Augmentar la notorietat de les aplicacions amb el preregistre

Amb el preregistre, pots augmentar la notorietat de les teves aplicacions i jocs, així com l'interès que generen, en els països que seleccionis abans de publicar-los a Google Play.

Si fas que una aplicació o un joc estigui disponible per al preregistre, els usuaris podran visitar la teva fitxa de Play Store per obtenir-ne informació i preregistrar-s'hi. Així, quan els publiquis, tots els usuaris preregistrats rebran una notificació automàtica de Google Play per instal·lar l'aplicació o el joc. Els dispositius aptes també tindran l'aplicació o el joc instal·lat automàticament el dia que es llanci.

Nota: els usuaris que ja tinguin instal·lada una versió de prova de l'aplicació no rebran cap notificació automàtica.

Pas 1: prepara't per al preregistre

Abans de configurar una campanya de preregistre a Play Console, llegeix els requisits i les directrius del preregistre i les nostres activitats recomanades per preparar-lo.

Requisits i directrius

Abans d'activar el preregistre, pots preparar algunes coses de manera anticipada:

• És molt recomanable llançar una versió en un canal de prova i provar l'aplicació abans de començar el preregistre. Les campanyes de preregistre poden durar només 90 dies. Passat aquest temps, has de llançar l'aplicació al canal de producció.
  • Els desenvolupadors amb comptes personals creats després del 13 de novembre de 2023 han de complir uns requisits de prova específics per poder fer que la seva aplicació estigui disponible a Google Play i, per extensió, per poder utilitzar el preregistre. Llegeix aquest article del Centre d'ajuda per obtenir més informació.
  • No podràs fer servir el preregistre fins que no proporcionis informació sobre el contingut de l'aplicació. Aquestes dades ens ajuden a garantir que l'aplicació és segura per als usuaris a qui va destinada i que compleix les polítiques de Google Play i els requisits legals. Obtén informació sobre les dades que has de proporcionar per preparar l'aplicació per a la revisió.
  • Després de fer que una aplicació o un joc estigui disponible per al preregistre en un país, tens 90 dies per fer-hi el llançament en producció.
  • Com a màxim pots tenir dues aplicacions o jocs disponibles per al preregistre al mateix temps.
  • Et recomanem que configuris la campanya de preregistre quan les declaracions i les configuracions de l'aplicació s'acostin al màxim possible a la versió de producció prevista. Això fa que l'aplicació sigui apta per a la instal·lació automàtica i també garanteix que els usuaris que es preregistrin rebin una notificació del llançament.
Accions anticipades per preparar el preregistre

Crear una fitxa de Play Store completa

Abans de començar la campanya de preregistre, assegura't que hagis creat una fitxa de Play Store completa que inclogui recursos gràfics i que s'hagi traduït a altres idiomes. D'aquesta manera, augmentarà la probabilitat que els usuaris preregistrats instal·lin la teva aplicació o el teu joc.

Fer que l'aplicació sigui apta perquè s'instal·li automàticament

Si vols que la teva aplicació sigui apta per a la instal·lació automàtica, Google Play la pot enviar als dispositius dels usuaris automàticament el dia del llançament (si han activat aquesta opció).

Per fer que l'aplicació sigui apta per a la instal·lació automàtica, segueix aquests passos:

• Declara si l'aplicació conté anuncis o no.
  • Si l'aplicació o el joc ofereixen productes de compra des de l'aplicació, assegura't que la versió actual de l'Android App Bundle al canal de preregistre inclogui <uses-permission android:name="com.android.vending.BILLING" /> al manifest de l'aplicació.
    • La capacitat dels usuaris d'utilitzar la funció d'instal·lació automàtica depèn de determinades condicions.

Important: la disponibilitat i la funcionalitat de la instal·lació automàtica estan subjectes a les condicions que es detallen a continuació.

