Del app-pakker og APK'er internt

Fra august 2021 skal nye apps udgives med Android App Bundle i Google Play. Nye apps, der er større end 200 MB, kan bruge enten Play Asset Delivery eller Play Feature Delivery.

Fra og med den 30. juni 2023 understøtter Google Play ikke længere opdateringer af tv-apps ved hjælp af APK'er. Alle opdateringer af tv-apps skal udgives med Android App Bundle (AAB).

Du kan få flere oplysninger ved at læse "The Future of Android App Bundles is here" på Android Developers Blog.

Med intern appdeling kan du hurtigt dele en Android App Bundle med dit interne team og dine testere ved at uploade en app-pakke eller APK på siden til upload af apps til intern deling og generere et link. Når du deler din app på denne måde, kan du begrænse adgangen til mailinglister eller give alle dem, du deler linket med, tilladelse til at downloade den.

Før du går i gang

Før du uploader filer til intern appdeling, er det vigtigt at være opmærksom på følgende:

• Hvis du har tilladelsen Udgive apps til testspor, har du som standard tilladelse til at uploade app-pakker og APK'er til intern deling.
  • Versionskoder behøver ikke at være nye eller unikke, og du kan genbruge versionskoder for de app-pakker eller APK'er, du deler.
  • Du kan uploade og dele app-pakker og APK'er, der kan fejlrettes.
  • Uploadede artefakter til intern appdeling vises ikke i App Bundle Explorer, og de kan heller ikke medtages i udgivelser på test- eller produktionsspor.
  • Uploadede artefakter til intern appdeling kan signeres med enhver nøgle og behøver ikke at være signeret med en produktions- eller uploadnøgle. De signeres automatisk med en nøgle til intern appdeling, som Google automatisk opretter til din app.
  • Du kan dele et link til intern appdeling med så mange brugere, du vil, men din app kan højst downloades af 100 brugere via det samme link.
  • Links til download udløber 60 dage efter uploaddatoen.

Upload og del apps

Upload og del apps til testformål
  1. Når du er logget ind på en Google-konto, der er tilføjet som godkendt uploader, skal du gå til siden til upload af apps til intern deling.
  2. Vælg Upload.
  3. Angiv et versionsnavn, så du og dine testere nemmere kan identificere din app, eller brug det tildelte versionsnavn fra din app-pakke eller APK.
  4. Vælg Bekræft upload.
  5. Klik på kopieringsikonet ud for den uploadede app-pakke eller APK for at kopiere appens webadresse til din udklipsholder.
  6. Del downloadlinket med dine testere.

Tilføj godkendte uploadere og testere

Tilføj godkendte uploadere

Mulighed 1: Opret en ny liste over godkendte uploadere

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelse > Konfiguration > Intern appdeling.
  4. På fanen Uploadere og testere skal du rulle ned til sektionen "Administrer uploadere" og vælge Opret mailingliste.
  5. Giv din liste over uploadere et navn.
    • Du kan bruge den samme liste til at teste en hvilken som helst af dine apps fremover.
  6. Tilføj mailadresser adskilt af kommaer, eller vælg Upload CSV-fil. Hvis du bruger en CSV-fil, skal du angive én mailadresse på hver linje uden kommaer.
    • Hvis du uploader en CSV-fil, efter du har indtastet mailadresser, bliver de mailadresser, du har tilføjet, overskrevet.
    • Godkendte uploadere behøver ikke at være brugere af din Play Console-konto.
  7. Vælg Gem ændringer.
  8. Markér afkrydsningsfelterne ud for navnene på de lister, du vil bruge.

Bemærk! Hvis du opretter en liste over mailadresser, kan du genbruge den samme liste, når du tilføjer godkendte uploadere, downloadere og testere til testspor på din Google Play-udviklerkonto.

Mulighed 2: Brug en eksisterende liste over godkendte uploadere

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelse > Intern test > Intern appdeling.
  4. På fanen Uploadere og testere skal du rulle ned til sektionen "Administrer uploadere" og markere afkrydsningsfeltet ud for navnet på de lister, du vil bruge.
Tilføj godkendte testere

Vigtigt! Når du har tilføjet godkendte testere, skal du vejlede dem i, hvordan de aktiverer intern appdeling.

Mulighed 1: Gør din app tilgængelig for alle med et link

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelse > Intern test > Intern appdeling.
  4. På fanen Uploadere og testere skal du rulle ned til sektionen "Administrer testere" og tjekke, at valgmuligheden "Alle, du deler linket med, kan downloade" er markeret (den bør være markeret som standard).

