Consultar i restringir els dispositius compatibles amb la teva aplicació

Després de penjar almenys un app bundle a Play Console, pots consultar el catàleg de dispositius disponibles i veure quins són compatibles amb la teva aplicació. Si vols que l'aplicació estigui disponible per al màxim de dispositius possible, revisa regularment les llistes de dispositius admesos i exclosos.

Ves a la pàgina Catàleg de dispositius (Versió > Abast i dispositius > Catàleg de dispositius).

Tingues en compte que el catàleg de dispositius no s'aplica a les aplicacions instantànies.

Començar a utilitzar el catàleg de dispositius

Aquesta secció conté tota la informació que necessites per començar a utilitzar el catàleg de dispositius.

Acceptar les condicions del servei del catàleg de dispositius

La primera vegada que accedeixis al catàleg de dispositius, hauràs de consultar i acceptar les condicions del servei. Per acceptar les condicions noves cal que siguis el propietari del compte o un usuari amb el permís global "Gestionar les versions de producció". Un cop les hagis acceptat per a una aplicació del teu compte, podràs continuar utilitzant el catàleg de dispositius per a totes les teves aplicacions.

Si no acceptes les condicions del servei:

• No podràs accedir al catàleg de dispositius.
  • No podràs excloure dispositius de la distribució.

Entendre els conceptes bàsics

Les preguntes següents tracten els conceptes bàsics sobre el catàleg de dispositius i la restricció de dispositius. Fes clic en una pregunta per desplegar-la i veure'n la resposta o replegar-la.

Què és un model de dispositiu? Què és una variant del dispositiu?

Un model de dispositiu és un concepte que defineix el fabricant de l'equip original (OEM). És la manera com Play Console descriu un dispositiu per restringir-ne les propietats i agrupar els models similars dins dels dispositius Android actius que existeixen en l'actualitat.

Un model de dispositiu està format per dos atributs: el dispositiu i la marca comercial. L'OEM especifica tots dos.

• Marca comercial: android.os.Build.Brand. Tingues en compte que la marca és com es comercialitza el dispositiu i pot no coincidir amb el nom del fabricant. Més informació
  • Dispositiu: android.os.Build.Device. Més informació

Per exemple, Google Oriole és un model de dispositiu.

Cada model de dispositiu també té un nom orientat a l'usuari, conegut com a nom comercial. Per exemple, el nom comercial de Google Oriole és Pixel 6.

Un model de dispositiu té diversos atributs de maquinari i programari, i és possible que no n'hi hagi prou amb el model de dispositiu per especificar aquests atributs de manera única. Per exemple, els models de dispositiu sovint tenen variants amb versions diferents d'Android, de RAM o d'emmagatzematge.

En resum, aquests són els aspectes més importants que cal tenir en compte sobre els models de dispositiu:

• El dispositiu no és únic i el poden fer servir diversos fabricants, de manera que no s'ha d'utilitzar sense la marca.
  • El model de dispositiu no sempre és suficient per identificar les especificacions del dispositiu, ja que pot tenir variants.
  • El nom comercial no és suficient per especificar el model del dispositiu, ja que el fabricant pot utilitzar el mateix nom comercial per a moltes combinacions diferents de {brand device}.

A Play Console, els dispositius es mostren amb el format {brand device} (nom comercial); per exemple, "Google Oriole (Pixel 6)", perquè sigui fàcil vincular el nom orientat a l'usuari amb les especificacions subjacents més específiques del dispositiu.

Quins dispositius es mostren al catàleg? Quan es mostren els dispositius nous?

Els dispositius es mostren al catàleg quan els fa servir una quantitat rellevant d'usuaris.

Al catàleg s'hi mostren tant els dispositius certificats com els no certificats. A continuació pots consultar més informació sobre la certificació de dispositius.

La meva aplicació o el meu joc estaran disponibles en un dispositiu nou?

Tots els dispositius nous els podran acceptar, fins i tot abans que siguin visibles al catàleg, sempre que:

• Els dispositius estiguin inclosos a les declaracions del dispositiu al manifest de l'aplicació.
  • No s'hagin exclòs a Play Console.

Això vol dir que els usuaris poden instal·lar la teva aplicació en models de dispositiu no certificats, tret que prenguis mesures per restringir-ho. A continuació pots consultar més informació sobre la certificació de dispositius.

Què és la certificació de dispositius? Com es tracten els dispositius no certificats a Google Play?

