Veronpidätys

Joidenkin paikallisten markkinoiden sääntöjen vuoksi veroja voidaan pidättää kehittäjiltä, jotka tarjoavat näissä maissa Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia.

Suosittelemme, että kehittäjät pyytävät ammattilaisveroneuvojalta tietoja veroseuraamuksista heidän tapauksessaan tällaisilla markkinoilla ja neuvoja liiketoimintaan mahdollisesti kohdistuvista vaikutuksista.

Alue‑ ja maakohtaiset ohjeet

Egypt

If you offer Google Play Store app and in-app purchases made via direct carrier billing (DCB) by customers in Egypt, beginning March 2020, Google or its payment processor partners will deduct up to 20% of withholding tax (WHT).

Kuwait

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia operaattorin suoralaskutuksella Kuwaitissa asuville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit alkavat 1.8.2019 vähentää enintään viiden prosentin veronpidätyksen.

Saudi-Arabia

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia operaattorin suoralaskutuksella Saudi-Arabiassa asuville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit alkavat 1.8.2019 vähentää enintään kahdeksan prosentin veronpidätyksen.

1.12.2019 alkaen Google ja sen maksunkäsittelijäkumppanit lopettivat veronpidätysten vähentämisen Saudi-Arabiassa operaattorin suoralaskutuksella tehdyistä ostoksista. Joulukuun 2019 jaksolta ja sen jälkeen vähennetyt summat palautetaan kehittäjille.

Sri Lanka

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia operaattorin suoralaskutuksella Sri Lankassa asuville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit alkavat 1.8.2019 vähentää enintään 10 prosentin veronpidätyksen.

Taiwan

Taiwanin verolakien mukaan Googlen on pidätettävä verot sinulle suoritettavista maksuista, jos maksut liittyvät taiwanilaisten loppukäyttäjien Play Kaupassa tekemiin ostoksiin. Tämä päätös tehtiin tammikuussa 2018, ja se on takautuvasti voimassa 1.1.2017 alkaen. Google on päätöksen jälkeen ollut aktiivisesti yhteydessä Taiwanin veroviranomaisiin. Saimme vasta äskettäin selvityksen asiasta. Saamistasi maksuista ei ole tähän mennessä pidätetty Taiwanin lakien mukaisia veroja, koska odotimme selvitystä veroviranomaisilta.

Tämä vaikuttaa kehittäjiin, joilla ei ole kumpaakaan näistä:

• Taiwanilainen ALV-tunnus (8-lukuinen numero)
  • Ulkomainen TIN-tunniste, joka on rekisteröity Taiwanissa

Jos et voi ilmoittaa taiwanilaista ALV-tunnusta tai verotunnistetta, Googlen täytyy pidättää kolmen prosentin vero maksuista, jotka saat Taiwanissa asuvien käyttäjien tapahtumista. Kun Google pidättää veroja, se ei voi antaa Taiwanin veroviranomaisten sinun nimelläsi myöntämää veronpidätystodistusta.

Elokuusta 2020 alkaen Google pidättää kolme prosenttia veroja sinun tulo-osuudestasi, joka on peräisin taiwanilaisten loppukäyttäjien ostotapahtumista. Lisätietoja on alla olevassa taulukossa.

Tulokausi

Miten verot vähennetään?

Miten tämä näkyy Google Play Consolessa?
tammikuu 2017 – joulukuu 2019

Yhteenlaskettu summa vähennetään tasaosuuksina enintään kuuden kuukauden aikana elokuun maksusta alkaen, jotta vaikutukset kassavirtaasi jäävät mahdollisimman pieniksi.

Taiwanin veronpidätys (2017–2019)

tammikuu 2020 – heinäkuu 2020 Yhteenlaskettu summa vähennetään tasaosuuksina enintään kuuden kuukauden aikana elokuun maksusta alkaen, jotta vaikutukset kassavirtaasi jäävät mahdollisimman pieniksi.

Taiwanin veronpidätys (tammi-heinäkuu 2020)

Elokuu 2020 ja siitä eteenpäin

Vähennys kuukausittaisesta maksusta

Taiwanin veronpidätys

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua, ota yhteyttä Google Playn kehittäjätukeen.

