Retencions fiscals

A causa dels requisits d'alguns mercats locals, és possible que s'apliquin retencions fiscals als desenvolupadors que ofereixen compres d'aplicacions i compres fetes des d'aplicacions a Google Play Store a través de la facturació directa de l'operador de telefonia mòbil en aquests països.

Recomanem als desenvolupadors que consultin un assessor fiscal professional per conèixer les obligacions fiscals que tenen als mercats implicats i per obtenir indicacions sobre com poden afectar la seva empresa.

Directrius en funció de la regió o del país

Kuwait

Si ofereixes compres d'aplicacions i compres fetes des d'aplicacions a Google Play Store a través de la facturació directa de l'operador de telefonia mòbil per part de clients de Kuwait, a partir de l'1 d'agost de 2019, Google o els seus partners processadors de pagaments deduiran fins a un 5% de retencions fiscals.

Aràbia Saudita

Si ofereixes compres d'aplicacions i compres fetes des d'aplicacions a Google Play Store a través de la facturació directa de l'operador de telefonia mòbil per part de clients de l'Aràbia Saudita, a partir de l'1 d'agost de 2019, Google o els seus partners processadors de pagaments deduiran fins a un 8% de retencions fiscals.

Sri Lanka

Si ofereixes compres d'aplicacions i compres fetes des d'aplicacions a Google Play Store a través de la facturació directa de l'operador de telefonia mòbil per part de clients de Sri Lanka, a partir de l'1 d'agost de 2019, Google o els seus partners processadors de pagaments deduiran fins a un 10% de retencions fiscals.

Preguntes freqüents

Per què es fa aquest canvi? Per què s'aplica ara aquesta mesura? Per què Google no va aprovar aquest cost des del principi?

L'entorn regulador canvia sovint als mercats locals i ens esforcem constantment per garantir que totes les parts compleixin els requisits locals i implementin els canvis necessaris. Les retencions fiscals són impostos sobre els ingressos que els desenvolupadors obtenen a partir de les vendes fetes als usuaris en aquests mercats locals. Fins ara, Google ha assumit aquest cost mentre implementàvem mesures per poder traspassar als desenvolupadors l'obligació de pagar les retencions aplicables.

Quan se'm començaran a aplicar aquests càrrecs?

En el primer extracte del mes en què es van implementar els canvis en un país concret. Per exemple, els canvis implementats l'1 d'agost de 2019 s'imputaran als guanys d'agost.

Les retencions fiscals es mostraran com a concepte en els meus informes? On les podré veure?

Sí, es mostraran com a concepte en l'informe de guanys del desenvolupador amb el text "Retencions fiscals de la facturació directa de l'operador de telefonia mòbil”.

Hauré de pagar impostos retroactius a Google per l'import que ha assumit fins ara?

No.

Puc evitar les retencions fiscals?

No, aquests impostos s'apliquen als ingressos provinents de les vendes fetes als usuaris del país en qüestió.