Comprovar les mides de baixada i d'instal·lació de l'aplicació

Per ajudar-te a crear aplicacions eficients amb la mida optimitzada, pots comprovar les mides de baixada i d'instal·lació de les versions de l'aplicació i esbrinar com n'ha canviat la mida al llarg del temps.

La mida de l'aplicació és un dels factors més importants que poden afectar les mètriques d'instal·lació i desinstal·lació. És important que la supervisis amb freqüència i entenguis com pots reduir les mides de baixada i d'instal·lació de l'aplicació. Atès que les dues mides estan relacionades, t'expliquem en què es diferencien:

• Mida de baixada de l'aplicació: la mida de l'aplicació que els usuaris baixen a Google Play. Quan una aplicació té una mida de baixada més gran, tarda més a baixar-se.
  • Mida de l'aplicació al dispositiu: la quantitat d'espai necessari per instal·lar l'aplicació. Com que les aplicacions estan comprimides en baixar-les, és possible que la mida d'instal·lació sigui més gran que la de baixada. Quan una aplicació té una mida d'instal·lació més gran, cal més espai al dispositiu de l'usuari per completar la instal·lació. Quan s'obre l'aplicació, la mida al disc varia segons l'ús que se'n faci.

Nota: totes les mides són càlculs representatius basats en la teva darrera versió de producció i la configuració del dispositiu XXXHDPI ARMv8 o la configuració del dispositiu admesa més semblant per a l'aplicació.

Comprovar i comparar mides i mètriques relacionades amb la mida

Després de publicar l'aplicació en un canal de producció, segueix aquests passos per consultar les mides de baixada i d'instal·lació de l'aplicació:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Mida de l'aplicació (Qualitat > Android vitals > Mida de l'aplicació).
  2. A la part superior dreta de la pantalla, pots filtrar les dades de la pàgina per Mida de baixada de l'aplicació o per Mida de l'aplicació al dispositiu.

Pots trobar les dades següents a la pàgina Mida de l'aplicació:

• Mida de baixada de l'aplicació i mida de l'aplicació al dispositiu: la mida de l'aplicació en un dispositiu de referència i el seu interval de mides en totes les configuracions del dispositiu.
  • Mida de baixada de l'aplicació i Mida de l'aplicació al dispositiu en comparació amb les aplicacions semblants: la mida de l'aplicació en comparació amb la d'aplicacions semblants.
    • Per crear un grup personalitzat de 8-12 aplicacions semblants, fes clic a Edita el grup d'aplicacions semblants.
  • Mida de baixada de l'aplicació i mida de l'aplicació al dispositiu al llarg del temps: com ha canviat la mida de l'aplicació i comparació amb aplicacions semblants al llarg del temps.
    • A prop de la part superior dreta del gràfic, pots seleccionar l'interval de dates que vols consultar i marcar la casella de selecció perquè es mostri l'interval de mides de l'aplicació en totes les configuracions del dispositiu.
  • Dispositius actius amb < 2 GB d'espai lliure: percentatge d'usuaris actius de la teva aplicació amb menys de 2 GB d'espai d'emmagatzematge lliure al dispositiu.
  • Desinstal·lacions en dispositius amb < 2 GB d'espai lliure: proporció de desinstal·lacions en dispositius actius amb menys de 2 GB d'espai d'emmagatzematge lliure respecte de les desinstal·lacions en tots els dispositius actius.

Notes:

• Les mètriques Dispositius actius amb < 2 GB d'espai lliure i Desinstal·lacions en dispositius amb < 2 GB d'espai lliure es calculen en funció d'una mitjana acumulada de 30 dies i només es mostren quan es determina que són aplicables a la teva aplicació.
  • El 27 de setembre de 2021 vam actualitzar les estadístiques de Mida de l'aplicació al dispositiu per utilitzar una estimació més representativa en lloc d'un càlcul del pitjor dels casos. Per aquest motiu, és possible que notis una reducció a Mida de l'aplicació al dispositiu i a Desglossament de la mida de l'aplicació al dispositiu.

Veure els desglossaments de la mida

Si publiques aplicacions amb Android App Bundle, pots consultar un gràfic organitzat per codi de versió de paquet. També s'hi desglossa l'espai que ocupen diferents components de les cinc darreres versions de l'aplicació en comparació amb la mida total de baixada o d'instal·lació de l'aplicació.

Pots utilitzar aquest desglossament per esbrinar quines parts de l'aplicació ocupen més espai i determinar quins aspectes es poden optimitzar encara més. El desglossament es basa en un APK generat a partir de l'app bundle per a la configuració del dispositiu de referència.

Els desglossaments mostren la informació següent:

• Desglossament de la mida de baixada de l'aplicació:
    • Codi/DEX: tot el codi Java o Kotlin de l'aplicació compilat per ser executat en Android en format DEX.
    • Recursos: els recursos inclouen la taula de recursos i els components sense codi de l'aplicació al directori res/, com ara cadenes o imatges.
    • Recursos multimèdia: els recursos multimèdia són altres fitxers que l'aplicació fa servir al directori de recursos, com ara fitxers de so o vídeos.
    • Biblioteques natives: el codi natiu del directori libs/ de l'aplicació. Normalment són tots els codis que no són ni Java ni Kotlin.
    • Altres: altres fitxers de l'aplicació.
  • La mida de l'aplicació al desglossament també mostra:
    • Biblioteques natives extretes: quan les biblioteques natives es comprimeixen en un APK, s'han d'extreure a l'emmagatzematge local per executar l'aplicació.
    • DEX optimitzat: el codi DEX convertit en codi natiu pel temps d'execució d'Android amb l'objectiu de millorar el rendiment.

Consultar els suggeriments d'optimització de la mida de l'aplicació

A prop del centre de la pàgina, pots veure recomanacions per optimitzar la mida de l'aplicació en funció d'una anàlisi de la versió més recent.

Si has publicat l'aplicació amb un APK, es mostrarà un suggeriment perquè utilitzis un app bundle i un càlcul aproximat de l'estalvi possible de mida. Si has publicat l'aplicació amb un app bundle, podràs disposar d'una anàlisi més detallada i veuràs una llista d'optimitzacions suggerides.

Cada optimització inclou indicacions concretes sobre quins canvis es poden fer i, quan és possible fer un càlcul aproximat, representa l'estalvi de mida que pots aconseguir en implementar els canvis. Els càlculs de la mida són independents i, probablement, seran diferents si implementes diverses optimitzacions alhora.

Tanca la cerca
Aplicacions de Google