Sovelluksen sisäisten tilausten kehityksen näkeminen

Tilausten hallintapaneelista näet sovelluksen uudet ja peruutetut tilaukset sekä tilausten kokonaismäärän ajan myötä. Näet myös tuottotiedot.

Huom. Käyttöluvallisten testaajien testitilaukset eivät sisälly tilausraportteihin.

Sovelluksen hallintapaneelin määrittäminen

1. Avaa Play Console ja siirry Tilaukset-yleiskatsaussivulle (Talousraportit > Tilaus > Yleiskatsaus).
  2. Valitse näytön yläreunasta Määritä raportti ‐kohdan alta tuotteet, maat ja ajanjakso, joiden dataa haluat katsoa.

Tilausnäkymä

Kaikki tilausten kehitysmittarit voidaan näyttää kolmessa eri näkymässä tilauksen tilaus-, peruspaketti- ja tarjousobjektien mukaisesti:

1. Tilausnäkymä: Tämä on oletusnäkymä, joka näyttää kehityksen käyttäjän tilauksen koko elinkaaren ajalta riippumatta siitä, onko hän tehnyt muutoksia peruspakettiin tai tarjouksiin
  2. Peruspakettinäkymä: Tässä näkymässä voit perehtyä tarkemmin kunkin tilaukseen kuuluvan peruspaketin kehitykseen – esimerkiksi verrata vuosi- ja kuukausipaketin kehitystä. Se ei näytä muutoksia, joita käyttäjät tekevät tarjouksiin.
  3. Tarjousnäkymä: Tässä näkymässä voit perehtyä tarkemmin kunkin peruspakettiin kuuluvan tarjouksen kehitykseen

Voit vaihtaa näkymien välillä näin: valitse sivun yläreunan Määritä raportti ‐osiosta Muuta näkymää, valitse haluamasi näkymä ja valitse sitten Tallenna.

Yhteenveto

Määritelmät

Näet näytön yläreunassa seuraavat tiedot:

• Aktiiviset tilaukset: Sellaisten tilausten määrä, jotka olivat aktiivisia vähintään yhden päivän ajan valitulla ajanjaksolla. Luku sisältää maksuttomat kokeilujaksot.
  • Uudet tilaukset: Valitulla ajanjaksolla aloitettujen tilausten määrä. Luku sisältää maksuttomat kokeilujaksot.
  • Peruutetut tilaukset: Valitulla ajanjaksolla peruutettujen tilausten määrä. Luku sisältää maksuttomat kokeilujaksot.
  • Kokonaistuotto: Arvio valitun ajanjakson tuotosta. Luku on käyttäjien maksama summa ja sisältää verot ja muut maksut.
  • ARPAS: Keskimääräinen tuotto aktiivista tilausta kohden. ARPAS lasketaan ottamalla valitun ajanjakson tilausten kokonaistuotto ja jakamalla se aktiivisten tilausten kokonaismäärällä.
  • Hyvitykset: Valitun ajanjakson aikana myönnettyjen hyvitysten kokonaismäärä.

Kun tarkastelet sovelluksesi hallintapaneelia, pidä seuraavat käsitteet mielessä:

• Tilaaja: Käyttäjä, jolla on ainakin yksi aktiivinen tilaus sovelluksessasi. Tähän sisältyvät myös maksuttoman kokeilun tilaajat ja käyttäjät, joiden tilaus on lisäajalla.
  • Aktiivinen tilaus: Käyttäjän aktivoimat SKU:t, mukaan lukien maksuttomat kokeilut. Aktiivinen tilaus päättyy, kun käyttäjä peruuttaa tilauksensa, vaikka käyttäjän käyttöoikeus sisältöön päättyisikin vasta kuluvan laskutusjakson päätyttyä.
  • Ensimmäinen tilaus: Ensimmäinen tilaus, jonka käyttäjä aktivoi sovelluksessasi.
  • Uusittu tilaus: Toinen tai myöhempi tilaus, jonka käyttäjä tekee samassa sovelluksessa. Esimerkki: käyttäjä peruuttaa ensimmäisen tilauksensa toukokuussa ja tekee uuden syyskuussa.
Tilausten kokonaismäärä

Sovelluksesi tilausten kokonaismäärän kortti näyttää kaikki aktiiviset, uudet ja peruutetut tilaukset valitulla ajanjaksolla. Luku sisältää maksuttomat kokeilujaksot.

