Erklæring af tilladelser for din app

Anmodninger om tilladelse evalueres under udgivelsesprocessen, efter du har tilføjet din Android App Bundle. Hvis din app anmoder om brug af højrisikable eller følsomme tilladelser (f.eks. Sms eller Opkaldshistorik), skal du muligvis udfylde formularen Erklæring om tilladelser og have godkendelse af Google Play.

Om processen

Formularen Erklæring om tilladelser vises i forbindelse med udgivelsesprocessen, hvis udgivelsen omfatter en app-pakke, der anmoder om tilladelser, som Google Play ikke har modtaget en Erklæring om tilladelser for.

Hvis du har en aktiv app-pakke, der kræver en Erklæring om tilladelser, herunder udgivelser i åbne, lukkede eller interne testspor, vises der en underretning i menuen til venstre under Appindhold. Du kan ikke udgive ændringer af din app, bl.a. ændringer i din butiksvisning (f.eks. profilside i Play Butik eller Pris og distribution), før du har reageret på denne underretning ved at oprette en udgivelse, der omfatter Erklæring om tilladelser, eller har fjernet tilladelserne.

Du kan også overveje at deaktivere åbne, lukkede eller interne testspor, der ikke bruges i øjeblikket, hvis de ikke overholder denne politik.

Hvis du udgiver apps ved hjælp af Google Play Developer Publishing API, skal du følge denne særlige vejledning.

Udfyld formularen Erklæring om tilladelser

Trin 1: Evaluering af de anmodede tilladelser

Hvis det er relevant, kan du finde en historik over tidligere erklærede tilladelser og tilladelser, der er anmodet om for nylig, på en liste, der kan udvides, i sektionen "Formularen Erklæring om tilladelser" på siden Appindhold.

• Tilladelser med flueben er angivet i tidligere udgivelser.

• Der er for nylig blevet tilføjet tilladelser med underretninger. Disse anmodninger om tilladelser inkluderes i din erklæringsformular, så Google Play-teamet kan gennemgå dem og evaluere dem i henhold til de offentliggjorte retningslinjer.
Hvis du på listen over tilladelser, der er anmodet om for nylig, kan se anmodninger, som du ikke planlægger at medtage i formularen Erklæring om tilladelser, skal du fjerne den pågældende app-pakke eller APK og uploade en ny app-pakke med de rigtige anmodninger om tilladelser, før du fortsætter.

Trin 2: Angiv din apps kernefunktion

Du skal angive din apps kernefunktion på listen over understøttede eksempler på brug. Vælg alle afkrydsningsfelter, der gælder for appens kernefunktion.

Trin 3: Angiv vejledning til gennemgang af appen

Når du indsender formularen Erklæring om tilladelser, gennemgår Google Play-teamet appens kernefunktion for at sikre, at de tilladelser, der anmodes om, er nødvendige foret understøttet eksempel på brug.
Hvis der kræves særlig vejledning for at demonstrere denne kernefunktion, kan du medtage vejledningen i denne sektion.

Trin 4: Giv en videodemonstration af din app

Du skal give en videodemonstration, så det Google Play-team, der står for gennemgangen, nemmere kan evaluere din apps kernefunktion.

Understøttede videoformater: YouTube-link (foretrukket), link til en mp4-fil eller et andet almindeligt videofilformat, der er lagret i skyen

Trin 5: Angiv vejledning til, hvordan der opnås adgang til begrænset appindhold

Hvis appens kernefunktion er begrænset til brugere, der er logget ind, skal du angive en vejledning til, hvordan der opnås adgang til det pågældende begrænsede indhold. Google Play-teamet, der står for gennemgangen, bruger denne vejledning til at evaluere den begrænsede funktionalitet.

Hvis din app kræver login, skal du vælge Alle eller nogle funktioner er begrænsede og angive et gyldigt testbrugernavn eller telefonnummer, en gyldig adgangskode og eventuelle yderligere oplysninger, der skal bruges for at få adgang til det begrænsede appindhold.

Angiv kun loginoplysninger til en konto, der bruges specifikt til test. Angiv ikke loginoplysningerne til brugerkonti, der bruges til produktion.
Ellers skal du vælge Alle funktioner er tilgængelige uden særlig adgang for at fortsætte uden at angive loginoplysninger til test.

