Luo yksilöityjä tietosivuja, jotka on kohdistettu tietyille käyttäjäsegmenteille.

Sovelluksen tietosivuja yksilöimällä voit tehdä tietosivusta sopivan käyttäjille, jotka siirtyvät sille yksilöidyn sivun URL-osoitteen kautta tai tietyille käyttäjäsegmenteille.

Jos sovelluksella on käyttäjiä ympäri maailmaa, yksilöidyillä tietosivuilla voit esitellä sovelluksen ominaisuuksia tarkasti ja kertoa sen hyvistä puolista niin, että kuvaus vetoaa eri maissa asuviin käyttäjiin. Voit myös käyttää yksilöityjä tietosivuja ennakkorekisteröintikampanjoissa tai ei-aktiivisia käyttäjiä varten.

Voit käyttää yksilöityjä tietosivuja myös silloin, kun haluat näyttää tietyn tietosivun käyttäjille, jotka siirtyvät sille yksilöidyn sivun URL-osoitteen kautta. Tämä voi olla tehokas tapa esitellä sovelluksen ominaisuuksia, jotka ovat tärkeitä tietosivulla käyneiden käyttäjien sijainneissa.

Huom. Play Console voi auttaa sinua tarjoamaan eri paikoissa asuville käyttäjille erilaisia käyttökokemuksia kahdella tavalla, joista toinen on yksilöity tietosivu. Jos haluat näyttää sovelluksen tietosivun ja sisällön käyttäjän kieliasetuksen tai kieli-alue-yhdistelmän mukaan, harkitse käännöksien lisäämistä sovellukseesi.
Katso esimerkkejä yksilöidyistä sovelluksen tietosivuista

Tässä on muutama erilainen esimerkki luovista tavoista käyttää yksilöityjä tietosivuja:

Esimerkki 1: Ominaisuuksien korostaminen eri maissa asuville englanninkielisille käyttäjille

Ajatellaan, että sinulla on videostriimaussovellus, jolla on mahdollisesti paljon potentiaalisia käyttäjiä Yhdysvalloissa ja Singaporessa, missä englanninkielisten käyttäjien prosenttiosuus on suuri.

Jotta sovelluksen tietosivun markkinointi olisi tehokasta molemmissa maissa asuville käyttäjille, sinun kannattaa korostaa erilaisia sisältöjä, kuten suosittuja TV-ohjelmia ja ominaisuuksia, jotka vetoavat parhaiten kunkin maan käyttäjiin. Näin se onnistuu tietosivusi avulla:

• Luo päätietosivu englanniksi: Koska päämarkkina-alueesi on Yhdysvallat, luo päätietosivu käyttäjille Yhdysvalloissa ja muissa maissa, joissa oletuskielenä on englanti (en-US). Lisää sivulle kuvakaappauksia Yhdysvalloissa suosituista julkkiksista ja mainitse lyhyessä kuvauksessa, että sovellusta voi katsella offline-tilassa, koska tämä on suosittu ominaisuus Yhdysvalloissa.
  • Luo yksilöity tietosivu Singaporea varten: Voit markkinoida sovellustasi Singaporessa luomalla yksilöidyn tietosivun, joka on kohdistettu Singaporessa asuville käyttäjille. Koska kohdekäyttäjät ovat todennäköisesti englanninkielisiä, voit asettaa yksilöidyn tietosivun oletuskieleksi englannin (en-US). Liitä mukaan kuvakaappauksia Singaporessa suosituista julkkiksista ja mainitse lyhyessä kuvauksessa 4K-video, koska se on suosittu ominaisuus Singaporessa.

Tulokset

Päätietosivu Yksilöity tietosivu
  • Englanninkieliset käyttäjät Yhdysvalloissa näkevät päätietosivun ja tunnistamansa julkkikset sekä lukevat offline-katselutilasta.
  • Espanjankieliset käyttäjät Yhdysvalloissa näkevät päätietosivun ja saman sisällön, joka käännetään automaattisesti espanjaksi.
  • Englanninkieliset käyttäjät Singaporessa näkevät yksilöidyn tietosivun ja tunnistamansa julkkikset sekä lukevat 4K-videosta.
  • Koska yksilöidyllä tietosivulla ei ole automaattisia käännöksiä, malaijinkieliset käyttäjät Singaporessa näkevät sen englanniksi. Jos haluat näyttää yksilöidyn tietosivun malaijiksi, voit lisätä käännöksen.

