Kildeskatt (tilbakeholding av skatt)

På grunn av krav i enkelte lokale markeder kan kildeskatt gjelde for utviklere som tilbyr kjøp av Google Play Butikk-apper og kjøp i apper i disse landene.

Vi anbefaler sterkt at utviklere kontakter profesjonelle skatterådgivere for å forstå individuelle skatteimplikasjoner i de gjeldende markedene, og for å få informasjon om den potensielle innvirkningen dette kan ha på virksomheten deres.

Regions- og landspesifikke retningslinjer

Brasil

Hvis du tilbyr kjøp i apper og kjøp av Google Play Butikk-apper med en hvilken som helst tilgjengelig betalingsmåte til kunder i Brasil, trekker Google eller Googles partnere for betalingsbehandling fra hele kostnaden for den brasilianske kildeskatten (som tilsvarer 25 % av kundens kjøpspris) for betalingene du får via inntektsdeling.

Kildeskatt gjelder bare for ikke-lokale utviklere, men hvis du er en brasiliansk utvikler som betales i andre valutaer enn BRL, blir det likevel trukket kildeskatt fra betalingene du får via inntektsdeling. Du kan overføre kontoen din til en BRL-konto ved å følge disse detaljerte trinnene, hvor du også finner mer informasjon om valutastøtte for brasilianske realer og obligatoriske avgifter.

For å hjelpe utviklere ser Google hele tiden etter endringer i avgiftsreguleringer, og når vi oppdager endringer, forandrer vi tilnærmingen vår tilsvarende og varsler utviklere om dette.

Egypt

If you offer Google Play Store app and in-app purchases made via direct carrier billing (DCB) by customers in Egypt, beginning March 2020, Google or its payment processor partners will deduct up to 20% of withholding tax (WHT).

India

Hvis du befinner deg i India og tilbyr kjøp av apper og varer i apper i Google Play-butikken, trekker Google fra 1. desember 2020 indisk kildeskatt (WHT) fra inntektene dine og sender den til indiske myndigheter. WHT-beløpet er:

• 1 % (som er redusert midlertidig til 0,75 % frem til 31. mars 2021) av kundens kjøpspris (ekskludert indisk GST) fra inntektene Google skylder deg hvis du har oppgitt Permanent Account Number (PAN-nummer) til Google, eller
  • 5 % av kundens kjøpspris (ekskludert indisk GST) fra inntektene Google skylder deg hvis du ikke har oppgitt PAN-nummeret ditt til Google.

For å bruke riktig sats for kildeskatt trenger Google det indiske PAN-nummeret ditt. Sånn kan du oppgi PAN-nummeret ditt til Google:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Betalingsprofil-siden (Konfigurering Innstillinger > Betalingsprofil).
  2. Klikk på Administrer innstillingene i «Innstillinger»-delen.
  3. Rull ned til «Avgiftsinformasjon for India», og klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon.
  4. Skriv inn eller oppdater PAN-nummeret ditt.
  5. Klikk på Lagre.
Kuwait

Hvis du tilbyr kjøp i apper og kjøp av Google Play Butikk-apper med direktefakturering via telefonregning til kunder i Kuwait, kommer Google eller Googles partnere for betalingsbehandling til å trekke fra opptil 5 % i kildeskatt fra 1. august 2019.

Saudi-Arabia

Hvis du tilbyr kjøp av Google Play Butikk-apper og kjøp i apper med direktefakturering via telefonregning av kunder i Saudi-Arabia, kommer Google og Googles partnere for betalingsbehandling, fra og med 1. august 2019, til å trekke fra opptil 8 % i kildeskatt.

Fra og med 1. desember 2019 sluttet Google eller Googles partnere for betalingsbehandling å trekke kildeskatt fra kjøp betalt med direktefakturering via telefonregning i Saudi-Arabia. Eventuelle beløp som ble trukket fra i desember 2019 og senere, ble kreditert tilbake til utviklerne i oktober 2020.

Sri Lanka

Hvis du tilbyr kjøp i apper og kjøp av Google Play Butikk-apper med direktefakturering via telefonregning til kunder i Sri Lanka, kommer Google eller Googles partnere for betalingsbehandling til å trekke fra opptil 5 % i kildeskatt fra 1. august 2019.

