Declarar els permisos de la teva aplicació

Les sol·licituds de permisos s'avaluen durant el procés de llançament de l'aplicació després d'afegir els APK o els app bundles. Si la teva aplicació sol·licita fer servir permisos d'alt risc o sensibles (p. ex., el servei d'SMS o del registre de trucades), és possible que se't demani que emplenis el formulari de declaració de permisos i que Google Play t'enviï l'aprovació.

Sobre el procés

El formulari de declaració de permisos es mostra durant el procés de llançament si la versió de l'aplicació inclou un APK o un app bundle que sol·licitin permisos per als quals no s'hagi presentat cap declaració de permisos a Google Play.

Si tens APK o app bundles que requereixen una declaració de permisos, incloses les versions als canals de prova oberts, tancats i interns, es mostrarà una alerta al menú de l'esquerra, a Gestió de versions > Versions de l'aplicació. No podràs publicar cap canvi a l'aplicació ni modificar la teva presència a Google Play Store (p. ex., les fitxes de Play Store, els preus i la distribució) fins que resolguis aquesta alerta. Per fer-ho, crea una versió que inclogui una declaració de permisos o els suprimeixi.

Pots plantejar-te desactivar els canals de prova oberts, tancats o interns que en aquests moments no s'utilitzin si no compleixen aquesta política.

Si publiques aplicacions mitjançant l'API de publicació per a desenvolupadors de Google Play, consulta aquestes instruccions especials.

Emplenar el formulari de declaració de permisos

Pas 1: avalua els permisos sol·licitats

A la secció "Declara permisos sensibles" de la pàgina "Prepara la versió", hi ha una llista desplegable en què s'inclou un historial de permisos declarats anteriorment (si escau), així com els permisos sol·licitats recentment.

• Els permisos amb una marca de verificació ja s'han declarat en versions anteriors.

• Els permisos amb una alerta s'han afegit recentment. Aquestes sol·licituds de permisos s'inclouran al formulari de declaració perquè l'equip de Google Play les revisi i avaluï per determinar si compleixen les directrius publicades.
Si a la llista de permisos sol·licitats recentment hi ha permisos que no tens previst incloure al formulari de declaració de permisos, has de suprimir l'APK o l'app bundle i penjar-ne un de nou amb el conjunt adequat de permisos sol·licitats abans de continuar.

Pas 2: especifica quines són les funcions bàsiques de l'aplicació

A la llista de casos d'ús admesos, has d'especificar quines són les funcions bàsiques de l'aplicació. Selecciona totes les caselles que corresponguin a les funcions bàsiques de l'aplicació.

No es permet cap cas d'ús que no estigui inclòs a la llista d'aquesta pàgina. Si les funcions bàsiques de l'aplicació requereixen un cas d'ús nou, selecciona Informa d'un cas d'ús nou per comunicar-ho a l'equip de Google Play. A continuació, l'equip de Google Play el revisarà i et proporcionarà més informació.

Pas 3: proporciona instruccions per revisar l'aplicació

Un cop hagis enviat el formulari de declaració de permisos, l'equip de Google Play revisarà les funcions bàsiques de l'aplicació per assegurar-se que els permisos sol·licitats siguin necessaris per a un cas d'ús admès.
Si calen instruccions concretes per demostrar aquestes funcions bàsiques, pots incloure-les en aquesta secció.

Pas 4: proporciona un vídeo de demostració de l'aplicació

Pots proporcionar un vídeo de demostració perquè l'equip de revisió de Google Play pugui avaluar més fàcilment les funcions bàsiques de l'aplicació.

Formats de vídeo admesos: enllaços de YouTube (opció preferida) i enllaços de sistemes d'emmagatzematge en núvol a fitxers mp4 o altres formats de fitxer de vídeo habituals.

Pas 5: proporciona instruccions per accedir al contingut de l'aplicació restringit

Si només els usuaris que hagin iniciat la sessió poden accedir a les funcions bàsiques de l'aplicació, has de proporcionar instruccions per consultar aquest contingut restringit. L'equip de revisió de Google Play utilitzarà aquestes instruccions per avaluar les funcions restringides.

