Deelnemen aan het advertentieprogramma voor gezinnen

Google wil geweldige functionaliteit voor gezinnen bieden op Google Play en wil ervoor zorgen dat advertenties die aan kinderen worden weergegeven, geschikt en in overeenstemming met ons beleid zijn. Bekijk ons beleid voor advertenties en het genereren van inkomsten in het beleidscentrum voor ontwikkelaars.

Als de doelgroep van uw app kinderen omvat en uw app advertenties weergeeft via een advertentie-SDK, moet u een van de onderstaande advertentie-SDK's gebruiken. De volgende advertentie-SDK's hebben zelf gecertificeerd dat ze voldoen aan de vereisten van het advertentieprogramma voor gezinnen van Play.

Apps in het programma 'Gemaakt voor gezinnen' mogen alleen gecertificeerde advertentie-SDK's gebruiken en alle weergegeven advertenties moeten geschikt zijn voor alle doelgroepen. Apps die kinderen en volwassenen in hun doelgroep opnemen maar geen deel uitmaken van het programma 'Gemaakt voor gezinnen', mogen niet-gecertificeerde advertentie-SDK's gebruiken om advertenties weer te geven, maar uitsluitend aan gebruikers die ouder zijn dan dertien jaar. Apps die beide doelgroepen hebben en niet zijn opgenomen in het programma 'Gemaakt voor gezinnen', kunnen bijvoorbeeld een neutraal leeftijdsscherm implementeren om aan de vereisten te voldoen. Apps die niet voor kinderen zijn bedoeld (zoals apps met de contentclassificatie 'T' of 'MA') of apps die geen advertenties weergeven aan kinderen, hoeven geen gecertificeerde advertentie-SDK te gebruiken.

U moet er rekening mee houden dat het uw verantwoordelijkheid is te controleren of elke SDK die u in uw app implementeert, voldoet aan alle toepasselijke beleidsrichtlijnen en de lokale wet- en regelgeving. Google verstrekt geen verklaringen of garanties met betrekking tot de nauwkeurigheid van de gegevens die de advertentie-SDK's leveren tijdens het zelfcertificeringsproces.

Als Google vaststelt dat een advertentie-SDK de vereisten van het advertentieprogramma voor gezinnen van Play schendt, wordt de advertentie-SDK uit de lijst verwijderd. We raden app-ontwikkelaars aan deze pagina te raadplegen voordat ze een nieuwe app publiceren of een app updaten om de certificeringsstatus van de advertentie-SDK's te bevestigen.

Het gebruik van gecertificeerde advertentie-SDK's is alleen vereist als u advertentie-SDK's van derden gebruikt in uw app. Het volgende is toegestaan zonder de vereiste certificering, maar de uitgevers van apps zijn verantwoordelijk voor alle advertenties die in hun apps worden weergegeven. Advertenties moeten geschikt zijn voor alle gebruikers en alle gegevensverzamelingen moeten voldoen aan ons beleid voor gegevensverwerking:

• Eigen advertenties, inclusief crosspromotie waarbij uitgevers van apps SDK's gebruiken om crosspromotie van hun apps of andere eigen media en merchandising te beheren

• Directe deals met adverteerders waarbij advertentie-SDK's alleen worden gebruikt voor voorraadbeheer

Als u oplossingen zoals realtime bieden gebruikt, moet u ervoor zorgen dat alle advertenties die worden weergegeven, worden beoordeeld en geclassificeerd voordat ze aan gebruikers worden geleverd of dat u alleen samenwerkt met gecertificeerde advertentiebronnen (zie bovenstaande lijst).

Een advertentie-SDK kan alleen worden opgenomen in de bovenstaande lijst als de advertentie-SDK zelf certificeert dat deze voldoet aan het beleid voor het advertentieprogramma voor gezinnen van Play en alle toepasselijke lokale wet- en regelgeving. Als u wilt dat een advertentie-SDK in overweging wordt genomen voor dit programma, kunt u dit interesseformulier met het netwerk delen. Het invullen van dit formulier garandeert niet dat een advertentie-SDK wordt gecertificeerd. Totdat een advertentienetwerk aan deze lijst is toegevoegd, wordt het niet als gecertificeerd beschouwd. Check deze lijst regelmatig op wijzigingen in de certificeringsstatus van de advertentie-SDK's die u gebruikt.