Forstå nylige endringer av rapportberegninger

Fra og med juli 2019 har vi oppdatert beregningene våre for å gjøre statistikken din mer omfattende og nyttig. Med disse endringene får du flere alternativer når du konfigurerer rapportene dine.

Endringene påvirker alle bruker- og enhetsberegninger, og kan påvirke måten du konfigurerer og forstår rapportene dine på. Bruk tabellen nedenfor for å finne ut hvordan du kan endre de gamle beregningsnavnene til nye beregningskonfigurasjoner for å generere rapporter som er kompatible med de tidligere dataene dine.

Du kan finne ut mer om disse oppdateringene på nettstedet for Android-utviklere.

Tips: Husk å klikke på Lagre rapport hvis du vil se statistikken regelmessig.

Gammelt beregningsnavn

Ny beregningskonfigurasjon

Merknader

Installeringer av brukere

Brukere > Brukeranskaffelser > Nye brukere

Avinstalleringer av brukere

Brukere > Brukertap > Alle brukere

Du ser kanskje en økning ettersom vi nå kan identifisere mer nøyaktig når brukere blir inaktive, og hvis brukere faller fra mer enn én gang om dagen.

Tips: For å få totalantall du kan sammenligne direkte, velg Tapsmekanisme som dimensjonen og gå til «Avinstalleringer».

Installeringer på aktive enheter

Enheter > Aktive enheter

Du ser kanskje en økning ettersom vi bruker flere signaler for å generere en mer nøyaktig måling.

Installeringer etter enhet Enheter > Enhetsanskaffelse > Nye enheter

Avinstalleringer etter enhet

Enheter > Mistede enheter > Alle enheter

Du ser kanskje en økning ettersom vi mer nøyaktig kan identifisere når enheter blir inaktive og hvis en enhet går tapt mer enn en gang om dagen.

Oppdateringer etter enhet

Enheter > Enhetsoppdateringer

Installeringshendelser

Enheter > Installeringshendelser

Avinstalleringshendelser

Enheter > Avinstalleringshendelser

Du ser kanskje en økning ettersom vi mer nøyaktig kan identifisere når brukere blir inaktive.

Vanlige spørsmål

Hvorfor gjør vi denne endringen?

De gamle beregningene ga ikke nok informasjon. Markedet og teknologien er videreutviklet, og vi vil sørge for at beregningene våre fortsetter å være nyttige for utviklere. Appteam blir stadig dyktigere og mer sofistikerte, og de trenger mer nyanserte og detaljerte data for å ta bedre forretningsavgjørelser.

Brukeranskaffelser av tidligere brukere er for eksempel nå en viktig del av økningen til mange apper (også flertallet i noen tilfeller). Nye teknologier (for eksempel peer-to-peer) er viktige for distribuering av apper, og vi er godt rustet til å forklare dette til utviklere. Mange utviklere utvider også målgruppen sin via forhåndsinstalleringer, og de vil gjerne hjelpe dem med å forstå hvor viktig dette er for økningen deres.

Jeg sjekker regelmessig de gjeldende (før juli 2019) dataene, og det er en viktig del av arbeidsflyten min. Hva gjør jeg?

Måten du får tilgang til data på, er fremdeles den samme. Brukergrensesnittet på Statistikk-siden endres ikke, og du kan fremdeles generere CSV-filer du kan laste ned. Vi knytter automatisk nye beregninger til gamle i de nedlastbare CSV-ene, så disse skal fortsette å fungere akkurat som før.

Her er noen tips:

• Hvis du trenger tilgang til data som kan sammenlignes med de gamle beregningene, bruker du tabellen ovenfor for å konfigurere de nye beregningene slik at de samsvarer med dem.
  • Husk å klikke på Lagre rapport hvis du regelmessig vil se denne statistikken og gjenbruke konfigurasjoner du synes er spesielt nyttige.
  • Bruk Last ned-alternativet på statistikksiden for enkelt å lagre rapportene du genererer som CSV-er.
Kommer de gamle dataene mine til å endre seg?

Nei. Vi beregner ikke de gamle dataene dine på nytt. Det blir en ren overgang til de nye beregningene på lanseringsdagen.

Finnes det et motstykke i det nye mønsteret for alle beregninger som fantes tidligere?