Esimerkki 2: Useiden oletuskielten käyttäminen sovelluksen markkinoinnissa

Ajatellaan, että sinulla on keittokirjasovellus, joka on suosittu Yhdysvalloissa ja Latinalaisen Amerikan maissa, erityisesti Meksikossa, Argentiinassa ja Brasiliassa.

Jos haluat houkutella käyttäjiä heihin vetoavilla resepteillä ja kuvauksilla, sinun kannattaa yksilöidä tietosivusi tiettyjä markkinoita varten. Näin se onnistuu tietosivusi avulla:

• Luo englanninkielinen päätietosivu: Koska Yhdysvallat on suurin markkina-alueesi, sinun kannattaa luoda englanninkielinen (en-US) päätietosivu, joka on suunniteltu sekä Yhdysvalloissa asuville käyttäjille että käyttäjille ympäri maailmaa.
  • Luo yksilöity tietosivu Latinalaisen Amerikan maille espanjaksi ja brasilianportugaliksi: Voit markkinoida sovellustasi Meksikossa, Argentiinassa ja Brasiliassa asuville käyttäjille luomalla yksilöidyn tietosivun, jonka nimi on "Latinalainen Amerikka" ja joka on kohdistettu kyseisten maiden käyttäjille. Aseta oletuskieleksi Latinalaisen Amerikan espanja (es-419) ja lisää käännös brasilianportugaliksi (pt-br). Lisää sivulle kuvakaappauksia ja kuvauksia, jotka vetoavat Latinalaisessa Amerikassa asuviin käyttäjiin.

Tulokset

Päätietosivu Yksilöity tietosivu
  • Englanninkieliset käyttäjät Yhdysvalloissa sekä Meksikon, Argentiinan ja Brasilian ulkopuolisissa maissa näkevät päätietosivusi.
  • Espanjankieliset käyttäjät Yhdysvalloissa näkevät päätietosivun, jossa on automaattiset käännökset espanjaksi, koska et lisännyt käännöstä päätietosivullesi.
  • Latinalaisen Amerikan espanjaa puhuvat käyttäjät Meksikossa näkevät yksilöidyn tietosivun espanjaksi, joka on yksilöidyn tietosivusi oletuskieli.
  • Brasilianportugalinkieliset käyttäjät Meksikossa, Argentiinassa ja Brasiliassa näkevät yksilöidyn tietosivun brasilianportugaliksi, koska lisäsit käännöksen heidän kielellään.
  • Koska yksilöidyllä tietosivulla ei ole automaattisia käännöksiä, englanninkieliset käyttäjät Meksikossa, Argentiinassa ja Brasiliassa näkevät sivun espanjaksi, joka on Latinalaisen Amerikan oletuskieli. Jos haluat heidän näkevän yksilöidyn tietosivun englanniksi, voit lisätä käännöksen.

Esimerkki 3: Korosta sovelluksesi ominaisuuksia sen perusteella, miten sovelluksen tietosivulla käydään

Ajatellaan, että sinulla on liikuntasovellus, jota voi käyttää monissa eri liikuntamuodoissa, esim. uinnissa, juoksussa, pyöräilyssä tai joogassa. Näitä liikuntamuotoja markkinoidaan Google Playn ulkopuolella erilaisille yleisöille.

Jotta sovelluksen tietosivu olisi osuvampi käyttäjien kiinnostuksen kohteisiin nähden, kannattaa sen keskittyä tiettyyn liikuntamuotoon, jos tietosivulle siirrytään liikuntamuotoa käsittelevälle sivulle upotetun Google Play ‑linkin kautta.

• Luo päätietosivu englanniksi: Luo päätietosivu käyttäjille, jotka eivät siirry tietosivulle yksilöidyn URL-osoitteen kautta. Tällaisella tietosivulla voidaan käsitellä kaikkia sovelluksen liikuntamuotoja.
  • Luo yksilöity tietosivu kullekin liikuntamuodolle: Lisää jokaiselle yksilöidylle tietosivulle sen käsittelemää liikuntamuotoa koskevia kuvakaappauksia ja kuvauksia. Valitse URL-parametrille yksilöllinen nimi, joka vastaa tietosivun käsittelemää liikuntamuotoa.
  • Jaa yksilöidyn tietosivun URL-osoite sopivilla sivuilla: Kukin yksilöllinen URL-osoite ohjaa käyttäjän vastaavan liikuntamuodon yksilöidylle tietosivulle. Upota nämä yksilöityjen tietosivujen URL-osoitteet sopiville verkkosivuille, jotka kuvaavat ja markkinoivat kutakin liikuntamuotoa.

