Wijzigingen in uw Play Console-gegevens

In de komende weken merkt u mogelijk de volgende wijzigingen in uw Play Console.

Updates voor rapporten

Vanaf eind mei 2018 kunt u wijzigingen zien in de statistieken van uw app op basis van de verwijdering van gegevens door uw gebruikers. Sommige statistieken worden berekend op basis van gegevens van gebruikers die ermee hebben ingestemd hun gegevens cumulatief te delen met ontwikkelaars.

De statistieken die we leveren in de Play Console, worden aangepast zodat ze nauwkeuriger overeenkomen met gegevens van al uw gebruikers. Google geeft echter geen gegevens weer die onder bepaalde minimumdrempels vallen.

Een app of game verwijderen

U kunt conceptapps of -games definitief verwijderen uit uw Play Console. Daarnaast kunt u het volgende verwijderen:

• Gepubliceerde apps of games die op geen enkel apparaat zijn geïnstalleerd
  • Gepubliceerde apps of games die geen enkele gebruiker opnieuw mag installeren.

Neem in deze gevallen contact op met ons ondersteuningsteam om een verzoek in te dienen om de gegevens van uw app of game definitief te verwijderen.

Accountgegevens downloaden

Als u eigenaar of beheerder van een Play Console-account bent, kunt u bepaalde typen gegevens downloaden via takeout.google.com.

Andere gegevens (zoals financiële rapporten) kunnen nog steeds via de Play Console worden gedownload door gebruikers met de benodigde machtigingen.