I utgangspunktet, ja. Hvis du trenger tilgang til data som kan sammenlignes med de gamle beregningene, kan du bruke tabellen ovenfor til å konfigurere de nye beregningene, slik at de samsvarer med de gamle. Imidlertid telles nå enkelte beregninger – for eksempel anskaffelse av brukere og enheter – mer nøyaktig, så du ser sannsynligvis en økning i disse dataene for enkelte apper.

Hva er forskjellen mellom hendelser, aktive og unikheter?

En hendelse er hver gang noe skjer. For eksempel hver gang en bruker installerer en app.

Unikheter er antall brukere eller enheter som opplever en hendelse. For eksempel hver enkelt bruker som installerer en app.

Se for deg at du har to brukere. Én av dem installerer en app en gang i uken; den andre installerer, avinstallerer og installerer den til slutt på nytt i løpet av samme uke. I løpet av den uken er det tre brukeranskaffelseshendelser, men bare to unike brukere er anskaffet.

Aktive er antallet aktive enheter der en app er installert, eller antall brukere som har minst én aktiv enhet der appen er installert. Tenk på det som et øyeblikksbilde av størrelsen på installeringsbasen til en app eller en målgruppestørrelse.

Aktive enheter er enheter der Google er brukt minst én gang i løpet av de siste 30 dagene.

Endres beregningene i noen av de nedlastbare og/eller programmatisk tilgjengelige rapportene?

Vi knytter automatisk nye beregninger til gamle i de nedlastbare CSV-ene, så disse endres ikke og skal fortsette å fungere akkurat som før.

Enkelte beregninger – for eksempel anskaffelser av brukere og enheter – telles nå mer nøyaktig. Du ser sannsynligvis en økning i disse dataene for enkelte apper.

Er det noen beregninger som ikke kan kombineres?

Det kommer an på hva du prøver å oppnå. Men en av de viktigste tingene vi ville få til med disse oppdateringene, var å gjøre beregningene mer åpne og lettere å sammenligne.

Nå kan du for eksempel sammenligne unike brukeranskaffelser og unike brukertap (samlet etter måned) for å få en god indikasjon på målgruppens vekstfrekvens. Du kunne ikke gjøre dette før, ettersom de tidligere beregningene for brukerinstalleringer og -avinstalleringer ikke kunne sammenlignes.

Er det noen få grunnleggende rapporter du vil foreslå å konfigurere og lagre?

Ja, her er noen favoritter.

Slik får du bedre innsikt i brukerveksten din (beregn hvor mange som har prøvd appen din før):

• Beregning 1: Brukeranskaffelser > Nye brukere
  • Beregning 2: Brukeranskaffelser > Returnerende brukere
  • Dimensjon: Land, og legg deretter til de viktigste landene dine som egne oppføringer (ved å klikke på Legg til land)

Slik finner du ut om veksten er mer påvirket av anskaffelser eller bevaring:

• Beregning 1: Brukeranskaffelser > Alle brukere
  • Beregning 2: Brukertap > Alle brukere

Slik ser du om appkvaliteten er relatert til tap av enheter:

• Beregning 1: Enheter > Avinstalleringshendelser
  • Beregning 2: Kvalitet > Kræsj (eller Kvalitet > ANR)
  • Dimensjon: Enheter

Slik får du øyeblikksbilder av hvor mange mennesker og enheter appen din når ut til:

• Beregning 1: Brukere > Aktive brukere (30 dagers løpende gjennomsnitt)
  • Beregning 2: Enheter > Aktive enheter (30 dagers løpende gjennomsnitt)
  • Dimensjon: Land
    • Tips: Bruk tabellen «Endre analyse» under tidsrekken for raskt å se dimensjonene med de største endringene i løpet av tidsperioden du har valgt.
Er lagrede rapporter synlige for alle brukerne av kontoen min i Play-konsollen?

Nei, de er bare synlige for deg. Men nettadresser til statistikk kan deles. Hvis du konfigurerer en rapport du vil dele, kopierer du bare nettadressen og sender den til en annen bruker. Så lenge brukeren har tilgang til Play-konsollen og appen, kan vedkommende se nøyaktig den samme rapporten.

Er alt tilgjengelig fra første dag?

Nei. På grunn av måten datainnsamling fungerer for unike enheter og brukere på, vises ukentlige beregninger to uker etter lansering. Månedlige beregninger er tilgjengelige når det foreligger data for en hel måned, og kvartalsvise beregninger når det finnes data for et helt kvartal.