Tulokset

Päätietosivu Yksilöity tietosivu
Kun sovelluksen tietosivulle siirrytään muun kuin yksilöidyn tietosivun URL-osoitteen kautta, käyttäjä näkee kuvakaappauksia ja kuvauksia, jotka käsittelevät kaikkia sovelluksen liikuntamuotoja. Käyttäjät, jotka lukevat tietystä liikuntamuodosta ja siirtyvät yksilöidylle tietosivulle upotetun URL-osoitteen kautta, näkevät kuvakaappauksia ja kuvauksia, jotka käsittelevät liikuntamuotoa, josta he juuri lukivat.

Ohjeet

Voit luoda sovellukselle enintään 50 yksilöityä tietosivua. Jos olet jo luonut sovelluksen ja tietosivun, olemassa olevasta tietosivusta tulee ensisijainen tietosivu, jonka käyttäjät näkevät silloin kun maalle ei ole luotu yksilöityä tietosivua.

Nämä seikat on hyvä tietää, ennen kuin luot ensimmäisen yksilöidyn tietosivun:

Mitä voit muokata
  • Voit muokata jokaisella yksilöidyllä tietosivulla näkyvää sovelluksen nimeä, kuvaketta, kuvauksia ja graafista sisältöä.
  • Kaikilla sovelluksen tietosivun versioilla on samat yhteystiedot, tietosuojakäytäntö ja sovellustyyppi.
Kohdistaminen yksilöidyn tietosivun URL-osoitteen kautta
  • Jos haluat tehdä kohdistusta yksilöidyn tietosivun URL-osoitteen avulla, sinun on lisättävä merkkijonoparametri, joka on yksilöllinen jokaisella yksilöidyllä sovelluksen tietosivulla.
  • Parametri voi sisältää pieniä aakkosnumeerisia merkkejä ja seuraavia symboleja: [".", "-", "_", "~"].
  • Kun yksilöity tietosivu on luotu, sitä voi käyttää seuraavan URL-osoitteen kautta: https://play.google.com/store/apps/details?id=[packageName]&listing=[parameter]
Maakohdistus
  • Voit kohdistaa yksilöidyn tietosivun useisiin maihin, mutta yhteen maahan voi kerrallaan kohdistua vain yksi tietosivun versio.
  • Jos sinulla on esimerkiksi Suomeen ja Ruotsiin kohdistava tietosivu, et voi kohdistaa muita tietosivuja Suomeen tai Ruotsiin.
Käännökset
  • Sovelluksen yksilöityjä tietosivuja ei käännetä automaattisesti, joten sinun on valittava niille oletuskieli luomisen yhteydessä.
  • Ellet käännä yksilöityjä tietosivuja, ne näytetään valituissa maissa käyttäjille yksilöidyn tietosivun oletuskielellä.
  • On suositeltua lisätä käännökset kaikkiin kieliin, joita puhutaan yksilöidyn tietosivun kohdistamassa maassa.

Kokeellinen: Tekoälyltä apua yksilöidyn tietosivun luonnosteluun

Voit nyt saada apua Googlen kokeelliselta tekoälyltä, kun luonnostelet sovelluksen tietosivua.

Kyseessä on luova kirjoitusapuri, jonka avulla voit luonnostella yksilöityjä tietosivuja tehokkaammin. Se luo kuvauksia käyttämällä lisäämiäsi kehotteita sekä sovelluksen päätietosivun tietoja.

Työkalu on kokeellinen, ja se voi luoda epätarkkoja tai virheellisiä tietoja sovelluksestasi. Sinun kannattaa aina tarkistaa luodut kuvaukset huolellisesti ja muokata niitä tarvittaessa. Työkalu on tällä hetkellä käytettävissä vain englanninkielisiin luonnoksiin.