Kokonaistuotto

Sovelluksesi tuottokortti näyttää päivittäisen ja 30 päivän tuoton valitulla ajanjaksolla. Luku sisältää verot ja muut maksut.

Säilyttäminen

Säilytyskortissa näytetään ajanjaksolla voimaan jääneiden tilausten prosenttiosuus. Näiden tietojen avulla voit ymmärtää paremmin, kuinka hyvin eri SKU:iden tilaajat säilyvät.

Näet tarkat tiedot säilyttämis- ja konversiodatasta valitsemalla Tutki raporttia.

Peruutukset

Peruutuskortissa näytetään kohortin tilausten lopetuserittely. Näistä tiedoista saat ideoita peruutusten vähentämiseen eri tilanteissa.

Näet tarkat tiedot peruutus- ja palauttamisdatasta valitsemalla Tutki raporttia.

Yksityiskohtaisten raporttien tarkastelu

Voit nähdä sovellustesi tilausten yksityiskohtaiset säilyttämis- ja peruutusraportit valitsemalla minkä tahansa kortin alareunasta raportin linkin.

Säilyttämisraportti

Tilauksen säilytys ‑raportissa voit vertailla kahden eri tilauskohortin säilyttämis- ja konversioprosentteja ymmärtääksesi paremmin, miten tilaajia voidaan säilyttää ja konvertoida parhaiten. Voit määrittää kohortteja tilausten, peruspakettien, ostomaan ja tilauksen aloitusajanjakson mukaan. Säilyttämisraportin kohortit sisältävät kaikki uudet tilaukset, mukaan lukien ensimmäistä kertaa tilaavat ja palaavat tilaajat.

Säilyttämisraporttien vertailu

Säilyttäminen laskutuskauden mukaan- ja Säilyttäminen päivän mukaan ‑kaavioiden avulla voit arvioida, miten hyvin kunkin kohortin tilaajat säilyvät, vaihtuvatko he ja milloin vaihtuminen tapahtuu.

Säilyttäminen laskutuskauden mukaan ‑kaaviossa voit nähdä, kuinka monen laskutusjakson ajan tilaukset pysyvät aktiivisina. Kaavio voi auttaa sinua ymmärtämään, kuinka hyvin tilaajien tuloutus onnistuu kussakin kohortissa.

Huom. Jos olet ottanut tilaukselle käyttöön tutustumishintojen laskutusjaksoja, ne sisältyvät laskutuskausiin.

Säilyttäminen päivän mukaan ‑kaaviossa voit nähdä yksityiskohtaista tietoa siitä, kuinka kauan tilaus pysyy voimassa laskutuskaudella ennen peruutusta. Kaavioon sisältyvät tiedot tilauksen ensimmäisestä aktiivisesta päivästä sen peruutuspäivään asti, mukaan lukien maksuttomat kokeilujaksot, lisäajat ja tilin pidossaoloajat.

Jokaisen kaavion alapuolella voit nähdä datan taulukossa valitsemalla Datataulukko-kohdan viereisen alanuolen.

Konversioprosenttien vertailu

Säilyttämiskaavioiden alapuolella on kortteja, joista näet, kuinka hyvin seuraavien tilojen välillä konvertoidutaan:

• Maksuttomasta kokeilutarjouksesta maksulliseen tilaukseen
  • Tutustumishintaisesta tarjouksesta täysihintaiseen tilaukseen
  • Ensimmäisestä täydestä maksusta toiseen täyteen maksuun

Jokaisessa kortissa voit nähdä, kuinka monta kohortin tilaajaa siirtyi tilaustilaan ja kuinka monta sellaista tilausta joko peruttiin tai muutettiin maksulliseksi tilaukseksi, sekä tiedot peruutuksien syistä.

