Crear un producte amb recompensa

Nota: actualment, aquesta funció està disponible com a part d'un programa beta obert. Cal que el propietari del compte de Play Console l'activi.

Utilitza productes amb recompensa per diversificar l'estratègia d'obtenció d'ingressos a partir d'anuncis. Per exemple, els usuaris poden triar veure un anunci curt i, en acabar, rebran un producte amb recompensa, com ara béns virtuals o monedes virtuals per a jocs.

Requisits

Si ets en una ubicació admesa per al registre de comerciants, veuràs l'opció per crear productes amb recompensa a sota de la secció Productes de compra des de l'aplicació a Play Console.

A continuació se't demanarà que creïs un perfil de pagaments per als ingressos dels anuncis, que és possible que siguin en una moneda diferent de la definida al perfil de pagaments actual per a les aplicacions. Una vegada creat el producte amb recompensa, estarà disponible per als usuaris que facin servir la versió més recent de Google Play Store.

Actualment, no es poden crear productes amb recompensa si l'aplicació forma part del programa Dissenyat per a famílies.

Inscripció

Per poder oferir productes amb recompensa, t'hi has d'inscriure, fet que implica acceptar les condicions publicitàries del servei i configurar un compte de comerciant nou per a la publicitat. Segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Play Store > Productes de compra des de l'aplicació > Productes amb recompensa.
  4. Accepta les condicions publicitàries del servei. Obtén més informació sobre les opcions perquè els anuncis compleixin els requisits de l'RGPD.
    • Si la moneda que vas triar per al compte de comerciant de Play és diferent de la dels productes publicitaris, se't demanarà que confirmis que n'ets conscient. Tingues en compte que es poden aplicar comissions per canvi de divisa.
  5. Configura un compte de comerciant nou per a la publicitat.
    • Si ja tens un compte de comerciant de Play amb la mateixa moneda que per als productes publicitaris, es copiaran les teves dades existents i podràs editar la informació de l'empresa.
  6. Fes clic a Envia.

Configurar els productes amb recompensa

Classificacions del contingut

Per poder configurar un producte amb recompensa, primer has de seleccionar una classificació per al contingut de l'anunci. Tria la classificació adient perquè el públic a qui vols dirigir els productes vegi contingut adequat al seu segment. Has de tenir en compte que la classificació que seleccionis ha de ser la màxima permesa. És a dir, la classificació T permet mostrar contingut T, G i PG, però en cap cas MA.

G: tots els públics, incloses les famílies
PG: supervisió parental
T: públic adolescent i adult
MA: públic adult

Crear productes amb recompensa
  1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Play Store > Productes de compra des de l'aplicació > Productes amb recompensa.
  4. Selecciona Crea un producte amb recompensa.
    • Títol: nom curt de l'element (es poden utilitzar fins a 55 caràcters, però recomanem no superar els 25 caràcters als títols perquè es mostrin correctament en tots els contextos), com ara "Poció per adormir".
    • Descripció: descripció llarga de l'element (fins a 80 caràcters), com ara "Adorm les criatures a l'acte".
  5. Al costat del camp "Estat", tria Actiu o Inactiu.
    • Perquè un producte es pugui veure, ha d'estar actiu i la seva aplicació ha d'estar publicada.

Si fas servir un compte de prova, els elements actius estan disponibles a les aplicacions no publicades. Per obtenir més informació, com ara per saber com s'utilitza un identificador de producte reservat per fer proves, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

6. Fes clic a Desa.

Pots crear fins a 10 productes amb recompensa. Obtén més informació sobre com pots implementar funcions concretes per als productes amb recompensa.

Gestionar la configuració

Bloqueig de categories
Pots bloquejar determinades categories d'anuncis perquè no es mostrin a l'aplicació. Així t'assegures que els anuncis siguin rellevants per al teu públic. El bloqueig de categories pot afectar l'obtenció d'ingressos.
Bloqueig d'aplicacions
Pots bloquejar aplicacions específiques perquè no s'anunciïn a la teva aplicació. Cerca el nom del paquet d'una aplicació concreta o fes servir una llista separada per comes per incloure'n més d'una. Pots bloquejar 500 aplicacions com a màxim per compte.
Idiomes i traduccions
Als productes amb recompensa s'utilitza el mateix idioma predeterminat que a la seva aplicació. Obtén més informació sobre com pots traduir l'aplicació.
Disponibilitat dels productes amb recompensa

Els productes amb recompensa només estan disponibles quan es reuneixen les condicions perquè un anunci es mostri a l'usuari. És possible que no sempre hi hagi un anunci disponible. Un cop iniciada l'oferta de productes amb recompensa, és possible que el trànsit d'anuncis necessiti unes setmanes per calibrar el percentatge d'emplenament, que és el nombre de vegades que un anunci s'ha mostrat als usuaris.

Les opcions que seleccionis per a la classificació del contingut dels anuncis, els bloquejos de categories i els bloquejos d'aplicacions també afecten la quantitat d'anuncis disponibles.

Estableix la classificació del contingut dels anuncis pertinent i minimitza la quantitat de bloquejos de categories o d'aplicacions que seleccionis per garantir un percentatge d'emplenament adequat.

eCPM mínim

Pots establir un eCPM mínim perquè només es retornin anuncis quan preveiem que generaran un nivell d'ingressos per 1.000 impressions mínim. Això garanteix que els teus productes amb recompensa proporcionin un retorn equilibrat de les dades econòmiques del joc pel que fa als productes de pagament i també pot ajudar a millorar l'experiència d'usuari mostrant anuncis amb menys freqüència.

Consell: en activar un eCPM mínim, disminuiran els ingressos generals; per tant, et recomanem que només ho facis si tens una raó de pes per aplicar un retorn mínim als productes amb recompensa.

Triar un eCPM mínim

Si et cal establir un eCPM mínim, et suggerim que inicialment estableixis el llindar a Equilibrat, ja que hem detectat que així s'equilibra la reducció de les impressions d'anuncis amb eCPM més alts per aconseguir una reducció mínima dels ingressos generals. Els diferents valors mínims del percentatge d'emplenament d'eCPM variaran segons la regió, de manera que et recomanem que creïs productes amb recompensa concrets en cada regió per experimentar amb les opcions de configuració de l'eCPM mínim.

Nota: en activar un eCPM mínim per a un producte amb recompensa, és possible que tardi una setmana o més a aplicar-se correctament. Això passa perquè l'eCPM dels anuncis de cost per clic es preveu en funció de la ràtio de clics d'entrada, que necessita un volum de trànsit determinat per poder calcular-la bé.

Informes

A la secció Finances de Play Console, pots consultar les dades d'ingressos dels productes amb recompensa. El teu informe estarà disponible quan comencis a oferir aquest tipus de producte.

Pagaments

Llindar de la forma de pagament

Per poder seleccionar una forma de pagament, el saldo obtingut pels productes amb recompensa ha d'arribar a 10 USD. No fem pagaments si el saldo no arriba a aquest llindar de pagament.

Llindar de pagament

Un cop el saldo obtingut arribi a l'import de pagament mínim de 100 USD, podràs rebre un pagament. Obtén més informació sobre el calendari de pagament i els valors mínims i sobre els valors dels llindars per moneda concrets.