Consultar i restringir els dispositius compatibles amb l'aplicació

Després de penjar almenys un APK a Play Console, pots consultar el catàleg de dispositius disponibles i revisar quins dispositius són compatibles amb la teva aplicació. Si vols que l'aplicació estigui disponible per al màxim de dispositius possible, revisa les llistes de dispositius admesos i exclosos regularment.

Tingues en compte que el catàleg de dispositius no s'aplica a les aplicacions instantànies.

Revisar la compatibilitat de l'aplicació amb dispositius

Per revisar els dispositius admesos i exclosos a l'aplicació, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Gestió de versions > Catàleg de dispositius.
  4. Selecciona la pestanya Tots, Compatibles, o Exclosos.
    • Si vols baixar una llista de dispositius com a fitxer CSV, fes clic a Baixa la llista de dispositius a prop del costat dret de la pàgina.

Informació detallada sobre les condicions del servei

Per accedir al catàleg de dispositius i a les seves funcions, llegeix i accepta les condicions del servei. Per acceptar les condicions noves cal que siguis el propietari del compte o un usuari amb el permís global "Gestionar les versions de producció". Un cop les hagis acceptades per a una aplicació del teu compte, podràs continuar utilitzant el catàleg de dispositius per a totes les teves aplicacions.

Si no acceptes les condicions del servei:

• No podràs accedir al catàleg de dispositius.
  • No podràs excloure dispositius de la distribució.

Format de la llista de dispositius

Quan estiguis consultant la llista de dispositius de l'aplicació, tingues en compte que un dispositiu pot estar associat a diversos models. Els models que estiguin relacionats s'agruparan tots junts al mateix nom de dispositiu. Pots desplegar més informació per a cadascun dels models.

Ordenar o filtrar la llista per fabricant o atributs del dispositiu

Veuràs la llista de dispositius ordenats per fabricant. També pots seguir els passos següents per revisar-la:

• Per consultar tots els dispositius compatibles d'un fabricant: al costat del nom del fabricant, fes clic a Mostra més dispositius.
  • Per cercar un dispositiu concret per fabricant, nom del model o nom públic (per exemple, Nexus 6): a la part superior de la pantalla, utilitza la barra de cerca.

Estat del dispositiu i del model

Estat de compatibilitat

Veuràs un estat de compatibilitat per a tots els APK actius associats a la teva aplicació.

Com que és possible que tinguis diversos APK amb llançaments en diferents canals (producció, alfa, beta o prova interna), també veuràs un estat per a cada canal. Per exemple, si la versió beta de la teva aplicació requereix més funcions que la versió de producció, és possible que un dispositiu sigui compatible en el canal de producció però no en el canal beta.

Compatible

L'aplicació és compatible amb el dispositiu.

Parcialment compatible

En el cas que un dispositiu tingui diversos models, veuràs aquest estat quan només alguns models siguin compatibles amb els criteris del fitxer de manifest de la teva aplicació.

No és compatible

L'aplicació inclou una funció o propietat (com ara la mida de la pantalla o el nivell d'SDK) que no és compatible amb el dispositiu. Per exemple, pot ser que alguns dispositius no tinguin sensor de brúixola. Si les funcionalitats bàsiques de l'aplicació requereixen utilitzar el sensor de brúixola, l'aplicació no serà compatible amb aquests dispositius.

Veuràs aquest estat quan cap dels models associats a un dispositiu no és compatible. Si alguns models sí que ho són, l'estat serà "Parcialment compatible".

Estat d'exclusió

Quan excloguis algun model de dispositiu del catàleg, veuràs que aquest model està en estat d'exclusió. L'exclusió de dispositius es gestiona per aplicació en lloc de fer-ho per versió o canal.

Exclòs

Dispositius del catàleg exclosos manualment o amb una regla.

Parcialment exclòs

En el cas que un dispositiu tingui diversos models, veuràs aquest estat si has exclòs de l'aplicació alguns dels models.

Dispositius no certificats

Si un dispositiu no està certificat, vol dir que Google no l'ha certificat i no té un registre dels resultats de la prova de compatibilitat d'Android.

