Gestionar el públic objectiu i la configuració del contingut d'una aplicació

Academy Logo

Formació gratuïta

Obtén informació sobre el procés i revisa la llista de comprovació interactiva a l'Acadèmia d'aplicacions.

Per oferir un millor servei als usuaris, és important que proporcionis informació precisa sobre l'aplicació. A més d'emplenar el qüestionari de classificació del contingut, cal que ofereixis informació sobre el públic objectiu i el contingut de l'aplicació. Segons els públics objectiu que seleccionis, pot ser que l'aplicació estigui subjecta a altres polítiques de Google Play:

L'aplicació està dissenyada principalment per a menors de 13 anys Has de complir els requisits de la política d'aplicacions per a famílies de Google Play, inclòs el d'utilitzar només SDK d'anuncis autocertificats per a famílies per difondre anuncis.
L'aplicació està dissenyada per a tothom, inclòs el públic infantil Qualsevol aplicació que tingui com a públic objectiu almenys un grup d'edat que inclogui públic infantil ha de complir els requisits de la política d'aplicacions per a famílies de Google Play, inclòs el d'utilitzar només SDK d'anuncis autocertificats per a famílies per difondre anuncis entre el públic infantil i els usuaris d'edat desconeguda.
L'aplicació no està dissenyada per al públic infantil De tota manera, has de complir els requisits esmentats a les Polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play i a l'acord de distribució per a desenvolupadors.

Selecciona aquests enllaços per obtenir més informació sobre les seccions següents:

Emplenar la secció "Públic objectiu i contingut"

Si crees una aplicació nova o publiques una actualització d'una aplicació existent, has de declarar el grup d'edat objectiu de l'aplicació. Qualsevol aplicació que inclogui els nens al seu públic objectiu ha de complir els requisits de la política d'aplicacions per a famílies de Google Play.

Abans d'emplenar la secció Públic objectiu i contingut, has d'haver declarat si l'aplicació conté anuncis i haver proporcionat instruccions per accedir a l'aplicació. També has d'haver afegit una política de privadesa.

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació).
  2. A "Públic objectiu i contingut", fes clic a Inicia. Si prèviament has emplenat la secció Públic objectiu i contingut i vols fer-hi canvis, fes clic a Gestiona. Emplena cada secció com correspongui:
    • Edat objectiu: selecciona els grups d'edat als quals s'orienta l'aplicació. Pots seleccionar-ne diversos, si escau. Per obtenir més informació, consulta l'article Sobre els grups d'edat objectiu.
    • Detalls de l'aplicació: és possible que se't demani més informació sobre com funciona l'aplicació. És molt important que ofereixis respostes precises a les preguntes relacionades amb l'aplicació. Algunes de les preguntes estan relacionades amb requisits legals. Si no ho tens clar, consulta el teu assessorament legal.
    • Anuncis: si l'aplicació difon anuncis per a nens, se't preguntarà si formes part del Programa d'SDK d'anuncis autocertificat per a famílies de Google Play o si la teva aplicació té una pantalla neutra de verificació d'edat.
    • Presència a Play Store: les aplicacions dirigides principalment al públic infantil i les aplicacions dissenyades per a diversos grups d'edat, per exemple, tant a un públic infantil com a un d'edat més avançada, compleixen els requisits del Programa Aprovada per professors.
  3. Revisa el resum de les opcions seleccionades i fes clic a Desa.
    • Google revisarà l'aplicació per assegurar-se que el públic objectiu que comuniques és correcte i que l'aplicació compleix totes les polítiques de Google Play per a desenvolupadors. Tingues en compte que determinats comptes de desenvolupador o categories d'aplicacions poden estar subjectes a revisions més àmplies, la qual cosa pot allargar els temps de revisió de les aplicacions fins a 7 dies o més en casos excepcionals. Et recomanem que ajustis la teva planificació per tenir-ho en compte.

Sobre els grups d'edat objectiu

Pots seleccionar més d'un grup d'edat com a públic objectiu de l'aplicació només si l'has dissenyat per als usuaris de cadascun dels grups d'edat seleccionats i t'has assegurat que sigui adequada per a aquests usuaris.

Per exemple, en una aplicació dissenyada per a nens petits només s'ha de seleccionar el grup d'edat "Fins a 5 anys".

Només has de seleccionar grups d'edat que incloguin tant adults com nens si realment has dissenyat l'aplicació per a totes les edats, no simplement perquè vulguis que l'aplicació estigui disponible per als usuaris de totes les edats.

Si l'aplicació s'orienta a usuaris menors de 21 anys, has de tenir en compte que potser es consideren nens segons la seva legislació local. Les aplicacions que s'orientin a nens han de complir els requisits de la política d'aplicacions per a famílies de Google Play.

A continuació t'oferim uns quants consells i més exemples per ajudar-te a seleccionar el grup d'edat més adequat per a la teva aplicació.

