Inspeccionar les versions d'una aplicació amb l'explorador d'app bundles

A partir de l'agost de 2021, les aplicacions noves hauran de publicar-se amb Android App Bundle a Google Play. Les aplicacions noves més grans de 200 MB poden utilitzar Play Asset Delivery o Play Feature Delivery.

Des del 30 de juny de 2023, Google Play ja no admet les actualitzacions d'aplicacions de televisió mitjançant APK. Totes les actualitzacions d'aplicacions de televisió s'han de publicar amb Android App Bundles (AAB).

Per obtenir més informació, consulta l'article The future of Android App Bundles is here (El futur dels Android App Bundles és aquí) a l'Android Developers Blog.

Android App Bundle és el format de publicació recomanat a Google Play. Publicar aplicacions utilitzant app bundles ajuda a reduir la mida de l'aplicació, a simplificar les versions i a activar funcions de distribució avançades.

Amb l'explorador d'app bundles de Play Console pots gestionar fàcilment els app bundles i les versions des d'un sol lloc. També pots accedir a metadades, baixades i informació útil sobre què genera Google Play per a l'entrega de recursos.

Funcionament i avantatges dels app bundles

Google Play utilitza app bundles per crear i entregar APK optimitzats per a cada configuració de dispositiu. D'aquesta manera els usuaris poden gaudir d'aplicacions més eficients. Això vol dir que només has de crear, signar i penjar un sol app bundle per tal d'admetre APK optimitzats per a una àmplia varietat de configuracions de dispositiu. A continuació, Google Play gestiona i difon els APK de distribució de la teva aplicació.

Funcions i avantatges dels app bundles
  • Publica aplicacions més petites i permet instal·lacions més ràpides amb una mida del fitxer reduïda, cosa que fa que hi hagi menys desinstal·lacions.
  • Simplifica la gestió de versions; d'aquesta manera, és menys difícil publicar i gestionar diversos APK.
  • Pots utilitzar la funció Play Feature Delivery per estructurar l'aplicació en mòduls i incloure mòduls de funcions. Pots entregar els mòduls de funcions de diverses maneres:
    • Entrega en el moment de la instal·lació: els mòduls de funcions s'entreguen en el moment de la instal·lació. Pots triar aquesta opció per agilitzar els temps de compilació o per entregar els mòduls en el moment de la instal·lació. Pots desinstal·lar-los més endavant per no ocupar espai al disc de manera innecessària.
    • Entrega condicional: els mòduls de funcions s'entreguen en el moment de la instal·lació segons diversos factors, com ara el país de l'usuari, les funcions del dispositiu i la versió mínima de l'SDK.
    • Entrega a la carta: pots instal·lar i desinstal·lar els mòduls de funcions quan calgui, en lloc d'entregar-los a tots els usuaris durant el temps de vida de l'aplicació.
    • Experiències instantànies: els mòduls de funcions poden ser d'activació instantània per oferir experiències instantànies a partir d'enllaços i del botó Prova-ho ara de la fitxa de Play Store de l'aplicació, sense que els usuaris hagin d'instal·lar l'aplicació abans.
  • Pots utilitzar l'opció Play Asset Delivery per entregar paquets de recursos grans. Pots personalitzar l'entrega de paquets de recursos de diverses maneres:
    • Entrega en el moment de la instal·lació: els paquets de recursos s'entreguen amb la instal·lació ("upfront") i estan disponibles a l'aplicació en iniciar-la.
    • Entrega "fast follow": els paquets de recursos s'entreguen automàticament un cop instal·lada l'aplicació. No cal obrir l'aplicació per iniciar la baixada, Tanmateix, la baixada no impedeix que l'usuari obri l'aplicació.
    • Entrega "on demand": els paquets de recursos es baixen a mesura que es necessiten mentre l'aplicació s'està executant.
  • Si l'aplicació té el seu propi selector d'idioma, pots utilitzar l'API d'idiomes addicionals per permetre que els usuaris accedeixin als recursos d'idioma addicionals i els baixin a la carta.

Utilitzar l'explorador d'app bundles

Pots fer servir l'explorador d'app bundles per inspeccionar les versions de l'aplicació, baixar recursos i obtenir informació útil sobre què genera Google Play per a l'entrega.

La pàgina Explorador d'app bundles disposa d'un filtre de versions a la part superior dreta, que pots utilitzar juntament amb les tres pestanyes següents per explorar diferents versions i configuracions dels APK de distribució de l'aplicació en diferents dispositius. Aquest filtre de versions és l'equivalent funcional de la "biblioteca d'artefactes" de la versió anterior de Google Play Console.

L'explorador d'app bundles té tres pestanyes:

• Detalls: revisa els detalls granulars de cada versió de l'aplicació.
  • Baixades: genera enllaços d'instal·lació per a cada versió de l'aplicació, baixa APK específics del dispositiu per fer proves o preinstal·lar-los als dispositius, baixa un APK universal i gestiona altres recursos relacionats amb cada versió.
  • Entrega: revisa què genera Google Play a partir del teu app bundle i en quines condicions s'entreguen tots els artefactes de distribució.

Requisits previs i recomanacions

Revisar els detalls d'un APK

Per veure els APK que Google Play genera a partir del teu app bundle:

1. Obre la pàgina Explorador d'app bundles (Versió > Explorador d'app bundles).
  2. A la pestanya Dispositius, selecciona el filtre de versions que hi ha a prop de la part superior dreta de la pàgina.
  3. A la taula "Tria una versió", selecciona la fletxa dreta de la versió que vulguis veure.
  4. Revisa els detalls de la versió.
    • Opcional: a "Dispositius Android compatibles", pots seleccionar Mostra el catàleg de dispositius per veure i gestionar els dispositius que són compatibles amb aquesta versió de la teva aplicació.

