Gestionar el públic objectiu i la configuració del contingut de l'aplicació

Academy Logo

Formació gratuïta

Obtén informació sobre el procés i consulta la llista de comprovació interactiva a l'Acadèmia d'aplicacions.

Per oferir un millor servei als usuaris, és important que proporcionis informació precisa sobre l'aplicació. A més d'emplenar el qüestionari de classificació del contingut, cal que ofereixis informació sobre el públic objectiu i el contingut de l'aplicació. Segons els públics objectiu que seleccionis, pot ser que l'aplicació estigui subjecta a altres polítiques de Google Play:

L'aplicació està dissenyada principalment per a menors de 13 anys Has de participar en el programa Dissenyat per a famílies i complir els requisits de la política d'aplicacions per a famílies de Google Play.
L'aplicació està dissenyada per a tothom, inclosos els nens Qualsevol aplicació que tingui com a públic objectiu almenys un grup d'edat que inclogui els nens ha de complir els requisits de la política d'aplicacions per a famílies de Google Play.
L'aplicació no està dissenyada per a nens De tota manera, has de complir els requisits esmentats a les polítiques del Programa per a desenvolupadors de Google Play i a l'acord de distribució per a desenvolupadors.

Emplenar la secció Públic objectiu i contingut

Si crees una aplicació nova o publiques una actualització d'una aplicació existent, has de declarar el grup d'edat objectiu de l'aplicació. Qualsevol aplicació que inclogui els nens com a públic objectiu ha de complir els requisits de la política d'aplicacions per a famílies de Google Play.

Abans d'emplenar la secció Públic objectiu i contingut, has d'haver declarat si l'aplicació conté anuncis i haver afegit la teva política de privadesa si el públic objectiu de l'aplicació inclou grups d'edat menors de 13 anys.

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Fes clic a Totes les aplicacions Totes les aplicacions.
  3. Selecciona una aplicació.
  4. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Store > Contingut de l'aplicació.
  5. A "Públic objectiu i contingut", selecciona Inicia. Emplena cada secció com correspongui:
    • Edat objectiu: selecciona els grups d'edat als quals s'orienta l'aplicació. Pots seleccionar-ne diversos, si escau. Obtén més informació a continuació.
    • Detalls de l'aplicació: és possible que se't demani més informació sobre com funciona l'aplicació. És molt important que ofereixis respostes precises a les preguntes relacionades amb l'aplicació. Algunes de les preguntes estan relacionades amb requisits legals. Si no ho tens clar, consulta-ho al teu assessor legal.
    • Anuncis: si l'aplicació difon anuncis per a nens, se't preguntarà si formes part del programa d'anuncis per a famílies de Google Play o si la teva aplicació té una pantalla neutra de verificació d'edat.
    • Presència a Google Store: les aplicacions dirigides principalment a nens han de participar en el programa Dissenyat per a famílies de Google Play. Si l'aplicació està dissenyada per a diversos grups d'edat, com ara adults i nens, igualment pots sol·licitar participar en el programa.
  6. Revisa el resum de les opcions seleccionades i fes clic a Desa.
    • Google revisarà l'aplicació per assegurar-se que el públic objectiu que comuniques és correcte i que l'aplicació compleix totes les polítiques de Google Play per a desenvolupadors. Tingues en compte que determinats comptes de desenvolupador o categories d'aplicacions poden estar subjectes a revisions més àmplies, la qual cosa pot allargar els temps de revisió de les aplicacions fins a 7 dies o més en casos excepcionals. Et recomanem que ajustis la teva planificació per tenir-ho en compte.

Sobre els grups d'edat objectiu

Pots seleccionar més d'un grup d'edat com a públic objectiu de l'aplicació només si l'has dissenyat per als usuaris dels grups d'edat seleccionats i t'has assegurat que sigui adequada per a aquests usuaris.

Per exemple, en una aplicació dissenyada per a nens petits només s'ha de seleccionar el grup d'edat "Fins a 5 anys".

Només has de seleccionar grups d'edat que incloguin tant adults com nens si realment has dissenyat l'aplicació per a totes les edats, no simplement perquè vulguis que l'aplicació estigui disponible per als usuaris de totes les edats.

Si l'aplicació s'orienta a usuaris menors de 21 anys, tingues en compte que és possible que es considerin menors d'edat segons la seva legislació local. Les aplicacions que s'orientin a nens han de complir els requisits de la política d'aplicacions per a famílies de Google Play.

A continuació t'oferim uns quants consells i més exemples per ajudar-te a seleccionar el grup d'edat més adequat per a la teva aplicació.

