Julkaisuongelmat

Play Consolen ohjekeskuksesta löydät vastauksia moniin sovelluksen julkaisuun liittyviin kysymyksiin. Loppuihin saat apua tukitiimiltämme.

Kysymyksiä sovellusten kehittämisestä

Jos haluat Android-sovellusten kehittämistä koskevia ohjeita, Android-kehittäjien sivustolta löydät teknistä dokumentaatiota, Android Studio ‑työkaluja, kehittäjän oppaita ja ohjeita ensimmäisen sovelluksen luomiseen.

Jos olet kehittämässä peliä, voit lukea lisää Google Play ‑pelipalveluiden käytöstä ja tutustua tarkempaan dokumentaatioon Google Developers ‑sivustolta.

Sovellusten allekirjoittamiseen tai lähetysavaimiin liittyvät ongelmat

Sovellukset, jotka on rekisteröity Playn sovelluksen allekirjoittamiseen

Jos olet rekisteröinyt sovelluksesi Playn sovelluksen allekirjoittamiseen ja sinun on luotava uusi lähetysavain, tilin omistaja voi pyytää apua ottamalla yhteyttä tukitiimiimme.

Tässä joitakin tavallisia syitä siihen, miksi voit joutua luomaan uuden lähetysavaimen:

• Yksityinen avaimesi on kadonnut tai vaarantunut.
  • Lähetysavainta ei alun perin luotu sovellukselle.

Sovellukset, joita ei ole rekisteröity Playn sovelluksen allekirjoittamiseen

Jos olet hukannut avainsäilösi, sinun on julkaistava uusi sovellus uudella paketin nimellä ja avaimella. Suosittelemme päivittämään alkuperäisen sovelluksen, jotta käyttäjät saavat tietää uudesta sovelluksesta, ja peruuttaa sen julkaisun estääksesi uudet lataukset.

Huom. Emme voi poistaa sovelluksia, ja useilla sovelluksilla ei voi olla samaa paketin nimeä.

Lisätietoja varmenteista ja avainsäilöistä

Voit lukea lisää varmenteista, avainsäilöistä ja sovelluksen allekirjoittamisesta Android-kehittäjien sivustolta.

Virhe ladattaessa tiedostoja

Jos sinulla on ongelmia tiedostojen lataamisessa, ongelma saattaa liittyä käyttämääsi selaimeen.

Saat parhaan Play Console ‑kokemuksen käyttämällä Chromea. Varmista ongelmanratkaisun helpottamiseksi, että käytössäsi on selaimen uusin versio.

Jos käytössäsi on jo selaimen uusin versio, tässä on joitain ratkaisuja yleisiin ongelmiin:

• Poista selaimen välimuisti ja evästeet.
  • Jos et käytä Chromea, kokeile sitä tai jotain muuta selainta.
  • Jos sinulla on asennettuna selaimen laajennuksia, ne voivat aiheuttaa ongelmia Play Consolen kanssa. Poista laajennukset käytöstä yksi kerrallaan löytääksesi mahdolliset ongelmat.
  • Jos olet asentanut virustorjunta- tai palomuuriohjelmiston, se saattaa aiheuttaa ongelmia APK-tiedostojen tai kuvien lähettämisessä. Jos tiedostojen lähettämisessä on ongelmia, yritä poistaa ohjelma väliaikaisesti käytöstä ja lataa tiedosto sitten uudelleen.

Sovelluksen tarkistaminen ongelmien varalta

Jos sinulla on edelleen ongelmia sovelluksen lataamisessa, voit tarkistaa mahdolliset ongelmat Android Lintin avulla. Android Lintillä voit tarkistaa sovelluksesi useiden eri kaltaisten ongelmien varalta käyttämällä komentoriviliittymää, Eclipseä tai IntelliJ:tä.

Sovelluksen edellyttämien ominaisuuksien testaaminen

Jos haluat nähdä, kuinka Google Play suodattaa sovelluksesi sen ilmoitettujen ominaisuuksien ja käyttöoikeuksien perusteella, käytä Android SDK:hen sisältyvää aapt-työkalua.

Kun käytät dump badging ‑komentoa, aapt jäsentää sovelluksesi luettelon käyttäen samoja sääntöjä kuin Google Play ja määrittää ominaisuudet, jotka sovelluksesi täytyy sisältää.

Eikö ongelma ratkennut?

Jos tiedostojen lähetys tai sovelluksen julkaisu ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä tukitiimiimme. Sisällytä kaikki ongelmaasi liittyvät tiedot, mukaan lukien kuvakaappaukset, aapt badging output ‑tiedot ja APK-tiedostosi.

Julkaistua sovellusta ei löydy Google Playsta

Jos olet äskettäin julkaissut sovelluksen tai päivityksen, muutoksen näkyminen Google Playssa voi viedä muutaman tunnin. Varmista myös, että sovelluksesi on julkaistu tuotantokanavalla tai avoimessa testissä.

Jos haluat ratkaista tietyn ongelman, tutustu sovelluksen näkyvyys- ja löydettävyysongelmista kertovaan artikkeliin.

Julkaistun sovelluksen poistaminen

Kehittäjien jakelusopimuksen mukaisesti käyttäjät voivat asentaa jokaisen Google Playsta lataamansa sovelluksen niin monta kertaa kuin haluavat. Tämän vuoksi asennettavissa olevia sovelluksia ei voi poistaa pysyvästi. Voit kuitenkin estää uusia käyttäjiä lataamasta sovellusta perumalla sen julkaisun milloin tahansa.

Jos sovellustasi ei ole asennettu yhdellekään laitteelle, ota yhteyttä tukitiimiimme ja pyydä sovelluksesi datan poistamista pysyvästi.

Graafisen sisällön lataamista koskevat ongelmat

Jos haluat ratkaista graafiseen sisältöön liittyvän ongelman, varmista että lähettämäsi tiedostot vastaavat koon, mittojen ja tiedostotyypin vaatimuksia jokaisen sisältökohteen kohdalla. Jos tiedostot täyttävät kaikki vaatimukset, mutta ongelmat jatkuvat, kokeile eri selainta.

Jos olet asentanut virustorjunta- tai palomuuriohjelmiston, se saattaa aiheuttaa kuvanlatausongelmia. Jos tiedostojen lähettämisessä on ongelmia, yritä poistaa ohjelma väliaikaisesti käytöstä ja lataa tiedosto sitten uudelleen.

Sovelluspäivityksen vaiheittainen julkaisu

Jos haluat julkaista sovelluspäivityksen, joka annetaan ensin käyttöön tietylle prosenttiosuudelle käyttäjistäsi ja jonka prosenttiosuutta voi kasvattaa ajan mittaan, lue lisää ohjekeskuksen vaiheittaisesta käyttöönotosta kertovasta artikkelista.

Testin luominen uudelle tai olemassa olevalle sovellukselle

Jos haluat tietää lisää sovelluksen testaamisesta tietyissä ryhmissä tai avoimen testin suorittamisesta Google Playn käyttäjien kesken, tutustu ohjekeskuksen avointen, suljettujen ja sisäisten testien käyttöönottamisesta kertovaan artikkeliin.