Publicatieproblemen

In het Helpcentrum van de Play Console vind je antwoorden op veel vragen over hoe je apps kunt publiceren. Ons supportteam kan je helpen met de rest.

Vragen over de ontwikkeling van apps

Voor hulp bij de ontwikkeling van Android-apps ga je naar de site voor Android-ontwikkelaars. Hier vind je technische documentatie, Android Studio-tools, handleidingen voor ontwikkelaars en trainingen om je eerste app te maken.

Als je een game ontwikkelt, ga je naar de site van Google Developers voor meer informatie over het gebruik van Google Play-gameservices en volledige documentatie.

Problemen met app-ondertekening of uploadsleutels

Apps die zijn ingeschreven voor app-ondertekening van Play

Als je je app hebt ingeschreven voor app-ondertekening van Play en je een nieuwe uploadsleutel moet maken, kan de eigenaar van je account contact opnemen met ons supportteam voor hulp.

Hier volgen enkele veelvoorkomende redenen waarom je mogelijk een nieuwe uploadsleutel moet maken:

• Je privésleutel is verloren of gehackt.
  • Er is geen uploadsleutel gemaakt voor een bestaande app.

Apps die niet zijn ingeschreven voor app-ondertekening van Play

Als je je keystore kwijtraakt, moet je een nieuwe app met een nieuwe pakketnaam en sleutel publiceren. Je kunt het beste je oorspronkelijke app updaten om gebruikers op de hoogte te stellen van je nieuwe app en de publicatie ervan ongedaan te maken om toekomstige downloads te voorkomen.

Opmerking: Apps kunnen niet worden verwijderd en meerdere apps mogen niet dezelfde pakketnaam hebben.

Meer informatie over certificaten en keystores

Ga naar de site voor Android-ontwikkelaars voor meer informatie over certificaten, keystores en app-ondertekening.

Fout bij uploaden van bestanden

Als je problemen ondervindt bij het uploaden van bestanden, heb je mogelijk problemen met je browser.

De Play Console werkt het beste als je Chrome gebruikt. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van je browser gebruikt, zodat problemen sneller kunnen worden opgelost.

Als je al de nieuwste versie van je browser gebruikt, vind je hier enkele oplossingen voor veelvoorkomende problemen:

• Wis het cachegeheugen van de browser en verwijder de cookies.
  • Als je Chrome niet gebruikt, probeer je Chrome of een andere browser.
  • Als je browserextensies of plug-ins hebt geïnstalleerd, kunnen deze conflicten met de Play Console veroorzaken. Zet de extensies of plug-ins uit en zet ze daarna één voor één weer aan om mogelijke conflicten op te sporen.
  • Als je antivirus- of firewallsoftware hebt geïnstalleerd, kan dit problemen veroorzaken als je APK-bestanden of afbeeldingen wilt uploaden. Als je problemen ondervindt bij het uploaden van bestanden, zet je de software eerst tijdelijk uit en upload je het bestand daarna opnieuw.

Je app scannen op problemen

Als je problemen blijft ondervinden wanneer je je app wilt uploaden, kun je Android Lint gebruiken om je app te scannen op mogelijke problemen. Met Android Lint kun je je app checken op een groot aantal verschillende problemen via een opdrachtregelinterface, Eclipse of IntelliJ.

De functies testen die zijn vereist voor je app

Als je wilt weten hoe Google Play je app filtert op basis van de gedeclareerde functies en rechten, gebruik je de aapt-tool die is opgenomen in de Android SDK.

Met de opdracht dump badging parseert aapt het manifest van je app en past het dezelfde regels toe als de regels die worden gebruikt door Google Play om te bepalen welke functies je app nodig heeft.

Nog steeds problemen?

Als je nog steeds geen bestanden kunt uploaden of je app niet kunt publiceren, neem je contact op met ons supportteam. Geef details over je probleem, waaronder screenshots, de uitvoer van de opdracht dump badging van de aapt-tool en je APK-bestand.

Kan een gepubliceerde app niet vinden op Google Play

Als je kort geleden een app of update hebt gepubliceerd, kan het enkele uren duren voordat je wijzigingen zichtbaar zijn op Google Play. Zorg er ook voor dat je app is gepubliceerd naar de productietrack of in een open test.

Ga naar Problemen met zichtbaarheid en vindbaarheid van apps om specifieke problemen op te lossen.

Een gepubliceerde app verwijderen

Als onderdeel van de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars kunnen gebruikers elke app die ze hebben gedownload van Google Play, onbeperkt opnieuw installeren. Als gevolg hiervan kunnen geïnstalleerde apps niet permanent worden verwijderd. Als je echter wilt voorkomen dat nieuwe gebruikers je app installeren, kun je altijd de publicatie van je app ongedaan maken.

Als je app op geen enkel apparaat is geïnstalleerd, neem je contact op met ons supportteam om de gegevens van je app definitief te laten verwijderen.

Problemen met uploaden van grafische items

Als je problemen met het uploaden van grafische items wilt vermijden, moet je checken of de bestanden die je uploadt, voldoen aan de vereisten voor elk itemtype wat betreft bestandsgrootte, afmetingen en bestandstype. Probeer een andere browser als je bestanden aan alle vereisten voldoen maar je nog steeds problemen ondervindt.

Er kunnen soms problemen optreden bij het uploaden van afbeeldingen als je antivirus- of firewallsoftware hebt geïnstalleerd. Als je problemen ondervindt bij het uploaden van bestanden, zet je de software eerst tijdelijk uit en upload je het bestand daarna opnieuw.

Een update met een gefaseerde implementatie vrijgeven

Ga naar ons Helpcentrum-artikel over gefaseerde implementaties voor meer informatie over hoe je een app-update kunt publiceren die een percentage van je gebruikers bereikt dat je na verloop van tijd kunt verhogen.

Een test instellen voor een nieuwe of bestaande app

Ga naar ons Helpcentrum-artikel over hoe je open, gesloten en interne tests kunt instellen voor meer informatie over hoe je je app met specifieke groepen kunt testen of een open test met Google Play-gebruikers kunt uitvoeren.