Distribuer appudgivelser i bestemte lande

Når du udruller din appudgivelse til produktion, åben test eller et lukket testspor, kan du målrette din udgivelse i hvert spor mod brugere i bestemte lande.

Sådan kan du bruge målretning mod lande

Her er nogle situationer, hvor du måske finder det nyttigt at målrette mod lande:

• Hvis der er en eksisterende produktionsudgivelse af din app, kan du lancere en udgivelse i åben test i et nyt land uden at udvide din produktionsudgivelse til det nye land.
  • Hvis der er en udgivelse i åben test af din app, kan du lancere en produktionsudgivelse i nogle af landene, mens du fortsætter med at køre en åben test i andre lande.
  • Hvis du vil køre en global åben test, mens en produktionsversion af din app er tilgængelig i nogle lande.
  • Hvis din app er tilgængelig i produktions og åben test i flere lande, men du vil have, at dine interne teams eller kvalitetssikringsteams overalt i verden kan få adgang til din app i lukket test.

Målretning mod lande gælder ikke for apps i det interne testspor. Du kan føje brugere fra en hvilken som helst lokation til en intern test. Hvis en intern tester befinder sig i et land, hvor din apps produktionsversion eller åbne eller lukkede testversion ikke er tilgængelig, modtager brugeren stadig appen til intern test.

Nå ud til de rette brugere

Når du skal administrere landetilgængeligheden i alle spor, skal du kende forskellen mellem apptilgængelighed og målretning mod lande.

Apptilgængelighed

Apptilgængelighed refererer til din apps tilgængelighed i produktionssporet. Når du vælger et land som tilgængeligt, omfatter alle fremtidige produktionsudgivelser det pågældende land.

Sådan administrerer du appens tilgængelighed:

1. Åbn Play Console, og vælg den app, du vil administrere tilgængeligheden af.
  2. Gå til siden Produktion.
  3. Vælg fanen Lande/områder.
  4. Klik på Tilføj lande/områder eller Fjern lande/områder, og vælg de lande/områder, du vil tilføje eller fjerne. Bemærk følgende vedrørende købeapps og abonnementer:
    • Hvis du føjer et land til en købeapp, tilføjes de nye priser automatisk. Hvis det er nødvendigt, kan du derefter redigere de lokale priser.
    • Hvis du sælger abonnementer, skal du sørge for at angive priser for de lande/områder, du vil tilføje. Få flere oplysninger om abonnementer
  5. Godkend dine valg.

Bemærk! Du kan få flere oplysninger om, hvordan du målretter en gradvis udgivelse mod bestemte lande, i Udgiv appopdateringer som gradvise udgivelser.

Målretning mod lande

Ud over den tilgængelighed, der er konfigureret for produktion, kan du tilpasse målretningen mod lande for testudgivelser. Dine testudgivelser matcher som standard den landetilgængelighed, du har konfigureret for produktionsudgivelsen.

Forudsætning: Du kan tilpasse landetilgængeligheden for din apps testspor i følgende tilfælde:

• Der er ikke uploadet en app-pakke til produktion for din app, eller
  • Din app har uploadet en app-pakke til produktion, og mindst ét land er tilgængeligt i produktionssporet.

Sådan ændrer du tilgængeligheden af din apps testudgivelse:

Den kan blive deaktiveret, hvis brugeren ikke har tilladelse til at ændre den.

1. Åbn Play Console, og vælg den app, du vil administrere testtilgængeligheden af.
  2. Gå til det testspor, du vil opdatere:
    • Hvis du vil opdatere en app i åben test, skal du klikke på Åben test (Test > Åben test) og vælge fanen Lande/områder
    • Hvis du vil opdatere en app i åben test, skal du klikke på Lukket test (Test > Lukket test), klik på Administrer spor ud for det spor, du vil opdatere, og vælg fanen Lande/områder.
  3. Landetilgængeligheden er som standard synkroniseret med produktion. Det betyder, at alle ændringer af tilgængeligheden i produktionen eller forhåndsregistrering også gælder for udgivelsen i testspor. Klik på Fjern synkronisering af lande/regioner for at ændre dette. Synkronisering aktiveres kun, hvis:  Funktionen kan deaktiveres, hvis brugeren ikke har tilladelse til at ændre den.
    • Dit spor ikke har udrullet nogen udgivelser.
    • Dit produktionsspor er målrettet mod mindst 1 land/region.
    • Forhåndsregistrering er startet og målrettet mod mindst ét land, der ikke tilhører "Resten af verden".
  4. Hvis dit spor ikke længere er synkroniseret med produktion, kan du klikke på Rediger lande og vælge de lande/regioner, du vil tilføje eller fjerne.
  5. Godkend dine valg.

Relateret indhold