Un model de dispositiu certificat és un model de dispositiu que l'OEM ha certificat com a compatible amb Android penjant a Google una còpia dels resultats de la prova de compatibilitat amb Android. Un model de dispositiu no certificat és un model de dispositiu que l'OEM no ha certificat com a compatible amb Android penjant a Google els resultats de la prova de compatibilitat amb Android. Per tant:

• És possible que els dispositius que no estan certificats no siguin segurs.
  • És possible que els dispositius no certificats no rebin actualitzacions del sistema d'Android ni actualitzacions de les aplicacions.
  • És possible que les aplicacions i les funcions dels dispositius no certificats no funcionin correctament.
  • És possible que les còpies de seguretat de les dades dels dispositius no certificats no es creïn de manera segura.

A continuació trobaràs alguns aspectes importants sobre el tractament i el comportament dels dispositius certificats i no certificats:

• Visibilitat al catàleg: els models de dispositius no certificats es mostraran al catàleg de dispositius quan tinguin una quantitat rellevant d'usuaris. Per veure'ls, pots filtrar per estat de certificació del dispositiu a la llista de dispositius. Els models de dispositiu certificats poden tenir variants no certificades. Això passa si els dispositius es registren com a model de dispositiu certificat, però no superen les comprovacions de Play Integrity. En aquest cas, no es mostren al catàleg de dispositius.
  • Distribució: és possible que l'aplicació es pugui instal·lar des de Google Play en models de dispositiu no certificats, tret que prenguis mesures per restringir-ho. Per obtenir més informació, consulta la secció Gestionar la distribució de l'aplicació en dispositius que no compleixen els requisits d'integritat del dispositiu que trobaràs més avall.
  • Mètriques d'Android vitals: només els dispositius certificats amb una integritat total contribueixen a les mètriques de qualitat tècnica d'Android vitals que afecten la visibilitat i la capacitat de promoció de l'aplicació a Google Play.

Entendre la segmentació per dispositiu d'una aplicació

El conjunt de models de dispositiu en què els usuaris poden descobrir i instal·lar la teva aplicació a Google Play es coneixen com a dispositius objectiu. Els dispositius objectiu es determinen d'acord amb dos factors: les declaracions del manifest i les regles d'exclusió de la consola. Aquestes declaracions i regles funcionen en dispositius i aplicacions amb diversos nivells de granularitat.

Les declaracions del fitxer de manifest defineixen quins dispositius admet l'aplicació i funcionen al nivell del dispositiu individual. Per exemple, si estableixes minSdk en Android 9, t'asseguraràs que només els dispositius amb Android 9 o amb versions posteriors siguin aptes per a la teva aplicació. Si un model de dispositiu té algunes variants a Android 9 i algunes en versions anteriors, les d'Android 9 seran aptes, però les inferiors no.

Pots aplicar exclusions de consola en dos nivells:

1. Al nivell del model de dispositiu: en aquest cas, s'exclouen tots els dispositius amb aquest model.
  2. Al nivell de la regla: les exclusions basades en regles s'apliquen al nivell del dispositiu individual, igual que les declaracions del manifest. Això vol dir que pot ser que alguns models de dispositiu es mostrin com a parcialment exclosos al catàleg.

Nota: les exclusions anul·len els dispositius admesos declarats al manifest de l'aplicació.

Per veure tots els dispositius disponibles i entendre on es pot distribuir l'aplicació a Google Play:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Catàleg de dispositius (Versió > Abast i dispositius > Catàleg de dispositius).
  2. Selecciona les pestanyes Tot, Compatible, Exclòs o Objectiu.
  3. Per baixar una llista de dispositius com a fitxer CSV, fes clic a Exporta la llista de dispositius a prop del costat dret de la pàgina.

Per entendre l'estat de segmentació d'un model de dispositiu individual, consulta la columna "Estat" a les pàgines Llista de dispositius o Detalls del dispositiu. S'hi mostra l'estat de segmentació per dispositiu de tots els app bundles o APK actius associats a l'aplicació. Pots desplegar la secció següent per veure els possibles estats de segmentació per model de dispositiu.