Taiwan

I henhold til den lokale skattelovgivningen i Taiwan er Google forpliktet til å trekke kildeskatt fra betalinger til deg, der slike betalinger er tilknyttet salg til brukere i Taiwan via Play-butikken. Kjennelsen, som ble utstedt i januar 2018, er gjeldende med tilbakevirkende kraft fra og med 1. januar 2017. Google har aktivt kommunisert med skattemyndighetene i Taiwan i forbindelse med denne avgjørelsen og har nylig fått informasjon om dette. Ingen kildeskatt i Taiwan er lagt til i betalingene til deg, ettersom vi ventet på mer informasjon fra skattemyndighetene i Taiwan.

Dette påvirker utviklere uten

• mva.-nummer i Taiwan (åttesifret) eller
  • utenlandsk TIN-nummer registrert i Taiwan

Hvis du ikke kan oppgi noe taiwansk mva.-nummer eller organisasjonsnummer i Taiwan, er Google forpliktet til å trekke en kildeskatt på 3 % fra alle utbetalinger til deg fra transaksjoner du har med brukere i Taiwan. Hvis Google trekker kildeskatt, kan Google heller ikke gi deg noen attest på kildeskatt utstedt i ditt navn av taiwanske skattemyndigheter.

Fra og med august 2020 trekker Google kildeskatt på 3 % fra andelen av inntektene fra salg til brukere i Taiwan. Du finner mer informasjon i tabellen nedenfor.

Inntektsperiode

Hvordan skjer fradraget?

Hvordan gjenspeiles dette i Google Play-konsollen?
Jan 2017 – des 2019

Samlet beløp som skal trekkes fra i like deler i opptil seks måneder fra og med utbetalingen i august, for å minimere innvirkningen på inntektstrømmen din

Kildeskatt i Taiwan (2017–2019)

Jan 2020 – juli 2020 Samlet beløp som skal trekkes fra i like deler i opptil seks måneder fra og med utbetalingen i august, for å minimere innvirkningen på inntektstrømmen din

Kildeskatt i Taiwan (januar–juli 2020)

August 2020 og videre

Fradrag fra månedlig utbetaling

Kildeskatt i Taiwan

Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp, kan du kontakte utviklerstøtten for Google Play for å få hjelp.

Dokumenter for kildeskatt

Følgende dokumenter for kildeskatt er tilgjengelige for nedlasting fra Last ned finansielle rapporter-siden (Last ned rapporter > Finans) i Play-konsollen. Du må ha tillatelsen Se økonomiske data, bestillinger og svar på undersøkelser om oppsigelser.

Informative erklæringer for kildeskatt

Google skal lage en erklæring for kildeskatt for året som sluttet 31. desember 2020, der du kan se kildeskattsatsen og beløpene som er trukket fra inntektene dine for hvert land. I tillegg er en erklæring med historiske data laget for salg til kunder med juridiske adresser i Taiwan i 2017–2019.

Disse informative erklæringene er ikke offisielle dokumenter fra myndighetene – de er laget av Google og bare ment som informasjon. De er ikke ment for å gi skatterelaterte, juridiske eller regnskapsmessige råd, og de må heller ikke brukes som dette. Kontakt regnskapsføreren din hvis du trenger spesifikk rådgivning om den informative erklæringen.

Skatteattester for kildeskatt i India (skjema 16A)

Kildeskattattester i India (skjema 16A) sendes ut hvert kvartal til utviklere med en selgerkonto som er basert i India. Informasjonen (for eksempel PAN, det juridiske navnet til PAN-innehaveren osv.) du oppgir i betalingsprofilen din, må være riktig.

Disse attestene blir tilgjengelige 15 dager etter innsendingsdatoen for kvartalet. Eksempel: Innsendingsdatoen for 4. kvartal 2020 er 31. januar 2021. Det betyr at sertifikatene er tilgjengelige fra 15. februar 2021.

Vanlige spørsmål

Spørsmål som gjelder hele verden