Sammenlign Android-nøkkelstatistikken og vurderingene for appen din med egendefinerte grupper med lignende apper

Med egendefinerte grupper med lignende apper kan du sammenligne Android-nøkkelstatistikken og vurderingene for appen din med en gruppe apper du velger.

Her er noen viktige ting du bør vite om egendefinerte grupper med lignende apper:

• Du kan opprette to egendefinerte grupper med lignende apper – den ene for Android-nøkkelstatistikk og den andre for vurderinger.
  • Du kan endre en egendefinert gruppe for Android-nøkkelstatistikk opptil tre ganger per måned.
  • Når du har opprettet en egendefinert gruppe med lignende apper for Android-nøkkelstatistikk eller vurderinger, kan du velge den på andre sider i den samme delen.
  • Hvis en app i en egendefinert gruppe med lignende apper blir utilgjengelig (for eksempel en upublisert app eller en app som referansemålinger mot lignende apper er valgt bort for), erstattes den med en anbefalt app.

Endre egendefinerte grupper med lignende apper

Slik endrer du en egendefinert gruppe med lignende apper:

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Velg en app.
    • Android-nøkkelstatistikk: På et kort i menyen til venstre klikker du på Android-nøkkelstatistikk > Oversikt > Se detaljer.
    • Vurderinger: Klikk på Brukertilbakemelding > Vurderinger i menyen til venstre.
  3. Velg Endre gruppen med lignende apper nær toppen av siden, i kortet for sammenligning med lignende apper.
  4. Velg apper fra det anbefalte settet, eller søk etter andre apper etter app- eller pakkenavn.
  5. Merk: Hvis du oppretter en egendefinert gruppe med lignende apper for Android-nøkkelstatistikk, må du velge mellom åtte og tolv apper.
  6. For å legge til en app, velg +-ikonet.
  7. For å fjerne en app, velg X-ikonet.
  8. Legg til apper i gruppen, og velg deretter Oppdater.

Tips: Når du sammenligner appen din med en egendefinert gruppe med lignende apper, kan du flytte markøren over ikonet til en enkeltapp for å se dataene for appen din i forhold til den bestemte appen.

Velg bort referansemålinger mot lignende apper for Android-nøkkelstatistikk

Hvis du velger bort referansemålinger mot lignende apper for Android-nøkkelstatistikk, kan du ikke se resultatene for appen din sammenlignet med Android-nøkkelstatistikken for den egendefinerte gruppen din, og andre utviklere kan ikke velge appen din til sine egne grupper. Første gang du velger bort funksjonen, kan dette ta opptil 48 timer.

Vurderingsdataene for appen din er fortsatt inkludert i totale kategorisammenligninger, og du kan fortsatt se vurderingene for appen din i forhold til andre apper i samme kategori.

Merk: Etter at du valgt bort referansemålinger mot lignende apper, fortsetter Android-nøkkelstatistikken din midlertidig å være kombinert med dataene fra andre apper for å beregne medianen for referansedataene. Første gang du velger bort funksjonen, blir dataene dine fjernet fra settene med lignende apper innen 48 timer. Hvis du velger bort funksjonen igjen senere, blir dataene dine fjernet fra settene ved slutten av kalendermåneden.

Slik velger du bort referansemålinger for konkurrenter:

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Velg en app.
  3. Klikk på Android-nøkkelstatistikk > Oversikt > Se detaljer på et kort i menyen til venstre.
  4. Velg spørsmålstegnikonet nær toppen av siden, på kortet for sammenligning med lignende apper > Velg bort funksjonen.
  5. Fjern avmerkingen for «Del data for å bruke egendefinerte grupper med lignende apper for Android-nøkkelstatistikk».
  6. Klikk på Velg bort funksjonen.