Sovelluspakettien ja APK:iden jakaminen sisäisesti

Elokuusta 2021 alkaen uusien sovellusten on julkaistava Android App Bundle ‑tiedostolla Google Playssa. Yli 200 Mt:n kokoiset sovellukset voivat käyttää joko Play Asset Deliverya tai Play Feature Deliverya.

30.6.2023 alkaen Google Play ei enää tue TV-sovelluspäivityksiä APK:illa. Kaikki TV-sovelluspäivitykset on julkaistava Android App Bundle ‐tiedostoilla (AAB).

Lue lisää Android-kehittäjien blogin The Future of Android App Bundles is here ‑postauksesta.

Sisäinen sovellusten jakaminen on keino jakaa Android App Bundle ‑tiedosto nopeasti sisäiselle tiimille ja testaajille. Se tapahtuu lataamalla sovelluspaketti tai APK sisäisen sovellusten jakamisen lähetyssivulle ja luomalla linkki. Kun jaat sovelluksen tällä tavalla, voit rajoittaa pääsyn vain postituslistoille tai sallia lataamisen kaikille linkin saaneille.

Ennen aloittamista

Nämä tärkeät asiat on hyvä tietää ennen tiedostojen lähettämistä sisäiseen sovellusten jakamiseen:

• Jos sinulla on lupa julkaista sovelluksia testikanaville, sinulla on oletuksena valtuutus lähettää sovelluspaketteja ja APK:ita sisäistä jakamista varten.
  • Versiokoodien ei tarvitse olla uusia tai yksilöllisiä, ja voit käyttää jakamiesi sovelluspakettien tai APK:iden versiokoodeja uudelleen.
  • Voit ladata ja jakaa sovelluspaketteja tai APK:ita virheenkorjausta varten.
  • Sovellusten jakamisen kautta lähetetyt artefaktit eivät näy sovelluspakettien hallinnassa, eikä niitä voi sisällyttää testaus- tai tuotantokanavien julkaisuihin.
  • Lähetettyjä artefakteja voi allekirjoittaa millä tahansa avaimella. Siihen ei tarvita tuotanto- tai lähetysavainta. Ne allekirjoitetaan automaattisesti uudelleen sisäisen sovellusten jakamisen avaimella, jonka Google luo automaattisesti sovellustasi varten.
  • Voit jakaa sovelluksen jakamislinkin niin monelle käyttäjälle kuin haluat, mutta korkeintaan 100 käyttäjää voi ladata sovelluksen linkin kautta.
  • Latauslinkit vanhenevat 60 päivän kuluessa lähetyspäivästä.

Sovellusten lähettäminen ja jakaminen

Testattavien sovellusten lähettäminen ja jakaminen
  1. Kun olet kirjautunut Google-tilille, joka on lisätty valtuutetuksi lähettäjäksi, käy sisäisen sovellusten jakamisen lähetyssivulla.
  2. Valitse Lähetä.
  3. Kirjoita versionimi, jolla sinä ja testaajat pystytte tunnistamaan sovelluksesi helpommin. Voit halutessasi käyttää sovelluspaketista tai APK:sta tulevaa nimeä.
  4. Valitse Vahvista lähetys.
  5. Klikkaa lähetetyn sovelluspaketin tai APK:n vieressä olevaa kopiointikuvaketta kopioidaksesi sovelluksen URL-osoitteen leikepöydällesi.
  6. Jaa latauslinkki testaajillesi.

Valtuutettujen lähettäjien ja testaajien lisääminen

Valtuutettujen lähettäjien lisääminen

Tapa 1: Luo uusi valtuutettujen lähettäjien lista

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisu > Käyttöönotto > Sovellusten sisäinen jakaminen.
  4. Vieritä Lähettäjät ja testaajat ‑välilehdellä Muokkaa lähettäjiä ‑osioon ja valitse Luo postituslista.
  5. Nimeä lähettäjälista.
    • Voit käyttää samaa listaa muiden sovellustesi testeissä.
  6. Lisää sähköpostiosoitteet pilkuilla erotettuina tai valitse Lähetä CSV-tiedosto. Jos käytät CSV-tiedostoa, lisää kukin sähköpostiosoite omalle rivilleen ilman pilkkuja.
    • Jos olet jo kirjoittanut sähköpostiosoitteita, kun lähetät CSV-tiedoston, kaikki aiemmin syöttämäsi sähköpostiosoitteet korvataan CSV-tiedoston osoitteilla.
    • Valtuutettujen lähettäjien ei tarvitse olla Play Console ‑tilisi käyttäjiä.
  7. Valitse Tallenna muutokset.
  8. Merkitse käytettävien listojen valintaruudut.