Estats de segmentació per model de dispositiu
  • Compatible: l'aplicació està disponible per als usuaris d'aquest dispositiu a Google Play.
  • Parcialment compatible: l'aplicació està disponible per a algunes variants d'aquest model de dispositiu, però no per a totes.
  • Exclòs mitjançant una regla: l'aplicació no està disponible per a aquest model de dispositiu. Veuràs aquest estat si tens una regla d'exclusió que cobreix aquest model de dispositiu.
  • Parcialment exclòs mitjançant una regla: l'aplicació està disponible per a algunes variants d'aquest model de dispositiu, però no per a totes. És possible que vegis aquest estat si tens una regla d'exclusió a la RAM, que pot ser diferent en funció de la variant del model de dispositiu.
  • Exclosos manualment: l'aplicació no està disponible per a aquest model de dispositiu. Només veuràs aquest estat si has exclòs manualment el model de dispositiu.
  • No és compatible: l'aplicació no està disponible per a cap dispositiu amb aquest model de dispositiu. Veuràs aquest estat si el fitxer de manifest requereix una funció o una propietat (per exemple, una mida de la pantalla o un nivell de l'SDK) no disponibles al dispositiu. Per exemple, pot ser que alguns dispositius no tinguin sensor de brúixola. Si la funcionalitat principal de l'aplicació requereix utilitzar el sensor de brúixola, l'aplicació no serà compatible amb aquests dispositius.
    • Nota: veuràs aquest estat quan cap de les variants associades a un model de dispositiu no sigui compatible. Si algunes variants sí que ho són, l'estat serà "Parcialment compatible".

A continuació trobaràs informació important que cal tenir en compte sobre la segmentació per dispositiu:

• L'exclusió de dispositius es gestiona per aplicació.
  • L'estat "Dispositiu compatible" es mostra al nivell del canal, perquè està declarat al fitxer de manifest. Com que és possible que tinguis diversos bundles amb llançaments a diferents canals (producció, prova oberta o tancada, prova interna), també veuràs un estat per a cada canal. Per exemple, si la versió beta de la teva aplicació requereix més funcions que la versió de producció, és possible que un dispositiu sigui compatible al canal de producció, però no al canal beta.

Filtrar la llista de dispositius i fer-hi cerques

A la llista de dispositius s'hi mostren tots els models de dispositiu per a la pestanya que has seleccionat (tots els dispositius, dispositius compatibles, etc.), ordenats per model de dispositiu.

Tens dues maneres de restringir la llista de dispositius:

1. Fes servir la barra de cerca de la part superior de la pàgina per filtrar la llista de models o per cercar models individuals de dispositiu.
  2. Filtra la llista de models de dispositiu per fabricant, dispositiu o altres atributs.

Consultar informació d'un dispositiu

Per entendre millor un model de dispositiu, incloses les seves variants, pots fer clic a la pàgina de detalls.

La pàgina de detalls proporciona més informació sobre les especificacions i les variants del model de dispositiu seleccionat. Pots desplegar la secció següent per veure els detalls possibles del dispositiu.

Detalls del dispositiu
  • Resum: mètriques importants d'aquest model de dispositiu a l'aplicació i distribucions d'aquest model de dispositiu per RAM i versió d'Android a l'aplicació. Aquesta informació et pot ajudar a establir la lògica de segmentació adequada per a aquest dispositiu i els problemes que cal resoldre al model de dispositiu.

Atributs coherents: atributs que són iguals per a totes les variants del model de dispositiu en qüestió.

Atributs variables: atributs que poden variar segons la versió o la variant del model de dispositiu. Pots restringir les variants d'interès seleccionant atributs que siguin importants.

Llista de variants: llista de totes les variants conegudes d'aquest model de dispositiu, tenint en compte els filtres que has aplicat als atributs variables. La llista de variants només mostra les variants certificades.

Variant més popular: variant d'aquest model de dispositiu amb més instal·lacions des de Google Play. Inclou totes les aplicacions que hi ha a Google Play i no és específica de l'aplicació. Si un model de dispositiu té moltes variants, la més popular pot ajudar a definir el punt de referència a l'hora d'establir el model de dispositiu que cal obtenir o provar.

Excloure determinats dispositius de la distribució d'una aplicació

Pots establir regles per excloure dispositius de la distribució de l'aplicació a Google Play. Els usuaris dels dispositius exclosos no podran veure ni instal·lar la teva aplicació a Google Play.

