App-vitaliteit en beoordelingen vergelijken met aangepaste groepen met vergelijkbare apps

Met aangepaste groepen met vergelijkbare apps kun je de app-vitaliteit en beoordelingsgegevens van je app vergelijken met een groep apps die je selecteert.

Hier volgen enkele belangrijke zaken die je moet weten over aangepaste groepen met vergelijkbare apps:

• Je kunt 2 aangepaste groepen met vergelijkbare apps maken, één voor app-vitaliteit en één voor beoordelingen.
  • Je kunt maximaal 3 keer per maand een aangepaste groep met vergelijkbare apps voor app-vitaliteit bewerken.
  • Nadat je een aangepaste groep met vergelijkbare apps voor app-vitaliteit of beoordelingen hebt gemaakt, kun je deze op andere pagina's in dat gedeelte selecteren.
  • Als een app in een aangepaste groep met vergelijkbare apps niet meer beschikbaar is (zoals een app waarvoor de publicatie ongedaan is gemaakt of een app die is afgemeld voor benchmarking), wordt deze vervangen door een aanbevolen app.

Een aangepaste groep met vergelijkbare apps bewerken

Zo kun je een aangepaste groep met vergelijkbare apps bewerken:

1. Open de Play Console.
  2. Selecteer een app.
    • App-vitaliteit: Klik in het linkermenu op App-vitaliteit > Overzicht > Details weergeven op een kaart.
    • Beoordelingen: Klik in het linkermenu op Gebruikersfeedback > Beoordelingen.
  3. Selecteer bovenaan de pagina van de vergelijkingskaart de optie Groep met vergelijkbare apps bewerken.
  4. Kies apps uit de aanbevolen set of zoek naar andere apps op app- of pakketnaam.
    • Opmerking: Als je een aangepaste groep met vergelijkbare apps maakt voor app-vitaliteit, moet je 8 tot 12 apps selecteren.
    • Als je een app wilt toevoegen, selecteer je het icoon +.
    • Als je een app wilt verwijderen, selecteer je het icoon X.
  5. Voeg apps toe aan de groep met vergelijkbare apps en selecteer vervolgens Updaten.

Tip: Als je je app vergelijkt met een aangepaste groep met vergelijkbare apps, kun je de muisaanwijzer op het icoon van een afzonderlijke app plaatsen om te zien hoe de gegevens van je app zich verhouden tot die specifieke app.

Afmelden voor benchmarking voor app-vitaliteit

Als je je afmeldt voor benchmarking voor app-vitaliteit, kun je niet zien hoe je app zich verhoudt tot de aangepaste groep met vergelijkbare apps voor app-vitaliteit. Andere ontwikkelaars kunnen je app niet kiezen voor hun groep met vergelijkbare apps. De eerste keer dat je je afmeldt, kan dit tot 48 uur duren.

De beoordelingsgegevens van je app worden nog steeds opgenomen in algemene vergelijkingen voor categorieën en je kunt nog steeds zien hoe de beoordelingen van je app zich verhouden tot andere apps in dezelfde categorie.

Opmerking: Nadat je je hebt afgemeld voor benchmarking, blijven je app-vitaliteitsgegevens tijdelijk gecombineerd met gegevens van andere apps om de mediaan voor benchmarking te kunnen berekenen. De eerste keer dat je je afmeldt, worden je gegevens binnen 48 uur verwijderd uit sets met groepen met vergelijkbare apps. Als je je opnieuw afmeldt, worden je gegevens aan het einde van de kalendermaand uit sets groepen met vergelijkbare apps verwijderd.

Zo kun je je afmelden voor benchmarking:

1. Open de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op App-vitaliteit > Overzicht > Details weergeven op een kaart.
  4. Selecteer bovenaan de pagina van de vergelijkingskaart het vraagteken > Afmelden.
  5. Vink het selectievakje Gegevens delen om aangepaste groepen met vergelijkbare apps voor app-vitaliteit te gebruiken uit.
  6. Klik op Afmelden.