Distribuir versions de l'aplicació en països concrets

En llançar una aplicació a Producció, al canal alfa o beta, pots orientar la versió en cada canal a usuaris de països concrets.

Com es pot utilitzar la segmentació per país

A continuació t'indiquem algunes situacions en què pots trobar útil aquesta funció:

• Si l'aplicació ja té una versió de producció, pots llançar una versió beta en un país nou sense ampliar la versió de producció en aquest país.
  • Si l'aplicació ja té una versió beta, pots llançar una versió de producció en un subconjunt de països i continuar amb la prova beta en altres països.
  • Si vols dur a terme una prova beta tancada mundial mentre l'aplicació està disponible en alguns països en versió de producció.
  • Si l'aplicació està disponible en versió de producció i beta en diversos països, però vols que els teus equips interns o de garantia de qualitat accedeixin a escala mundial a l'aplicació en versió alfa.

La segmentació per país no s'aplicarà en les situacions següents:

• Els canals de prova addicionals que creïs no admetran la segmentació per país. Per utilitzar la segmentació per país, fes servir els canals alfa i beta existents.
  • Pots afegir usuaris de qualsevol ubicació a una prova interna. Si un verificador intern es troba en un país on la versió de producció, alfa o beta de l'aplicació no està disponible, rebrà l'APK de prova interna.

Arribar als usuaris adequats

Per gestionar la disponibilitat per país en tots els canals, has de conèixer la diferència entre disponibilitat de l'aplicació i segmentació per país.

Disponibilitat de l'aplicació

La disponibilitat de l'aplicació fa referència a la disponibilitat de la teva aplicació al canal de producció. En seleccionar un país com a disponible, qualsevol versió de producció futura inclou aquest país.

Per gestionar la disponibilitat de l'aplicació, segueix aquests passos:

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Presència a Google Play Store > Preus i distribució.
  4. A la secció "Països", selecciona Gestiona els països.
  5. Actualitza la selecció de països de l'aplicació.
    • Si afegeixes un país per a una aplicació de pagament, els preus nous s'afegeixen automàticament. Si cal, pots modificar els preus locals.
  6. Envia l'actualització de l'aplicació.

Nota: per obtenir informació sobre com pots orientar un llançament progressiu a països concrets, consulta les instruccions per llançar les actualitzacions d'una aplicació amb llançaments progressius.

Segmentació per país

A més de la disponibilitat configurada per a la versió de producció, pots personalitzar la segmentació per país per a les versions alfa i beta. De manera predeterminada, les versions alfa i beta coincideixen amb la disponibilitat per país que has configurat per a la versió de producció.

Requisit previ: pots personalitzar la disponibilitat per país per als canals alfa o beta de l'aplicació en els casos següents:

• L'aplicació no té cap APK penjat a la versió de producció.
  • L'aplicació té un APK penjat a la versió de producció i almenys un país està disponible al canal de producció.

Per canviar la disponibilitat de les versions alfa i beta de l'aplicació, segueix aquests passos:

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. Al costat del canal que vulguis actualitzar, selecciona Gestiona.
  5. A la secció "Disponibilitat per país", selecciona Gestiona la disponibilitat.
  6. Revisa la taula en què es mostren els països activats.
    • Sincronitzada amb la versió de producció: la disponibilitat per país per a les versions alfa o beta coincideix amb la disponibilitat de la versió de producció de l'aplicació.
    • Personalitza la disponibilitat: pots seleccionar una disponibilitat per país per als canals alfa o beta de l'aplicació que sigui diferent de la del canal de producció.
  7. Actualitza la disponibilitat per país.
  8. Envia l'actualització de l'aplicació.

Exemple

Afegir o suprimir un país a canals sincronitzats amb el canal de producció

Després d'afegir o suprimir el país a la pàgina Preus i distribució de l'aplicació, el país s'afegeix o se suprimeix de manera automàtica en tots els canals que estan sincronitzats amb el canal de producció (tal com s'ha descrit anteriorment).

Si has configurat la disponibilitat per països personalitzada a la pàgina Versions de l'aplicació per a un canal alfa o beta, hauràs d'afegir o suprimir el país per separat per a aquest canal.

Afegir o suprimir un país només en versions alfa o beta

Si vols afegir un país a una versió beta sense canviar els altres canals, pots dur a terme una de les accions següents:

• A la pàgina Preus i distribució, marca el país com a disponible, però no pengis cap APK a la versió de producció. Així, el canal beta de l'aplicació coincideix amb aquesta disponibilitat de la versió de producció de manera predeterminada. O,
  • A la pàgina Preus i distribució, selecciona almenys un país com a disponible per al canal de producció de l'aplicació. A continuació, a la pàgina Versions de l'aplicació, configura la segmentació per país personalitzada per a la versió beta.

Per suprimir un país que només està en versió beta, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. Al costat del canal beta, selecciona Gestiona.
  5. Selecciona Personalitzada la disponibilitat.
  6. Marca el país com a no disponible.

Contingut relacionat