Anvendelse af tilladelsesgrupperne Sms og Opkaldsliste

Google Play begrænser anvendelsen af tilladelser til at tilgå risikable eller følsomme oplysninger, bl.a. tilladelsesgrupperne Sms eller Opkaldshistorik, for at hjælpe med at beskytte brugerne og deres data.

Hvis din app ikke er kvalificeret til at tilgå tilladelser for Opkaldshistorik eller Sms, skal du fjerne disse tilladelser fra din apps manifest. I denne artikel kan du læse om alternativer, der overholder politikkerne.

Hvis du mener, at din app overholder de gældende politikkrav for acceptabel anvendelse, eller appen kvalificerer sig til undtagelse, skal du angive tilladelserne for Opkaldshistorik eller Sms direkte via Google Play Console.

Hvis din app ikke opfylder politikkravene, eller du ikke har udfyldt formularen Erklæring om tilladelser, kan appen blive fjernet fra Google Play.

Hvornår disse tilladelser skal anvendes

Tilladelser for Opkaldshistorik og Sms bør kun anvendes, når din app overholder kravene for tilladt anvendelse, og når formålet er at muliggøre din apps kernefunktioner.

Tænk på kernefunktioner som hovedformålet med din app. Du kan have én kernefunktion eller en gruppe af dem. Uden kernefunktionen er appen defekt eller ubrugelig. Sørg for, at beskrivelsen af din app tydeligt beskriver og promoverer appens kernefunktioner.

Skjul alle Udvid alle

Tilladt anvendelse af tilladelserne for Sms og Opkaldshistorik

I apps, der anmoder om adgang til tilladelserne for Sms og Opkaldshistorik, skal den tiltænkte og tilladte anvendelse omfatte evnen til at fungere som standardprogram for sms, telefon eller Assistent.

Apps skal være aktivt registreret som standardprogram for sms, telefon eller Assistent, inden de anmoder brugere om at acceptere nogen af tilladelserne for Sms eller Opkaldshistorik. Disse apps skal straks stoppe med at anvende tilladelsen, når de ikke længere fungerer som standardprogram.

I apps, der aktivt er angivet som standardprogram, kan følgende kernefunktion være godkendt: Kontaktprioritering, som viser brugerens vigtigste kontakter eller forbedrer genkendelse og forståelse af navne. Kontaktprioritering kan anvende kontaktoplysninger som f.eks. aktualitet, frekvens og varighed, når en bruger anmoder om tilladelse til at foretage opkald, sende sms-beskeder og udføre handlinger. Andre former for anvendelse ud over Kontaktprioritering, herunder brug af data fra én bruger med direkte indvirkning på en anden brugers produktoplevelser, er ikke tilladt.

Anvendelse

Kvalificerede tilladelser*

Eksempel på tilladt anvendelse
Standardprogram til sms-beskeder (når appen er registreret som standardprogram til sms-beskeder og andre kernefunktioner)

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH, SEND_SMS, WRITE_SMS

En bruger anvender en standardapp til sms-beskeder til at modtage og sende sms-beskeder.
Standardprogram til opkald (når appen er registreret som standardprogram til opkald og andre kernefunktioner)

SEND_SMS

PROCESS_OUTGOING_CALLS, READ_CALL_LOG, WRITE_CALL_LOG

En bruger foretager ofte internationale telefonopkald, så vedkommende angiver denne app som standardapp til opkald for at undgå højere priser hos mobilselskabet.
Standardprogram til Assistent (når appen er registreret som standardprogram til Assistent og andre kernefunktioner)

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH, SEND_SMS, WRITE_SMS

READ_CALL_LOG

En bruger anvender denne app til at modtage, oversætte og besvare sms-samtaler i realtid på en anden persons modersmål.

* Disse er underlagt gennemgang og godkendelse af Google Play.

Undtagelser

Google Play kan gøre en midlertidig undtagelse for apps, der ikke fungerer som standardprogram for sms, telefon eller Assistent, hvis:

• Anvendelsen af tilladelsen gør det muligt at bruge kernefunktionerne i tabellen nedenfor, og
  • Kernefunktionerne i øjeblikket ikke kan leveres på anden måde

Anvendelse

Kvalificerede tilladelser1

Kontoverificering via telefonopkald

Enheden kan verificeres via et telefonopkald. Modtagelse af telefonopkald verificeres ved at tjekke telefonnummeret i opkaldshistorikken

READ_CALL_LOG

Forebyggelse af sms-phishing ("smishing")

For at være kvalificeret til at implementere dette eksempel på brug skal du have beskyttet brugerne i væsentlig grad, hvilket skal være angivet i analytikerrapporter, benchmark-testresultater, branchepublikationer og andre pålidelige kilder.