Tingues en compte el següent:

• És possible que els dispositius que no estan certificats no siguin segurs.
  • És possible que els dispositius no certificats no rebin actualitzacions del sistema d'Android ni actualitzacions de les aplicacions.
  • És possible que les aplicacions i les funcions dels dispositius no certificats no funcionin correctament.
  • És possible que les còpies de seguretat de les dades dels dispositius no certificats no es creïn de manera segura.

Consells de compatibilitat amb l'aplicació

• La llista de dispositius compatibles amb l'aplicació es basa en la configuració del fitxer de manifest i s'actualitza periòdicament.
  • Per exemple, si el fitxer de manifest del teu APK especifica una mida de pantalla gran, la llista de dispositius compatibles inclourà els que tinguin la mida de pantalla requerida i puguin accedir a la teva aplicació a Google Play.
  • Els països que es mostren a la pàgina Preus i distribució de l'aplicació no influeixen en la llista de dispositius compatibles.

Consultar informació del dispositiu

Si selecciones un dispositiu amb prou dades a la pàgina Catàleg de dispositius, veuràs la informació següent:

• Instal·lacions en dispositius actius (30 darrers dies)
  • Puntuació mitjana acumulada
  • Ingressos (30 darrers dies)
  • Atributs tècnics, com ara mida de la pantalla, factor de forma, sistema monoxip, RAM, CPU, ABI, GPU i SDK.

Notes:

• El fabricant proporciona les especificacions del dispositiu, que no es comproven.
  • Google té dades limitades sobre alguns dispositius que no han completat el procés de certificació de Google. Tot i que alguns d'aquests dispositius no es mostren al catàleg, veuràs usuaris que els fan servir.

Excloure l'aplicació de determinats dispositius

La llista de dispositius exclosos es basa en l'últim APK que has penjat. Si en penges un de nou amb un altre fitxer de manifest, la llista canviarà.

Nota: les regles d'exclusió de dispositius no s'apliquen als verificadors interns

Gestionar els dispositius exclosos per aplicació

Per evitar que l'aplicació es bloquegi, pots excloure l'aplicació perquè no estigui disponible per a determinats dispositius a Google Play. En fer aquest canvi manualment s'exclou tota la aplicació, ja que no es poden excloure APK concrets.

Si exclous manualment els dispositius que tinguin problemes coneguts de compatibilitat, podràs oferir una experiència millor als teus usuaris.

Excloure un dispositiu

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Catàleg de dispositius.
  4. Selecciona un dispositiu.
  5. A la part inferior de la pantalla, selecciona Exclou.

Utilitzar els mateixos dispositius exclosos que una altra aplicació

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Catàleg de dispositius.
  4. Selecciona la pestanya Dispositius exclosos.
  5. Al costat de l'opció "Importa els dispositius exclosos manualment", selecciona una aplicació.
  6. Selecciona Importa.

Establir exclusions per a un dispositiu amb diversos models

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Catàleg de dispositius.
    • ​​Si l'aplicació encara no s'ha publicat, selecciona Catàleg de dispositius.
  4. Selecciona un dispositiu. Els dispositius amb diversos models tenen etiquetes.
  5. Per excloure tots els models del dispositiu, ves a l'extrem superior dret de la pantalla i selecciona Exclou tots els models.
    • A sota de la informació sobre el primer model se n'inclouen d'altres. Per veure la informació dels altres models, ves a la part dreta de la pantalla i selecciona la fletxa avall Fletxa de menú desplegable.
    • Per excloure un model del dispositiu, ves a l'extrem inferior dret de l'apartat d'informació d'un model i selecciona Exclou.

Nota: per excloure l'aplicació de tots els dispositius d'un fabricant, cal que excloguis els dispositius un per un.

Gestionar dispositius exclosos segons indicadors de rendiment

Si vols excloure dispositius segons indicadors de rendiment, pots crear regles de segmentació en funció de la RAM o del sistema monoxip (SoC).

Les regles de segmentació s'aplicaran automàticament als dispositius nous que s'afegeixin al catàleg i compleixin els criteris d'exclusió. Per exemple, si l'aplicació necessita molt d'espai d'emmagatzematge de dades, pots establir una regla per excloure els dispositius amb menys de 512 MB de RAM.

