Se og begræns enheder, der er kompatible med din app

Når du har uploadet mindst én APK-fil til Play Console, kan du se kataloget med tilgængelige enheder og tjekke, hvilke enheder der er kompatible med din app. Du kan hjælpe med at sikre, at din app er tilgængelig på så mange enheder som muligt, ved regelmæssigt at gennemgå listen over understøttede og ekskluderede enheder.

Husk, at enhedskataloget ikke gælder for instant apps.

Gennemgå appens enhedskompatibilitet

Sådan gennemgår du understøttede og ekskluderede enheder for appen:

1. Log ind på din Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Udgivelsesstyring > Enhedskatalog.
    • Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du gennemgå og acceptere servicevilkårene.
  4. Vælg fanen Alle, Understøttet eller Ekskluderet.
    • Hvis du vil downloade en liste over enheder som CSV-fil, skal du klikke på Download enhedsliste til højre på siden.

Oplysninger om servicevilkår

Læs og acceptér servicevilkårene for at få adgang til enhedskataloget og dets funktioner. Du skal være kontoejeren eller en bruger med den globale tilladelse Administrer produktionsudgivelser for at acceptere de nye vilkår. Når du har accepteret vilkårene for én app på din konto, kan du fortsætte med at bruge enhedskataloget til alle dine apps.

Hvis du ikke accepterer servicevilkårene:

• Mister du adgangen til enhedskataloget.
  • Kan du ikke ekskludere enheder fra appdistribution.

Format på liste over enheder

Når du ser listen over enheder for din app, skal du være opmærksom på, at en enhed kan være knyttet til flere forskellige modeller. Relaterede modeller grupperes under den samme enheds navn, og du kan få flere oplysninger om hver enkelt model hver for sig.

Sortér eller filtrer listen efter producent eller enhedsattributter

Listen over enheder er sorteret efter producent. Du kan også få vist listen på følgende måder:

• Hvis du vil se alle kompatible enheder fra en producent: Klik på Vis flere enheder ud for producentens navn.
  • Hvis du vil søge efter enkelte enheder efter producent, produktnavn eller det officielle enhedsnavn (f.eks. Nexus 6): Brug søgefeltet øverst på siden.

Enheds- og modelstatus

Status for understøttelse

Du får vist en understøttelsesstatus for alle aktive APK-filer, der er knyttet til din app.

Da du måske har udgivet forskellige APK-filer i forskellige spor (produktion, alfa, beta og intern test), vises der også en status for hvert spor. Hvis betaversionen af din app f.eks. kræver flere funktioner end produktionsversionen, vil du muligvis opdage, at en enhed understøttes i produktion, men ikke i beta.

Understøttet

Appen er kompatibel med enheden.

Delvist understøttet

Hvis en enhed har flere modeller, vises denne status, når det kun er visse modeller, der understøttes af appens manifestkriterier.

Understøttes ikke

Appen har en funktion eller egenskab (f.eks. skærmstørrelse, SDK-niveau eller andet), der ikke er tilgængelig på enheden. Nogle enheder har f.eks. ikke en kompassensor. Hvis appens kernefunktioner kræver brug af en kompassensor, er appen ikke kompatibel med disse enheder.

Denne status vises, når ingen af de tilknyttede modeller er kompatible. Hvis nogle af modellerne understøttes, vises statussen "Delvist understøttet".

Ekskluderingsstatus

Når du ekskluderer en enhedsmodel i kataloget, får du vist en ekskluderingsstatus for den pågældende model. Ekskludering af enheder administreres pr. app i stedet for pr. udgivelse eller spor.

Ekskluderet

Enheder i kataloget, som du har ekskluderet enten med en regel eller manuelt.

Delvist ekskluderet

Hvis en enhed har flere modeller, vises denne status, når du har ekskluderet visse modeller fra appen.

Ikke-certificerede enheder

Hvis en enhed ikke er certificeret, er enheden ikke blevet certificeret af Google, og Google har derfor ikke nogen oplysninger om resultaterne af Android-kompatibilitetstesten.

Bemærk!