Pràctiques recomanades generals

• Qualitat: les funcions i la qualitat de la producció marquen la diferència, fins i tot amb els més petits. Assegura't que el grup d'edat objectiu de l'aplicació pugui fer-la servir, navegar-hi, veure el text i els elements visuals i entendre la veu en off.
  • Finalitat i valor: pensa detingudament en el teu missatge i com atreus l'interès dels menors, ja sigui creant diferents nivells o a través de la narrativa, dels personatges, de sistemes de recompensa o d'altres mitjans.
  • Adequació del desenvolupament: pensa en la presència de contingut, conceptes o temes sensibles o no aptes per a menors i valora si són adequats per al grup d'edat objectiu. Això també s'aplica en el cas d'anuncis i de compres des de l'aplicació.

Fins a 5 anys

Tingues en compte que, en la majoria d'ubicacions, es considera que aquest grup d'edat inclou nens.

Les aplicacions són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:

• No depenen gaire del text per adaptar-se als nens que no saben llegir o que hi estan aprenent.
  • Tenen un disseny senzill amb imatges grans i elements interactius clars i coherents.
  • Inclouen elements sensorials, colors i sons que són agradables per als més petits.
  • Se centren en el joc simbòlic, en la resolució de problemes senzills o en el joc lliure creatiu.
  • Inclouen personatges entranyables o temes basats en històries de pertinença, unitat, família i amistat.
  • Tenen un to positiu o divertit, així com un final feliç o una moral clara.
  • Inclouen expressions d'afecte moderades, com ara personatges que s'abracen o s'agafen de les mans.
  • Ofereixen als pares informació precisa o una funció clara perquè hi participin.
Les aplicacions no són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:
  • Representen escenaris esgarrifosos o foscos, o personatges en perill (per exemple, animals, monstres, música o ambients sinistres).
  • Requereixen reaccions ràpides, el domini de la motricitat fina, l'escriptura amb un teclat o coneixements d'informàtica.
  • Requereixen tasques de memòria a curt termini o pensament abstracte.
  • Inclouen penalitzacions o càstigs al joc. Molts nens d'aquest grup d'edat encara estan aprenent a regular les emocions i a respondre al fracàs.
  • Mostren escenes de violència, lluites, armes, humor o llenguatge grollers, insults o, fins i tot, temes sexuals o suggeridors, encara que siguin poc explícits, així com imatges relacionades amb l'alcohol.
  • Tenen una àmplia gamma de funcions que poden inhibir les ganes de jugar dels nens o distreure'ls del joc.

De 6 a 8 anys

Tingues en compte que, en la majoria d'ubicacions, es considera que aquest grup d'edat inclou nens.

Les aplicacions són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:

• No depenen gaire del text per adaptar-se als nens que estan aprenent a llegir o escriure.
  • Contenen comentaris positius per als usuaris més sensibles al fracàs i amb entusiasme per millorar.
  • Contenen històries o personatges divertits o populars, fins i tot escenes humorístiques de pallassades o exageracions.
  • Contenen models a seguir positius.
  • Utilitzen insígnies, personatges per col·leccionar, nivells per desbloquejar o altres incentius adequats a l'edat.
  • Estan relacionades amb l'inici de l'aprenentatge, com ara l'adquisició del llenguatge, la lectoescriptura i les matemàtiques bàsiques.

Les aplicacions no són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:

• Inclouen temes, colors, música o personatges pensats per a nens molt petits.
  • Contenen missatges estereotipats o poc realistes sobre el cos, inclosos personatges o activitats que destaquen l'aspecte personal (per exemple, els jocs de canvi d'imatge).
  • Inclouen representacions humiliants, deshumanitzadores o sexualitzades de personatges o relacions.
  • Representen escenes realistes d'agressions, violència o lesions (inclosos esdeveniments actuals).
  • Inclouen una funció de cerca.

De 9 a 12 anys

Tingues en compte que, en la majoria d'ubicacions, es considera que aquest grup d'edat inclou nens.
Les aplicacions són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:
  • Requereixen que se solucionin problemes d'una manera lògica o espacial, però no necessàriament a través del raonament deductiu ni del pensament abstracte (que encara podrien ser massa difícils).
  • Inclouen matèries acadèmiques que normalment s'ensenyen en aquestes edats.
  • Inclouen oportunitats per a l'expressió personal i la personalització creatives (però amb funcions per compartir contingut limitades i supervisades).
Les aplicacions no són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:
  • Contenen humor, temes, tasques o personatges menys sofisticats.
  • Es basen en regles del joc monòtones o simples.
  • Inclouen representacions humiliants, deshumanitzadores o sexualitzades de personatges o relacions.
  • Inclouen paraules malsonants o llenguatge obscè.
  • Contenen missatges estereotipats o poc realistes sobre el cos, inclosos personatges o activitats que destaquen l'aspecte personal (per exemple, els jocs de canvi d'imatge).
  • Representen comportaments inadequats, com ara escenes realistes d'agressions, violència o lesions (inclosos esdeveniments actuals).
  • Ofereixen l'oportunitat d'establir una interacció directa entre els usuaris.

