Compartir app bundles i APK de manera interna

L'opció per compartir aplicacions de manera interna et permet compartir ràpidament un app bundle o un APK amb el teu equip intern i amb els verificadors; només cal que pengis un APK o un app bundle a la pàgina de pujada per compartir aplicacions de manera interna. Per compartir l'aplicació, pots gestionar els verificadors amb una llista d'adreces electròniques o fer que l'aplicació estigui disponible per a tothom amb qui comparteixis un enllaç de baixada.

Abans de penjar els fitxers per compartir aplicacions de manera interna, cal que tinguis en compte alguns aspectes importants:

• Si tens permís per publicar aplicacions en qualsevol canal, ets un usuari de pujada autoritzat de manera predeterminada.
  • Pots reutilitzar els codis de versió dels app bundles o els APK que comparteixis.
  • Pots penjar i compartir els APK que es poden depurar.
  • Els artefactes penjats per compartir aplicacions de manera interna no es mostren a la biblioteca d'artefactes ni es poden incloure en versions en canals de prova o producció.
  • Els artefactes penjats per compartir aplicacions de manera interna no s'han de signar amb cap clau de producció o pujada. Es tornen a signar de manera automàtica amb una clau per compartir aplicacions de manera interna que Google crea automàticament per a l'aplicació.
  • Pots compartir un enllaç per compartir aplicacions de manera interna amb tants usuaris com vulguis, però només 100 persones com a màxim podran utilitzar l'enllaç per baixar l'aplicació.
  • Els enllaços de baixada caduquen 60 dies després de la data de pujada.
Penjar i compartir aplicacions per provar-les
  1. Un cop hagis iniciat la sessió en un Compte de Google que s'hagi afegit com a compte de pujada autoritzat, ves a la pàgina de pujada per compartir aplicacions de manera interna.
  2. Fes clic a Examina els fitxers.
  3. Escriu un nom de versió perquè tu i els teus verificadors pugueu identificar l'aplicació o conserva el nom de versió actual de l'APK o l'app bundle.
  4. Fes clic a Confirma la pujada.
  5. Al costat de l'aplicació, fes clic a Copia l'URL.
  6. Comparteix l'enllaç de baixada amb els teus verificadors.
Afegir usuaris de pujada autoritzats

Opció 1: crea una llista nova d'usuaris de pujada autoritzats

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Eines de desenvolupament > Opció per compartir aplicacions de manera interna.
  4. Selecciona la pestanya "Usuaris de pujada autoritzats" i fes clic a Crea una llista.
  5. Escriu un nom per identificar la llista d'usuaris de pujada.
    • Pots fer servir la mateixa llista per a proves futures de qualsevol aplicació.
  6. Afegeix les adreces electròniques separades per comes o fes clic a Penja un fitxer CSV nou. Si utilitzes un fitxer CSV, col·loca cada adreça electrònica a la seva pròpia línia sense cap coma.
    • Si penges un fitxer CSV després d'escriure adreces electròniques, se sobreescriuran totes les que hagis afegit.
    • No cal que els usuaris de pujada autoritzats siguin usuaris del compte de Play Console.
  7. Fes clic a Desa.
  8. Selecciona la casella de selecció situada al costat de les llistes que vulguis fer servir.

Nota: si crees una llista d'adreces electròniques, pots reutilitzar la mateixa llista quan afegeixis usuaris de pujada, usuaris de baixada i verificadors autoritzats als canals de prova del compte de desenvolupador de Google Play.

Opció 2: utilitza una llista existent d'usuaris de pujada autoritzats

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Eines de desenvolupament > Opció per compartir aplicacions de manera interna.
  4. Selecciona la pestanya "Usuaris de pujada autoritzats".
  5. Selecciona la casella de selecció situada al costat de les llistes que vulguis fer servir.
Afegir verificadors autoritzats

Important: després d'afegir verificadors autoritzats, dona'ls instruccions sobre com es pot activar l'opció per compartir aplicacions de manera interna.

Opció 1: fes que l'aplicació estigui disponible per a tothom que tingui un enllaç

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Eines de desenvolupament > Opció per compartir aplicacions de manera interna.
  4. Selecciona la pestanya "Verificadors autoritzats".
  5. A "Disponibilitat d'enllaç", selecciona Sense cap llista d'adreces electròniques.

