Problemes de facturació, informes i cancel·lació de comandes

Pots trobar respostes a moltes preguntes sobre facturació, informes i cancel·lació de comandes al Centre d'ajuda de Play Console, i el nostre equip d'assistència et pot ajudar amb la resta.

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Consultar estadístiques de les aplicacions i informes financers

A Play Console pots trobar estadístiques i informes financers detallats que t'ajuden a obtenir més informació sobre el rendiment de la teva aplicació.

Per obtenir informació sobre com pots accedir a aquests informes, consulta les pàgines següents:

Les comandes s'han cancel·lat

En alguns casos, els usuaris poden cancel·lar les comandes o Google les pot reembossar. Els reembossaments s'emeten per cortesia amb els teus usuaris o per exigència legal i s'inclouen al nostre Acord de distribució per a desenvolupadors. Una vegada s'ha cancel·lat una comanda, no es pot tornar a activar.

A continuació tens alguns exemples de quan es poden emetre reembossaments:

• L'usuari retorna una aplicació de pagament: després de comprar una aplicació de pagament, un usuari té fins a 2 hores per tornar-la i rebre'n un reembossament complet. Només poden retornar una aplicació una vegada. Si tornen a comprar la mateixa aplicació, no la podran retornar de nou.
  • L'usuari sol·licita un reembossament: un usuari pot sol·licitar un reembossament a Google Play.
  • Compres no autoritzades o fetes per error: en alguns casos, el nostre equip d'assistència pot reembossar les compres fetes per error o sense el consentiment de l'usuari.

A més, si Google determina que una comanda presenta un risc alt o no compleix les nostres polítiques, es pot cancel·lar per protegir-te. Per obtenir més informació sobre com Google detecta i ajuda a prevenir els fraus, visita la pàgina protecció contra fraus per a comerciants.

Transaccions incompletes de compres des d'aplicacions

Si els usuaris tenen problemes per fer compres des de la teva aplicació, poden contactar amb tu per rebre ajuda. Si no pots ajudar-los pel teu compte, poden consultar els passos addicionals de resolució de problemes relacionats amb compres des de l'aplicació i problemes de pagament, que trobaran al Centre d'ajuda de Google Play.

Si els usuaris encara tenen problemes per completar les compres, pots contactar amb el nostre equip d'assistència. Perquè puguem examinar el problema, assegura't d'incloure-hi la informació següent:

• Captura de pantalla del problema.
  • Exemple d'identificador de comanda amb el problema.
  • SKU afectats.
  • Quina crida a l'API de facturació per compres fetes des d'aplicacions no funciona?
  • Quins codis d'error veus?
  • Descripció de la manera com utilitzes la facturació per compres fetes des d'aplicacions: utilitzes la validació de servidor? Quin tipus d'article és?
  • Informe d'errors produït mitjançant Android Debug Bridge.
Canviar la moneda d'un compte de Play Console

Si vols modificar el compte de Play Console per utilitzar-hi una altra moneda, hauràs de crear un compte de Play Console amb una adreça electrònica diferent. Si necessites crear un compte de Google, pots fer-ho en qualsevol moment.

A l'hora de crear el compte, pots seleccionar un altre país per canviar la moneda que s'utilitzarà. Després de crear el compte, el nostre equip d'assistència pot transferir les teves aplicacions al compte nou i reembossar-te la tarifa de registre que vas pagar al principi.

No puc veure ni reembossar comandes individuals

Si ets propietari d'un compte, pots accedir a les funcions de comerciant a Play Console.

Per permetre que altres usuaris accedeixin a aquestes funcions, els propietaris del compte han de proporcionar als usuaris permisos per "Consultar les dades financeres" i "Gestionar les comandes".

Si disposes dels permisos necessaris, pots cercar comandes a Play Console per revisar-ne la informació o oferir reembossaments. Si veus un missatge en què se t'informa que tens bloquejades l'emissió de reembossaments i les cancel·lacions de subscripcions, és perquè has arribat al límit del compte.

Actualitzar on s'envien els pagaments

Si tens una aplicació de pagament o ofereixes compres des de l'aplicació, pots actualitzar on s'envien els pagaments. Per actualitzar el compte al centre de pagaments de Google, segueix les instruccions següents:

1. Afegeix un compte bancari nou.
  2. Verifica el compte.
  3. Estableix el compte nou com a principal per als pagaments.

Nota: si només tens un compte bancari verificat al perfil de pagaments, no pots suprimir-lo del compte sense afegir primer un compte nou.

Sol·licitar factures amb IVA

Si normalment et cobren l'IVA a les compres fetes a Google Play, pots sol·licitar una factura amb IVA al centre de pagaments de Google.

Cercar el rebut de registre a Play Console

Després de registrar un compte de Play Console, rebràs un rebut per correu electrònic.

Per cercar el rebut, assegura't d'haver iniciat la sessió a Gmail amb el mateix compte que hagis utilitzat per registrar el compte i prova de cercar "Comissió de registre de desenvolupador".

Nota: si no trobes el rebut i necessites l'identificador de la transacció per transferir una aplicació, revisa les teves transaccions al centre de pagaments de Google.