informatie in het dialoogvenster 'Getimed publiceren' en klik vervolgens op Inschakelen.

Stap 2: Update uw app

1. Nadat u uw update(s) heeft doorgevoerd, klikt u rechtsonder in het scherm op Update indienen.

• Opmerking: De verwerking kan enkele uren of (in uitzonderlijke gevallen) tot zeven dagen of langer duren, omdat dit afhankelijk is van de beoordelingstijd die van toepassing is op uw app.

2. Klik op Wijzigingslogboek bekijken om uw updates te controleren.

Stap 3: Publiceer uw app-updates

1. Zodra uw update is verwerkt en u klaar bent om te publiceren, zoekt u de kop 'Getimed publiceren' bovenaan een pagina. Live gaan, aan de rechterkant van de koptekst, wordt pas ingeschakeld nadat uw app is gecontroleerd en goedgekeurd.

2. Nadat uw app is goedgekeurd, controleert u het wijzigingslogboek en selecteert u Live gaan. Uw update gaat binnen enkele minuten live op Google Play.

Veelgestelde vragen

Bepaalde acties worden niet weergegeven in het wijzigingslogboek. Werkt getimed publiceren correct?

Bepaalde acties vallen onder getimed publiceren, maar worden niet weergegeven in het wijzigingslogboek. Als u wilt controleren of een release onder getimed publiceren valt, vergelijkt u de uitroldatum en -tijd (zichtbaar als u uw app beheert op de release-pagina van de app) met de datum waarop getimed publiceren is ingeschakeld (zichtbaar in het wijzigingslogboek van getimed publiceren).

Leidt het indienen van aanvullende wijzigingen in mijn app tot een langere beoordelingstijd?

De SLA voor beoordelingstijd wordt geteld vanaf de laatst ingediende wijziging in een app. Dit betekent dat als u een wijziging indient nadat u Live gaan heeft ingeschakeld, uw app mogelijk naar het einde van de beoordelingswachtrij wordt verplaatst. Als dit gebeurt, wordt Live gaan uitgeschakeld totdat de app-beoordeling is voltooid.

Hoe werkt getimed publiceren met interne tests? Valt de update onder getimed publiceren?

Interne testtracks vallen niet onder getimed publiceren. Als u een APK uploadt naar een interne testtrack, zijn wijzigingen in de meeste gevallen direct daarna beschikbaar. App-updates via interne testtracks hoeven niet te worden beoordeeld, maar kunnen wel met terugwerkende kracht worden beoordeeld nadat ze live zijn gegaan in de Play Store.

Er zijn twee kanttekeningen rond beoordelingen en interne testtracks:

• Als de uitrol van de eerste release van uw app via een interne testtrack plaatsvindt, moet de inzending worden beoordeeld voordat deze live kan gaan. Beoordelingen kunnen een paar uur of (in uitzonderlijke gevallen) tot zeven dagen of langer duren, omdat dit afhankelijk is van de beoordelingstijd van uw app.
  • Als uw vorige inzending is afgewezen, moet de volgende inzending worden beoordeeld voordat deze live kan gaan. Als u in dit geval een APK uploadt naar een interne testtrack, zijn de wijzigingen pas beschikbaar nadat de beoordeling is voltooid en goedgekeurd.