Distribuer instant-opplevelsen din

Når du har bygget en app som støtter bruk umiddelbart, kan du bruke Play-konsollen til å distribuere appen til brukerne.

Forhåndskrav

Hvis du oppretter en instant-opplevelse for første gang, må du bruke Android App Bundle til å bygge appen din. Med en instant-kompatibel appsamling trenger du bare å bygge, signere og laste opp én artefakt én gang for å støtte både den installerte versjonen og instant-opplevelsen av appen.

Trinn 1: Slå på instant-apper

Først må du legge til Google Play Instant som en utgavetype og sørge for at den er aktiv.

1. Åpne Play-konsollen og gå til Avanserte innstillinger-siden (Utgave > Konfigurering > Avanserte innstillinger).
  2. Velg Formfaktorer-fanen.
  3. Klikk på + Legg til en formfaktor, og velg Google Play Instant.

Når du har fullført disse trinnene, er «Google Play Instant» oppført som en utgavetype. Du skal også se statusen «Aktiv» sammen med en grønn hake.

Trinn 2: Opprett en utgave

En utgave er en kombinasjon av én eller flere delversjonsartefakter som du klargjør før du lanserer en app eller appoppdatering. Du kan opprette en instant-utgave i de følgende målgruppene for utgivelser:

• Intern testing: Interne testutgaver er tilgjengelige for opptil 100 testere som velges av deg.
  • Lukket testing: Lukkede testutgaver er tilgjengelige for et begrenset antall testere du velger, som kan teste en forhåndsversjon av appen din og sende inn tilbakemeldinger.
  • Produksjon: Produksjonsutgaver er tilgjengelige for alle Google Play-brukere i landene du har valgt.

Viktig: Du må ha tillatelsen Gi ut apper til testmålgrupper for å opprette en ny utgave. Målretting mot land for lukkede målgrupper arves fra det som er angitt i produksjon, og kan ikke angis på annen måte.

Slik oppretter du utgaver klare for bruk umiddelbart:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til målgruppen du vil starte utgaven i:
    • Lukket testing (Utgave > Testing > Lukket testing)
      • Merk: For å opprette en utgave i en eksisterende lukket testmålgruppe, velg Administrer målgruppen. For å opprette en ny målgruppe, klikk på Opprett målgruppe.
    • Intern testing (Utgave > Testing > Intern testing)
    • Produksjon (Utgave > Produksjon)
  2. Nesten øverst til høyre på siden finner du et filter for utgavetype der Standard er valgt som standard. Klikk på nedoverpilen for å se utgavetypene, og velg Kun instant-apper.
  3. Oppretting av instant-utgaver varierer litt avhengig av hvilken målgruppe du lager en utgave for:
    • For intern testing og produksjonsutgaver: Klikk på Opprett ny utgave oppe til høyre på siden.
    • For lukket test-utgaver: Klikk på Administrer målgruppen ved siden av «Alfa»-målgruppen, og velg deretter Opprett ny utgave.
      • Merk: Hvis Opprett ny utgave er deaktivert, kan du ha utestående konfigureringsoppgaver du må fullføre. De kan være oppført på Oversikt-siden.

For å få mer informasjon om hvordan du konfigurerer hver målgruppe, velg den aktuelle delen nedenfor. For å finne ut mer om testing generelt, gå til Konfigurer en åpen, lukket eller intern test.

Detaljer om målgruppene

Intern og lukket testing

Legg til testere

Følg veiledningen i testartikkelen vår for å opprette testerlister og invitere testere til å bruke appen din og distribuere opplevelsen med bruk umiddelbart, til målgruppen intern testing eller lukket testing.

Før du deler linken til appen med testere, må du være oppmerksom på følgende:

• Testerkonfigurasjoner gjelder for den samme målgruppen for den installerte appen og instant-appen. Når du for eksempel legger til en testerliste i en lukket testmålgruppe for den installerte appen, gjelder den samme listen for den lukkede testmålgruppen for opplevelsen med bruk umiddelbart.
  • Testere kan bare teste én lanseringsmålgruppe for bruk umiddelbart om gangen. Dette betyr at hvis en tester prøver den interne testversjonen av appen din og deretter registrerer seg for å teste utgaven for lukket testing, blir vedkommende automatisk fjernet fra den interne testversjonen.
Produksjon

Når du oppretter en produksjonsutgave, kan du endre hvilke land instant-opplevelsen er tilgjengelig i. Som standard velges de samme landene som den installerte appen er tilgjengelig i.