Huom. Jos luot listan sähköpostiosoitteista, voit käyttää samaa listaa uudelleen, kun lisäät valtuutettuja lähettäjiä, lataajia ja testaajia Google Play ‑kehittäjätilisi testauskanaviin.

Tapa 2: Käytä aiempaa valtuutettujen lataajien listaa

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisu > Sisäinen testaus > Sovellusten sisäinen jakaminen.
  4. Vieritä Lähettäjät ja testaajat ‑välilehdellä Muokkaa lähettäjiä ‑osioon ja merkitse haluamiesi listojen valintaruudut.
Valtuutettujen testaajien lisääminen

Tärkeää: Kun olet lisännyt valtuutettuja testaajia, ohjeista heitä ottamaan sisäinen sovellusten jakaminen käyttöön.

Tapa 1: Aseta sovelluksesi kaikkien latauslinkin saaneiden käytettäväksi

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisu > Sisäinen testaus > Sovellusten sisäinen jakaminen.
  4. Vieritä Lähettäjät ja testaajat ‑välilehdellä Muokkaa lähettäjiä ‑osioon ja tarkista, että vaihtoehto "Kuka tahansa linkin saanut voi ladata" on valittu (sen pitäisi olla valittu oletuksena).

Tapa 2: Luo uusi valtuutettujen testaajien lista

1. Kirjaudu Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisu > Asetukset > Sisäinen sovellusten jakaminen > Postituslista.
  4. Valitse Valtuutetut testaajat ‐välilehti.
  5. Valitse Linkin saatavuus ‑kohdassa Postituslistat.
  6. Valitse Luo lista.
  7. Nimeä testaajalista. Voit käyttää samaa listaa muiden sovellustesi testeissä.
  8. Anna sähköpostiosoitteet pilkuilla erotettuina tai valitse Lähetä CSV-tiedosto. Jos käytät CSV-tiedostoa, lisää kukin sähköpostiosoite omalle rivilleen ilman pilkkuja.
    • Huom. Jos olet jo kirjoittanut sähköpostiosoitteita, kun lähetät CSV-tiedoston, kaikki aiemmin syöttämäsi sähköpostiosoitteet korvataan CSV-tiedoston osoitteilla.
  9. Klikkaa Tallenna.
  10. Merkitse käytettävien listojen valintaruudut.

Huom. Jos luot listan sähköpostiosoitteista, voit käyttää samaa listaa uudelleen, kun lisäät valtuutettuja lähettäjiä, lataajia ja testaajia Google Play ‑kehittäjätilisi testikanaviin.

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisu > Sisäinen testaus > Sovellusten sisäinen jakaminen.
  4. Valitse Postituslistat-välilehti.
  5. Valitse Lataajat-kohdasta Luo postituslista.
  6. Nimeä lataajalista.
    • Voit käyttää samaa listaa muiden sovellustesi testeissä.
  7. Lisää sähköpostiosoitteet pilkuilla erotettuina tai valitse Lähetä CSV-tiedosto. Jos käytät CSV-tiedostoa, lisää kukin sähköpostiosoite omalle rivilleen ilman pilkkuja.
    • Jos olet jo kirjoittanut sähköpostiosoitteita, kun lähetät CSV-tiedoston, kaikki aiemmin syöttämäsi sähköpostiosoitteet korvataan CSV-tiedoston osoitteilla.
    • Valtuutettujen lähettäjien ei tarvitse olla Play Console ‑tilisi käyttäjiä.
  8. Valitse Tallenna muutokset.
  9. Merkitse käytettävien listojen valintaruudut.

