App-bundels en APK's intern delen

Met 'Intern delen van apps' kunt u snel een app-bundel of APK delen met uw interne team en testers. Hiervoor uploadt u een APK of app-bundel naar de uploadpagina voor het intern delen van apps. Als u uw app wilt delen, kunt u testers beheren via een lijst met e-mailadressen of uw app beschikbaar maken voor iedereen met wie u een downloadlink deelt.

Voordat u bestanden uploadt om apps intern te delen, moet u het volgende weten:

• Als u toestemming heeft om apps te publiceren in een track, bent u standaard een geautoriseerde uploader.
  • Versiecodes voor app-bundels of APK's die u deelt, kunt u opnieuw gebruiken.
  • U kunt APK's waarvoor foutopsporing kan worden uitgevoerd, uploaden en delen.
  • Geüploade artefacten voor het intern delen van apps worden niet weergegeven in uw artefactenbibliotheek en kunnen ook niet worden opgenomen in releases in test- of productietracks.
  • Geüploade artefacten voor het intern delen van apps hoeven niet te zijn ondertekend met een productie- of uploadsleutel. Ze worden automatisch opnieuw ondertekend met een sleutel voor 'Intern delen van apps'. Deze sleutel wordt automatisch door Google gemaakt voor uw app.
  • U kunt een link voor 'Intern delen van apps' delen met zo veel gebruikers als u wilt, maar maximaal honderd gebruikers kunnen uw app downloaden via de link.
Apps uploaden en delen om te testen
  1. Nadat u bent ingelogd op een Google-account dat is toegevoegd als geautoriseerde uploader, gaat u naar de uploadpagina voor het intern delen van apps.
  2. Klik op Bladeren door bestanden.
  3. Typ een versienaam, zodat u en uw testers uw app kunnen identificeren, of behoud de bestaande versienaam van uw APK of app-bundel.
  4. Klik op Upload bevestigen.
  5. Klik naast een app op URL kopiëren.
  6. Deel de downloadlink met uw testers.
Geautoriseerde uploaders toevoegen

Optie 1: Maak een nieuwe lijst met geautoriseerde uploaders

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer in het linker menu Ontwikkeltools > Intern delen van apps.
  4. Selecteer het tabblad 'Geautoriseerde uploaders' en klik op Lijst maken.
  5. Geef een naam op voor uw lijst met uploaders.
    • U kunt dezelfde lijst gebruiken voor toekomstige tests voor andere apps.
  6. Voeg e-mailadressen toe (gescheiden door komma's) of klik op Nieuw csv-bestand uploaden. Als u een csv-bestand gebruikt, plaatst u elk e-mailadres zonder komma's op een eigen regel.
    • Als u een csv-bestand uploadt nadat u e-mailadressen heeft getypt, overschrijft het csv-bestand alle e-mailadressen die u heeft toegevoegd.
    • Geautoriseerde uploaders hoeven geen gebruikers van uw Play Console-account te zijn.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Vink het selectievakje aan naast de naam van de lijst of lijsten die u wilt gebruiken.

Opmerking: Als u een lijst met e-mailadressen maakt, kunt u dezelfde lijst opnieuw gebruiken wanneer u geautoriseerde uploaders, downloaders en testers toevoegt voor het testen van tracks in uw Google Play-ontwikkelaarsaccount.

Optie 2: Gebruik een bestaande lijst met geautoriseerde uploaders

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer in het linker menu Ontwikkeltools > Intern delen van apps.
  4. Selecteer het tabblad 'Geautoriseerde uploaders'.
  5. Vink het selectievakje aan naast de naam van de lijst of lijsten die u wilt gebruiken.
Geautoriseerde testers toevoegen

Belangrijk: Nadat u geautoriseerde testers heeft toegevoegd, moet u uw testers uitleggen hoe het intern delen van apps wordt ingeschakeld.

Optie 1: Maak uw app beschikbaar voor iedereen met een link

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer in het linker menu Ontwikkeltools > Intern delen van apps.
  4. Selecteer het tabblad 'Geautoriseerde testers'.
  5. Selecteer Geen mailinglijsten bij 'Beschikbaarheid van link'.