• Ikke-certificerede enheder er muligvis ikke sikre.
  • Ikke-certificerede enheder modtager muligvis ikke Android-systemopdateringer eller appopdateringer.
  • Apps og funktioner på ikke-certificerede enheder fungerer muligvis ikke korrekt.
  • Data på ikke-certificerede enheder kan muligvis ikke sikkerhedskopieres på sikker vis.

Tips til appkompatibilitet

• Listen over enheder, der er kompatible med din app, er baseret på indstillingerne i appens manifestfil og opdateres regelmæssigt.
  • Hvis der f.eks. er angivet en stor skærmstørrelse i manifestfilen i din APK, omfatter din liste enheder med den påkrævede skærmstørrelse, som kan få adgang til din app i Google Play.
  • De lande, der er angivet på siden Pris og distribution for din app, har ingen indflydelse på listen over understøttede enheder.

Se enhedsoplysninger

Når du vælger en enhed med en tilstrækkelig mængde data på siden Enhedskatalog, vises følgende oplysninger:

• Antal installationer på aktive enheder (de seneste 30 dage)
  • Gennemsnitlig akkumuleret bedømmelse
  • Omsætning (de seneste 30 dage)
  • Tekniske attributter såsom skærmstørrelse, format, system på chippen, RAM, CPU, ABI, GPU og SDK

Bemærkninger:

• Enhedsspecifikationer leveres af producenten, og de er ikke blevet bekræftet.
  • Google har begrænsede data om visse enheder, der ikke har gennemgået Googles certificeringsproces. Nogle af disse enheder er ikke anført i kataloget, men du kan muligvis stadig se brugere på disse enheder.

Ekskluder din app fra bestemte enheder

Listen over ekskluderede enheder er baseret på din senest uploadede APK-fil. Hvis du uploader en ny APK-fil med en anden manifestfil, ændres listen.

Bemærk! Regler for ekskludering af enheder gælder ikke for interne testere

Administrer ekskluderede enheder pr. app

Hvis du vil forhindre, at appen går ned, kan du ekskludere appen, så den er utilgængelig for enkelte enheder i Google Play. Hvis du foretager denne ændring manuelt, bliver hele appen ekskluderet. Du kan ikke ekskludere enkelte APK-filer.

Ved manuelt at ekskludere enheder med kendte kompatibilitetsproblemer kan du hjælpe med at forbedre brugeroplevelsen.

Ekskluder en enhed

1. Log ind på din Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelsesstyring > Enhedskatalog.
  4. Vælg en enhed.
  5. Vælg Ekskluder nederst på skærmen.

Brug de samme ekskluderede enheder, som er angivet for en anden app

1. Log ind på din Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelsesstyring > Enhedskatalog.
  4. Vælg fanen Ekskluderede enheder.
  5. Vælg en app ud for "Importér manuelt ekskluderede enheder".
  6. Vælg Importér.

Konfigurer ekskluderinger for en enhed med flere modeller

1. Log ind på din Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelsesstyring > Enhedskatalog.
    • ​​Hvis din app ikke er udgivet endnu, skal du vælge Enhedskatalog.
  4. Vælg en enhed. Enheder med flere modeller er mærket.
  5. Hvis du vil ekskludere alle modeller af enheden, skal du vælge Ekskluder alle modeller øverst til højre.
    • Andre modeller er angivet i oplysningerne om den første model. Hvis du vil se oplysninger om andre modeller, skal du vælge pilen Menupil på højre side af skærmen.
    • Hvis du vil ekskludere én model af enheden, skal du vælge Ekskluder nederst til højre i oplysningerne om en model.

Bemærk! Hvis du vil ekskludere din app fra alle enheder, der stammer fra samme producent, skal du ekskludere enhederne én ad gangen.

Administrer ekskluderede enheder efter indikatorer for effektivitet

Hvis du vil ekskludere enheder efter indikatorer for effektivitet, kan du oprette målretningsregler baseret på RAM-størrelse eller system på chippen (SoC).

Målretningsregler gælder automatisk for nye enheder, der føjes til kataloget, som opfylder kriterierne for ekskludering. Hvis appen f.eks. kræver betydelig lagring af data, kan du oprette en regel for at ekskludere enheder med mindre end 512 MB RAM.