Huom. Jos luot listan sähköpostiosoitteista, voit käyttää samaa listaa uudelleen, kun lisäät valtuutettuja lähettäjiä, lataajia ja testaajia Google Play ‑kehittäjätilisi testauskanaviin.

Tapa 3: Käytä aiempaa valtuutettujen testaajien listaa

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisu > Sisäinen testaus > Sovellusten sisäinen jakaminen.
  4. Valitse Postituslistat-välilehti.
  5. Valitse Lataajat-kohdasta niiden listojen valintaruudut, joita haluat käyttää.

Valtuutetut testaajat: sisäisen sovellusten jakamisen käyttöönotto

Ennen kuin valtuutetut testaajat voivat ladata sovelluksia sisäisen sovellusten jakamisen kautta, heidän täytyy ottaa ominaisuus käyttöön Google Play Kauppa ‑sovelluksessa.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko > Asetukset.
  3. Kosketa Tietoja-osiossa Play Kaupan versio ‑kohtaa seitsemän kertaa.
  4. Kun Sisäinen sovellusten jakaminen ‑asetus tulee näkyviin, ota se käyttöön valintakytkimellä.
  5. Valitse Ota käyttöön.

Varmenteiden lataaminen

Joillakin APIen toimittajilla palveluiden käyttöön tarvitaan varmenne, joka on liitetty sovelluksen pakettinimeen. Kun lähetät sovelluspaketin tai APK:n ensimmäistä kertaa sisäisen sovellusten jakamisen lähetyssivulle, Play Console luo varmenteen, jota käytetään kyseisen sovelluksen kaikkiin lähetyksiin. Jokainen APK allekirjoitetaan tällä testivarmenteella riippumatta siitä, mitä varmennetta olet käyttänyt sovelluksesi allekirjoittamiseen.

Testivarmenteen lataaminen:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisu > Sisäinen testaus > Sovellusten sisäinen jakaminen.
  4. Vieritä Lähettäjät ja testaajat ‑välilehdellä Sisäinen testauksen varmenne ‑osioon.
  5. Valitse Lataa varmenne.
    • Jos haluat ladata yksittäisen varmenteen tunnistetiedot, klikkaa varmennetyypin vieressä kopiointikuvaketta, niin tiedot kopioidaan leikepöydälle.

Ongelmankorjaus

Jos sisäisessä sovellusten jakamisessa ilmenee ongelmia, voit korjata niitä seuraavilla tavoilla:

Käyttäjä ei ole sisäisen sovellusten jakamisen testaaja
Jos testaajilla on vaikeuksia ladata sisäistä sovellustasi, varmista, että olet lisännyt heidät valtuutetuiksi testaajiksi tai asettanut sovelluksesi kaikkien latauslinkin saaneiden käytettäväksi.
Sovellus ei ole testaajien saatavilla

Jos sovellus ei ole käyttäjän saatavilla Google Playssa, hän ei voi ladata sitä sisäisen sovellusten testauksen kautta. Testaajien täytyy nähdä sisäisen sovelluksesi tietosivu Google Playssa, jotta he voivat ladata sovelluksesi.

Sisäinen sovellus ei välttämättä ole käyttäjien ladattavissa esimerkiksi seuraavista syistä:

Sovelluksen testaajien enimmäismäärä on täyttynyt

Vain 100 ensimmäistä käyttäjää voi ladata sovelluksesi yhdellä sisäisen sovelluksen jakamislinkillä. Tämä enimmäismäärä voi täyttyä, jos jaat linkin monille käyttäjille.

Jos haluat jakaa sovelluksesi useammille käyttäjille latauslinkillä, lähetä sama sovelluspaketti tai APK uudelleen, niin saat uuden latauslinkin. Enimmillään sata käyttäjää voi ladata sovelluksesi yhden latauslinkin kautta.

Latauslinkki on vanhentunut

Jos sisäisen sovelluksesi latauslinkki on vanhentunut, lähetä sama sovelluspaketti tai APK uudelleen, niin saat uuden linkin.