• L'usuari només pot utilitzar la instal·lació automàtica si compleix els criteris següents:
    • Té un dispositiu Android M+.
    • Utilitza Google Play Store 19.2 o una versió posterior.
  • Els Comptes de Google que pertanyen a menors de 13 anys i els comptes d'empresa gestionats no són aptes per instal·lar aplicacions automàticament.
  • Les aplicacions de més de 200 MB només es baixaran i s'instal·laran amb Wi-Fi, independentment de la configuració d'instal·lació de l'usuari.
  • Un dispositiu només instal·larà una aplicació automàticament si la bateria del dispositiu té prou càrrega.
  • Els dispositius que no siguin aptes continuaran rebent la notificació de llançament de preregistre estàndard i Google Play tornarà a provar d'instal·lar l'aplicació automàticament quan el dispositiu compleixi les condicions necessàries.

Preparar-se per dirigir el trànsit a una fitxa

Et recomanem que et preparis amb antelació per dirigir el trànsit a la teva fitxa de preregistre als canals promocionals mitjançant enllaços profunds en llocs web de tercers, mitjans socials, articles de premsa, butlletins d'informació per correu electrònic, etc.

• Consell: després d'activar el preregistre, l'URL de la fitxa de preregistre serà "https://play.google.com/store/apps/details?id=nom del paquet de l'aplicació o del joc".
  • Exemple: si el nom del paquet de l'aplicació és "una.app.nova", l'URL de la fitxa de preregistre serà "https://play.google.com/store/apps/details?id=una.app.nova".

Utilitzar la insígnia oficial de preregistre de Google Play

Fes servir la insígnia oficial de preregistre de Google Play per promocionar la teva campanya en llocs web externs. Això et pot ajudar a generar preregistres abans del llançament de l'aplicació.

Pas 2: especifica els dispositius per al preregistre

Pots penjar app bundles per especificar els dispositius que els usuaris poden fer servir per preregistrar-se a la teva aplicació. Play Console utilitza el manifest de l'aplicació per saber quins dispositius són compatibles amb el preregistre.

Nota:

• Els app bundles que pengis al canal de preregistre només s'utilitzaran per especificar els dispositius compatibles i no es publicaran per als usuaris.
  • Si la teva aplicació conté productes de compra des de l'aplicació, assegura't que com a mínim un dels app bundles que pengis inclogui la Biblioteca de Facturació de Google Play.
Especificar els dispositius amb què els usuaris poden preregistrar-se a l'aplicació

Per penjar un app bundle que especifiqui els dispositius compatibles amb el preregistre, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació o un joc.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Versió > Proves > Preregistre.
  4. Selecciona la pestanya Dispositius compatibles.
  5. Arrossega i deixa anar els Android App Bundles (.aab) al quadre per penjar-los o selecciona Penja.
  6. Selecciona Desa.

Pas 3: afegeix països on els usuaris poden preregistrar-se

Pots triar en quins països i regions vols que estigui disponible el preregistre a l'aplicació.

Nota: són els països o les regions on els usuaris es registren a Google Play, no les seves ubicacions físiques.

Afegir països o regions per al preregistre

Per fer que la teva aplicació o joc estigui disponible per al preregistre, has de seleccionar els països on vols que els usuaris puguin preregistrar-s'hi. Per fer-ho, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació o un joc.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Versió > Proves > Preregistre.
  4. Selecciona la pestanya Països o regions.
  5. Selecciona Afegeix països o regions.
  6. Selecciona els països o les regions on vols que l'aplicació estigui disponible per al preregistre.
  7. Selecciona Desa.

Nota: també pots afegir països després que s'iniciï la campanya de preregistre. El període de 90 dies per a un país comença quan fas que el preregistre estigui disponible en aquell país per primer cop.

Pas 4: ofereix als usuaris recompenses per preregistre (opcional)

Amb les recompenses per preregistre, pots oferir als usuaris un producte de compra des de l'aplicació gratis després que es preregistrin a l'aplicació o al joc. Les recompenses per preregistre funcionen d'una manera similar a les promocions. No obstant això, en lloc d'escriure un codi promocional per rebre un article gratuït, els usuaris reben un article després de seleccionar el botó Preregistre a la fitxa de Play Store d'una aplicació.