De 13 a 15 anys

Tingues en compte que, en algunes ubicacions, es considera que aquest grup d'edat inclou nens.
Les aplicacions són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:
  • Contenen arguments, personatges, humor, mecàniques de joc o reptes més sofisticats.
  • Inclouen matèries acadèmiques que normalment s'ensenyen en aquestes edats.
  • Inclouen funcions i connectors socials adequats a l'edat.
  • Contenen informació sobre la identitat, la percepció personal i l'adolescència adequada a l'edat.

Les aplicacions no són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:

• Realcen representacions violentes, estereotipades, humiliants, deshumanitzadores o molt sexualitzades de personatges o relacions.
  • Fomenten els comportaments arriscats, com ara els reptes que poden provocar lesions físiques.

De 16 a 17 anys

Tingues en compte que, en algunes ubicacions, es considera que aquest grup d'edat inclou nens.
Les aplicacions són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:
  • Inclouen matèries acadèmiques que normalment s'ensenyen en aquestes edats.
  • Contenen personatges i temes populars entre els adolescents.
  • Inclouen elements de resolució de problemes més complexos.
  • Inclouen funcions i connectors socials adequats per a aquest grup d'edat.
  • Ajuden a expressar les emocions d'una manera positiva.

Les aplicacions no són adequades per a aquest grup d'edat en els casos següents:

• Representen escenes de violència extrema o de violència sexual o domèstica.
  • Tenen elements addictius.
  • Tenen llindars de despesa alts.

De 18 anys o més

Inclouen contingut que normalment és adequat per a un públic adult i que compleix la legislació i les polítiques.

Informació personal

Tota informació personal i sensible dels nens, com ara el nom o l'adreça electrònica, s'ha de comunicar i recollir amb el consentiment parental, si escau. T'aconsellem que et prenguis el temps necessari per considerar, investigar i entendre de quina manera els SDK o les API que utilitzes a l'aplicació poden recollir dades d'usuari. Llegir documents sobre aquests SDK o API és una bona manera de començar. Recorda que, si es produeix qualsevol filtració externa de dades de l'aplicació, serà responsabilitat teva. Per obtenir més informació, consulta també la política de dades d'usuari de Google Play i les normatives legals aplicables del país objectiu.

Pantalla neutra de verificació d'edat

Una pantalla neutra de verificació d'edat és un mecanisme per comprovar l'edat dels usuaris. Aquest mètode ajuda a evitar que els usuaris falsifiquin la seva edat per accedir a àrees de l'aplicació que no estan dissenyades per a nens, per exemple, mitjançant una "porta d'edat". Un altre exemple seria un sistema en què es demani als usuaris que introdueixin voluntàriament el dia, el mes i l'any de naixement. Una configuració incorrecta de la pantalla neutra de verificació d'edat seria preconfigurar la data de naixement a l'edat requerida (per exemple, 13 anys) o indicar que cal tenir certa edat per accedir a determinades àrees de l'aplicació. Al lloc web de la Comissió Federal del Comerç (FTC) dels Estats Units trobaràs més informació sobre les pantalles de verificació d'edat.

Si els grups d'edat objectiu de l'aplicació inclouen tant nens com persones més grans, els anuncis que es puguin mostrar al públic infantil han de complir el Programa d'SDK d'anuncis autocertificat per a famílies de Google Play. Cal implementar una pantalla neutra de verificació d'edat de manera que els anuncis no aptes per al públic infantil només es mostrin al públic d'edat més avançada.

En el cas de les aplicacions orientades únicament al públic infantil, tots els anuncis han de provenir d'un SDK d'anuncis autocertificat.

Aplicacions que criden l'atenció del públic infantil de manera involuntària

Volem assegurar-nos que les aplicacions amb una classificació del contingut inferior a T que no s'hagin dissenyat per a nens no els cridin l'atenció sense voler.

Si l'aplicació no està dissenyada per a nens, però la fitxa conté elements de màrqueting que podrien cridar-los l'atenció (com ara animacions juvenils o personatges joves als recursos gràfics), tria .

Si l'aplicació no està dissenyada per a nens i creus que la fitxa de Play Store no conté elements de màrqueting que puguin cridar-los l'atenció, O BÉ si no ho saps del cert, selecciona No.

Com es pot mostrar l'etiqueta "No està dissenyada per a nens"

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació).
  2. A la secció "Públic objectiu i contingut", fes clic a Inicia o Gestiona.
  3. A la secció "Grup d'edat objectiu", selecciona grups d'edat en els quals no s'incloguin nens, és a dir, categories a partir dels 13 anys.
  4. A la secció "Presència a Play Store", al costat de la pregunta "Atractiva per als nens", selecciona .

Tingues en compte que encara que seleccionis No, és possible que Google no hi estigui d'acord. Si és el cas, tens les opcions següents:

• Suprimeix els elements de màrqueting de la fitxa de Play Store que puguin ser atractius per als nens, inclosos els que el nostre equip de revisió hagi identificat.
  • També pots seleccionar , de manera que a la fitxa de Play Store es mostri el bàner "No està dissenyada per a nens".
  • Canvia el grup d'edat al qual s'orienta l'aplicació per incloure-hi els nens (caldrà complir amb la política d'aplicacions per a famílies de Google Play).