Du kan målrette mot land og regioner som er valgt for standardappen i produksjon eller forhåndsregistrering. For å endre hvilke land appen er tilgjengelig i, velg Land/regioner-fanen på Produksjon-siden for instant-appen (Utgave) > Produksjon).

Trinn 3: Forbered utgaver klare for bruk umiddelbart

1. Følg veiledningen på skjermen for å legge til den instant-kompatible appsamlingen din og gi utgaven et navn.
    • Utgavenavnet brukes bare i Play-konsollen. Det er ikke synlig for brukerne.
    • Vi fyller ut feltet automatisk med versjonsnavnet i manifestet.
    • For å gjøre utgaven enklere å gjenkjenne i Play-konsollen, bruk et utgavenavn som er meningsfullt for deg, for eksempel delversjonsnummeret («3.2.5-RC2») eller et internt kodenavn («Banan»).
  2. For å lagre endringer du gjør i utgaven, velg Lagre.
  3. Velg Gå gjennom utgaven når du er ferdig med å klargjøre utgaven.

Trinn 4: Gjennomgå og lanser utgaven

Forhåndskrav: Før du kan lansere utgaven, må du sørge for at du har fullført delene for butikkoppføring og egnethet for appen og har angitt prisene.

Hvis du har fylt ut disse delene for den installerte versjonen av appen, brukes den samme informasjonen for «bruk umiddelbart». Husk at tilgjengeligheten for «bruk umiddelbart» defineres av manifestet til opplevelsen med bruk umiddelbart, og ikke av appens utelatelser av enheter.

Når du er klar til å lansere instant-opplevelsen, kan du følge veiledningen for å gjennomgå og lansere utgaven.

Trinn 5: Gå gjennom utgaveinformasjonen

Når du har opprettet en utgave, ser du informasjon om den nyeste apputgaven på siden Lukket testing, Intern testing eller Produksjon. Bruk utgavetype-filteret (Standard er valgt som standard) for å velge Kun instant-apper, finn utgaven din, og se følgende informasjon:

• Utgavesammendrag: Informasjon om utgaven, inkludert utgivelsesdato og -tidspunkt og enhetstilgjengelighet.
  • Appsamlinger: En liste over aktive, tilbakeholdte og deaktiverte instant-kompatible appsamlinger som er relatert til denne utgaven.
  • Lanseringslogg: En tidslinje som viser tidsstempler for når utgivelsen av appen ble stanset eller gjenopptatt.

Du kan også finne instant-utgaven din ved å søke etter den på Oversikt over utgaver-siden (Utgave > Oversikt over utgaver).

Send brukere til nettet på mobil

En prosentandel av brukerne

Hvis du er interessert i å teste resultatene mellom nettet på mobil og opplevelsen med bruk umiddelbart, kan du sende en prosentandel av trafikken til nettet på mobil. Dette kalles også holdback på mobil.

Slik konfigurerer du holdback på mobil:

1. Åpne Play-konsollen, og velg en app.
  2. Gå til målgruppesiden for instant-utgaven du vil justere (Lukket testing, Intern testing eller Produksjon), eller søk etter den på Oversikt over utgaver-siden (Utgave > Oversikt over utgaver).
  3. Øverst til høyre på siden klikker du på filteret for utgavetype (Standard er valgt som standard) og velger Kun instant-apper.
  4. Velg Nettet på mobil-fanen.
  5. Ved siden av «Brukere som skal sendes til nettet på mobil», skriver du inn prosentandelen av brukere du vil sende til nettet på mobil. Hvis du for eksempel oppgir 0,95, blir 95 % av trafikken som er kvalifisert for «bruk umiddelbart», sendt til nettet på mobil. De gjenværende fem prosentene blir sendt til «bruk umiddelbart».
  6. Lagre endringene.
Alle brukere

Hvis du har funnet et problem med instant-appen og vil viderekoble alle brukerne dine (i alle målgruppene) til nettet på mobil:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Avanserte innstillinger-siden (Utgave > Konfigurering > Avanserte innstillinger).
  2. Rull ned til «Google Play Instant»-delen, og klikk på Administrer.
  3. Fjern avmerkingen for Instant-app aktiv.
  4. Klikk på Lagre.

Løs feil

Hvis du får en feilmelding om oppdelte APK-er, kan du gå til nettstedet for Android-utviklere for å få mer informasjon.