Tiedote koskien operaattorin suoralaskutusta

Google Play aloitti 1.8.2019 paikallisiin ennakonpidätyksiin tarvittavien summien vähentämisen operaattorin suoralaskutuksen kautta tulleista Google Play Kauppa ‑sovelluksen ja sovelluksen sisäisten ostosten myyntituloista, kun ostokset on tehty Saudi-Arabiassa, Kuwaitissa tai Sri Lankassa. Vähennetyt summat näkyvät kehittäjän tuloraportissa nimellä "Operaattorin suoralaskutuksen ennakonpidätys".

Google on tehnyt 31.12.2019 päättyneestä vuodesta tiedotteen, jossa näkyy operaattorin soveltama ennakonpidätysprosentti ja myyntituloista vähennetty summa maittain. Tämä tiedote ei ole viranomaisasiakirja, vaan Googlen julkaisema tiedote, jonka tarkoitus on vain antaa tietoa. Tiedotetta ei ole tarkoitettu vero-, laki- tai kirjanpitoneuvontaa varten eikä siihen tule luottaa sellaisena. Oikeus vaatia veron hyvitystä, vähennystä tai palautusta vähennetyistä summista osittain tai kokonaan ei ole taattua. Kysy veroneuvojaltasi tarkempia neuvoja tiedotteeseen liittyen.

Jos haluat kopion 31.12.2019 päättyneen vuoden tiedotteesta, pyydä sellainen lähettämällä sähköposti osoitteeseen developer-WHT@google.com.

Sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi maksuprofiilin tunnuksella. Näin löydät maksuprofiilin tunnuksen:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse Asetukset Asetukset > Kehittäjätili > Maksuasetukset > Muuta asetuksia.
  3. Vieritä Maksuprofiili-kohdassa näkyvään tunnukseen.

Saat 48 tunnin sisällä sähköpostivastauksen, jonka liitteenä on tiedote PDF-muodossa.  Jos sinulla on lisää kysyttävää, ota meihin yhteyttä osoitteessa developer-WHT@google.com.

Usein kysyttyä

Mistä tämä muutos johtuu? Miksi se tapahtuu nyt? Miksi Google ei alusta alkaen siirtänyt tätä kustannusta kehittäjille?

Markkinakohtaiset säädökset muuttuvat usein, ja pyrimme jatkuvasti varmistamaan, että kaikki osapuolet noudattavat paikallisia vaatimuksia. Tarvittaessa muutamme käytäntöjämme. Veronpidätys koskee tuloja, jotka kehittäjät saavat myynneistä kuluttajille näissä maissa. Aiemmin Google on kattanut tämän kustannuksen kehittäjien puolesta samalla, kun olemme varautuneet kustannusten siirtämiseen kehittäjille.

Milloin näitä maksuja aletaan periä?

Ne näkyvät ensimmäisellä tositteella siinä kuussa, jossa muutos astui voimaan maassa tai alueella. Esimerkiksi 1.8.2019 voimaan astuneet muutokset vaikuttavat elokuun tuloihisi.

Jos Google tai sen maksujen käsittelijä pidättää veroja Google Play Kaupan sovellusostoista tai sovellusten sisäisistä ostoista, jotka tehtiin operaattorin suoralaskutuksella, näkyykö veronpidätys rivikohtana raporteissani? Mistä näen sen?

Kyllä näkyy. Se näkyy kehittäjän tuloraportissa rivikohtana, jonka kohdalla lukee Direct Carrier Billing Withholding Tax.

Jos Google tai sen maksujen käsittelijä pidättää veroja Google Play Kaupan sovellusostoista tai sovellusten sisäisistä ostoista, jotka tehtiin operaattorin suoralaskutuksella, pitääkö minun maksaa veroja takautuvasti Googlelle kattaakseni maksut, jotka Google maksoi?

Ei.

Voinko välttää verojen pidättämisen?

Et. Näitä veroja peritään myyntitulostasi, kun asiakas on tässä maassa tai alueella asuva käyttäjä.