Optie 2: Maak een nieuwe lijst met geautoriseerde testers

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer in het linker menu Ontwikkeltools > Intern delen van apps.
  4. Selecteer het tabblad 'Geautoriseerde testers'.
  5. Selecteer Mailinglijsten bij 'Beschikbaarheid van link'.
  6. Klik op Lijst maken.
  7. Geef een naam op voor uw lijst met testers. U kunt dezelfde lijst voor toekomstige testen voor andere apps gebruiken.
  8. Voeg e-mailadressen toe (gescheiden door komma's) of klik op Nieuw csv-bestand uploaden. Als u een csv-bestand gebruikt, plaatst u elk e-mailadres zonder komma's op een eigen regel.
    • Opmerking: Als u een csv-bestand uploadt nadat u e-mailadressen heeft getypt, overschrijft het csv-bestand alle e-mailadressen die u heeft toegevoegd.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Vink het selectievakje aan naast de naam van de lijst of lijsten die u wilt gebruiken.

Opmerking: Als u een lijst met e-mailadressen maakt, kunt u dezelfde lijst opnieuw gebruiken wanneer u geautoriseerde uploaders, downloaders en testers toevoegt voor het testen van tracks in uw Google Play-ontwikkelaarsaccount.

Optie 3: Gebruik een bestaande lijst met geautoriseerde testers

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer in het linker menu Ontwikkeltools > Intern delen van apps.
  4. Selecteer het tabblad 'Geautoriseerde testers'.
  5. Selecteer Mailinglijsten bij 'Beschikbaarheid van link'.
  6. Vink het selectievakje aan naast de naam van de lijst of lijsten die u wilt gebruiken.

Hoe geautoriseerde testers 'Intern delen van apps' kunnen inschakelen

Voordat geautoriseerde testers apps kunnen downloaden via 'Intern delen van apps', moeten ze 'Intern delen van apps' inschakelen in hun Google Play Store-app.

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu > Instellingen.
  3. Tik in het gedeelte 'Over' zeven keer op de Play Store-versie.
  4. Zodra de instelling Intern delen van apps wordt weergegeven, tikt u op de schakelaar om het intern delen van apps in te schakelen.
  5. Tik op Inschakelen.

Downloadcertificaten

Voor het gebruik van hun services vragen sommige API-providers om een certificaat dat kan worden gekoppeld aan de pakketnaam van een app. Nadat u een APK voor het eerst uploadt naar de uploadpagina voor het intern delen van apps, genereert de Play Console een certificaat dat wordt gebruikt voor elk van uw uploads voor die app. Elk APK wordt opnieuw ondertekend met dit testcertificaat, ongeacht het certificaat dat u heeft gebruikt om uw app te ondertekenen.

Uw testcertificaat downloaden:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer in het linker menu Ontwikkeltools > Intern delen van apps.
  4. Selecteer het tabblad 'App-certificaat' en klik op Certificaat downloaden.
    • Als u afzonderlijke certificaatvingerafdrukken nodig heeft, klikt u op het kopieerpictogram naast het type certificaat om het te kopiëren naar uw klembord.

Problemen oplossen

Als u problemen ondervindt met het intern delen van apps, kunt u deze op de volgende manieren oplossen.

Gebruiker is geen tester voor het intern delen van apps
Als uw testers problemen ondervinden met het downloaden van uw interne app, moet u de testers toevoegen als geautoriseerde tester. Een andere mogelijkheid is om uw app beschikbaar te maken voor iedereen met een link.
App niet beschikbaar voor testers

Als een app niet beschikbaar is voor een gebruiker op Google Play, kan hij deze niet downloaden via het interne testproces voor apps. Testers kunnen uw interne app alleen downloaden als ze toegang hebben tot de winkelvermelding van uw app op Google Play.

Dit zijn enkele mogelijke redenen waarom een interne app niet kan worden gedownload door gebruikers:

Maximum aantal testers heeft uw app gedownload

Als u een link voor het intern delen van apps met veel gebruikers deelt, bereikt u mogelijk het maximum aantal gebruikers dat uw app via een bepaalde link kan downloaden (honderd).

Als u uw app met meerdere gebruikers wilt delen via een link, uploadt u hetzelfde APK of dezelfde app-bundel om een nieuwe downloadlink te ontvangen. Per unieke link kunnen maximaal honderd gebruikers uw app downloaden.

De downloadlink is verlopen

Als de link voor het downloaden van uw interne app verloopt, uploadt u hetzelfde APK of dezelfde app-bundel opnieuw om een nieuwe link te ontvangen.