Informació important sobre les recompenses per preregistre

Abans de configurar les recompenses per preregistre, cal que tinguis en compte el següent:

• Pots crear una recompensa per preregistre vàlida durant tota la campanya de preregistre d'una aplicació o d'un joc.
  • Després de crear la recompensa, no la podràs modificar ni suprimir.
  • Pots activar o desactivar les recompenses, però no ho pots fer quan la campanya de preregistre estigui activa.
  • Com a recompenses per preregistre, només pots oferir productes actius de compra des de l'aplicació, no subscripcions ni productes inactius de compra des de l'aplicació.
  • Les recompenses per preregistre s'han de configurar abans d'iniciar la campanya de preregistre de l'aplicació.
  • L'aplicació ha de tenir productes de compra des de l'aplicació i, de manera similar a la implementació de promocions, ha de poder implementar el flux de consum de la recompensa (consulta els requisits tècnics per obtenir més informació).
  • En lloc de tornar a utilitzar un producte existent de compra des de l'aplicació, has de crear-ne un de nou per fer-lo servir específicament per a les recompenses per preregistre.

En cas que decideixis utilitzar les recompenses per preregistre, si no les proporciones als usuaris, es pot suspendre l'aplicació a Play Store.

Requisits tècnics de la implementació
  • Has de crear l'SKU d'un producte de compra des de l'aplicació gestionat (per exemple, un element de compra des de l'aplicació, un personatge especial o un paquet de monedes) que es pugui oferir a Google Play als usuaris que es preregistrin.
  • Abans d'iniciar la campanya de preregistre, el producte de compra des de l'aplicació que utilitzis per a les recompenses per preregistre ha d'estar actiu.
  • De manera similar a quan s'utilitzen les promocions, l'aplicació ha d'estar tècnicament preparada perquè es pugui gestionar quan developerPayload i orderId no estiguin presents.
  • Has de notificar als usuaris que han rebut una recompensa dins d'un període de temps raonable a través de la missatgeria del joc.
    • Nota: pots completar els treballs tècnics necessaris per enviar missatges als usuaris entre el llançament de la campanya de preregistre i el llançament complet de l'aplicació.
Crear i configurar una recompensa per preregistre

Abans d'activar el preregistre en qualsevol país on vulguis utilitzar les recompenses per preregistre, assegura't de configurar-les primer per tal de garantir que les rebin els usuaris que s'hagin preregistrat. Per crear i configurar una recompensa per preregistre, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Versió > Proves > Preregistre.
  4. Selecciona la pestanya Recompenses.
  5. Tria si vols oferir una recompensa per preregistre als usuaris o no:
    • No ofereixis als usuaris una recompensa per preregistre: si tries aquesta opció, has de desar els canvis abans d'anar al Pas 5: inicia el preregistre.
    • Ofereix als usuaris una recompensa per preregistre: si tries aquesta opció, continua amb els passos següents.
  6. Llegeix i accepta les condicions del servei de les recompenses per preregistre.
  7. En aquest moment, si no has creat cap producte de compra des de l'aplicació, veuràs un missatge en què se't demanarà que en creïs un. En lloc d'utilitzar un producte existent de compra des de l'aplicació, has de crear-ne un de nou per fer-lo servir específicament per a les recompenses per preregistre. Introdueix la informació següent a la secció "Crea una recompensa per preregistre":
    • Producte: selecciona el producte al menú desplegable.
    • Insígnia de recompensa (opcional): es mostrarà a la fitxa de Play Store al costat de la recompensa per preregistre.
    • URL dels termes i condicions: proporciona un enllaç als termes i condicions que els usuaris han d'acceptar per poder rebre la recompensa. Pots proporcionar enllaços addicionals per a diferents països o regions.
  8. Selecciona Desa i, a continuació, Crea per confirmar que vols activar la recompensa per preregistre.
    • Recordatori: els usuaris veuran la recompensa a la teva fitxa de Play Store. No pots canviar ni suprimir la recompensa mentre la campanya de preregistre estigui activa.
Suprimir la recompensa per preregistre

