Mittareiden viimeaikaiset muutokset

Teimme heinäkuussa 2019 merkittäviä päivityksiä mittareihimme, jotta näkemäsi tilastot olisivat kattavampia ja hyödyllisempiä. Muutosten ansiosta käytössäsi on laajempi valikoima raporttien määritysvaihtoehtoja.

Muutokset vaikuttavat kaikkiin käyttäjä- ja laitemittareihin, ja ne voivat vaikuttaa myös raporttien määrittämiseen ja tulkintaan. Katso alla olevasta taulukosta, miten vanhojen mittareiden nimet liittyvät uusien mittareiden määrityksiin, jotta voit luoda aiemman datasi kanssa yhteensopivia raportteja.

Lisätietoja päivityksistä on Android-kehittäjien sivustolla.

Vinkki: Muista valita Tallenna raportti, jos haluat palata näihin tilastoihin säännöllisesti.

Mittarin vanha nimi

Mittarin uusi määritys

Huomioitavaa

Sovelluksen asentaneet käyttäjät

Käyttäjät > Käyttäjien osto- ja muu toiminta > Uudet käyttäjät

Sovelluksen poistaneet käyttäjät

Käyttäjät > Menetetyt käyttäjät > Kaikki käyttäjät

Määrä saattaa kasvaa, sillä voimme nyt osoittaa entistä tarkemmin käyttäjän siirtymisen ei-aktiiviseksi ja käyttäjän menettämisen useasti yhden päivän aikana.

Vinkki: Jos haluat nähdä suoraan vertailukelpoiset kokonaismäärät, valitse kategoriaksi Menetystapa ja katso Poistot-kohtaa.

Asennukset aktiivisille laitteille

Laitteet > Aktiiviset laitteet

Määrä saattaa kasvaa, sillä käytämme useampia signaaleja tarkemman tuloksen saamiseksi.

Asennukset laitteen mukaan Laitteet > Hankinnat laitteilla > Uudet laitteet

Poistot laitteen mukaan

Laitteet > Laitemenetykset > Uudet laitteet

Määrä saattaa kasvaa, sillä voimme nyt tunnistaa entistä tarkemmin laitteen siirtymisen ei-aktiiviseksi ja laitteen menettämisen useasti yhden päivän aikana.

Päivitykset laitteen mukaan

Laitteet > Laitepäivitykset

Asennustapahtumat

Laitteet > Asennustapahtumat

Poistotapahtumat

Laitteet > Poistotapahtumat

Määrä saattaa kasvaa, sillä voimme nyt tunnistaa entistä tarkemmin käyttäjän siirtymisen ei-aktiiviseksi.

Usein kysyttyä

Miksi tämä muutos tehdään?

Vanhat mittarimme eivät enää olleet tarpeeksi kattavia. Markkinat ja tekniikka ovat kehittyneet, ja haluamme varmistaa, että mittareistamme on jatkossakin hyötyä kehittäjille. Sovellustiimit ovat entistä asiantuntevampia ja kehittyneempiä, ja parempien liiketoimintapäätösten tekeminen edellyttää tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa dataa.

Esimerkiksi uudelleenhankinnat ovat nyt tärkeä (joissakin tapauksissa suurin) osa monien sovellusten kasvua. Uudet tekniikat (kuten vertaissovellukset) vaikuttavat nyt merkittävästi sovellusten leviämiseen, ja ainutlaatuinen asemamme mahdollistaa tämän selittämisen kehittäjille. Lisäksi monet kehittäjät tavoittavat useampia käyttäjiä esiasennuksilla, ja haluamme auttaa heitä ymmärtämään, miten merkittävää tämä on kasvun kannalta.

Tarkistan nykyisen (heinäkuuta 2019 edeltävän) datan säännöllisesti, ja se on tärkeä osa työnkulkuani. Mitä minun kannattaa tehdä?

Data löytyy jatkossakin samalla tavalla. Tilastot-sivun käyttöliittymä on ennallaan, ja voit edelleen luoda ladattavia CSV-tiedostoja. Määritämme vanhoille mittareille automaattisesti uudet vastineet ladattavissa CSV-tiedostoissa, joten niiden pitäisi toimia aivan kuten ennenkin.

Tässä on muutamia vinkkejä:

• Jos tarvitset dataa, jota voi vertailla vanhoihin mittareihin, määritä uudet mittarit niitä vastaaviksi yllä olevan taulukon avulla.
  • Muista valita Tallenna raportti, jos haluat palata näihin tilastoihin säännöllisesti ja käyttää erityisen hyödyllisiä määrityksiä uudelleen.
  • Tilastosivun Lataa-valinnalla voit helposti tallentaa CSV-muodossa luodut raportit.
Muuttuuko aiempi datani?

Ei. Laskemme aiemman datasi uudelleen. Julkaisupäivänä siirrymme kerralla uusiin mittareihin.

Onko uudessa paradigmassa vastineet aiemmin käytössä olleille mittareille?

Periaatteessa kyllä. Jos tarvitset dataa, jota voi vertailla vanhoihin mittareihin, määritä uudet mittarit niitä vastaaviksi yllä olevan taulukon avulla. Jotkin mittarit (esim. käyttäjien osto- ja muu toiminta sekä hankinnat laitteilla) kuitenkin lasketaan nyt tarkemmin, joten joidenkin sovellusten osalta tämän datan määrä luultavasti kasvaa.

