Sovelluksen kanssa yhteensopivien laitteiden tarkistaminen ja rajoittaminen

Kun olet ladannut vähintään yhden APK:n Play Consoleen, voit tutkia käytettävissä olevien laitteiden valikoimaa ja tarkistaa, mitkä laitteet ovat yhteensopivia sovelluksesi kanssa. Tarkista tuettujen ja poissuljettujen laitteiden tiedot säännöllisesti varmistaaksesi, että sovellus on saatavilla mahdollisimman laajalti.

Muista, että laiteluettelo ei koske pikasovelluksia.

Sovelluksen laiteyhteensopivuuden tarkasteleminen

Näin voit tarkistaa tuetut ja poissuljetut laitteet:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisujen hallinta > Laiteluettelo.
    • Tarkasta ja hyväksy käyttöehdot, jos et ole vielä tehnyt niin.
  4. Valitse välilehti Kaikki, Tuettu tai Poissuljettu.
    • Jos haluat ladata laiteluettelon CSV-tiedostona, valitse sivun oikeanpuoleisesta osasta Lataa laiteluettelo.

Käyttöehtojen lisätiedot

Hyväksy käyttöehdot, niin voit käyttää laiteluetteloa ja sen ominaisuuksia. Sinun on oltava tilin omistaja tai käyttäjä, jolla on julkaisujen tuotantoversioiden yleinen hallintaoikeus, jotta voit hyväksyä uudet käyttöehdot. Kun olet hyväksynyt yhden tilisi sovelluksen käyttöoikeudet, voit jatkaa laiteluettelon käyttöä kaikkien sovellustesi kohdalla.

Jos et hyväksy käyttöehtoja,

• et voi käyttää laiteluetteloa
  • et voi jättää laitteita pois jakelusta.

Laiteluettelon muoto

Kun tarkastelet sovelluksen laiteluetteloa, muista, että yhdestä laitteesta voi olla olemassa monta mallia. Toisiinsa liittyvät mallit ryhmitellään saman laitenimen alle. Voit laajentaa kunkin mallin tiedot ja tarkastella niitä.

Luettelon lajittelu valmistajan tai laiteominaisuuksien perusteella

Laiteluettelo on oletuksena lajiteltu valmistajan mukaan. Voit myös tarkastella luetteloa näillä tavoilla:

• Katso kaikki tietyn valmistajan yhteensopivat laitteet: Valitse valmistajan nimen vierestä Näytä lisää laitteita.
  • Hae yksittäisiä laitteita valmistajan, mallin nimen tai laitteen julkisen nimen (esimerkiksi Nexus 6) mukaan: Kirjoita haku näytön ylälaidassa olevaan hakukenttään.

Laitteen ja mallin tila

Tukitila

Näet kaikkien sovellukseesi liittyvien aktiivisten APK:iden tukitilat.

Koska sinulla saattaa olla eri APK:ita, jotka on julkaistu eri kanaville (tuotanto, alfa, beta, sisäinen testi), näet myös jokaisen kanavan tilan. Jos esimerkiksi sovelluksesi betaversio edellyttää enemmän ominaisuuksia kuin sen tuotantoversio, saatat huomata, että laite on tuettu tuotantoversiossa, mutta ei betaversiossa.

Tuettu

Sovellus on yhteensopiva laitteen kanssa.

Osittain tuettu

Jos laitteesta on olemassa useita malleja, tämä tila tarkoittaa, että vain osa malleista täyttää sovelluksen manifestin ehdot.

Ei tuettu

Jokin sovelluksen ominaisuus (esim. näytön koko tai SDK-taso) ei ole laitteen käytettävissä. Kaikissa laitteissa ei esimerkiksi ole kompassianturia. Jos sovelluksen ydintoiminnot edellyttävät kompassianturia, sovellus ei ole yhteensopiva tällaisten laitteiden kanssa.

Näet tämän tilan, jos kaikki laitteen mallit ovat yhteensopimattomia. Jos osaa malleista tuetaan, tila on Osittain tuettu.

Poissulkemistila

Kun poissuljet laitemallin luettelossa, näet poissulkemistilan kyseisen mallin kohdalla. Laitteiden poissulkemisia hallinnoidaan laitekohtaisesti, ei julkaisu‑ tai kanavakohtaisesti.

Poissuljettu

Tässä luettelossa olevat laitteet, jotka olet jättänyt pois joko säännöllä tai manuaalisesti.

Osittain poisjätetty

Jos laitteesta on olemassa useita malleja, tämä tila tarkoittaa, että olet jättänyt osan malleista pois.