Bemærk! RAM-regler fungerer kun for enheder med SDK-version 16 eller nyere, og de gælder ikke for APK-filer til Wear OS by Google. RAM-reglerne er baseret på enhedens ledige hukommelse (TotalMem) og ikke den annoncerede hukommelse.

Opret en regel

1. Log ind på din Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg Enhedskatalog i menuen til venstre.
    • Hvis din app er udgivet, skal du vælge Udgivelsesstyring > Enhedskatalog.
  4. Vælg fanen "Ekskluderede enheder".
  5. Vælg Administrer regler for eksklusion ud for "Regler for eksklusion".

6. Vælg rullemenuen under "Ekskluder enheder, der matcher en af følgende".
  7. Vælg RAM eller system på chippen.
    • Hvis du vil tilføje flere regler, skal du vælge knappen ELLER. Der vises derefter en ny vælger.
    • Hvis du vil fjerne en regel, skal du vælge annulleringsikonet .
    • Gå til websitet for Android-udviklere for at få flere oplysninger om SafetyNet-ekskluderinger.
  8. Gennemgå listen over enheder, der vises nederst på skærmen.
  9. Gem ændringerne, når reglen er målrettet mod listen over enheder til højre.
Administrer ekskluderede enheder baseret på Android-kompatibilitet

Du kan ekskludere din app, så den ikke er tilgængelig på bestemte enheder, baseret på SafetyNet-tjenester og kompatibilitet med Android Oreo (Go-udgaven).

Oplysninger om SafetyNet

SafetyNet hjælper dig med at vurdere sikkerheden og kompatibiliteten på Android-enheder, der kører appen. SafetyNet undersøger software- og hardwareoplysninger for at oprette en profil for den pågældende enhed. Tjenesten forsøger derefter at finde den samme profil på en liste over enhedsmodeller, der har bestået Android-kompatibilitetstesten.

Oplysninger om Android Oreo (Go-udgaven)

Android Oreo (Go-udgaven) optimerer Android-oplevelsen på simple enheder, der kører Android 8.1 (API-niveau 27) eller nyere med højst 1 GB RAM. Se, hvordan du optimerer dine apps til enheder, der kører Android (Go-udgaven).

Opret regler for ekskludering af enheder for SafetyNet eller Android (Go-udgaven)

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg Enhedskatalog i menuen til venstre.
  4. Vælg fanen "Ekskluderede enheder".
  5. Vælg Administrer regler for eksklusion ud for "Regler for eksklusion".

6. Vælg en mulighed ud for "SafetyNet-ekskluderinger" eller "Android Go-ekskluderinger":
    • ​​SafetyNet-ekskluderinger
      • Ekskluder ikke enheder baseret på SafetyNet Attestation API: Valgt som standard.
      • Ekskluder kun enheder, der ikke har den grundlæggende integritet: Dette hjælper dig med at afgøre, om der er manipuleret med en bestemt enhed, eller om den på anden måde er blevet ændret.
      • Ekskluder enheder, der ikke har den grundlæggende integritet, samt enheder, der ikke er certificeret af Google: Dette hjælper dig med at afgøre, om der er blevet manipuleret med en bestemt enhed, om den på anden måde er blevet ændret, eller om den ikke er certificeret af Google.
    • Android Go-ekskluderinger
      • Ekskluder ikke enheder med Android Go: Valgt som standard.
      • Ekskluder enheder med Android Go: Bloker enheder, der kører Android Oreo (Go-udgaven), så de ikke kan installere din app i Google Play.

Bemærkninger:

• SafetyNet- og Android Go-ekskluderinger begrænser kun din apps tilgængelighed i Google Play. Hvis brugerne har adgang til din apps APK-fil, kan de stadig installere din app ved at installere den direkte.
  • Det er en god idé at integrere SafetyNet Attestation API i din app for at beskytte appen yderligere mod misbrug. Du kan bruge en grundlæggende SafetyNet-integritetsekskludering til at ekskludere ikke-fysiske enheder (f.eks. emulatorer) og enheder, der kører med rootede systemer.