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH, WRITE_SMS

Sikkerhedskopiering og gendannelse for brugere

Sikkerhedskopiering, gendannelse og lagerplads i skyen for brugerindhold

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH, WRITE_SMS

READ_CALL_LOG, WRITE_CALL_LOG

Vis nummer, spamregistrering og/eller -blokering

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH, SEND_SMS,

READ_CALL_LOG, PROCESS_OUTGOING_CALLS

Medfølgende apps på forbundne enheder, der gør det muligt at sende/modtage sms-beskeder eller opkald

Apps, der giver brugeren mulighed for at oprette forbindelse mellem en mobilenhed og en forbundet enhed (f.eks. et smart-ur, en teknologi til motorkøretøjer eller en smartenhed i hjemmet) og sende/modtage sms-beskeder og telefonopkald

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH, SEND_SMS, WRITE_SMS

PROCESS_OUTGOING_CALLS, READ_CALL_LOG, WRITE_CALL_LOG

Synkronisering mellem flere enheder eller overførsel af sms eller opkald

Apps, der giver brugeren mulighed for at synkronisere sms-beskeder og telefonopkald på flere forskellige enheder (f.eks. mellem telefon og computer)

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH, SEND_SMS

READ_CALL_LOG

Automatisering af enhed

Apps, der giver brugeren mulighed for at automatisere gentagne handlinger i flere forskellige områder af operativsystemet på baggrund af én eller flere af brugerens konfigurerede betingelser (triggere)

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH, SEND_SMS, WRITE_SMS

READ_CALL_LOG, WRITE_CALL_LOG, PROCESS_OUTGOING_CALLS

Virksomhedsarkivering, kundestyring for virksomheder og/eller administration af virksomhedsenheder

Enhedsadministration for virksomhedsenheders medarbejdere. Der kræves virksomhedslogin for at få adgang

*Kun til CRM-brug: Kun tilladelser markeret med * kan gives

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH, WRITE_SMS

READ_CALL_LOG*, PROCESS_OUTGOING_CALLS*, WRITE_CALL_LOG

Håndfri betjening i køretøjet og visning af appen på køretøjets skærm

Apps, hvis kernefunktion (f.eks. navigation) er direkte relateret til kørsel/mobilitet, især i situationer, hvor en brugers fysiske interaktioner med enheder er begrænset

RECEIVE_SMS, SEND_SMS,

RECEIVE_MMS, RECEIVE_WAP_PUSH, WRITE_SMS

PROCESS_OUTGOING_CALLS, WRITE_CALL_LOG, READ_CALL_LOG

Fysisk sikkerhed/varsler til afsendelse af sms-beskeder

Apps, der sender sms-underretninger i nødsituationer

SEND_SMS

Proxy-opkald

Apps, der leverer et formidlende nummer til aktivering af brugeropkald/sms-beskeder

PROCESS_OUTGOING_CALLS, READ_CALL_LOG, WRITE_CALL_LOG

Cell Broadcast-sms

Apps, der anvender Cell Broadcast-beskeder til kundekommunikation

RECEIVE_SMS

Pengetransaktioner via sms

Eksempel på Unified Payments Interface (UPI) og verificering af pengetransaktioner

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH, SEND_SMS

Økonomistyring via sms

Eksempel: Apps, der registrerer og administrerer budget

READ_SMS, RECEIVE_MMS, RECEIVE_SMS, RECEIVE_WAP_PUSH

Skrivning og visning af opkaldshistorik i standardappen til opkald

Apps, der dokumenterer opkaldshistorik i en brugers opkaldsprogram

WRITE_CALL_LOG

1 Disse er underlagt gennemgang og godkendelse af Google Play.

Bemærk! Apps til mobilselskabs- og OEM-tjenester kan anmode om adgangstilladelse til eksemplerne på brug i den foregående tabel foruden de vigtige tjenester, der kræver adgang.