Sertifioimattomat laitteet

Sertifioimaton laite ei ole Googlen sertifioima eikä Googlella ole sitä koskevia Android-yhteensopivuustestin tuloksia.

Muista seuraavat seikat:

• Sertifioimattomat laitteet voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä.
  • Sertifioimattomat laitteet eivät välttämättä saa Android-järjestelmän tai sovellusten päivityksiä.
  • Sertifioimattomien laitteiden sovellukset ja ominaisuudet eivät ehkä toimi oikein.
  • Sertifioimattomilla laitteilla olevia tietoja ei välttämättä voida varmuuskopioida turvallisesti.

Sovelluksen yhteensopivuusvinkkejä

• Sovelluksesi yhteensopivien laitteiden luettelo perustuu manifestin asetuksiin ja päivitetään säännöllisesti.
  • Jos esimerkiksi APK:si luettelotiedosto edellyttää suurta näyttökokoa, tuettujen laitteiden luettelo sisältää laitteet, joissa on sopivan kokoinen näyttö ja jotka voivat käyttää sovellusta Google Playssa.
  • Sovelluksesi Hinnoittelu ja jakelu ‑sivulla mainitut maat eivät vaikuta sovelluksen yhteensopivien laitteiden luetteloon.

Laitetietojen tarkastelu

Kun valitse laitteen, jonka Laiteluettelo-sivulla on riittävästi tietoa, näet seuraavat asiat:

• Asennukset aktiivisille laitteille (viimeiset 30 päivää)
  • Kumulatiivinen keskimääräinen arvio
  • Tulot (viimeiset 30 päivää)
  • Tekniset ominaisuudet, kuten näytön koko, laitetyyppi, sirulla oleva järjestelmä, RAM, CPU, ABI, grafiikkasuoritin ja SDK.

Huomioitavaa:

• Laitteen tiedot ovat peräisin valmistajalta, eikä niitä ole erikseen tarkistettu.
  • Jos laite ei ole läpäissyt Googlen sertifiointiprosessia, Googlella voi olla rajallinen määrä tietoa laitteesta. Osaa näistä laitteista ei näytetä luettelossa, mutta voit silti nähdä niiden käyttäjät.

Sovelluksen poisjättäminen tietyistä laitteista

Poisjätettyjen laitteiden luettelo perustuu viimeksi lähettämääsi APK:hon. Jos lähetät uuden APK:n, joka sisältää eri manifestin, luettelo muuttuu.

Huom. Laitteen poisjättämissääntöjä ei sovelleta sisäisiin testaajiin

Hallinnoi sovelluksen poisjätettyjä laitteita

Kaatumisten estämiseksi voit jättää sovelluksesi pois käytöstä tietyillä laitteilla Google Playssa. Tämän muuttaminen manuaalisesti jättää koko sovelluksesi pois – et voi jättää pois yksittäisiä APK:ita.

Jättämällä manuaalisesti pois laitteita, joilla tiedetään olevan yhteensopivuusongelmia, voit tarjota käyttäjillesi paremman käyttökokemuksen.

Laitteen poisjättäminen

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisujen hallinta Laiteluettelo.
  4. Valitse laite.
  5. Valitse näytön alareunasta Jätä pois.

Useita malleja käsittävän laitteen poisjättämissäännöt

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisujen hallinta Laiteluettelo.
    • ​​Jos sovellusta ei ole vielä julkaistu, valitse Laiteluettelo.
  4. Valitse laite. Jos laitteista on useita malleja, kaikki mallit on eritelty.
  5. Jos haluat sulkea pois kaikki laitteen mallit, valitse näytön oikeasta yläkulmasta Jätä pois kaikki.
    • Muut mallit näkyvät ensimmäisen mallin tiedoissa. Jos haluat katsella muiden mallien tietoja, valitse näytön oikeanpuoleisesta osasta alanuoli Avausnuoli.
    • Jos haluat sulkea pois yhden laitemallin, valitse mallin tietojen oikeasta alakulmasta Jätä pois.

Huom. Jos haluat sulkea sovelluksesi pois kaikista tietyn valmistajan laitteista, laitteet on suljettava pois yksitellen.

Poisjätettyjen laitteiden hallinnointi suorituskyvyn perusteella

Jos haluat sulkea laitteita pois suorituskyvyn perusteella, voit luoda sääntöjä RAM-muistin tai sirulla olevan järjestelmän (SoC) perusteella.

