Problemen met de zichtbaarheid en vindbaarheid van apps

In het Helpcentrum van Play Console vind je antwoorden op veel vragen over problemen met de zichtbaarheid en vindbaarheid van apps. Ons supportteam kan je helpen met de rest.

Tips voor veelvoorkomende problemen

• Als je een app of update publiceert, laten we je weten hoelang het beoordelingsproces naar verwachting duurt voordat je wijzigingen live beschikbaar worden. Als je update langer duurt dan we hebben aangegeven en je wijzigingen nog steeds niet worden weergegeven op Google Play, bekijk je hieronder oplossingen voor je specifieke probleem.
  • Als je wilt dat je app beschikbaar en zoekbaar is op Google Play, zorg je ervoor dat je app is gepubliceerd naar productie. Als je een gesloten of interne test uitvoert en je je app openbaar beschikbaar wilt maken, moet je een productierelease maken.
Ik kan mijn app niet vinden op bepaalde apparaten

Als je je app niet kunt vinden op bepaalde Android-apparaten, is het mogelijk dat die apparaten niet worden ondersteund of worden uitgesloten door je app. Kom meer te weten over hoe je de ondersteunde en uitgesloten apparaten voor je app checkt.

Ga ook na of de Android-apparaten die je gebruikt, worden ondersteund voor gebruik met Google Play.

Als je je app nog steeds niet kunt vinden, neem je contact op met ons supportteam.

Ik kan mijn app niet vinden via de zoekfunctie/de positie van mijn app in de zoekresultaten is veranderd

Net als wanneer je zoekt op Google, houden zoekopdrachten op Google Play rekening met meerdere factoren zoals app-titels, namen van ontwikkelaars en app-beschrijvingen. Volg de praktische tips om een volledige winkelvermelding te maken om ervoor te zorgen dat je app kan worden gevonden.

Aangezien er elke dag nieuwe apps worden gepubliceerd en er voortdurend wijzigingen worden aangebracht in de manier waarop zoekresultaten worden gerangschikt, kun je verwachten dat zoekresultaten regelmatig veranderen. Mensen kunnen ook verschillende zoekresultaten krijgen, afhankelijk van onder meer hun apparaat, locatie, mobiele provider en ondersteuning voor beschikbare functies.

Als je een betaalde app hebt, moet je er rekening mee houden dat betaalde apps in veel landen beschikbaar zijn, maar niet in alle. Ga naar Filters op Google Play voor meer informatie.

Zo ga je naar de pagina Winkelvermelding om na te gaan of je app wordt vermeld op Google Play:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik onder de naam van je app op Bekijken in Google Play.
Hoe kan mijn app worden aanbevolen op Google Play?

Hoewel je jezelf niet kunt nomineren om te worden aanbevolen op Google Play, kun je er wel voor zorgen dat je app wordt gevonden op Google Play door een aantrekkelijke winkelvermelding te maken met het juiste soort afbeeldingen en video's. De best presterende apps kunnen door het Google Play-team op een aantal gepromote lijsten worden aanbevolen.

Op de site voor Android-ontwikkelaars vind je meer informatie over de distributie van je app op Google Play.

Mijn app is verwijderd, afgewezen of opgeschort op Google Play

Je vindt meer informatie over afwijzingen, verwijderingen en opschortingen in ons Helpcentrum.

Problemen met apps waarvoor geografische en IP-beperkingen gelden

Als je geolocatie of een IP-adres gebruikt om je app te beperken tot bepaalde landen, worden sommige gebruikers gedwongen proxy's te gebruiken om de app te openen. Soms zorgt dit ervoor dat onze systemen aankopen van gebruikers markeren als bedrieglijk. Voeg geen beperkingen op basis van geolocatie of IP aan je app toe om problemen te voorkomen.

Bekijk de landen waar je app beschikbaar is om er zeker van te zijn je je app naar de juiste landen distribueert.

Problemen bij het uitvoeren van een open, gesloten of interne test

In ons Helpcentrum vind je volledige instructies om open, gesloten of interne tests uit te voeren.

Neem contact op met ons supportteam als je specifieke vragen hebt waarbij je hulp nodig hebt.

Problemen bij het vrijgeven van een app-update met een gefaseerde implementatie

In ons Helpcentrum vind je volledige instructies om een app-update met een gefaseerde implementatie vrij te geven.

Neem contact op met ons supportteam als je specifieke vragen hebt waarbij je hulp nodig hebt.

Gerelateerde content