Retencions fiscals

A causa dels requisits d'alguns mercats locals, es poden aplicar retencions fiscals als desenvolupadors que ofereixen compres d'aplicacions a Google Play Store i compres des d'aplicacions fetes en aquests països.

Recomanem als desenvolupadors que consultin un assessor fiscal professional per conèixer les obligacions fiscals que tenen als mercats implicats i per obtenir indicacions sobre com poden afectar la seva empresa.

Directrius en funció de la regió o del país

Brasil

Si ofereixes compres d'aplicacions a Google Play Store i compres des d'aplicacions perquè les facin a través d'una forma de pagament disponible els clients del Brasil, Google o els seus partners processadors de pagaments deduiran dels teus pagaments de la quota d'ingressos tot el cost de les retencions fiscals del Brasil, que equivalen al 25% del preu de compra del client.

Les retencions fiscals només s'apliquen als desenvolupadors que no són locals, però si ets un desenvolupador brasiler que no cobra en reals brasilers, sinó en una altra moneda, les retencions fiscals es deduiran dels pagaments de la quota d'ingressos. Pots fer la migració a un compte de reals brasilers seguint els passos que s'indiquen en aquest enllaç i hi pots obtenir més informació sobre la compatibilitat de moneda amb el real brasiler i sobre els impostos obligatoris.

Com a part del servei que ofereix als desenvolupadors, Google monitora constantment els canvis en la regulació fiscal, i modificarà el seu enfocament d'acord amb aquests canvis i en notificarà els desenvolupadors.

Egypt

If you offer Google Play Store app and in-app purchases made via direct carrier billing (DCB) by customers in Egypt, beginning March 2020, Google or its payment processor partners will deduct up to 20% of withholding tax (WHT).

Kuwait

Si ofereixes compres d'aplicacions a Google Play Store i compres des d'aplicacions fetes a través de la facturació directa de l'operador per part de clients de Kuwait, a partir de l'1 d'agost de 2019, Google o els seus partners processadors de pagaments deduiran fins a un 5% de retencions fiscals.

Aràbia Saudita

Si ofereixes compres d'aplicacions a Google Play Store i compres des d'aplicacions fetes a través de la facturació directa de l'operador per part de clients de l'Aràbia Saudita, a partir de l'1 d'agost de 2019, Google o els seus partners processadors de pagaments deduiran fins a un 8% de retencions fiscals.

L'1 de desembre de 2019, Google o els seus partners processadors de pagaments van deixar de deduir retencions fiscals de les compres fetes a través de la facturació directa de l'operador a l'Aràbia Saudita. L'import deduït durant el període de desembre de 2019 en endavant s'abonarà als desenvolupadors.

Sri Lanka

Si ofereixes compres d'aplicacions a Google Play Store i compres des d'aplicacions fetes a través de la facturació directa de l'operador per part de clients de Sri Lanka, a partir de l'1 d'agost de 2019, Google o els seus partners processadors de pagaments deduiran fins a un 10% de retencions fiscals.

Taiwan

Segons la legislació fiscal local de Taiwan, Google està obligat a aplicar-te retenció fiscal sobre els pagaments que hagis rebut, quan aquests pagaments estiguin associats a les vendes que has fet als usuaris finals de Taiwan a través de Play Store. La sentència, emesa el gener de 2018, va entrar en vigor amb efecte retrospectiu des de l'1 de gener de 2017. Google ha fomentat activament la implicació de les autoritats fiscals de Taiwan en aquesta sentència i fins fa poc no ha rebut més informació. Fins ara, no s'havien aplicat retencions fiscals a Taiwan sobre els nostres pagaments, ja que estàvem pendents de rebre més informació per part de les autoritats tributàries de Taiwan.

Això afecta els desenvolupadors que no tinguin un dels identificadors següents:

• un NIF-IVA de Taiwan (número de 8 dígits)
  • un número d'identificació de contribuent estranger registrat a Taiwan

Si no pots proporcionar cap NIF-IVA o cap registre fiscal de Taiwan, Google està obligat a aplicar un 3% de retenció fiscal sobre el pagament que hagis rebut per totes les transaccions amb usuaris de Taiwan. A més, si Google aplica la retenció fiscal, no podrà proporcionar en nom teu un certificat de retencions fiscals específic emès per les autoritats fiscals taiwaneses.

A partir de l'agost de 2020, Google deduirà el 3% de retenció fiscal de la teva quota d'ingressos derivada de la venda als usuaris finals de Taiwan. Consulta aquesta taula per obtenir més informació.

Període de guanys

Com s'aplicarà la deducció?