Pràctiques recomanades generals

• Qualitat: les funcions i la qualitat de la producció marquen la diferència, fins i tot amb els més petits. Assegura't que els usuaris de l'edat prevista puguin fer servir l'aplicació, inclosos els elements visuals, la navegació, el text o la veu en off.
  • Finalitat i valor: pensa detingudament en el teu missatge i com atreus l'interès dels menors, ja sigui creant diferents nivells o a través de la narrativa, dels personatges, de sistemes de recompensa o d'altres mitjans.
  • Adequació del desenvolupament: pensa en la presència de contingut, conceptes o temes sensibles o no aptes per a menors i valora si són adequats per a l'edat prevista. Això també s'aplica en el cas d'anuncis i de compres des de l'aplicació.

Fins a 5 anys

Tingues en compte que, en la majoria d'ubicacions, es considera que aquest grup d'edat inclou nens.

Les aplicacions són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:

• Estan pensades per als nens que encara no saben llegir, o que estan aprenent a fer-ho. No depenen gaire del text.
  • Tenen un disseny senzill amb imatges grans i elements interactius clars i coherents.
  • Inclouen elements sensorials, colors i sons que són agradables per als més petits.
  • Se centren en el joc simbòlic, en la resolució de problemes senzills o en el joc lliure creatiu.
  • Inclouen personatges entranyables o temes basats en històries de pertinença, unitat, família i amistat.
  • Tenen un to positiu o divertit, així com un final feliç o una moral clara.
  • Inclouen expressions d'afecte moderades, com ara personatges que s'abracen o s'agafen de les mans.
  • Ofereixen als pares informació precisa o una funció clara perquè hi participin.
Les aplicacions no són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:
  • Representen escenaris esgarrifosos o foscos, o personatges en perill (per exemple, animals, monstres, música o ambients sinistres).
  • Requereixen reaccions ràpides, el domini de la motricitat fina, l'escriptura amb un teclat o coneixements d'informàtica.
  • Requereixen tasques de memòria a curt termini o pensament abstracte.
  • Inclouen sancions o càstigs al joc. Molts nens d'aquest grup d'edat encara estan aprenent a regular les emocions i a respondre al fracàs.
  • Inclouen escenes de violència, lluites, armes, humor o llenguatge groller, insults o temes sexuals o suggeridors, encara que siguin poc explícits, així com imatges relacionades amb el consum d'alcohol.
  • Tenen una àmplia gamma de funcions que poden inhibir les ganes de jugar dels nens o distreure'ls del joc.

De 6 a 8 anys

Tingues en compte que, en la majoria d'ubicacions, es considera que aquest grup d'edat inclou nens.

Les aplicacions són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:

• Estan pensades per als nens que estan aprenent a llegir. No depenen gaire del text.
  • Contenen suggeriments positius per als usuaris més sensibles al fracàs i amb entusiasme per millorar.
  • Contenen històries i personatges divertits o populars, fins i tot escenes humorístiques de pallassades o exageracions.
  • Contenen models a seguir positius.
  • Utilitzen insígnies, personatges per col·leccionar, nivells per desbloquejar o altres incentius adequats per a aquest grup d'edat.
  • Estan relacionades amb l'inici de l'aprenentatge, com ara l'adquisició del llenguatge, la lectoescriptura i les matemàtiques bàsiques.

Les aplicacions no són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:

• Inclouen temes, colors, música o personatges pensats per a nens molt petits.
  • Contenen missatges estereotipats o poc realistes sobre el cos, inclosos personatges o activitats que destaquen l'aspecte personal (per exemple, els jocs de canvi d'imatge).
  • Inclouen representacions humiliants, deshumanitzadores o sexualitzades de personatges o relacions.
  • Representen escenes realistes d'agressions, violència o lesions (inclosos esdeveniments actuals).
  • Inclouen una funció de cerca.

De 9 a 12 anys

Tingues en compte que, en la majoria d'ubicacions, es considera que aquest grup d'edat inclou nens.
Les aplicacions són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:
  • Requereixen que se solucionin problemes d'una manera lògica o espacial, però no necessàriament a través del raonament deductiu ni del pensament abstracte (que encara podrien ser massa difícils).
  • Inclouen matèries acadèmiques que normalment s'ensenyen en aquestes edats.
  • Inclouen oportunitats per a l'expressió personal i la personalització creatives (però amb funcions per compartir contingut limitades i supervisades).
Les aplicacions no són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:
  • Contenen humor, temes, tasques o personatges menys sofisticats.
  • Es basen en regles del joc monòtones o simples.
  • Inclouen representacions humiliants, deshumanitzadores o sexualitzades de personatges o relacions.
  • Inclouen paraulotes o llenguatge obscè.
  • Contenen missatges estereotipats o poc realistes sobre el cos, inclosos personatges o activitats que destaquen l'aspecte personal (per exemple, els jocs de canvi d'imatge).
  • Representen comportaments inadequats, com ara escenes realistes d'agressions, violència o lesions (inclosos esdeveniments actuals).
  • Ofereixen l'oportunitat d'establir una interacció directa entre els usuaris.

