Gå gjennom resultatene for abonnementer i apper

På abonnementsoversikten din kan du se totalt antall abonnementer, nye abonnementer og oppsagte abonnementer over tid for appen din – sammen med inntektsinformasjon.

Merk: Testbestillinger fra lisensierte testere er ikke inkludert i abonnementsrapporteringen.

Konfigurer appoversikten

1. Åpne Play-konsollen og gå til oversiktssiden Abonnementer (Finansielle rapporter >Abonnement >Oversikt).
  2. Under «Konfigurer rapporten» øverst på skjermen velger du produktene, landene og tidsperioden du vil se data for.

Visning: abonnement

Alle resultatberegningene for abonnementer kan vises i tre forskjellige visninger i henhold til abonnementet, standardabonnementet og tilbudsobjektene i abonnementet ditt:

1. Abonnementsvisning: Dette er standardvisningen som viser resultatene for hele levetiden til en brukers abonnement, uavhengig av eventuelle endringer brukeren gjør i standardabonnementer eller tilbud.
  2. Visning av standardabonnement: I denne visningen kan du se detaljert informasjon om resultatene for hvert standardabonnement i et abonnement. Du kan for eksempel sammenligne resultatene for årlige standardabonnementer med resultatene for månedlige standardabonnementer. Denne visningen tar ikke med eventuelle endringer brukeren gjør i tilbud.
  3. Tilbudsvisning: I denne visningen kan du se detaljert informasjon om og sammenligne resultatene for alle tilbudene i et standardabonnement.

For å bytte visning, gå til «Konfigurer rapporten»-delen øverst på siden, klikk på Endre visning, velg ønsket visning, og klikk på Lagre.

Oversikt

Definisjoner

Øverst på skjermen ser du følgende informasjon:

• Aktive abonnementer: Antall abonnementer som har vært aktive i minst én dag i løpet av den valgte tidsperioden, inkludert brukere med kostnadsfrie prøveperioder.
  • Nye abonnementer: Antall abonnementer som startet i den valgte tidsperioden, inkludert brukere med kostnadsfrie prøveperioder.
  • Oppsagte abonnementer: Antall abonnementer som ble oppsagt i den valgte tidsperioden, inkludert oppsigelser innenfor en kostnadsfri prøveperiode.
  • Bruttoinntekt: Anslått inntekt som er generert i løpet av den valgte tidsperioden. Dette er beløpet som betales av brukerne, inkludert avgifter og gebyrer.
  • ARPAS: Et sammendrag av den gjennomsnittlige inntekten per aktivt abonnement. ARPAS beregnes som den totale inntekten fra abonnementer i løpet av den valgte tidsperioden delt på totalt antall aktive abonnementer.
  • Refusjoner: Totalt antall refusjoner som er utstedt i løpet av den valgte tidsperioden.

Husk på dette når du gjennomgår oversikten for appen:

• Abonnent: En bruker med minst ett aktivt abonnement i appen din. Dette inkluderer brukere med kostnadsfrie prøveperioder eller skåneperiode.
  • Aktivt abonnement: En vareenhet som er aktivert av en bruker, inkludert kostnadsfrie prøveperioder. Et aktivt abonnement avsluttes når en bruker sier det opp – selv om tilgangen fortsetter til slutten av den inneværende faktureringsperioden.
  • Førstegangsabonnement: Det første abonnementet en bruker aktiverer i appen din.
  • Returnerende abonnement: Et sekundært eller påfølgende abonnement som en bruker kjøper i samme app. For eksempel kan en bruker si opp det første abonnementet i mai og kjøpe et nytt abonnement i september.
Totalt antall abonnementer

Kortet for totalt antall abonnementer for appen din viser alle aktive, nye og oppsagte abonnementer i løpet av den valgte tidsperioden, inkludert brukere i kostnadsfrie prøveperioder.

Bruttoinntekt

Inntektskortet for appen din viser inntekten per dag og per 30 dager som er generert i løpet av den valgte tidsperioden, inkludert avgifter og gebyrer.

Brukerlojalitet

Kortet for brukerlojalitet viser hvor mange prosent av abonnementene som fortsetter å være aktive over tid. Du kan bruke denne informasjonen til å bedre forstå brukerlojaliteten for forskjellige vareenheter.

For å se en detaljert analyse av dataene dine om lojalitet og konvertering, velg Utforsk rapporten.

Oppsigelser

Oppsigelseskortet viser en analyse av frafallet for abonnementene i kohorten. Du kan bruke denne informasjonen til å finne ut hvordan du kan prøve å redusere antall oppsigelser for forskjellige scenarioer.

For å se en detaljert analyse av dataene dine om oppsigelse og gjenoppretting, velg Utforsk rapporten.

Se detaljerte rapporter

Du kan se detaljerte rapporter om bevaring og oppsigelser for alle abonnementene i appen din ved å velge rapportlinken nederst på hvert kort.

Rapport om abonnementbevaring

I rapporten Abonnementbevaring kan du sammenligne bevarings- og konverteringsfrekvensene mellom to abonnementkohorter for å få en bedre forståelse av hvordan du best kan bevare og konvertere abonnenter. Du kan konfigurere kohortene etter abonnement, standardabonnement eller tilbud, kjøpsland og datoperioden abonnementet startet i. Kohortene i bevaringsrapporten omfatter alle nye abonnementer – både førstegangsabonnementer og abonnementer som er gjenopptatt.