Com es reflectirà a Google Play Console?
De gener de 2017 a desembre de 2019

Import acumulat que cal deduir en parts iguals fins a sis mesos a partir del pagament d'agost per minimitzar l'efecte sobre el flux de caixa

Retenció fiscal de Taiwan (2017-2019)

De gener a juliol de 2020 Import acumulat que cal deduir en parts iguals fins a sis mesos a partir del pagament d'agost per minimitzar l'efecte sobre el flux de caixa

Retenció fiscal de Taiwan (de gener a juliol de 2020)

A partir d'agost de 2020

Deducció del pagament mensual

Retenció fiscal de Taiwan

Si tens cap pregunta o necessites ajuda, pots contactar amb l'assistència per a desenvolupadors de Google Play.

Declaració d'informació de DCB

L'1 d'agost de 2019, Google Play va començar a deduir els imports atribuïbles a les retencions fiscals locals dels ingressos generats mitjançant la facturació directa de l'operador de l'aplicació Google Play Store i les compres des de l'aplicació fetes per clients de l'Aràbia Saudita, Kuwait o Sri Lanka. Aquests imports deduïts es reflecteixen a l'informe de guanys del desenvolupador com a “Retencions fiscals de la facturació directa de l'operador”.

Google ha preparat una declaració d'informació per a l'any que va acabar el 31 de desembre de 2019, que reflecteix el tipus de retenció aplicat per l'operador i l'import deduït dels vostres ingressos per país. La declaració d'informació no és un document oficial del govern i Google l'ha preparat només per a finalitats informatives. No està pensada per proporcionar assessorament fiscal, jurídic ni comptable. No hi ha cap garantia del vostre dret a reclamar un crèdit, una deducció o un reembossament fiscal de tots o una part dels imports deduïts. Consulteu el vostre assessor fiscal per obtenir consells específics sobre la declaració d'informació.

Per obtenir una còpia de la declaració d'informació de l'any que va acabar el 31 de desembre de 2019, envieu un correu electrònic a developer-WHT@google.com per sol·licitar-la.

Haureu de proporcionar el vostre identificador del perfil de pagaments per confirmar la vostra identitat. Per localitzar el vostre identificador del perfil de pagaments:

1. Inicieu la sessió a Play Console.
  2. Feu clic a Configuració Configuració > Compte de desenvolupador > Configuració de pagament > Gestiona la configuració.
  3. Desplaceu-vos fins a l'identificador que figura al vostre perfil de pagaments.

Rebreu una resposta per correu electrònic que inclourà un fitxer PDF de la declaració d'informació en 48 hores. Si teniu cap més pregunta, contacteu amb nosaltres a l'adreça developer-WHT@google.com.

Preguntes freqüents

Per què es fa aquest canvi? Per què s'aplica ara aquesta mesura? Per què Google no va aprovar aquest cost des del principi?

L'entorn regulador canvia sovint als mercats locals i ens esforcem constantment per garantir que totes les parts compleixin els requisits locals i implementin els canvis necessaris. Les retencions fiscals són impostos sobre els ingressos que els desenvolupadors obtenen a partir de les vendes fetes als usuaris en aquests mercats locals. Fins ara, Google ha assumit aquest cost mentre implementàvem mesures per poder traspassar als desenvolupadors l'obligació de pagar les retencions aplicables.

Quan se'm començaran a aplicar aquests càrrecs?

En el primer extracte del mes en què es van implementar els canvis en un país o regió concrets. Per exemple, els canvis implementats l'1 d'agost de 2019 s'imputaran als guanys d'agost.

Si Google o els seus partners processadors de pagaments dedueixen les retencions fiscals de les compres d'aplicacions a Google Play Store i compres des d'aplicacions fetes a través de la facturació directa de l'operador, les retencions fiscals es mostraran com a concepte als meus informes? On les podré veure?

Sí, es mostraran com a concepte en l'informe de guanys del desenvolupador amb el text "Retencions fiscals de la facturació directa de l'operador".

Si Google o els seus partners processadors de pagaments dedueixen les retencions fiscals de les compres d'aplicacions a Google Play Store i de les compres des d'aplicacions fetes a través de la facturació directa de l'operador, hauré de pagar impostos retroactius a Google per l'import que ha assumit fins ara?

No.

Puc evitar les retencions fiscals?

No, aquests impostos s'apliquen als ingressos provinents de les vendes fetes als usuaris del país o regió en qüestió.

Ha estat útil?
Com ho podem millorar?

Necessites més ajuda?

Inicia la sessió per obtenir opcions d'assistència addicionals que et permetin resoldre el problema ràpidament