Distribuir versions de l'aplicació en països concrets

En llançar la versió de l'aplicació als canals de producció, prova oberta o prova tancada, pots orientar la versió en cada canal a usuaris de països concrets.

Com es pot utilitzar la segmentació per país

A continuació t'indiquem algunes situacions en què pots trobar útil aquesta funció:

• Si l'aplicació ja té una versió de producció, pots llançar una versió de prova oberta en un altre país sense ampliar-hi la versió de producció.
  • Si l'aplicació ja té una versió de prova oberta, pots llançar una versió de producció en un subconjunt de països i continuar executant la prova oberta en altres països.
  • Si vols dur a terme una prova oberta a tot el món mentre l'aplicació està disponible en alguns països en versió de producció.
  • Si l'aplicació està disponible en versió de producció i prova oberta en diversos països, però vols que els teus equips interns o d'assegurament de la qualitat accedeixin a l'aplicació en prova tancada a tot el món.

La segmentació per país no s'aplicarà a les aplicacions del canal de prova interna. Pots afegir usuaris de qualsevol ubicació a una prova interna. Si un verificador intern es troba en un país on la versió de producció, de prova oberta o de prova tancada de l'aplicació no està disponible, l'usuari rebrà l'aplicació de prova interna.

Arribar als usuaris adequats

Per gestionar la disponibilitat per país en tots els canals, has de conèixer la diferència entre disponibilitat de l'aplicació i segmentació per país.

Disponibilitat de l'aplicació

La disponibilitat de l'aplicació fa referència a la disponibilitat de la teva aplicació al canal de producció. En seleccionar un país com a disponible, qualsevol versió de producció futura inclou aquest país.

Per gestionar la disponibilitat de l'aplicació:

1. Obre Play Console i selecciona l'aplicació de què vols gestionar la disponibilitat.
  2. Ves a la pàgina Producció.
  3. Selecciona la pestanya Països/Regions.
  4. Fes clic a Afegeix països o regions o Suprimeix països o regions i selecciona els països o les regions que vulguis afegir o suprimir. Tingues en compte el següent per a les subscripcions i les aplicacions de pagament:
    • Si afegeixes un país per a una aplicació de pagament, els preus nous s'afegeixen automàticament. Si cal, pots modificar els preus locals.
    • Si vens subscripcions, assegura't de definir preus per als països o les regions que vulguis afegir. Obtén més informació sobre les subscripcions.
  5. Confirma les teves seleccions.

Nota: per obtenir informació sobre com pots orientar un llançament progressiu a països específics, consulta l'article Publicar actualitzacions d'aplicacions amb llançaments progressius.

Segmentació per país

A més de la disponibilitat configurada per a la versió de producció, pots personalitzar la segmentació per país de les versions de prova. De manera predeterminada, les versions de prova coincideixen amb la disponibilitat per país que has configurat per a la versió de producció.

Requisit previ: pots personalitzar la disponibilitat per país dels canals de prova de l'aplicació en els casos següents.

• L'aplicació no té cap app bundle penjat al canal de producció.
  • L'aplicació té un app bundle penjat al canal de producció i aquest canal té com a mínim un país disponible.

Per canviar la disponibilitat de la versió de prova de l'aplicació:

Es pot desactivar si l'usuari no té permís per fer canvis.

1. Obre Play Console i selecciona l'aplicació de què vols gestionar la disponibilitat per a proves.
  2. Ves al canal de prova que vols actualitzar:
    • Si vols actualitzar una aplicació en prova oberta, fes clic a Prova oberta (Proves > Prova oberta) i selecciona la pestanya Països/Regions.
    • Si vols actualitzar una aplicació en prova tancada, fes clic a Prova tancada (Proves > Prova tancada). Després, fes clic a Gestiona el canal, al costat del canal que vulguis actualitzar, i selecciona la pestanya Països/Regions.
  3. De manera predeterminada, la disponibilitat dels països se sincronitza amb el canal de producció. Això vol dir que qualsevol canvi que es faci en la disponibilitat als canals de producció o preregistre també es farà a la versió del canal de prova. Per canviar-ho, fes clic a Cancel·la la sincronització dels països o regions. La sincronització només s'activarà si: es pot desactivar si l'usuari no té permís per fer canvis.
    • El teu canal no ha llançat cap versió.
    • El teu canal de producció s'orienta com a mínim a un país o una regió.
    • El preregistre s'ha iniciat i s'orienta com a mínim a un país que no sigui "Resta del món".
  4. Si el teu canal ja no està sincronitzat amb el canal de producció, pots fer clic a Edita els països i seleccionar els països o les regions que vulguis afegir o suprimir.
  5. Confirma les teves seleccions.

Contingut relacionat