Proporcionar aplicacions i funcions a la carta amb el format Android App Bundle

Publicar les aplicacions amb el format Android App Bundle et permet reduir-ne la mida, simplificar-ne les versions i proporcionar funcions a la carta. Gràcies als seus avantatges addicionals, Android App Bundle és el format de publicació recomanat a Google Play.

Com funcionen els app bundles

Els app bundles utilitzen un nou model de publicació, conegut com a Dynamic Delivery de Google Play, que serveix per crear i publicar APK optimitzats per a la configuració de cada dispositiu. Amb aquest model de publicació se suprimeix el codi no utilitzat i els recursos per a altres dispositius, de manera que les aplicacions que els usuaris instal·len són més petites i eficients.

Nota: per fer servir app bundles, t'has d'inscriure a la signatura d'aplicacions de Google Play.

Funcions dinàmiques
Amb els app bundles, pots utilitzar la biblioteca principal de Google Play per incloure mòduls de funcions dinàmiques que els usuaris poden baixar i instal·lar a la carta. Obtén més informació sobre els mòduls de funcions dinàmiques.
Google Play Instant
Els app bundles són compatibles amb les experiències instantànies que permeten als usuaris provar l'aplicació o el joc sense haver d'instal·lar-los. Si ofereixes als usuaris una experiència instantània, pots millorar els resultats de cerca de l'aplicació i aconseguir que s'instal·li més cops.
Idiomes addicionals
De manera predeterminada, Google Play mostra els recursos d'idioma d'una aplicació que coincideixen amb els idiomes seleccionats a la configuració d'un dispositiu. Si l'aplicació té el seu propi selector d'idioma, pots utilitzar l'API d'idiomes addicionals per permetre que els usuaris accedeixin als recursos d'idioma addicionals i els baixin a la carta.

Avantatges de penjar un app bundle

Amb els app bundles només has de crear, signar i penjar un sol artefacte per tal d'admetre APK optimitzats per a una àmplia varietat de configuracions del dispositiu. A continuació, Google Play gestiona i publica els APK de la teva aplicació. D'aquesta manera, no cal que gestionis un codi de versió per cada combinació d'ABI, densitat de pantalla i configuració regional que vulguis admetre. A més, els app bundles et permeten beneficiar-te de les millores que es van afegint al procés de publicació.

En comparació amb els APK, els app bundles tenen els avantatges següents:

• Redueixen la mida de les baixades i dels fitxers.
  • Permeten utilitzar biblioteques natives sense comprimir (Android 6.0 i versions posteriors) que es desen a l'APK en lloc de fer-ho al dispositiu de l'usuari. D'aquesta manera es pot reduir la mida de les baixades i dels fitxers, així com els temps d'instal·lació.
  • Proporcionen als usuaris les funcions i les opcions de configuració que necessiten a la carta, en lloc de fer-ho durant la instal·lació.
  • Simplifiquen la gestió de compilacions i versions, ja que suprimeixen la necessitat de compilar i publicar diversos APK.

A l'hora de penjar un app bundle a Play Console, Google Play envia un fitxer binari optimitzat per al dispositiu.

• Android 5.0 o versions posteriors: Google Play generarà un APK base, diversos APK de configuració i diversos APK de funcions dinàmiques (si escau).
  • Versions anteriors a Android 5.0: Google Play generarà APK múltiples de servidor.

Personalitzar la publicació de funcions

Si tens permís per "Gestionar les versions dels canals de prova" a Play Console, pots publicar app bundles modulars amb mòduls de funcions dinàmiques en qualsevol canal de versió.

Important: per utilitzar els mòduls de funcions dinàmiques, consulta la documentació sobre mòduls de funcions dinàmiques per a Android Studio i obtén informació sobre com pots incloure'ls a l'aplicació.

Pots publicar els mòduls de funcions dinàmiques de diverses maneres, com ara les següents:

• Publicació condicional: els mòduls es publiquen en el moment d'instal·lar-los en funció de diversos factors, com ara el país de l'usuari, les funcions del dispositiu i la versió mínima de l'SDK.
  • Publicació a la carta: pots instal·lar i desinstal·lar els mòduls com calgui, en lloc de publicar-los per a tots els usuaris mentre l'aplicació estigui vigent.
  • Experiències instantànies: els mòduls es poden activar instantàniament per oferir experiències instantànies a partir d'enllaços i del botó Prova-ho ara a la fitxa de Play Store de l'aplicació que no requereixen que els usuaris instal·lin l'aplicació abans.

Consultar els detalls de l'app bundle

Per veure i baixar els APK que Google Play genera a partir de l'app bundle, segueix aquests passos:

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. Al costat del canal que conté l'app bundle que vols veure, selecciona Gestiona.
  5. A "App bundles afegits", selecciona l'app bundle que vols veure.
  6. Selecciona Explora l'app bundle.
  7. Selecciona la pestanya APK per configuració del dispositiu o APK múltiples generats automàticament.
    • APK per configuració del dispositiu: aquesta pestanya inclou informació de l'APK base, de configuració i de les funcions dinàmiques que es publiquen als dispositius amb Android 5.0 o versions posteriors.
    • APK múltiples generats automàticament: aquesta pestanya inclou els APK múltiples que es publiquen als dispositius amb versions anteriors a Android 5.0. Aquests APK es veuen afavorits per les optimitzacions de densitat de la pantalla i d'ABI, però inclouen tots els idiomes. Si el valor de minSdkVersion de l'aplicació és Android 5.0 o superior (nivell 21 d'API), no veuràs aquesta pestanya.

Baixades i informació dels APK

Per veure informació sobre els APK generats a partir del teu app bundle, ves a la part superior de la pantalla i selecciona un app bundle de la llista desplegable.

Reducció de la mida

Mira quant s'ha reduït la mida en publicar un app bundle.

La reducció de la mida es basa en l'APK rebut per a una configuració popular del dispositiu, en comparació am l'APK universal (que conté els recursos, el codi i els elements complets). Normalment, es redueix la mida en enviar recursos optimitzats d'idioma, densitat i ABI per dispositiu.

Baixar els APK generats

Per provar l'aplicació en un dispositiu, baixa els APK generats per a cada configuració del dispositiu seleccionant la fletxa de baixada .

Informació de l'APK

Obtén informació sobre la densitat de la pantalla, l'ABI i la mida de l'APK instal·lat.

Els APK generats a partir d'app bundles tenen un límit de mida màxim. Si en el moment de baixar-lo l'APK té una mida comprimida superior a 150 MB, veuràs una icona d'error vermella a la columna "Mida de l'APK instal·lat". Selecciona la fila que conté l'error per trobar els dispositius en què l'app bundle està generant APK grans. Redueix la mida de l'aplicació i, tot seguit, penja un app bundle nou.

Contingut relacionat