Augmentar la notorietat de les aplicacions amb el preregistre

Amb el preregistre, pots augmentar la notorietat de les teves aplicacions i jocs, així com l'interès que generen, en els països que seleccionis abans de publicar-los a Google Play.

Si fas que una aplicació o un joc estigui disponible per preregistrar-s'hi, els usuaris podran visitar-ne la fitxa de Play Store per obtenir-ne informació i preregistrar-s'hi. Després, quan els publiquis, tots els usuaris preregistrats rebran una notificació automàtica de Google Play per instal·lar l'aplicació o el joc.

Requisits i directrius

• Per fer servir el preregistre, cal que tinguis un APK penjat en almenys un canal de versió a Play Console.
    • Nota: l'APK ha de contenir les restriccions del fitxer de manifest del dispositiu per a la campanya de preregistre i el proper llançament. Els usuaris amb un perfil que coincideixi amb els criteris especificats a l'APK podran preregistrar-se. Així doncs, l'APK et serveix per controlar qui es pot preregistrar a l'aplicació. Si cal, pots actualitzar aquests criteris durant la campanya de preregistre sense que els usuaris ja preregistrats es vegin afectats.
  • Si fas que una aplicació o un joc estiguin disponibles per preregistrar-s'hi en un país, tens 90 dies per fer-hi el llançament.
  • Com a màxim pots tenir dues aplicacions o jocs disponibles per preregistrar-s'hi al mateix temps.
Preparar el preregistre

Abans d'activar el preregistre, hi ha algunes accions que és recomanable preparar per anticipat:

• Crear una fitxa de Play Store completa abans d'activar el preregistre, afegir-hi recursos gràfics i traduir-la en altres idiomes. D'aquesta manera, augmentarà la probabilitat que els usuaris preregistrats instal·lin la teva aplicació o el teu joc.
  • Preparar-te per dirigir trànsit a la teva fitxa de preregistre en els teus canals promocionals fent servir enllaços profunds en llocs web de tercers, mitjans socials, articles de premsa, butlletins d'informació per correu electrònic, etc.
    • Consell: després d'activar el preregistre, l'URL de la fitxa de preregistre serà el següent: https://play.google.com/store/apps/details?id=nom del paquet de l'aplicació o del joc.
    • Exemple: si el nom del paquet de l'aplicació és una.app.nova, l'URL de la fitxa de preregistre serà el següent: https://play.google.com/store/apps/details?id=una.app.nova.

• Fer servir la insígnia oficial de preregistre de Google Play per promocionar la campanya en llocs web externs.

Activar el preregistre

Per fer que la teva aplicació o joc estigui disponible per preregistrar-s'hi, has de seleccionar els països on vols que els usuaris puguin preregistrar-s'hi. Per fer-ho, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació o un joc.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. A la secció "Preregistre", fes clic a Gestiona.
  5. A la secció "Gestiona els països amb preregistre", selecciona Preregistre al costat dels països on vulguis oferir aquest servei.
  6. Fes clic a Desa.
    • Si l'aplicació ja està publicada, revisa el resum del que has indicat i tria Confirma la selecció.

Un cop confirmades les seleccions, pots veure l'estat del preregistre en cada país. Després que s'aprovi la campanya, pots veure quants dies de preregistre queden per a cada país.

Nota: també pots afegir països després d'iniciar la campanya de preregistre. El període de 90 dies per a un país comença quan fas que el preregistre estigui disponible en aquell país per primer cop.

Gestionar el preregistre

Després d'activar el preregistre, assegura't de promocionar la teva campanya utilitzant l'URL de la fitxa de preregistre de l'aplicació o del joc en tots els teus canals promocionals. Alguns canals d'ús generalitzat que pots fer servir són enllaços profunds en llocs web externs, mitjans socials, articles de premsa i butlletins d'informació per correu electrònic.

Per veure les mètriques de rendiment més importants durant la campanya de preregistre i un cop hagi finalitzat, segueix els passos següents:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació o un joc que estigui disponible per preregistrar-s'hi.
  3. Fes clic a Estadístiques.
  4. Fes clic a Configura l'informe i, a continuació, desplaça't cap avall fins a la secció "Preregistre".
  5. Marca les caselles de selecció al costat de les mètriques que vulguis veure.
  6. Fes clic a Fet.

