Krav til apper som formidler offentlig informasjon

Hvis appen din formidler informasjon fra myndighetene, har Google Play som mål at det skal være enkelt for brukerne å se og forstå den. Målet er å ha en app hvor brukerne kan finne pålitelig og tydelig informasjon fra myndighetene, og at denne videreformidles åpent.

For å hjelpe oss med dette har vi gjort retningslinjene om villedende påstander tydeligere når det gjelder formidling av informasjon fra myndighetene. Endringene er beskrevet i PolicyBytes-oppdateringen fra november 2019. Se fra 1:00 til 2:26 i videoen.

Oversikt over retningslinjene om villedende påstander

Denne artikkelen erstatter ikke retningslinjene om villedende påstander. Les gjennom alle retningslinjene for å sikre at du forstår og overholder innholdet.

Google tillater ikke apper som inneholder falske eller villedende opplysninger eller påstander i beskrivelsen, tittelen, ikonet eller skjermdumpene. Dette omfatter apper som feilaktig hevder å være tilknyttet myndigheter, eller som tilbyr eller tilrettelegger for offentlige tjenester uten nødvendig autorisasjon.

Denne artikkelen inneholder en oversikt over hva du kan gjøre for å overholde retningslinjene våre, og hva du må gjøre for å sende inn appen din.

Slik løser du vanlige problemer

Her finner du veiledning om hvordan du løser de vanligste problemene utviklere støter på. Følg disse tipsene, og forsikre deg om at appen din overholder retningslinjene om villedende påstander.

Slik oppfyller du kravene for apper som er tilknyttet myndigheter

Myndigheter oppfordres til å bruke offisielle e-postadresser for å opprette utviklerkontoer og å gi autoriserte utviklere dokumentasjon som bekrefter at de kan utvikle apper for myndighetene. Vi samarbeider med offentlige organer for å bekrefte at slike tilknyttede apper er legitime.

Hvis appen din er autorisert for å tilrettelegge for offentlige prosesser (for eksempel stemmegivning eller ID-validering), kan Google be deg om å fremlegge bevis på tillatelsen før appen din godkjennes. Slik dokumentasjon må sendes inn av de relevante myndighetene eller offentlige etatene.

Slik tar du hånd om krav for ikke-tilknyttede apper som formidler informasjon fra myndighetene

Hvis appen din ikke er tilknyttet noen offentlig etat, men formidler informasjon fra myndighetene, må den være åpen om hvor informasjonen kommer fra. Følg begge disse trinnene:

• Inkluder informasjonskilder det er lett å se, i appbeskrivelsen og på butikkoppføringssiden.
  • Det skal fremgå tydelig at appen ikke representerer myndigheter eller politiske enheter.

Kildene du oppgir, bør gjøre det enkelt for brukerne å bekrefte informasjonen i appen din. Her er to eksempler som viser hvordan denne informasjonen bør behandles:

1. Hvis appen din formidler informasjon knyttet til myndighetsorganisasjoner i USA, bør du se etter en nettadresse eller annen kontaktinformasjon som er registrert på et .gov-domene (lagt ut av myndighetene i USA), og ta den med i kildeinformasjonen, slik at brukerne lettere kan bekrefte at informasjonen er korrekt.
  2. Hvis en app formidler informasjon som er knyttet til myndighetene i Japan eller et offentlig japansk organ, kan du inkludere en nettadresse som er registrert på et .go.jp-domene.

Slik kan du håndtere kravene til personvernregler og måten appen din administrerer brukerdata på

For å sikre at brukerne har et trygt og pålitelig miljø for brukere, må personvernreglene dine inneholde informasjon om hvordan appen din håndterer brukerdata, og hvordan den begrenser bruken av dataene til formålene du opplyser om. Du finner mer informasjon i kravene til personvernregler. Sørg for at det er lett å finne personvernreglene – både i appen og på butikkoppføringssiden.

Erklæringskrav for myndighetsapper

I 2023 la vi til nye krav som har til hensikt å holde Google Play trygg for brukerne og verne legitime bedrifter for dermed å styrke tilliten til Google Play-økosystemet. I henhold til disse kravene må utviklere fra og med 31. januar 2023 fylle ut erklæringen om myndighetsapperAppinnhold-siden (Retningslinjer > Appinnhold) i Play-konsollen. Hvis du oppfyller erklæringskravene for myndighetsapper, kan appen din også bli kvalifisert for offisiell anbefaling, noe som signaliseres gjennom en tydelig visuell behandling i Play-butikken. Dette forutsetter at andre kvalifikasjonskriterier også er bekreftet.

Relatert innhold