No pots canviar la recompensa per preregistre mentre tinguis una campanya de preregistre activa, però sí que pots fer-ho si la campanya encara no s'ha iniciat, o si no hi ha països o regions amb les campanyes de preregistre actives. Per suprimir la recompensa per preregistre, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona l'aplicació o el joc en què vols desactivar la recompensa per preregistre.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Versió > Proves > Preregistre.
  4. Selecciona la pestanya Recompenses.
  5. Selecciona No ofereixis als usuaris una recompensa per preregistre.
  6. Selecciona Desa i, a continuació, Suprimeix per confirmar que vols desactivar la recompensa per preregistre.
    • Recordatori: els usuaris no veuran aquesta recompensa a la teva fitxa de Play Store. No pots crear cap recompensa mentre la campanya de preregistre estigui activa.
Provar l'entrega de recompenses per preregistre abans del llançament de l'aplicació

Atès que les recompenses per preregistre funcionen d'una manera similar a les promocions, pots provar-les amb els mateixos mètodes. Per provar l'entrega d'una recompensa per preregistre, genera i bescanvia un codi promocional a Play Console per al producte de compra des de l'aplicació que utilitzis com a recompensa.

Pas 5: inicia el preregistre

Quan hagis especificat els dispositius compatibles, hagis triat els països en què vols que es publiqui la campanya i hagis decidit si vols oferir una recompensa per preregistre, ja podràs iniciar el preregistre.

Després d'activar el preregistre, assegura't de promocionar la teva campanya mitjançant l'URL de la fitxa de preregistre de l'aplicació o del joc en tots els teus canals promocionals. Alguns dels canals habituals que pots fer servir són enllaços profunds en llocs web de tercers, mitjans socials, articles de premsa i butlletins d'informació per correu electrònic.

Iniciar una campanya de preregistre

Per iniciar la campanya de preregistre, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona l'aplicació o el joc en què vulguis iniciar el preregistre.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Versió > Proves > Preregistre.
  4. Selecciona Inicia el preregistre.

Si és la primera vegada que inicies una campanya de preregistre, la secció "Resum del canal" de la pàgina Preregistre, que fins ara era buida, s'emplenarà amb la informació de la versió de preregistre.

Gestió del preregistre

Quan la campanya de preregistre està en funcionament, hi ha diverses activitats de gestió que et poden resultar útils, com ara veure estadístiques, comprovar quant temps de campanya queda en diversos països o regions i fer proves. Et poden ser útils quan preparis el llançament de l'aplicació o del joc.

Consultar les mètriques clau de rendiment del preregistre

Per veure les mètriques clau de rendiment durant la campanya de preregistre i un cop hagi finalitzat, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona l'aplicació o el joc que hagis habilitat per al preregistre.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Estadístiques.
  4. Configura un informe mitjançant dues de les mètriques de preregistre disponibles:
    • Usuaris preregistrats: nombre d'usuaris que s'han preregistrat a l'aplicació.
    • Conversions: nombre d'usuaris preregistrats que han instal·lat l'aplicació en un termini de 14 dies des del moment en què l'han tingut disponible. Aquesta xifra inclou els usuaris preregistrats que l'han instal·lat mitjançant l'accés anticipat i altres mètodes de prova de prellançament.
  5. Un cop hagis triat les mètriques que vols consultar, desa l'informe.

També pots veure les estadístiques de resum del preregistre seleccionant una aplicació i consultant els detalls de la versió a la pàgina Visió general de les versions o a la secció "Resum del canal" de la pàgina Preregistre.

Consultar les estadístiques de resum del preregistre

Un cop hagis començat a utilitzar el preregistre, has de controlar el temps de campanya que queda en cada país o regió on hagis habilitat el preregistre. Si no llances l'aplicació o el joc en algun d'aquests països en un termini de 90 dies, la campanya de preregistre es cancel·larà en tots els països i no podràs iniciar-ne de noves.

