Comprendre els canvis recents en les mètriques dels informes

A partir del juliol de 2019, hem dut a terme actualitzacions importants a les mètriques perquè les estadístiques que generis siguin més completes i útils. Amb aquests canvis tindràs un conjunt més ampli d'opcions a l'hora de configurar els teus informes.

Els canvis afecten totes les mètriques d'usuari i de dispositiu, i pot ser que afectin la manera com configures i llegeixes els informes. Fes servir la taula de sota per conèixer la correspondència entre els noms anteriors de les mètriques i les noves configuracions per generar informes que siguin compatibles amb les teves dades anteriors.

Pots obtenir més informació sobre aquestes actualitzacions al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Consell: recorda fer clic a Desa l'informe si vols revisar regularment aquestes estadístiques.

Nom anterior de la mètrica

Nova configuració de la mètrica

Notes

Instal·lacions per usuari

Usuaris > Adquisicions d'usuaris > Usuaris nous

Desinstal·lacions per usuari

Usuaris > Pèrdua d'usuaris > Tots els usuaris

És possible que vegis un augment en aquesta mètrica perquè ara podem identificar amb més precisió el moment en què un usuari passa a estar inactiu i si es perd un usuari més d'una vegada al dia.

Consell: per obtenir els nombres totals directament comparables, selecciona el Mecanisme de pèrdua com a dimensió i consulta les "Desinstal·lacions".

Instal·lacions en dispositius actius

Dispositius > Dispositius actius

És possible que vegis un augment en aquesta mètrica perquè utilitzem un nombre més gran de senyals per generar una mesura més exacta.

Instal·lacions per dispositiu Dispositius > Adquisició de dispositius > Dispositius nous

Desinstal·lacions per dispositiu

Dispositius > Pèrdua de dispositius > Tots els dispositius

És possible que vegis un augment en aquesta mètrica perquè ara podem identificar amb més precisió el moment en què els dispositius passen a estar inactius i si es perd un dispositiu més d'una vegada al dia.

Actualitzacions per dispositiu

Dispositius > Actualitzacions al dispositiu

Esdeveniments d'instal·lació

Dispositius > Esdeveniments d'instal·lació

Esdeveniments de desinstal·lació

Dispositius > Esdeveniments de desinstal·lació

És possible que vegis un augment en aquesta mètrica perquè podem identificar amb més precisió el moment en què els usuaris passen a estar inactius.

Preguntes freqüents

Per què fem aquest canvi?

Les nostres mètriques anteriors ja no ens mostraven el panorama complet. El mercat i la tecnologia han anat avançant i volem estar segurs que les nostres mètriques continuen essent útils per als desenvolupadors. Els equips d'aplicacions són cada vegada més competents i sofisticats, i requereixen dades més matisades i detallades per prendre millors decisions empresarials.

Les readquisicions, per exemple, ara són un aspecte crític en el creixement de moltes aplicacions (la major part, en alguns casos). Les noves tecnologies (com les d'igual a igual) ara són importants per a la divulgació d'aplicacions, i la nostra posició exclusiva al mercat ens permet explicar-ho als desenvolupadors. De la mateixa manera, molts desenvolupadors també fan créixer els seus públics mitjançant preinstal·lacions, i volem ajudar-los a comprendre que útil que és això per al seu creixement.

Comprovo regularment les dades actuals (abans de juliol de 2019) i és una part important del meu flux de treball. Què he de fer?

La manera d'accedir a les dades és la mateixa de sempre. La interfície de la pàgina Estadístiques no ha canviat i pots continuar generant fitxers CSV per baixar. Estem assignant automàticament les mètriques noves a les anteriors en els fitxers CSV per baixar, de manera que haurien de funcionar igual que abans.

Aquí tens alguns consells:

• Si has d'accedir a dades que són comparables amb les mètriques anteriors, fes servir la taula de més amunt per configurar les mètriques noves d'acord amb les anteriors.
  • Recorda fer clic a Desa l'informe si vols revisar regularment aquestes estadístiques i reutilitzar configuracions que et semblin especialment útils.
  • Utilitza l'opció Baixa de la pàgina d'estadístiques per desar fàcilment els informes que generis com a CSV.
Canviaran les meves dades anteriors?

No. No recalcularem les dades anteriors. El dia del llançament es farà un canvi net cap a les mètriques noves.

Hi ha cap contrapartida al paradigma nou per a totes les mètriques que existien prèviament?