Kohdistussääntöjä sovelletaan automaattisesti uusiin luetteloon lisättyihin laitteisiin, jotka täyttävät poisjättämisen ehdot. Jos sovelluksesi esimerkiksi tallentaa merkittäviä tietomääriä, voit jättää pois laitteet, joissa on alle 512 Mt RAM-muistia.

Huom. RAM-säännöt toimivat vain SDK 16+ ‑laitteilla eivätkä koske Wear OS ‑APK:ita. RAM-säännöt perustuvat laitteella käytettävissä olevan muistin määrään (TotalMem), ei brändimuistiin.

Säännön määrittäminen

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Laiteluettelo.
    • Jos sovelluksesi on julkaistu, valitse Julkaisujen hallinta > Laiteluettelo.
  4. Valitse Poisjätetyt laitteet ‑välilehti.
  5. Valitse Poisjättämissäännöt-kohdasta Poisjättämissääntöjen hallinnointi

6. Valitse avattava valikko kohdasta Jätä pois laitteet, joihin pätee jokin seuraavista säännöistä.
  7. Valitse RAM tai Järjestelmä yhdellä sirulla.
    • Jos haluat valita useita sääntöjä, valitse TAI. Näkyviin tulee toinen valitsin.
    • Jos haluat poistaa säännön, valitse Peru .
    • Voit lukea lisää SafetyNet-poisjättämisistä Android Developers ‑sivustolla.
  8. Tarkastele näytön alareunassa olevaa laiteluetteloa.
  9. Tallenna muutokset, kun olet tyytyväinen laitteisiin, joihin sääntö kohdistuu.
Poisjätettyjen laitteiden hallinnointi Androidin yhteensopivuuden perusteella

SafetyNet-palvelujen ja Android Oreo (Go-versio) ‑yhteensopivuuden perusteella voit jättää tiettyjä laitteita pois niin, ettei sovelluksesi ole niiden saatavilla.

SafetyNet-tiedot

SafetyNetin avulla voit arvioida sovellustasi käyttävien Android-laitteiden tietoturvaa ja yhteensopivuutta. SafetyNet luo laitteelle profiilin ohjelmisto- ja laitteistotietojen perusteella. Seuraavaksi palvelu pyrkii löytämään saman profiilin Android-yhteensopivuustestauksen läpäisseiden mallien joukosta.

Android Oreo ‑tiedot (Go-versio)

Android Oreo (Go-versio) optimoi Android-käyttökokemuksen aloitustason laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 8.1 (sovellusliittymätaso 27) tai uudempi ja joissa on enintään 1 Gt RAM-muistia. Lue, miten voit optimoida sovelluksesi laitteille, joiden käyttöjärjestelmä on Android (Go-versio).

Poisjättämissääntöjen määritys SafetyNetille tai Androidille (Go-versio)

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Laiteluettelo.
  4. Valitse Poisjätetyt laitteet ‑välilehti.
  5. Valitse Poisjättämissäännöt-kohdasta Poisjättämissääntöjen hallinnointi

6. Valitse asetus SafetyNet-poisjättämiset- tai Android Go ‑poisjättämiset ‑kohdasta:
    • ​​SafetyNet-poisjättämiset
      • Älä jätä laitteita pois SafetyNet Attestationin perusteella: Valittu oletuksena.
      • Jätä pois vain laitteet, jotka eivät läpäise eheystarkistusta: Tämän avulla näet, onko laitetta muokattu luvatta.
      • Jätä pois laitteet, jotka eivät läpäise eheystarkistusta eivätkä ole Googlen sertifioimia: Tämän avulla näet, onko laitetta muokattu luvatta ja onko se Googlen sertifioima.
    • Android Go ‑poisjättämiset
      • Älä jätä Android Go ‑laitteita pois: Valittu oletuksena.
      • Jätä Android Go ‑laitteet pois: Estää laitteita, joiden käyttöjärjestelmä on Android Oreo (Go-versio), asentamasta sovellustasi Google Playssa.

Huomioitavaa:

• SafetyNet- ja Android Go -poisjättämiset rajoittavat sovelluksesi saatavuutta vain Google Playssa. Jos käyttäjillä on pääsy sovelluksen APK-tiedostoon, he voivat asentaa sovelluksen suoraan.
  • Harkitse SafetyNet Attestation APIn integrointia sovellukseesi, jos haluat lisäsuojauksen väärinkäytöltä SafetyNet-palveluissa. Eheystarkistukseen perustuvan SafetyNet-poisjättämisen avulla voit jättää pois muut kuin fyysiset laitteet (esim. emulaattorit) ja laitteet, joiden järjestelmä on rootattu.