Mulighed 2: Opret en ny liste over godkendte testere

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelse > Konfiguration > Intern appdeling > Mailingliste.
  4. Vælg fanen "Godkendte testere".
  5. Vælg Mailinglister under "Linktilgængelighed".
  6. Klik på Opret liste.
  7. Giv din liste med testere et navn. Du kan bruge den samme liste til at teste en hvilken som helst af dine apps fremover.
  8. Tilføj mailadresser adskilt af kommaer, eller klik på Upload ny CSV-fil. Hvis du bruger en CSV-fil, skal du angive én mailadresse på hver linje uden kommaer.
    • Bemærk! Hvis du uploader en CSV-fil, efter du har indtastet mailadresser, bliver de mailadresser, du har tilføjet, overskrevet.
  9. Klik på Gem.
  10. Markér afkrydsningsfelterne ud for navnene på de lister, du vil bruge.

Bemærk! Hvis du opretter en liste over mailadresser, kan du genbruge den samme liste, når du tilføjer godkendte uploadere, downloadere og testere til testspor på din Google Play-udviklerkonto.

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelse > Intern test > Intern appdeling.
  4. Vælg fanen Mailinglister.
  5. Vælg Opret mailingliste ud for "Downloadere".
  6. Skriv et navn for at identificere din liste med downloadere.
    • Du kan bruge den samme liste til at teste en hvilken som helst af dine apps fremover.
  7. Tilføj mailadresser adskilt af kommaer, eller vælg Upload CSV-fil. Hvis du bruger en CSV-fil, skal du angive én mailadresse på hver linje uden kommaer.
    • Hvis du uploader en CSV-fil, efter du har indtastet mailadresser, bliver de mailadresser, du har tilføjet, overskrevet.
    • Godkendte uploadere behøver ikke at være brugere af din Play Console-konto.
  8. Vælg Gem ændringer.
  9. Markér afkrydsningsfelterne ud for navnene på de lister, du vil bruge.

Bemærk! Hvis du opretter en liste over mailadresser, kan du genbruge den samme liste, når du tilføjer godkendte uploadere, downloadere og testere til testspor på din Google Play-udviklerkonto.

Mulighed 3: Brug en eksisterende liste over godkendte testere

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelse > Intern test > Intern appdeling.
  4. Vælg fanen Mailinglister.
  5. Ud for "Downloadere" skal du markere afkrydsningsfeltet ud for navnet på de lister, du vil bruge.

Sådan aktiverer godkendte testere intern appdeling

Før godkendte testere kan downloade apps ved hjælp af intern appdeling, skal de aktivere intern appdeling i appen Google Play Butik.

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på menuen Menu > Indstillinger.
  3. Tryk på Play Butik-versionen 7 gange i sektionen "Om".
  4. Når indstillingen Intern appdeling vises, skal du trykke på kontakten for at aktivere intern appdeling.
  5. Tryk på Aktivér.

Download certifikater

For at give dig adgang til deres tjenester anmoder nogle API-udbydere om et certifikat til parring med en apps pakkenavn. Når du uploader en app-pakke eller APK på siden til upload af apps til intern deling for første gang, genererer Play Console et certifikat, der bruges til alle dine uploads i forbindelse med den pågældende app. Hver APK signeres igen med dette testcertifikat, uanset hvilket certifikat du brugte til at signere din app.

Sådan downloader du dit testcertifikat:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelse > Intern test > Intern appdeling.
  4. På fanen Uploadere og testere skal du rulle ned til sektionen "Internt testcertifikat".
  5. Vælg Download certifikat.
    • Hvis du har brug for certifikater med individuelle fingeraftryk, skal du klikke på kopieringsikonet ud for certifikattypen for at kopiere til din udklipsholder.

Find og ret fejl

Hvis du oplever problemer, når du bruger intern appdeling, kan du se nedenstående løsningsforslag:

Brugeren er ikke tester af interne apps
Hvis dine testere har problemer med at downloade din interne app, skal du tjekke, at du har tilføjet dem som godkendte testere eller gjort din app tilgængelig for alle med et link.
Appen er ikke tilgængelig for testere

Hvis en app ikke er tilgængelig for en bruger i Google Play, kan brugeren ikke downloade den via intern apptest. Hvis testere skal kunne downloade din interne app, skal de have adgang til appens butiksfortegnelse i Google Play.

Her er et par tilfælde, hvor interne apps ikke ville være tilgængelige til download for brugeren:

Din app er downloadet af det maksimale antal testere

Hvis du deler et link til intern deling af en app med mange brugere, kan du nå op på det maksimale antal brugere (100), der kan downloade din app via ét link.

Hvis du vil dele din app med flere brugere ved hjælp af et link, skal du uploade den samme app-pakke eller APK, hvorefter du modtager et nyt downloadlink. Op til 100 brugere kan downloade din app via hvert unikke link.

Downloadlinket er udløbet

Hvis linket til download af din interne app udløber, skal du uploade den samme app-pakke eller APK igen for at modtage et nyt link.