Politikundtagelse

Hvis du har gamle APK-filer med tilladelser for Sms/Opkaldshistorik, og du ikke længere kan foretage kodeændringer af disse APK-filer, kan du anmode om en politikundtagelse. Angiv versionskoderne adskilt af kommaer i feltet til undtagelser af APK-filer i formularen Erklæring om tilladelser.

Du skal opfylde alle kravene nedenfor for at kvalificere dig til en undtagelse:

• Du skal angive de specifikke APK-filer, du vil anmode om undtagelse for.

• Dine APK-filer skal være udgivet før den 1. januar 2019 for at få tildelt en undtagelse.

• Du skal have alternative APK-filer, der vises til brugere på enheder med Android Oreo (API-niveau 26) eller nyere, og disse skal opfylde tilladelsespolitikken.

• De APK-filer, du anmoder om undtagelse for, skal udgøre en meget lille procentdel (langt under 10 %) af dit samlede antal installationer.

Google Play gennemgår anmodningen og tildeler undtagelser baseret på hver enkelt sag. Du kan også overholde tilladelsespolitikken ved at fjerne udgivelsen af de specifikke APK-filer, der har forårsaget politikproblemerne.
Ugyldige eksempler på brug

I nogle tilfælde anmoder apps om adgang til følsomme brugerdata til formål, hvor der findes et mere sikkert alternativ, eller hvor risikoen for dataeksponering er for stor til at berettige adgang.

Nedenfor kan du se en liste over eksempler på almindelig brug, hvor der ikke gives adgang til følsomme brugerdata i forbindelse med tilladelser for Sms og Opkaldshistorik:

• Kontobekræftelse via sms (se Alternativer nedenfor)
  • Invitationer til eller deling af indhold (se Alternativer nedenfor)
  • Prioritering af kontakter (når appen ikke fungerer som standardprogram)
  • Sociale grafer og personlighedsprofilering
  • Optagelse af opkald
  • Forbedring af enhedseffektivitet, plads- eller dataadministration
  • Registrering af familie- eller enhedsplacering
  • Smarttastatur eller tastatur med forslag
  • Visning af sms eller opkald i baggrunden, starteren og andre værktøjer
  • Sms-oversættelse (når appen ikke fungerer som standardprogram)
  • Tekst til tale/tale til tekst (når appen ikke fungerer som standardprogram eller er omfattet af kvalificeret undtagelse)
  • Administration af sms og kontakter (når appen ikke fungerer som standardprogram eller er omfattet af kvalificeret undtagelse)
  • Underretninger om og forbedring af sms- eller telefonnotifikationer (når appen ikke fungerer som standardprogram)
  • Undersøgelser (f.eks. markedsundersøgelser via sms)
  • Fjernstyring af brugeres telefoner eller andre enheder
  • Enhver overførsel, der resulterer i et salg af disse data (f.eks. SDK'er, der sælger disse data)

Bemærk! Listen er ikke udtømmende.

Alternativer til almindelig anvendelse

Anvendelse

Alternativer

Sms-engangskode og kontobekræftelse

Med SMS Retriever API kan du udføre automatisk, sms-baseret brugerverificering i din app, uden at brugeren skal indtaste verificeringskoder manuelt, og uden at det kræver ekstra apptilladelser.

Hvis det ikke er muligt at bruge SMS Retriever API i forbindelse med din app, kan brugerne også manuelt indtaste en verificeringskode.

Klargøring af sms

Med sms-formålet kan dine apps gøre en sms- eller mms-besked klar.

Deling af indhold

Med delingsformålet kan din app give brugerne mulighed for at dele indhold eller sende invitationer via en række understøttende apps, uden at det kræver følsomme apptilladelser.

Klargøring af telefonopkald

Med opkaldsformålet kan din app angive et telefonnummer og åbne opkaldsappen. Brugeren kan derefter selv starte telefonopkaldet.

Opkaldsformålet kræver ikke tilladelsen CALL_PHONE.

Vigtigt! Hvis du ændrer på, hvordan din app anvender disse begrænsede tilladelser, skal du indsende formularen Erklæring om tilladelser igen med opdaterede nøjagtige oplysninger. Vildledende og ikke-angiven anvendelse af tilladelser kan resultere i suspendering af din app og/eller lukning af din udviklerkonto.