Si cal iniciar la sessió per accedir a l'aplicació, selecciona Totes o algunes funcions estan restringides i proporciona un nom d'usuari o un número de telèfon i una contrasenya vàlids per al compte de prova, així com qualsevol altra instrucció necessària per consultar el contingut de l'aplicació restringit.

Proporciona únicament les credencials del compte que s'utilitzin específicament per fer proves. No facilitis cap credencial de l'usuari de producció.
Si no és el cas, selecciona Totes les funcions estan disponibles sense cap accés especial per continuar sense proporcionar les credencials del compte de prova.

Pas 6: sol·licita una excepció per als APK antics (només en el cas que facis servir diversos APK)

Aquest camp es mostrarà només si utilitzes una configuració de diversos APK per als llançaments i una de les variants de l'APK sol·licita permís per fer servir les dades del registre de trucades o del servei d'SMS.
Pots presentar una excepció en circumstàncies en què la configuració de diversos APK utilitza APK antics en què ja no pots introduir canvis de codi. Consulta els requisits d'aquesta excepció abans de continuar. Qualsevol APK que no compleixi els requisits s'ha de desactivar per complir la política de permisos.
Si tens dret a aquesta excepció, introdueix els codis de versió, separats per comes, al camp Excepcions per a l'APK.

Pas 7: confirma la declaració

Selecciona les caselles corresponents per confirmar que les dades de la declaració són precises i que acceptes les condicions d'ús adequat dels permisos declarats.

Preparar i llançar la versió

Un cop hagis emplenat tots els camps obligatoris del formulari de declaració de permisos, completa els passos que falten per preparar i llançar la versió.

Procés de revisió de permisos

En emplenar el formulari de declaració de permisos i llançar la versió, l'equip de Google Play revisarà l'aplicació detingudament. És possible que es tardi unes quantes setmanes a processar la sol·licitud. Durant aquest període de temps, l'aplicació nova o l'actualització tindran l'estat Pendent de publicació fins que no es revisi la sol·licitud. També es farà una revisió estàndard per determinar si l'aplicació compleix les polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play.

Si substitueixes la versió pendent de publicació per una de nova, és possible que el procés de revisió encara es retardi més. Si necessites publicar urgentment una actualització de l'aplicació, has de suprimir els permisos d'alt risc o sensibles de l'APK o de l'app bundle i llançar una versió nova. Aquesta versió nova es revisarà només per determinar si compleix les polítiques de manera estàndard, i la publicació es durà a terme al cap d'unes hores.

Si l'aplicació no compleix la política de permisos, l'equip de Google Play enviarà un correu electrònic amb els resultats de la revisió al propietari del compte i a l'adreça electrònica de contacte del teu compte de desenvolupador. Si la sol·licitud s'aprova i l'aplicació compleix les polítiques del programa per a desenvolupadors, l'aplicació nova o l'actualització es publicaran automàticament a Google Play.

Instruccions especials per a usuaris de l'API de publicació per a desenvolupadors de Google Play

Si llances una versió mitjançant l'API de publicació per a desenvolupadors de Google Play i Google Play no ha aprovat prèviament que l'APK o l'app bundle utilitzin permisos d'alt risc o sensibles, rebràs un error.

Per continuar gestionant versions amb l'API de publicació, has de suprimir les sol·licituds de permisos d'alt risc o sensibles de l'aplicació i crear una versió nova amb l'APK o l'app bundle revisats o preparar i llançar la versió mitjançant la interfície d'usuari web de Play Console. Per fer-ho, segueix aquests passos:

1. Penja l'APK o l'app bundle amb els permisos d'alt risc o sensibles sol·licitats.

2. Emplena el formulari de declaració de permisos tal com s'ha indicat anteriorment.

3. Utilitza la interfície d'usuari web de Play Console per completar el llançament de la versió.

Un cop s'hagi aprovat la declaració de permisos i s'hagi determinat que l'aplicació compleix la política, la versió es publicarà i podràs tornar a utilitzar l'API de publicació per gestionar les versions.  En cas contrari, l'equip de Google Play et notificarà si la sol·licitud de la declaració de permisos s'ha rebutjat i et proporcionarà més informació.

Sempre que sol·licitis permisos nous per a l'aplicació, hauràs d'utilitzar la interfície d'usuari per emplenar un formulari de declaració de permisos revisat que es refereixi concretament als permisos que acabis de sol·licitar.