Mitä eroa on tapahtumilla, aktiivisuudella ja yksittäisillä?

Tapahtumiksi lasketaan ne kerrat, kun jotakin tapahtuu, esimerkiksi joka kerta, kun käyttäjä asentaa sovelluksen.

Yksittäiset ovat käyttäjiä tai laitteita, jotka ovat tapahtuman kohteena, esimerkiksi jokainen yksittäinen käyttäjä, joka asentaa sovelluksen.

Kuvittele, että sinulla on kaksi käyttäjää. Ensimmäinen asentaa yhden sovelluksen viikossa. Toinen asentaa sovelluksen, sitten poistaa sen ja lopuksi asentaa sen vielä saman viikon aikana uudelleen. Kyseisellä viikolla on kolme käyttäjien osto- ja muun toiminnan tapahtumaa, mutta vain kaksi uutta yksittäistä käyttäjää.

Aktiivisuus viittaa sellaisten aktiivisten laitteiden määrään, joilla sovellus on asennettuna, tai sellaisten käyttäjien määrään, joilla on vähintään yksi aktiivinen laite, jolla sovellus on asennettuna. Se on eräänlainen tilannekatsaus sovelluksen asennusten tai yleisön laajuudesta.

Aktiiviset laitteet ovat laitteita, joilla on kirjauduttu Googleen vähintään kerran viimeisten 30 päivän aikana.

Muuttuvatko mittarit ladattavissa ja/tai ohjelmallisesti käytettävissä raporteissa?

Määritämme vanhoille mittareille automaattisesti uudet vastineet ladattavissa CSV-tiedostoissa, joten ne eivät muutu ja niiden pitäisi toimia aivan kuten ennenkin.

Jotkin mittarit (esim. käyttäjien osto- ja muu toiminta sekä hankinnat laitteilla) kuitenkin lasketaan nyt tarkemmin, joten joidenkin sovellusten osalta tämän datan määrä luultavasti kasvaa.

Onko mitään mittareita, joita ei voi yhdistää?

Tämä riippuu siitä, mitä yrität tehdä. Yksi merkittävimmistä asioista, jotka halusimme näillä päivityksillä saavuttaa, oli kuitenkin tarjota avoimempia ja vertailukelpoisempia mittareita.

Voit nyt esimerkiksi verrata yksittäisten käyttäjien osto- ja muuta toimintaa yksittäisiin menetettyihin käyttäjiin (kuukausittain koottuna), jotta saat hyvän käsityksen yleisösi kasvuprosentista. Tämä ei ollut aiemmin mahdollista, sillä vanhoja käyttäjien asennus- ja poistomittareita ei voinut vertailla.

Onko joitakin perusraportteja, joiden määrittämistä ja tallentamista suosittelette?

Kyllä, tässä on joitakin suosikkeja.

Tarkempia tietoja käyttäjämäärän kasvusta (kuinka moni käyttäjä on kokeillut sovellustasi aiemmin):

• Mittari 1: Käyttäjien osto- ja muu toiminta > Uudet käyttäjät
  • Mittari 2: Käyttäjien osto- ja muu toiminta > Palaavat käyttäjät
  • Ulottuvuus: Maat, lisää sitten tärkeimmät maat erikseen (valitsemalla Lisää maa)

Tietoja siitä, vaikuttaako määrän kasvuun enemmän hankinta vai säilyttäminen:

• Mittari 1: Käyttäjien osto- ja muu toiminta > Kaikki käyttäjät
  • Mittari 2: Menetetyt käyttäjät > Kaikki käyttäjät

Tietoja siitä, liittyykö sovelluksen laatu laitemenetyksiin:

• Mittari 1: Laitteet > Poistotapahtumat
  • Mittari 2: Laatu > Kaatumiset (tai Laatu > ANR:t)
  • Ulottuvuus: Laitteet

Tilannekatsaus siitä, kuinka monta käyttäjää ja laitetta sovellus tavoittaa:

• Mittari 1: Käyttäjät > Aktiiviset käyttäjät (30 päivän liukuva keskiarvo)
  • Mittari 2: Laitteet > Aktiiviset laitteet (30 päivän liukuva keskiarvo)
  • Ulottuvuus: Maat
    • Vinkki: Aikasarjojen alla olevasta Muutosanalyysi-kaaviosta näet nopeasti ulottuvuudet, joiden muutokset ovat suurimpia valitsemallasi ajanjaksolla.
Näkyvätkö tallennetut raportit kaikille Play Console ‑tilini käyttäjille?

Eivät, ne näkyvät vain sinulle. Tilastojen URL-osoitteet ovat kuitenkin jaettavissa. Jos haluat jakaa määrittämäsi raportin, kopioi koko URL-osoite ja lähetä se toiselle käyttäjälle. Jos käyttäjällä on pääsy Play Consoleen ja kyseiseen sovellukseen, hän näkee täsmälleen saman raportin.

Ovatko kaikki tiedot saatavilla alusta asti?

Eivät. Yksittäisiin laitteisiin ja käyttäjiin liittyvän datan koontitavan vuoksi viikoittaiset mittarit alkavat näkyä kahden viikon kuluttua julkaisusta. Kuukausittaiset mittarit tulevat saataville, kun dataa on kertynyt yhdeltä kokonaiselta kuukaudelta. Neljännesvuosittaiset mittarit puolestaan tulevat saataville, kun dataa on kokonaiselta neljännesvuodelta.