També pots veure un resum de les estadístiques del preregistre seleccionant una aplicació i després Gestió de versions > Versions de l'aplicació > Preregistre > Gestiona.

Nota: quan hagis començat a utilitzar el preregistre, has de controlar el temps de campanya que queda en cada país on has iniciat el preregistre. Si no publiques l'aplicació al canal de producció en un termini de 90 dies en algun d'aquests països, la campanya de preregistre es cancel·larà i no podràs iniciar-ne de noves.

Segueix aquests passos per veure les estadístiques de resum del preregistre i controlar el temps de campanya que queda en cada país:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació o un joc que estigui disponible per preregistrar-s'hi.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. A la secció "Preregistre", fes clic a Gestiona.
Fer el llançament de l'aplicació o el joc després del preregistre

Quan estiguis a punt per llançar el joc o l'aplicació i finalitzar la campanya de preregistre, aquests són els passos que has de seguir per seleccionar els països on vulguis publicar-los. Un cop publicats al canal de producció, els usuaris que s'hi hagin preregistrat rebran una notificació de Play Store per avisar-los que poden baixar l'aplicació o el joc.

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació o un joc que estigui disponible per preregistrar-s'hi.
  3. Fes clic a Presència a Google Play Store > Preus i distribució.
  4. A la secció "Països", fes clic a Gestiona els països.
  5. Al costat dels països on vulguis llançar l'aplicació o el joc, selecciona Disponible.
  6. Selecciona Envia l'actualització.
    • Important: per fer que l'aplicació o el joc estiguin disponibles a Google Play als països que has seleccionat, assegura't de publicar-los al canal de producció. Per publicar-los en aquest canal, selecciona'ls i després tria Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
    • Un cop publicats al canal de producció, l'aplicació o el joc estaran disponibles als països definits com a "Disponible" a la seva pàgina Preus i distribució.
Fer proves durant el preregistre

Pots fer servir el preregistre al mateix temps que altres funcions de prellançament a Play Console, com ara proves de prellançament. A continuació tens informació important sobre l'ús simultani del preregistre i les proves:

• Pots dur a terme una campanya de preregistre als països que seleccionis i simultàniament fer proves de prellançament en altres.
  • Si estàs duent a terme una prova oberta o tancada en un país on ara vols fer que l'aplicació o el joc estigui disponible per preregistrar-s'hi, encara pots canviar al preregistre. Després de canviar al preregistre en aquell país:
    • Els usuaris que ja s'hagin unit a la prova seguiran rebent actualitzacions publicades als seus canals de proves. Els altres usuaris veuran un botó Preregistra't en lloc d'un botó Instal·la a la teva fitxa de Play Store.
    • Nota: si actives el preregistre en un país on estaves duent a terme una prova oberta, els usuaris d'aquell país ja no podran participar en la prova a través de la fitxa de Play Store, però podran unir-s'hi mitjançant l'URL d'activació disponible a Play Console.
      • Per obtenir l'URL d'activació per a la prova, inicia la sessió a Play Console i ves a Gestió de versions > Versions de l'aplicació > Canal obert o Canal tancat > Gestiona els verificadors.
      • L'URL d'activació de la prova serà el següent: https://play.google.com/store/apps/testing/nom del paquet de l'aplicació o del joc.
      • Exemple: si el nom del paquet de l'aplicació és una.app.nova, l'URL d'activació de la prova serà el següent: https://play.google.com/store/apps/testing/una.app.nova
    • Els usuaris que ja s'hagin unit a les proves no podran preregistrar-se fins que desinstal·lin i desactivin el programa de proves per a l'aplicació.
    • Si ja has activat el preregistre en un país on més tard decideixes que vols dur a terme una prova oberta o tancada, és important saber que quan facis el llançament de la prova en aquest mercat, els usuaris aptes i que hagin activat les proves rebran una notificació de preregistre que els demanarà de fer la instal·lació. No rebran cap altra notificació després que facis el llançament de l'aplicació o el joc al canal de producció. Per a les proves tancades, els usuaris que hagis convidat i que hagin activat les proves rebran una notificació.