Sammenlign bevaringsfrekvenser

Du kan evaluere hvor godt hver kohort bevarer abonnenter, og når eller om de faller fra, ved hjelp av diagrammene «Bevaring etter faktureringsperiode» og «Bevaring etter dag».

I diagrammet «Bevaring etter faktureringsperiode» kan du se hvor mange faktureringssykluser abonnentene dine fortsetter å være aktive i. Dette kan gi deg innsikt i hvor mye inntekt du genererer på abonnentene i hver kohort.

Merk: Hvis du har konfigurert faktureringssykluser med introduksjonspris for et abonnement, er de inkludert i faktureringsperiodene.

I diagrammet «Bevaring etter dag» kan du få mer detaljert innsikt i hvor langt abonnentene kommer i en faktureringsperiode før de sier opp. Dette diagrammet går fra den første dagen et abonnement var aktivt, til dagen det ble sagt opp, inkludert eventuelle kostnadsfrie prøveperioder, utsatte tidsfrister og midlertidige abonnementsstopp.

Under hvert diagram kan du se dataene i en tabell ved å velge nedoverpilen ved siden av Datatabell.

Sammenlign konverteringsfrekvenser

Under bevaringsdiagrammene ser du kort som viser hvor godt abonnentene konverterer fra de følgende tilstandene:

• kostnadsfri prøveperiode til betalt abonnement
  • tilbud med introduksjonspris til fullpris
  • første fullprisbetaling til andre fullprisbetaling

På hvert kort ser du hvor mange abonnenter i en kohort som gikk inn i abonnementstilstanden, og hvor mange av abonnementene som var i den tilstanden, som enten sa opp eller konverterte til et betalt abonnement, sammen med en oversikt over oppsigelsesårsakene.

Tenk deg for eksempel at du hadde 2000 abonnenter som startet med en kostandsfri prøveperiode, og 1000 av dem fullførte prøveperioden, enten ved å si opp eller konvertere til betalte abonnementer. Hvis 200 av de 1000 abonnentene ikke lenger er i prøveperioden fordi de har sagt opp abonnementet, og de resterende 800 personene konverterte til betalte abonnementer, er oppsigelsesfrekvensen 20 % og konverteringsfrekvensen 80 %.

Hvis du velger visningen av standardabonnement, viser oppsigelsesberegningene også brukere som har byttet til et annet standardabonnement i abonnementet. Hvis du velger tilbudsvisningen, viser oppsigelsesberegningene også brukere som har byttet til et annet standardabonnement eller et annet tilbud.

Oppsigelsesrapport

I Oppsigelser og gjenoppretting-rapporten kan du få detaljert innsikt i hvorfor brukere har sagt opp abonnementene sine, og hvor gode resultater funksjonene for gjenoppretting av abonnementer, for eksempel skåneperiode og midlertidig abonnementsstopp, har gitt.

Når du har valgt abonnement, standardabonnement eller tilbud, land og tidsperiode du vil se data for, kan du se diagrammer som oppsummerer og kategoriserer hvorfor brukerne har sagt opp abonnementene sine. Statistikken vises som prosentandeler som standard for å gjøre det lettere å sammenligne hovedårsakene til oppsigelser. For å se data som absolutte verdier, velg Absolutte verdier fra Visning-rullegardinmenyen.

Hold markøren over diagrammet for å se detaljer for bestemte datoer.

Se årsaker til oppsigelse

Oppsigelser-kortet viser en oversikt over brukernes vanligste oppsigelsesårsaker over tid:

• Tilsiktet: Abonnementet er sagt opp fordi brukeren har gjort noe aktivt (for eksempel ved å si opp abonnementet i Play-butikken, slette kontoen eller be brukerstøtten om å si opp abonnementet), eller fordi utvikleren har gjort noe (for eksempel ved å avslutte et abonnement via Google Play Developer API eller funksjonen for bestillingsadministrering).
  • Utilsiktet: Abonnementet er sagt opp på grunn av et problem med å gjennomføre betalingen (for eksempel ubekreftede prisendringer eller et betalingsproblem, som for lite penger på kontoen, stengt konto osv.).
  • Oppgradert/nedgradert: Abonnementet er sagt opp fordi brukeren byttet til en annen abonnementklasse.
  • Endring av standardabonnementet: Brukeren byttet til et annet standardabonnement i det samme abonnementet (vises bare i visningene for standardabonnement og tilbud).
  • Tilbudsendring: Brukeren byttet til et annet tilbud i det samme standardabonnementet (vises bare i tilbudsvisningen).
  • Annet: Abonnementet er sagt opp av andre årsaker (for eksempel at en konto er inaktiv, eller at appen er sperret midlertidig).

Se svar på undersøkelsen om oppsigelser

Når brukere sier opp abonnementene sine ved hjelp av abonnementsenteret, blir de spurt om hvorfor de bestemte seg for å si opp. Svarene fra brukerne som valgte å oppgi en oppsigelsesårsak, vises på kortet Svar på undersøkelsen om oppsigelser.

Brukere som velger «Annet», kan velge å oppgi sin egen oppsigelsesårsak. Hvis du har den globale «Se finansielle data»-tillatelsen, kan du laste ned en CSV-fil som inneholder disse svarene fra kortet Brukere som svarte «Annet».

Slik bruker du denne oversikten med andre ressurser for Play-konsollen

• Oversikt over abonnementer: Inkluderer alle tilgjengelige data knyttet til abonnementer.
  • Finansielle rapporter: Inkluderer inntekt fra appsalg, produkter i apper og abonnementer.

Relatert innhold