Per veure les estadístiques de resum del preregistre i fer un seguiment del temps de campanya que queda i de l'estat del preregistre en cada país, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació o un joc que hagis habilitat per preregistrar-s'hi.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Versió > Proves > Preregistre.
  4. Cerca la versió de preregistre a la secció "Resum del canal" i revisa'n la informació, que inclourà:
    • L'estat del preregistre:
      • Esborrany o En revisió: el país o la regió s'ha activat i s'està revisant.
      • Actiu: el preregistre s'està executant i l'aplicació s'ha de llançar al canal de producció abans de la data especificada (límit de 90 dies).
      • Caducat: el preregistre ha superat el límit de 90 dies i l'aplicació s'ha de llançar immediatament.
      • En producció: el preregistre s'ha llançat al canal de producció o l'aplicació s'ha llançat al canal de producció en aquest país sense que el preregistre s'hi executés primer.
      • Inactiu: el preregistre s'ha posat en pausa (es continua aplicant el límit de 90 dies).
      • No iniciat: el preregistre encara no s'ha iniciat.
    • El nombre de registres.
    • El nombre de dispositius compatibles.
    • El nombre de països o regions que has afegit.
Fer el llançament de l'aplicació o del joc després del preregistre

Quan estiguis a punt per llançar el joc o l'aplicació i finalitzar la campanya de preregistre, aquests són els passos que has de seguir per seleccionar els països on vulguis publicar-los. Un cop publicats al canal de producció, els usuaris que s'hi hagin preregistrat rebran una notificació de Play Store per avisar-los que poden baixar l'aplicació o el joc, i en els dispositius aptes s'instal·larà l'aplicació o el joc automàticament.

Per llançar l'aplicació o el joc després del preregistre, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona l'aplicació o el joc que vulguis llançar.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Versió > Proves > Producció.
  4. Selecciona la pestanya Països o regions.
  5. Selecciona Afegeix països o regions.
  6. Selecciona els països o les regions on vulguis que l'aplicació estigui disponible.
  7. Selecciona Desa.

Important: per fer que l'aplicació o el joc estiguin disponibles a Google Play als països que has seleccionat, assegura't de publicar-los al canal de producció.

Fer proves durant el preregistre

Pots fer servir el preregistre al mateix temps que altres funcions de prellançament a Play Console, com ara proves de prellançament. A continuació tens informació important sobre l'ús simultani del preregistre i de les proves:

• Pots dur a terme una campanya de preregistre als països que seleccionis i simultàniament fer proves de prellançament en d'altres.
  • Si estàs duent a terme una prova oberta o tancada en un país on ara vols fer que l'aplicació o el joc estiguin disponibles per preregistrar-s'hi, encara pots canviar al preregistre. Després de canviar al preregistre en aquell país, tingues en compte el següent:
    • Els usuaris que ja s'hagin unit a la prova continuaran rebent actualitzacions publicades als seus canals de proves. Els altres usuaris veuran un botó Preregistra't en lloc d'un botó Instal·la a la teva fitxa de Play Store.
    • Nota: si actives el preregistre en un país on estaves duent a terme una prova oberta, els usuaris d'aquell país ja no podran donar-se d'alta a la teva prova a través de la fitxa de Play Store, però podran unir-s'hi mitjançant l'URL d'activació disponible a Play Console.
      • Per obtenir l'URL d'activació de la prova, inicia la sessió a Play Console i, a continuació, ves a Versió > Prova > Prova tancada o Prova oberta i selecciona la pestanya Verificadors.
      • L'URL d'activació de la prova serà https://play.google.com/apps/testing/nom del paquet de l'aplicació o del joc.
      • Exemple: si el nom del paquet de l'aplicació és una.app.nova, l'URL d'activació de la prova serà https://play.google.com/apps/testing/una.app.nova.
    • Els usuaris que ja s'hagin unit a les proves no podran preregistrar-se fins que no desinstal·lin i es donin de baixa del programa de proves per a l'aplicació.
    • Si ja has activat el preregistre en un país on més tard decideixes que vols dur a terme una prova oberta o tancada, és important saber que quan facis el llançament de la prova en aquest mercat, els usuaris aptes i que s'hagin donat d'alta a les proves rebran una notificació de preregistre en què se'ls demanarà que instal·lin l'aplicació o el joc. No rebran cap altra notificació després que facis el llançament de l'aplicació o del joc al canal de producció. En el cas de les proves tancades, els usuaris que hagis convidat i que s'hagin donat d'alta a les proves rebran una notificació.

Contingut relacionat

• Obtén més informació sobre com pots maximitzar l'impuls del prellançament amb el preregistre a l'Acadèmia de Play.