1. Etsi tietosivua luonnostellessasi banneri Console-sovellus ja klikkaa Kokeile nyt.

2. Tietosivun luomiseen tarvitaan nämä kolme kehotetta:

• Luo sovelluksen tietosivu, jonka aiheena on: Teema, tapahtuma tai ominaisuus, johon haluat keskittyä yksilöidyllä tietosivulla. Esimerkiksi "Halloween", "Takaisin kouluun", "Moninpeli" tai "Uusi ulkoasu".

• Käytä tällaista äänensävyä: Se äänensävy, jota haluat käyttää tietosivulla.

• Kohdeyleisö on: Haluamasi kohdeyleisö. Voit esimerkiksi valita "Vanhat käyttäjät". Huomaa, että jos käytät yksilöityä tietosivua täsmä- tai mainoslinkitettyä liikennettä varten, voit luoda tämän kehotteen avulla saumattomampia käyttäjäpolkuja. Voit esimerkiksi valita kohdeyleisöksi "Jäsenet", jos liikenne tulee sähköpostikampanjasta, tai "Alennusmyyntien ystävät", jos liikenne on peräisin viimeisimmän alennusmyyntisi mainoskampanjasta.

3. Kun kehote on valmis, klikkaa Luo. Esimerkki valmiista kehotteesta: "Luo luonnos, jonka teema on kokeisiin kertaaminen. Kirjoita tämä hauskalla äänensävyllä käyttäjille, jotka ovat oppilaita."

4. Tarkista luotu luonnos. Voit valita Lisää tietosivulle, Luo uusi versio, Muokkaa kehotteita tai Peruuta.

5. Jos lisäät luodun luonnoksen tietosivulle, voit muokata tekstiä ja klikata Tallenna.

• Tärkeää: Tarkista aina kaikki luonnokset ja muokkaa niitä tarvittaessa. Päätät aina itse sisällöstä, jonka lähetät Google Playhin.

Muista kertoa meille mielipiteesi tekoälyn luomasta tekstistä yläpeukku- tai alapeukkukehotteella, jotta voimme kehittää työkalusta entistä paremman.

Yksilöidyn tietosivun luominen

Näin luot yksilöidyn tietosivun:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmasta valikosta Kasvu > Kaupassa näkyminen > Yksilöidyt sovellusten tietosivut.
    • Jos sovelluksella ei vielä ole ensisijaista tietosivua, sinun on luotava ja julkaistava sellainen ennen yksilöidyn tietosivun luomista.
  4. Valitse Luo yksilöity tietosivu.
  5. Valitse vaihtoehto:
    • Uuden tietosivun luominen: Lisäät kaikki elementit.
    • Aiemmin luodun tietosivun kopioiminen: Aloitat kopioimalla jonkin olemassa olevan tietosivun (esimerkiksi päätietosivun) elementit.
    • Uuden tietosivun luominen ryhmään: Tietosivulla käytetään oletuksena ryhmässä saatavilla olevia elementtejä. Lue lisää tietosivuryhmän luomisesta.
  6. Lisää Tiedot-kohtaan yksilöidyn tietosivun nimi.
    • Vinkki: Yksilöidyn tietosivun nimi näkyy vain sinulle, ei käyttäjille, joten voit valita sinulle hyödyllisen nimen, esimerkiksi "Pohjois-Amerikka" tai "Aasian maat". Nimeä ei voi muokata luomisen jälkeen.
  7. Valitse Kohdistus-kohdan vierestä kohdistussegmentit, joiden haluat näkevän yksilöidyn tietosivusi, valitsemalla Maa, URL-osoite tai käyttäjän tila.
    • Huom. Sovelluksen jakelu- ja testausasetukset voivat vaikuttaa tiettyjen vaihtoehtojen tai vaihtoehtoyhdistelmien saatavuuteen. Tässä on yleisiä esimerkkejä siitä, miksi tiettyjä segmenttejä ei ole saatavilla:
      • Käytössä toisella yksilöidyllä tietosivulla: Alue ei ole käytössä, koska olet jo kohdistanut siihen yksilöidyn tietosivun.
      • Ennakkorekisteröinti: Jos kohdistat käyttäjien tilan perusteella, voit näyttää eri tietosivun käyttäjille alueilla, joissa sovelluksesi on ennakkorekisteröintivaiheessa. Käyttäjät eivät näe kyseistä tietosivua alueilla, joilla sovelluksesi on julkaistu tuotantoon tai avoimeen tai suljettuun testaukseen.
      • Sovellus, jota ei ole vielä julkaistu tuotantoon: Alue ei ole käytössä, koska sovellusta ei ole vielä julkaistu siellä tuotantoon.
      • Ei käytettävissä Google Playssa: Maa ei ole käytettävissä, koska sovellustasi ei jaella siellä.
      • Ei-aktiiviset käyttäjät: Nämä ovat seuraavanlaisia käyttäjiä:
        • He ovat ladanneet sovelluksesi yli 28 päivää sitten
        • He eivät ole käyttäneet sovellusta 28 viime päivän aikana tai ovat poistaneet sen kaikilta laitteiltaan
  8. Oletuskielen voi valita "Sovelluksen tiedot" ‑kohdasta valitsemalla Hallinnoi käännöksiä > Muuta oletuskieltä.
    • Huom. Ellet lisää käännöksiä, tietosivu näytetään valituissa maissa käyttäjille oletuskielellä. Jos haluat lisätä sovellukseen käännöksiä, valitse Hallinnoi omia käännöksiä.
  9. Lisää Sovelluksen tiedot ‑kohdan viereen nimi sekä lyhyt ja pitkä kuvaus.
  10. Lataa graafinen sisältö "Kuvamateriaali"-kohdassa.
  11. Valitse Luo.

