Veronpidätys

Tietyillä alueilla säädökset voivat edellyttää verojen pidättämistä Google Play Kaupan sovellusostoista ja sovellusten sisäisistä ostoista, jos ostos tehtiin tällä alueella operaattorin suoralaskutuksella.

Suosittelemme, että kehittäjät pyytävät ammattilaisveroneuvojalta tietoja veroseuraamuksista heidän tapauksessaan tällaisilla alueilla ja liiketoimintaa koskevia neuvoja.

Alue‑ ja maakohtaiset ohjeet

Kuwait

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia operaattorin suoralaskutuksella Kuwaitissa asuville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit alkavat 1.8.2019 vähentää enintään 5 prosentin veronpidätyksen.

Saudi-Arabia

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia operaattorin suoralaskutuksella Saudi-Arabiassa asuville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit alkavat 1.8.2019 vähentää enintään 8 prosentin veronpidätyksen.

Sri Lanka

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia operaattorin suoralaskutuksella Sri Lankassa asuville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit alkavat 1.8.2019 vähentää enintään 10 prosentin veronpidätyksen.

Usein kysyttyä

Mistä tämä muutos johtuu? Miksi se tapahtuu nyt? Miksi Google ei alusta alkaen siirtänyt tätä kustannusta kehittäjille?

Markkinakohtaiset säädökset muuttuvat usein, ja pyrimme jatkuvasti varmistamaan, että kaikki osapuolet noudattavat paikallisia vaatimuksia. Tarvittaessa muutamme käytäntöjämme. Veronpidätys koskee tuloja, jotka kehittäjät saavat myynneistä kuluttajille näissä maissa. Aiemmin Google on kattanut tämän kustannuksen kehittäjien puolesta samalla, kun olemme varautuneet kustannusten siirtämiseen kehittäjille.

Milloin näitä maksuja aletaan periä?

Ne näkyvät ensimmäisellä tositteella siinä kuussa, jossa muutos astui voimaan tässä maassa. Esimerkiksi 1.8.2019 voimaan astuneet muutokset vaikuttavat elokuun tuloihisi.

Näkyykö veronpidätys rivikohtana raporteissa? Mistä näen sen?

Kyllä näkyy. Se näkyy kehittäjän tuloraportissa rivikohtana, jonka kohdalla lukee Direct Carrier Billing Withholding Tax.

Pitääkö minun maksaa veroja takautuvasti Googlelle kattaakseni maksut, jotka Google maksoi?

Ei.

Voinko välttää verojen pidättämisen?

Et. Näitä veroja peritään myyntitulosta, kun asiakas on näissä maissa asuva käyttäjä.