De 13 a 15 anys

Tingues en compte que, en algunes ubicacions, es considera que aquest grup d'edat inclou nens.
Les aplicacions són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:
  • Contenen arguments, personatges, humor, mecàniques de joc o reptes més sofisticats.
  • Inclouen matèries acadèmiques que normalment s'ensenyen en aquestes edats.
  • Inclouen funcions i connectors socials adequats per a aquest grup d'edat.
  • Contenen informació sobre la identitat, la percepció personal i l'adolescència adequada per a aquest grup d'edat.

Les aplicacions no són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:

• Realcen representacions violentes, estereotipades, humiliants, deshumanitzadores o molt sexualitzades de personatges o relacions.
  • Fomenten els comportaments arriscats, com ara els reptes que poden provocar lesions físiques.

De 16 a 17 anys

Tingues en compte que, en algunes ubicacions, es considera que aquest grup d'edat inclou nens.
Les aplicacions són adequades per a aquestes edats en els casos següents:
  • Inclouen matèries acadèmiques que normalment s'ensenyen en aquestes edats.
  • Contenen personatges i temes populars entre els adolescents.
  • Inclouen elements de resolució de problemes més complexos.
  • Inclouen funcions i connectors socials adequats per a aquest grup d'edat.
  • Ajuden a expressar les emocions d'una manera positiva.

Les aplicacions no són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:

• Representen escenes de violència extrema o de violència sexual o domèstica.
  • Tenen elements addictius.
  • Tenen llindars de despesa alts.

De 18 anys o més

Inclouen contingut que normalment és adequat per a un públic adult i que compleix la legislació i les polítiques.

Informació personal

Tota informació personal i sensible dels nens, com ara el nom o l'adreça electrònica, s'ha de comunicar i recollir amb el consentiment parental, si escau. T'aconsellem que et prenguis el temps necessari per considerar, investigar i entendre de quina manera els SDK o les API que utilitzes a l'aplicació poden recollir dades d'usuari. Llegir documents sobre aquests SDK o API és una bona manera de començar. Recorda que, si es produeix qualsevol filtració externa de dades de l'aplicació, serà responsabilitat teva. Per obtenir més informació, consulta també la política de dades d'usuari de Google Play i les normatives legals aplicables del país objectiu.

Pantalla neutra de verificació d'edat

Una pantalla neutra de verificació d'edat és un mecanisme per comprovar l'edat dels usuaris. Aquest mètode ajuda a evitar que els usuaris falsifiquin la seva edat per accedir a àrees de l'aplicació que no estan dissenyades per a nens, per exemple, mitjançant una "porta d'edat". Un altre exemple seria un sistema en què es demani als usuaris que introdueixin voluntàriament el dia, el mes i l'any de naixement. Una configuració incorrecta de la pantalla neutra de verificació d'edat seria preconfigurar la data de naixement a l'edat requerida (per exemple, 13 anys) o indicar que cal tenir certa edat per accedir a determinades àrees de l'aplicació. Al lloc web de l'FTC trobaràs més informació sobre les pantalles d'edat.

Si els grups d'edat objectiu de l'aplicació inclouen tant nens com adults, els anuncis que es puguin mostrar als nens han de complir el programa d’anuncis per a famílies de Google Play. Cal implementar una pantalla neutra de verificació d'edat de manera que els anuncis no aptes per als nens només es mostrin al públic adult.

En el cas de les aplicacions que formen part del programa Dissenyat per a famílies, tots els anuncis han de procedir d'una xarxa publicitària certificada i han de ser adequats per a tots els públics.

Aplicacions atractives per a nens de manera involuntària

Volem assegurar-nos que les aplicacions amb una classificació del contingut inferior a T que no s'hagin creat per a nens no els cridin l'atenció per error.

Si l'aplicació no està dissenyada per a nens, però la fitxa conté elements de màrqueting que podrien cridar-los l'atenció (com ara animacions juvenils o personatges joves als recursos gràfics), tria .

Si l'aplicació no està dissenyada per a nens i creus que la fitxa de Play Store no conté elements de màrqueting que puguin cridar-los l'atenció O si no ho saps del cert, selecciona No.