Compartir un enllaç d'instal·lació

Per compartir un enllaç per instal·lar l'APK correcte i específic del dispositiu que Google Play genera a partir del teu app bundle:

1. Obre la pàgina Explorador d'app bundles (Versió > Explorador d'app bundles).
  2. Selecciona el filtre de versions que hi ha a prop de la part superior dreta de la pàgina.
  3. A la taula "Tria una versió", selecciona la fletxa dreta de la versió que vulguis veure.
  4. Selecciona la pestanya Baixades.
  5. Per compartir un enllaç per instal·lar un APK específic del dispositiu, selecciona Copia l'enllaç que es pot compartir a la secció "Enllaç de compartició interna d'aplicacions".
  6. Comparteix l'enllaç.
    • Consell: pots seleccionar Gestiona l'accés per visitar la pàgina Compartició interna d'aplicacions i compartir ràpidament enllaços d'app bundles i d'APK amb el teu equip. Per obtenir més informació, consulta l'article Compartir app bundles i APK de manera interna.

Baixar els APK específics del dispositiu

Pots baixar els APK específics del dispositiu i els APK de preinstal·lació específics del dispositiu per compartir-los amb OEM i preinstal·lar-los als seus dispositius (de manera que Google Play els pugui actualitzar posteriorment).

Per baixar els APK específics del dispositiu que Google Play genera a partir del teu app bundle:

1. Obre la pàgina Explorador d'app bundles (Versió > Dispositius i versions > Explorador d'app bundles).
  2. Selecciona el filtre de versions que hi ha a prop de la part superior dreta de la pàgina.
  3. A la taula "Tria una versió", selecciona la fletxa dreta de la versió que vulguis veure.
  4. Selecciona la pestanya Baixades.
  5. A la taula "APK específics del dispositiu", selecciona la icona de baixada que hi ha al costat de l'APK que vulguis desar o compartir.

Baixar un APK signat i universal

Un APK signat i universal és un APK únic i instal·lable que està signat amb la mateixa clau de signatura d'aplicacions que la signatura d'aplicacions de Play de la teva aplicació. Pots distribuir aquest APK en altres botigues d'aplicacions i canals de distribució, com ara llocs web, de manera que, allà on distribueixis l'aplicació, estigui signada amb la mateixa clau.

Per baixar un APK signat i universal:

1. Obre la pàgina Explorador d'app bundles (Versió > Explorador d'app bundles).
  2. Selecciona el filtre de versions que hi ha a prop de la part superior dreta de la pàgina.
  3. A la taula "Tria una versió", selecciona la fletxa dreta de la versió que vulguis veure.
  4. Selecciona la pestanya Baixades.
  5. A la taula "Recursos", selecciona la icona de baixada que hi ha al costat del fitxer "APK signat i universal".

Baixar fitxers de recursos i de desofuscament

Per baixar fitxers de recursos, fitxers de desofuscament i símbols de depuració natius per als APK que Google Play genera a partir del teu app bundle:

1. Obre la pàgina Explorador d'app bundles (Versió > Explorador d'app bundles).
  2. Selecciona el filtre de versions que hi ha a prop de la part superior dreta de la pàgina.
  3. A la taula "Tria una versió", selecciona la fletxa dreta de la versió que vulguis veure.
  4. Selecciona la pestanya Baixades.
  5. A la taula "Recursos", selecciona la icona de baixada que hi ha al costat dels fitxers que vulguis desar o compartir.

Veure la informació d'entrega dels mòduls de funcions i dels paquets de recursos

Si utilitzes la funció Play Feature Delivery per personalitzar l'entrega dels mòduls de funcions o Play Asset Delivery per personalitzar l'entrega dels paquets de recursos, la pestanya Entrega de la pàgina Explorador d'app bundles s'emplenarà amb informació útil. Per veure aquesta informació:

1. Obre la pàgina Explorador d'app bundles (Versió > Explorador d'app bundles).
  2. Selecciona el filtre de versions que hi ha a prop de la part superior dreta de la pàgina.
  3. A la taula "Tria una versió", selecciona la fletxa dreta de la versió que vulguis veure.
  4. Selecciona la pestanya Entrega.
  5. Consulta la informació d'entrega a les taules disponibles, en què s'indica el nom, les condicions d'entrega i la mida de la baixada:
    • Mòduls: mostra informació dels mòduls de funcions. Aquesta taula sempre està disponible i conté el mòdul base de l'aplicació.
    • Paquets de recursos: mostra informació dels paquets de recursos de l'aplicació. Aquesta taula només està disponible si hi ha paquets de recursos associats a l'aplicació.
  6. Fes clic en una fila de la taula per veure tot el que Google genera a partir del teu app bundle en relació amb mòduls de funcions o paquets de recursos concrets, com ara:
    • Condicions d'entrega detallades (si escau)
    • Detalls de qualsevol APK de divisions generat
    • Detalls de qualsevol APK independent generat
      • Nota: els APK independents sempre inclouen el mòdul base i qualsevol mòdul de funcions o paquet de recursos entregats en el moment de la instal·lació. Els APK independents també inclouen qualsevol mòdul "on demand" que tingui la fusió activada.

Contingut relacionat