Opció 2: crea una llista nova de verificadors autoritzats

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Eines de desenvolupament > Opció per compartir aplicacions de manera interna.
  4. Selecciona la pestanya "Verificadors autoritzats".
  5. A "Disponibilitat d'enllaç", selecciona Llistes d'adreces electròniques.
  6. Fes clic a Crea una llista.
  7. Escriu un nom per identificar la llista de verificadors. Pots fer servir la llista per a proves futures de qualsevol aplicació.
  8. Afegeix les adreces electròniques separades per comes o fes clic a Penja un fitxer CSV nou. Si utilitzes un fitxer CSV, col·loca cada adreça electrònica a la seva pròpia línia sense cap coma.
    • Nota: si penges un fitxer CSV després d'escriure adreces electròniques, se sobreescriuran totes les que hagis afegit.
  9. Fes clic a Desa.
  10. Selecciona la casella de selecció situada al costat de les llistes que vulguis fer servir.

Nota: si crees una llista d'adreces electròniques, pots reutilitzar la mateixa llista quan afegeixis usuaris de pujada, usuaris de baixada i verificadors autoritzats als canals de prova del compte de desenvolupador de Google Play.

Opció 3: utilitza una llista existent de verificadors autoritzats

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Eines de desenvolupament > Opció per compartir aplicacions de manera interna.
  4. Selecciona la pestanya "Verificadors autoritzats".
  5. A "Disponibilitat d'enllaç", selecciona Llistes d'adreces electròniques.
  6. Selecciona la casella de selecció situada al costat de les llistes que vulguis fer servir.

Com activen els verificadors autoritzats l'opció per compartir aplicacions de manera interna

Abans que els verificadors autoritzats puguin baixar aplicacions a través de l'opció per compartir aplicacions de manera interna, han d'activar aquesta opció a l'aplicació Google Play Store.

1. Obre l'aplicació Google Play Store Google Play.
  2. Toca Menú Menú > Configuració.
  3. A la secció "Informació", toca la versió de Play Store set vegades.
  4. Quan es mostri la configuració de l'opció per compartir aplicacions de manera interna, toca el botó d'activació per activar-la.
  5. Toca Activa.

Baixar els certificats

Per utilitzar els seus serveis, alguns proveïdors d'API sol·liciten un certificat per vincular-los al nom del paquet d'una aplicació. Després de penjar un APK a la pàgina de pujada per compartir aplicacions de manera interna per primera vegada, Play Console genera un certificat que s'utilitza per a les pujades d'aquesta aplicació. Els APK es tornen a signar amb aquest certificat de prova, independentment del certificat que s'hagi utilitzat per signar l'aplicació.

Per baixar el certificat de prova, fes el següent:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Eines de desenvolupament > Opció per compartir aplicacions de manera interna.
  4. Selecciona la pestanya "Certificat de l'aplicació" i fes clic a Baixa el certificat.
    • Si necessites les empremtes digitals de certificats individuals, fes clic a la icona de còpia situada al costat del tipus de certificat per copiar-lo al porta-retalls.

Resoldre problemes

Si tens problemes en utilitzar l'opció per compartir aplicacions de manera interna, t'indiquem algunes maneres de solucionar-los.

L'usuari no és un verificador de l'opció per compartir aplicacions de manera interna
Si els verificadors tenen problemes per baixar l'aplicació de manera interna, assegura't que els has afegit com a verificadors autoritzats o fes que l'aplicació estigui disponible per a tothom que tingui un enllaç.
L'aplicació no està disponible per als verificadors

Si una aplicació no està disponible per a un usuari a Google Play, no podrà baixar-la a través de les proves d'aplicacions internes. Perquè els verificadors puguin baixar l'aplicació interna, han de tenir accés a la fitxa de Play Store de l'aplicació a Google Play.

A continuació, oferim un parell d'exemples dels motius pels quals pot ser que una aplicació interna no estigui disponible perquè un usuari la baixi:

El nombre màxim de verificadors ja ha baixat l'aplicació

Si comparteixes un enllaç per compartir aplicacions de manera interna, és possible que s'arribi al nombre màxim d'usuaris (100) que poden baixar l'aplicació a través d'un sol enllaç.

Per compartir l'aplicació amb més usuaris a través d'un enllaç, penja el mateix APK o app bundle per rebre un enllaç de baixada nou. Amb un sol enllaç, només 100 usuaris com a màxim poden baixar l'aplicació.

L'enllaç de baixada ha caducat

Si l'enllaç per baixar l'aplicació interna caduca, torna a penjar el mateix APK o app bundle per rebre un enllaç nou.