Viranomaistietoja välittävien sovellusten vaatimukset

Selvensimme harhaanjohtavia väitteitä koskevaa käytäntöä viranomaistietojen välittämiseen liittyen. Google Play haluaa auttaa sinua varmistamaan, että jos sovelluksesi välittää viranomaistietoja, se tekee niin läpinäkyvästi ja välittää käyttäjille luotettavia ja selkeästi lähdemerkittyjä yhteisötietoja.

Huom. Tämä artikkeli ei korvaa käytännön varsinaisia sanamuotoja, mutta se on tarkoitettu avuksi käytännön sanamuotojen tarkistamiseen.

Harhaanjohtavia väitteitä koskevan käytännön muutokset

Emme salli sovelluksia, joiden yhteydessä (esimerkiksi sovelluksen kuvauksessa, nimessä, kuvakkeessa ja kuvakaappauksissa) esitetään valheellisia tai harhaanjohtavia tietoja tai väitteitä. Tämä koskee sovelluksia, jotka väittävät virheellisesti liittyvänsä valtiolliseen tahoon tai viranomaisyksikköön tai tarjoavansa tai välittävänsä julkisia palveluja, joihin niillä ei ole valtuuksia.

Viranomaistietoja välittävät ulkopuoliset sovellukset

Sovellusten, jotka välittävät viranomaistietoja mutta eivät tee yhteistyötä viranomaisen kanssa, on oltava avoimia tietojensa lähteistä

• ilmaisemalla selkeästi lähteet käyttäjälle sovelluksen kuvauksessa ja
  • tekemällä selväksi, ettei sovellus edusta viranomaista tai poliittista tahoa.

Lisäämiesi lähteiden avulla käyttäjien on helppo vahvistaa sovelluksestasi löytyvät tiedot. Jos sovelluksesi esimerkiksi välittää yhdysvaltalaisiin viranomaisorganisaatioihin liittyviä tietoja, lähdetiedoissa voi olla URL-osoite tai muita yhteystietoja, jotka on rekisteröity .gov-verkkotunnukseen (Yhdysvaltain viranomaisten julkaisema). Näin käyttäjät voivat helposti varmistaa tietojen oikeellisuuden. Samoin jos sovellus välittää tietoja japanilaiseen viranomaiseen liittyen, lähdetietojen URL-osoite saattaa olla rekisteröity .go.jp-verkkotunnukseen.

Viranomaisen kanssa yhteistyötä tekevät sovellukset

Suosittelemme, että viranomaiset käyttävät virallisia sähköpostiosoitteita kehittäjätilien luomiseen ja lisäävät luettelon hyväksytyistä sovelluksista ja/tai kehittäjistä sekä dokumentaation, joka vahvistaa heidän oikeutensa tehdä sovelluksia viranomaisen toimeksiannosta. Otamme yhteyttä viranomaisiin vahvistaaksemme heihin liittyvän sovellusten oikeellisuuden.

Kolmansien osapuolten sovelluksilta, jotka on virallisesti valtuutettu helpottamaan viranomaisprosesseja, kuten äänestämistä tai henkilöllisyystodistuksen vahvistusta, voidaan edellyttää todistetta käyttöoikeudesta ennen hyväksymistä. Tämän dokumentaation on oltava kyseisen viranomaisen tai valtiollisen tahon lähettämä.

Viranomaiset voivat lähettää todisteen käyttöoikeudesta kirjallisena dokumenttina, johon sisältyy asiaan kuuluvan viranomaisen yhteystiedot vahvistusta varten. Lue lisää ennakkoilmoituksen lähettämisestä Google Playn sovellusten tarkistustiimille.

Samankaltainen sisältö

• Katso PolicyBytes, jos haluat ymmärrät paremmin marraskuun 2019 käytäntöpäivityksiä ja tutustua esimerkkeihin ja parhaisiin käytäntöihin.
  • Tutustu Google Playn käytäntöön liittyvään koulutukseen Google Play Academyssa. ​​​