Trin 6: (Kun flere APK-filer) Anmod om undtagelse for gamle APK-filer

Bemærk! Dette felt vises kun, hvis du bruger en konfiguration til flere APK-filer i forbindelse med dine udgivelser, og en af APK-varianterne anmoder om tilladelse til at bruge data fra opkaldshistorikken eller sms-data.

Du kan anmode om undtagelse i situationer, hvor din konfiguration til flere APK-filer anvender gamle APK-filer, hvis kode du ikke længere kan ændre. Læs kravene for denne undtagelse, før du fortsætter. Læs kravene for denne undtagelse, før du fortsætter. Du kan få flere oplysninger i artiklerne Anvendelse af tilladelsesgrupperne Sms og Opkaldsliste og Anmodning om adgang til placering i baggrunden.

Eventuelle APK-filer, der ikke opfylder kravene, skal deaktiveres for at overholde tilladelsespolitikken.

Hvis du er kvalificeret til denne undtagelse, skal du angive versionskoderne adskilt af kommaer i feltet til undtagelser af APK-filer.

Trin 7: Bekræft din erklæring

Markér de relevante afkrydsningsfelter for at bekræfte, at de oplysninger, du har angivet i erklæringen, er korrekte, og at du accepterer betingelserne for den acceptable brug af de erklærede tilladelser.

Forbered og udrul din udgivelse

Når du har gennemgået alle de påkrævede trin i formularen Erklæring om tilladelser, skal du gennemgå de resterende trin for at gøre din app klar til gennemgang og forberede og udgive din udgivelse.

Proces for gennemgang af tilladelser

Når du udfylder formularen Erklæring om tilladelser og udrulle din udgivelse, skal din app igennem en udvidet gennemgang hos Google Play-teamet. Det kan tage op til flere uger at behandle din anmodning. I denne periode er status for din nye eller opdaterede app afventer udgivelse, indtil din anmodning er gennemgået. Din app bliver også underlagt en standardgennemgang for overholdelse af Google Plays programpolitikker for udviklere.

Hvis en ny udgivelse tilsidesætter en afventende udgivelse, kan der opstå yderligere forsinkelser i gennemgangsprocessen. Hvis udgivelsen af en appopdatering haster, skal du fjerne de højrisikable eller følsomme tilladelser fra din app-pakke og udrulle en ny udgivelse. Denne nye udgivelse bliver kun gennemgået for almindelig overholdelse af politikker og udgives inden for nogle timer.

Hvis din app ikke overholder politikken for tilladelser, sender Google Play-teamet en mail med resultaterne af gennemgangen til den kontoejer- og kontaktmailadresse, der er angivet på din udviklerkonto. Hvis din anmodning godkendes, og din app overholder programpolitikkerne for udviklere, bliver din nye app eller opdatering automatisk udgivet i Google Play.

Særlig vejledning til brugere af Google Play Developer Publishing API

Hvis du udruller en udgivelse ved hjælp af Google Play Developer Publishing API, og Google Play ikke tidligere har godkendt din app-pakkes brug af højrisikable eller følsomme tilladelser, får du en fejlmeddelelse.

Hvis du vil fortsætte med at administrere udgivelser ved hjælp af Publishing API, skal du enten fjerne anmodninger om højrisikable tilladelser eller tilladelser til at tilgå følsomme oplysninger fra din app og oprette en ny udgivelse med den ændrede app-pakke. Du kan også forberede og udrulle din udgivelse i brugerfladen for Play Console på nettet ved at følge denne vejledning:

1. Upload din app-pakke med en anmodning om højrisikable tilladelser eller tilladelser til at tilgå følsomme oplysninger

2. Udfyld formularen Erklæring om tilladelser som angivet ovenfor

3. Udrul udgivelsen ved hjælp af brugerfladen for Play Console på nettet

Når din angivelse af tilladelser og din apps overholdelse af politikker er godkendt, gennemføres din udgivelse, og du kan igen bruge Publishing API til at administrere dine udgivelser. Hvis din erklæring om tilladelser afvises, giver Google Play-teamet dig besked om dette og medsender eventuelle yderligere oplysninger.

Bemærk! Når din app anmoder om nye tilladelser, skal du benytte brugerfladen for at udfylde den reviderede formular Erklæring om tilladelser, som specifikt omhandler de nye tilladelser, der er anmodet om.

Relateret indhold