Viranomaistietoja välittävien sovellusten vaatimukset

Jos sovelluksesi tarjoaa viranomaistietoja, Google Play haluaa varmistaa, että käyttäjien on helppo nähdä ja ymmärtää tiedot. Tavoitteena on tarjota sovellus, joka välittää käyttäjille luotettavia ja selkeästi lähdemerkittyjä viranomaistietoja läpinäkyvästi.

Tästä syystä selvensimme harhaanjohtavia väitteitä koskevaa käytäntöä viranomaistietojen välittämiseen liittyen. Kerroimme muutoksista marraskuun 2019 PolicyBytes-päivityksessä. Katso video kohdasta 1.00–2.26.

Yleiskatsaus harhaanjohtavia väitteitä koskevasta käytännöstä

Tämä artikkeli ei korvaa harhaanjohtavia väitteitä koskevaa käytäntöä. Lue koko käytäntö varmistaaksesi, että ymmärrät sen sisällön ja noudatat sitä.

Google ei salli sovelluksia, joiden yhteydessä (esimerkiksi sovelluksen kuvauksessa, nimessä, kuvakkeessa ja kuvakaappauksissa) esitetään valheellisia tai harhaanjohtavia tietoja tai väitteitä. Tämä koskee sovelluksia, jotka väittävät virheellisesti liittyvänsä viranomaistahoon tai tarjoavansa tai välittävänsä viranomaispalveluja, joihin niillä ei ole valtuuksia.

Tässä artikkelissa on yhteenveto siitä, miten voit noudattaa käytäntöämme ja lähettää sovelluksesi.

Ohjeita yleisten ongelmien ratkaisemiseen

Täältä löydät ohjeita kehittäjien yleisimpien ongelmien ratkaisemiseen. Seuraa näitä vinkkejä ja varmista, että sovellus noudattaa harhaanjohtavia väitteitä koskevaa käytäntöä.

Vaatimukset viranomaisten kanssa yhteistyötä tekeville sovelluksille

Suosittelemme, että viranomaiset käyttävät virallisia sähköpostiosoitteita kehittäjätilien luomiseen ja lähettäessään valtuutetuille kehittäjille dokumentaation, joka vahvistaa heidän oikeutensa luoda sovelluksia viranomaisen toimeksiannosta. Teemme viranomaisten kanssa yhteistyötä vahvistaaksemme kyseisten sovellusten oikeellisuuden.

Jos sovelluksesi on valtuutettu tukemaan viranomaisprosesseja (esimerkiksi äänestämistä tai henkilöllisyyden vahvistamista), Google saattaa pyytää sinua todistamaan luvan ennen sovelluksen hyväksymistä. Tämän dokumentaation on oltava kyseisen viranomaisen tai valtiollisen tahon lähettämä.

Vaatimukset viranomaistietoja välittäville ulkopuolisille sovelluksille

Jos sovellus ei liity viranomaiseen mutta välittää viranomaistietoja, sovelluksen on oltava avoin tietojen lähteistä. Seuraa näitä ohjeita:

• Lisää helposti havaittavat tietolähteet sovelluksen kuvaukseen ja tietosivulle.
  • Kerro selvästi, että sovellus ei edusta viranomaista tai poliittista tahoa.

Lisäämiesi lähteiden avulla käyttäjien on helppo vahvistaa sovelluksestasi löytyvät tiedot. Tässä on kaksi esimerkkiä tietojen käsittelystä:

1. Jos sovelluksesi välittää yhdysvaltalaisiin viranomaisorganisaatioihin liittyviä tietoja, etsi URL-osoite tai muut yhteystiedot, jotka on rekisteröity .gov-verkkotunnukseen (Yhdysvaltain viranomaisten julkaisema). Ilmoita ne lähdetiedoissasi, jotta käyttäjät voivat helposti varmistaa tietojen todenperäisyyden.
  2. Samoin jos sovellus välittää tietoja japanilaiseen viranomaiseen liittyen, voit lisätä .go.jp-verkkotunnukseen rekisteröidyn URL-osoitteen.

Tietosuojakäytännön vaatimukset ja käyttäjädatan ylläpitämien sovelluksessa

Jotta voimme taata käyttäjille turvallisen ja luotettavan ympäristön, tietosuojakäytännössä on kerrottava, miten sovellus käsittelee käyttäjädataa ja miten se rajoittaa datan käytön ilmoitettuihin tarkoituksiin. Lisätietoa löytyy tietosuojakäytännön vaatimuksista. Varmista, että tietosuojakäytäntö löytyy helposti sekä sovelluksesta että sen tietosivulta.

Viranomaissovellusten ilmoitusvaatimukset

Lisäsimme vuonna 2023 uusia vaatimuksia, joiden avulla pyrimme edistämään luottamusta Google Playn ekosysteemiin pitämällä Google Playn turvallisena käyttäjille ja suojaamalla aitoja yrityksiä. Näiden vaatimusten mukaisesti kehittäjien on 31.1.2023 alkaen tehtävä Viranomaissovellusten ilmoitus Sovelluksen sisältö ‑sivulla (Käytäntö > Sovelluksen sisältö) Play Consolessa. Kun täytät viranomaisilmoitusvaatimukset, sovellus voi saada virallisen suosituksen, joka näytetään selkeästi Play Kaupassa, kunhan myös lisäkelpoisuusehtojen täyttyminen vahvistetaan.

Lisää aiheesta