En principi, sí. Si has d'accedir a dades que són comparables amb les mètriques anteriors, fes servir la taula de més amunt per configurar les mètriques noves d'acord amb les anteriors. Tanmateix, algunes mètriques, com les adquisicions d'usuaris i de dispositius, ara es compten amb més exactitud, de manera que és probable que aquestes dades augmentin per a algunes aplicacions.

Quina diferència hi ha entre esdeveniments, actius i únics?

Un esdeveniment és cada vegada que passa alguna cosa. Per exemple, cada vegada que un usuari instal·la una aplicació.

Els únics són el nombre d'usuaris o dispositius que experimenten un esdeveniment. Per exemple, cada usuari individual que instal·la una aplicació.

Imagina't que tens dos usuaris. Un instal·la una aplicació una vegada en una setmana i l'altre la instal·la, la desinstal·la i finalment la torna a instal·lar durant la mateixa setmana. Durant aquesta setmana, hi haurà tres esdeveniments d'adquisició d'usuaris, però només s'hauran adquirit dos usuaris únics.

Els actius són el nombre de dispositius actius on s'instal·la una aplicació o el nombre d'usuaris que tenen almenys un dispositiu actiu on hi ha instal·lada l'aplicació. Es podria dir que és una instantània del nombre d'instal·lacions o de la mida del públic d'una aplicació.

Els dispositius actius són dispositius que han registrat una visita amb Google almenys una vegada els 30 darrers dies.

Canviaran les mètriques d'alguns dels informes per baixar o accessibles mitjançant programació?

Estem assignant automàticament les mètriques noves a les anteriors en els fitxers CSV per baixar, de manera que les mètriques no canviaran i haurien de funcionar igual que abans.

Algunes mètriques, com les adquisicions d'usuaris i de dispositius, ara es compten amb més exactitud. És probable que aquestes dades augmentin per a algunes aplicacions.

Hi ha mètriques que no siguin combinables?

Depèn del que pretenguis aconseguir. Això sí, una de les raons principals per les quals volíem introduir aquestes actualitzacions era que les mètriques fossin més transparents i comparables.

Per exemple, ara pots comparar les adquisicions d'usuaris únics i les pèrdues d'usuaris únics (acumulades per mesos) per obtenir una bona indicació de la taxa de creixement del teu públic. Abans això no ho podies fer perquè les mètriques anteriors d'instal·lacions d'usuari i desinstal·lacions d'usuari no eren comparables.

Hi ha alguns informes bàsics que sigui recomanable de configurar i desar?

Sí, a continuació n'hi ha alguns dels preferits.

Per obtenir estadístiques més acurades del creixement dels usuaris (calcular quantes persones han provat l'aplicació amb anterioritat):

• Mètrica 1: Adquisicions d'usuaris > Usuaris nous
  • Mètrica 2: Adquisicions d'usuaris > Usuaris recurrents
  • Dimensió: Països i, a continuació, afegeix-hi els teus països més importants com a traçats separats (fent clic a Afegeix país)

Per comprendre si influeixen més en el creixement les adquisicions o la retenció:

• Mètrica 1: Adquisicions d'usuaris > Tots els usuaris
  • Mètrica 2: Pèrdua d'usuaris > Tots els usuaris

Per veure si la qualitat de l'aplicació té correlació amb la pèrdua de dispositius:

• Mètrica 1: Dispositius > Esdeveniments de desinstal·lació
  • Mètrica 2: Qualitat > Bloquejos (o Qualitat > ANR)
  • Dimensió: Dispositius

Per obtenir una instantània del nombre de persones i dispositius a què està arribant l'aplicació:

• Mètrica 1: Usuaris > Usuaris actius (mitjana acumulada de 30 dies)
  • Mètrica 2: Dispositius > Dispositius actius (mitjana acumulada de 30 dies)
  • Dimensió: Països
    • Consell: utilitza el gràfic "Anàlisi dels canvis" de sota de la sèrie temporal per veure d'un cop d'ull les dimensions on hi ha hagut més canvis durant el període de l'informe.
Tots els meus usuaris de comptes de Play Console poden veure els informes desats?

No, només els pots veure tu. Però els URL de les estadístiques es poden compartir. Si configures un informe que vols compartir, simplement copia l'URL sencer i envia'l a un altre usuari. Si té accés a Play Console i a l'aplicació, podrà veure exactament el mateix informe.

Estarà tot disponible des del primer dia?

No. Com que l'agregació de dades funciona per a dispositius i usuaris únics, les mètriques setmanals començaran a aparèixer dues setmanes després del llançament. Les mètriques mensuals estaran disponibles quan hi hagi dades de tot un mes i les mètriques trimestrals, quan hi hagi dades de tot un trimestre.