Crear recompenses per preregistrar-se

Amb les recompenses per preregistrar-se, pots oferir als usuaris un producte gestionat de franc després que es preregistrin a l'aplicació o al joc. Les recompenses per preregistrar-se funcionen d'una manera similar a les promocions. No obstant això, en lloc d'escriure un codi promocional per rebre un article gratuït, els usuaris reben un article després de seleccionar el botó Preregistre a la fitxa de Play Store d'una aplicació.

Pots crear una recompensa per preregistrar-se vàlida durant tota la campanya de preregistre d'una aplicació o d'un joc. Després de crear la recompensa, ja no la pots modificar ni suprimir. Com a recompenses per preregistrar-se, només pots oferir productes gestionats actius, no subscripcions ni productes gestionats inactius.

Abans de començar a configurar les recompenses per preregistrar-se, hi ha algunes coses importants que cal saber, com ara les següents:

• Les recompenses per preregistrar-se s'han de configurar abans d'iniciar la campanya de preregistre de l'aplicació.
  • L'aplicació ha de tenir productes gestionats i ser capaç d'implementar el flux de consum de la recompensa, de manera semblant a les promocions de suport (consulta els requisits tècnics per obtenir més informació).
  • En lloc de reutilitzar un producte gestionat existent, has de crear un producte gestionat per fer-lo servir concretament per a les recompenses per preregistrar-se.
En cas de no proporcionar les recompenses per preregistrar-se als usuaris, es pot suspendre l'aplicació a Play Store.
Requisits tècnics i d'implementació
  • Has de crear l'SKU d'un producte de compra des de l'aplicació gestionat (per exemple, un article de compra des de l'aplicació, un caràcter especial o un paquet de moneda) que es pugui oferir a Google Play als usuaris que es preregistrin.
  • Abans d'iniciar la campanya de preregistre, el producte gestionat que utilitzis per a les recompenses per preregistrar-se ha d'estar actiu.
  • De manera similar a l'ús de les promocions, l'aplicació ha de tenir una capacitat tècnica de gestió quan developerPayload i orderId no estiguin presents.
  • Has de notificar als usuaris que han rebut una recompensa dins d'un període de temps raonable a través de la missatgeria del joc.
    • Nota: pots completar els treballs tècnics necessaris per enviar missatges als usuaris entre el llançament de la campanya de preregistre i el llançament complet de l'aplicació.
Configurar una recompensa per preregistrar-se

Abans d'activar el preregistre en qualsevol país on vulguis utilitzar les recompenses per preregistrar-se, assegura't de configurar-les primer per tal de garantir que les rebin els usuaris que s'hagin preregistrat.

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Presència a Google Store > Productes de compra des de l'aplicació > Productes gestionats.
  4. Selecciona la targeta Recompensa per preregistrar-se.
  5. Llegeix i accepta les condicions d'ús.
  6. A "Detalls del producte gestionat", crea un producte gestionat per utilitzar-lo com a recompensa per preregistrar-se i defineix-lo com a "Actiu".
    • Nota: en lloc d'utilitzar un producte gestionat existent, has de crear un producte gestionat per fer-lo servir específicament per a les recompenses per preregistrar-se.
  7. A la secció "Detalls de la recompensa", selecciona el producte gestionat que has creat com a recompensa per preregistrar-se.
  8. Segueix les instruccions per afegir informació detallada sobre la recompensa.
    • En alguns països, és possible que hagis d'afegir termes i condicions segons dicti la legislació aplicable.
  9. Fes clic a Desa.
Provar l'entrega de recompenses per preregistrar-se abans del llançament de l'aplicació

Atès que les recompenses per preregistrar-se funcionen d'una manera similar a les promocions, pots provar-les amb els mateixos mètodes. Per provar l'entrega d'una recompensa per preregistrar-se, genera i bescanvia un codi promocional a Play Console per al producte gestionat que utilitzis com a recompensa.