Tietosivuryhmän luominen

Voit luoda ryhmiä minkä tahansa hyödyllisen sisällön perusteella. Voit esimerkiksi luoda juhlapyhiin liittyvän ryhmän, jossa on omia kuvakaappauksia kullekin maalle.

Kaikkien sovellusten oletusryhmä on "Päätietosivu", joka perustuu päätietosivulla oleviin elementteihin. Sen avulla voit luoda nopeasti päätietosivun muunnelmia.

Kun luot ryhmään tietosivun, se perii oletuksena kyseisen ryhmän kuvakkeen, kuvakaappaukset, kuvaukset ja muut elementit. Tämän jälkeen voit muokata yksittäisiä tietosivuja lisäämällä yksilöllisiä elementtejä. Kun päivität ryhmän sisällön, se päivitetään kaikilla ryhmään kuuluvilla tietosivuilla. Voit esimerkiksi päivittää kuvakkeen kaikilla ryhmään kuuluvilla tietosivuilla vaihtamalla ryhmän kuvaketta.

Näin luot yksilöidyn tietosivuryhmän:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmasta valikosta Kasvu > Kaupassa näkyminen > Yksilöidyt sovellusten tietosivut.
    • Jos sovelluksella ei vielä ole ensisijaista tietosivua, sinun on luotava ja julkaistava sellainen ennen yksilöidyn tietosivun luomista.
  4. Valitse Luo ryhmä.
  5. Valitse vaihtoehto:
    • Uuden ryhmän luominen: Lisäät kaikki elementit.
    • Aiemmin luodun ryhmän kopioiminen: Aloitat kopioimalla jonkin olemassa olevan ryhmän elementit.
  6. Lisää "Ryhmän elementit" ‐kohtaan yksilöidyn tietosivuryhmän nimi.
    • Vinkki: Ryhmän nimi näkyy vain sinulle, ei käyttäjille, joten voit valita sinulle hyödyllisen nimen, esimerkiksi "Pohjois-Amerikka-ryhmä" tai "Loma-ryhmä". Nimeä ei voi muokata luomisen jälkeen.
  7. Oletuskielen voi valita "Ryhmän tiedot" ‑kohdasta valitsemalla Hallinnoi käännöksiä > Muuta oletuskieltä.
    • Huom. Ellet lisää käännöksiä, tietosivu näytetään valituissa maissa käyttäjille oletuskielellä. Jos haluat lisätä ryhmän tietosivuille käännöksiä, valitse Hallinnoi omia käännöksiä.
  8. Lisää "Ryhmän elementit" ‑kohdan viereen nimi sekä lyhyt ja pitkä kuvaus.
  9. Lataa graafinen sisältö "Kuvamateriaali"-kohdassa.
  10. Valitse Luo ryhmä.