Ajatellaan, että 2 000 tilaajaa aloittaa maksuttoman kokeilun ja heistä 1 000 on päättänyt kokeilujakson joko perumalla sen tai siirtymällä maksulliseen tilaukseen. Jos näistä 1 000 tilaajasta 200 ei enää käytä maksutonta tilausta, koska he ovat peruneet sen, ja jäljelle jääneet 800 tilaajaa ovat siirtyneet maksullisiin tilauksiin, peruutusprosentti olisi 20 % ja konversioprosentti 80 %.

Jos valitset peruspakettinäkymän, peruutustiedoissa näkyvät myös käyttäjät, jotka ovat vaihtaneet tilauksen sisällä toiseen peruspakettiin. Jos valitset tarjousnäkymän, peruutustiedoissa näkyvät myös käyttäjät, jotka ovat vaihtaneet toiseen peruspakettiin tai toiseen tarjoukseen.

Peruutusraportti

Peruutukset ja palautukset ‑raportista voit saada yksityiskohtaisia tietoja siitä, miksi käyttäjät peruuttavat tilauksiaan ja miten hyvin tilausten palautusominaisuudet, kuten lisäaika ja tilin asettaminen pitoon, toimivat.

Kun olet valinnut haluamasi tilauksen ja peruspaketin tai tarjouksen, maat ja ajanjakson, voit katsella kaavioista yhteenvetoja ja luokitteluja syistä, joiden takia käyttäjät peruuttivat tilauksensa. Tilastot näytetään oletuksena prosentteina, jotta yleisimpien peruutussyiden vertailu on helpompaa. Jos haluat nähdä datan absoluuttisina arvoina, valitse avattavasta Näytä-valikosta Absoluuttiset arvot.

Jos haluat nähdä tarkempaa tietoa tietyistä päivistä, vie hiiri kaavion päälle.

Perumissyiden näkeminen

Peruutukset-kortissa näkyy erittely käyttäjien yleisimmistä peruutussyistä ajan mittaan:

• Tahallinen: Tilauksen perui tarkoituksella joko käyttäjä (esimerkiksi perumalla tilauksen Play Kaupassa, poistamalla tilinsä tai pyytämällä peruutusta asiakastuesta) tai kehittäjä (esimerkiksi Google Play ‑kehittäjien sovellusliittymässä tai tilausten hallinnassa).
  • Tahaton: Tilaus peruttiin maksusuoritusongelman vuoksi (esimerkiksi vahvistamaton hintamuutos tai maksuongelma, kuten riittämättömät varat, suljettu tili tms.).
  • Tilausten päivitykset: Tilaus peruttiin, koska käyttäjä siirtyi toiselle tilaustasolle.
  • Peruspaketin muutos: Käyttäjä vaihtoi saman tilauksen sisällä toiseen peruspakettiin (näkyy vain peruspaketti- ja tarjousnäkymissä).
  • Tarjouksen muutos: Käyttäjä vaihtoi toiseen tarjoukseen samassa peruspaketissa (näkyy vain tarjousnäkymässä).
  • Muu: Muusta syystä perutut tilaukset (esimerkiksi ei-aktiivinen tili, sovelluksen jäädytys).

Peruutuskyselyn vastausten katselu

Kun käyttäjä peruu tilauksensa tilauskeskuksen kautta, häneltä kysytään perumisen syytä. Syyn kertoneiden käyttäjien vastaukset näkyvät Peruutuskyselyn vastaukset ‑kortissa.

Muu-vaihtoehdon valinneet käyttäjät voivat myös kertoa oman syynsä peruutukselle. Voit ladata nämä vastaukset sisältävän CSV-tiedoston Muut vastaukset ‑kortista, jos sinulla on yleinen Taloustietojen tarkastelu ‑käyttöoikeus.

Hallintapaneelin käyttäminen muiden Play Console ‑resurssien kanssa

• Tilausten hallintapaneeli: Sisältää kaiken tilauksiin liittyvän saatavilla olevan datan.
  • Talousraportit: Sisältää tulot sovellusmyynnistä, sovelluksen sisäisistä tuotteista ja tilauksista.

Samankaltainen sisältö