Nota: les regles per a RAM només funcionen als dispositius amb la versió 16 o posteriors de l'SDK i no s'apliquen als APK per a Wear OS by Google. Les regles per a RAM es basen en la memòria disponible al dispositiu (TotalMem) i no en la memòria que s'anuncia que té.

Establir una regla

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Catàleg de dispositius.
    • Si l'aplicació s'ha publicat, selecciona Gestió de versions > Catàleg de dispositius.
  4. Selecciona la pestanya "Dispositius exclosos".
  5. Al costat de "Regles d'exclusió", selecciona Gestiona les regles d'exclusió

6. A "Exclou els dispositius que coincideixen amb alguna de les regles següents", selecciona el menú desplegable.
  7. Selecciona la RAM o el sistema monoxip.
    • Per afegir més d'una regla, selecciona el botó O. Es mostrarà un altre selector.
    • Per suprimir una regla, selecciona la icona de cancel·lar .
    • Per obtenir més informació sobre les exclusions de SafetyNet, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android.
  8. Consulta la llista que apareix a la part inferior de la pantalla.
  9. Quan la regla s'apliqui a la llista de dispositius correcta, desa els canvis.
Gestionar dispositius exclosos en funció de la compatibilitat amb Android

Pots fer que l'aplicació no estigui disponible en alguns dispositius, en funció dels serveis de SafetyNet i la compatibilitat amb Android Oreo (edició Go).

Detalls sobre SafetyNet

SafetyNet t'ajuda a avaluar la seguretat i la compatibilitat als dispositius Android que executen l'aplicació. SafetyNet examina la informació de programari i maquinari per crear un perfil del dispositiu. A continuació, el servei cerca aquest perfil en una llista de models de dispositiu que han superat la prova de compatibilitat d'Android.

Detalls sobre Android Oreo (edició Go)

Android Oreo (edició Go) optimitza l'experiència a Android en dispositius bàsics amb sistema Android 8.1 (nivell d'API 27), o una versió posterior, i 1 GB de RAM o menys. Obtén informació sobre com pots optimitzar les aplicacions per a dispositius amb sistema Android (edició Go).

Establir regles d'exclusió de dispositius per a SafetyNet o Android (edició Go)

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Catàleg de dispositius.
  4. Selecciona la pestanya "Dispositius exclosos".
  5. Al costat de "Regles d'exclusió", selecciona Gestiona les regles d'exclusió

6. Al costat de "Exclusions de SafetyNet" o "Exclusions d'Android Go", selecciona una opció:
    • ​​Exclusions de SafetyNet
      • No excloguis dispositius segons l'API SafetyNet Attestation: aquesta opció està seleccionada de manera predeterminada.©
      • Exclou només els dispositius que no superin les comprovacions bàsiques d'integritat: aquesta opció et permet saber si s'ha manipulat o modificat el dispositiu.
      • Exclou els dispositius que no superin les comprovacions bàsiques d'integritat o que Google no hagi certificat: aquesta opció et permet saber si s'ha manipulat o modificat el dispositiu, o bé si Google no l'ha certificat.
    • Exclusions d'Android Go
      • No excloguis els dispositius Android Go: aquesta opció està seleccionada de manera predeterminada.
      • Exclou els dispositius Android Go: aquesta opció evita que els dispositius amb sistema Android Oreo (edició Go) instal·lin l'aplicació a Google Play.

Notes:

• Les exclusions de SafetyNet i Android Go només restringeixen la disponibilitat de l'aplicació a Google Play. Si els usuaris tenen accés al fitxer APK de l'aplicació, podran instal·lar-la directament instal·lant aquest fitxer.
  • Per obtenir protecció addicional contra els usos inadequats mitjançant els serveis de SafetyNet, tens la possibilitat d'integrar l'API SafetyNet Attestation a l'aplicació. Pots utilitzar una exclusió de SafetyNet amb comprovacions bàsiques d'integritat per excloure dispositius sense maquinari, com ara emuladors, i dispositius amb sistemes en mode arrel.