Wijzigingen in je Play Console-gegevens

In de Play Console zie je misschien de volgende wijzigingen:

Updates voor rapporten

Vanaf eind mei 2018 kun je wijzigingen zien in de statistieken van je app op basis van de verwijdering van gegevens door je gebruikers. Sommige statistieken worden berekend op basis van gegevens van gebruikers die ermee hebben ingestemd hun gegevens cumulatief te delen met ontwikkelaars.

De statistieken die we leveren in de Play Console, worden aangepast zodat ze nauwkeuriger overeenkomen met gegevens van al je gebruikers. Google geeft alleen geen gegevens weer die onder bepaalde minimumdrempels vallen.

Een app of game verwijderen

Je kunt concept-apps of -games definitief verwijderen uit de Play Console. Daarnaast kun je het volgende verwijderen:

• Gepubliceerde apps of games die op geen enkel apparaat zijn geïnstalleerd.
  • Gepubliceerde apps of games die geen enkele gebruiker opnieuw mag installeren.

Neem in deze gevallen contact op met ons supportteam om een verzoek in te dienen om de gegevens van je app of game definitief te verwijderen.

Accountgegevens downloaden

Als je eigenaar of beheerder van een Play Console-account bent, kun je bepaalde typen gegevens downloaden via Google Takeout.

Andere gegevens (zoals financiële rapporten) kunnen nog steeds via de Play Console worden gedownload door gebruikers met de benodigde rechten.