Consells:

• Les regles d'exclusió de dispositius no s'apliquen als verificadors interns.
  • L'exclusió de dispositius basada en comprovacions d'integritat es gestiona des de la pàgina Integritat de l'aplicació (Versió > Integritat de l'aplicació). Visita aquesta pàgina del Centre d'ajuda per obtenir informació sobre com pots activar les comprovacions d'integritat a la teva fitxa de Play Store, de manera que Google Play pugui verificar que els dispositius superen les comprovacions d'integritat abans de mostrar la teva fitxa de Play Store als usuaris.

Pots desplegar i replegar les seccions següents per entendre les diferents opcions de gestió per a la distribució de l'aplicació.

Gestionar la distribució de l'aplicació en models de dispositiu concrets

Si exclous manualment els dispositius que tinguin problemes coneguts de compatibilitat, podràs oferir una experiència millor als teus usuaris. Això s'anomena exclusió manual.

Abans d'excloure qualsevol dispositiu, tingues en compte el següent:

• En fer aquest canvi, s'exclouen els models de dispositiu seleccionats per a tota l'aplicació. No pots excloure app bundles ni APK individuals.
  • Les exclusions de models de dispositiu afecten totes les variants del dispositiu, incloses les variants futures. Si la teva motivació per a l'exclusió és garantir que l'aplicació no estigui disponible en models de dispositius amb especificacions baixes, et recomanem que utilitzis exclusions basades en regles.

Excloure un dispositiu

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Catàleg de dispositius (Versió > Abast i dispositius > Catàleg de dispositius).
  2. Selecciona el model de dispositiu que vulguis excloure i ves a la pàgina de detalls.
  3. A la part superior dreta de la pantalla, selecciona Exclou un dispositiu. S'exclourà el model de dispositiu que hagis seleccionat al pas 2, incloses totes les seves variants.
Gestionar la distribució de l'aplicació mitjançant regles basades en una especificació del dispositiu

Si vols excloure dispositius segons indicadors de rendiment, pots crear regles de segmentació en funció de la RAM o del sistema monoxip (SOC).

Per exemple, si l'aplicació requereix un emmagatzematge de dades significatiu, pots configurar una regla per excloure els dispositius amb menys de 512 MB de RAM.

Abans de configurar cap exclusió basada en regles, tingues en compte el següent:

• Les exclusions basades en regles s'aplicaran als dispositius nous que s'afegeixin al catàleg i compleixin els criteris d'exclusió.
  • Les regles per a RAM només funcionen en dispositius Android 4.1 (i versions posteriors) amb el nivell 16 de l'SDK (o nivells posteriors), i no s'apliquen als APK per a Wear OS. Les regles per a RAM es basen en la memòria total del dispositiu (TotalMem) i no en la memòria que s'anuncia que té.

Configurar una regla

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Catàleg de dispositius (Versió > Abast i dispositius > Catàleg de dispositius).
  2. Selecciona Gestiona les regles d'exclusió, a prop de la part superior dreta de la pàgina.
  3. Selecciona RAM o Sistema monoxip.
    • Per afegir més d'una regla, selecciona el botó O. Es mostrarà un altre selector.
    • Per suprimir una regla, selecciona la icona de cancel·lar .
  4. Consulta la llista de dispositius que apareix a la part inferior de la pantalla.
  5. Quan la regla s'apliqui a la llista de dispositius correcta, desa els canvis.

Gestionar la distribució de l'aplicació en dispositius amb compatibilitat amb Android Go

Pots excloure l'aplicació perquè no estigui disponible en alguns dispositius en funció de la compatibilitat amb Android (edició Go).

Detalls sobre Android (edició Go)

Android (edició Go) optimitza l'experiència a Android en dispositius bàsics amb la versió d'Android 8.1 (nivell d'API 27), o una versió posterior, i 1 GB de RAM o menys. Obtén informació sobre com pots optimitzar les aplicacions per a dispositius amb sistema Android (edició Go).

Configurar regles d'exclusió de dispositius per a Android (edició Go)

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Catàleg de dispositius (Versió > Abast i dispositius > Catàleg de dispositius).
  2. Selecciona la pestanya Dispositius exclosos.
  3. Al costat de "Regles d'exclusió", selecciona Gestiona les regles d'exclusió.

4. Al costat d'"Exclusions d'Android Go", selecciona una d'aquestes opcions:
    • Exclusions d'Android Go
      • No excloguis els dispositius Android Go: aquesta opció està seleccionada de manera predeterminada.
      • Exclou els dispositius Android Go: aquesta opció evita que els dispositius amb sistema Android Oreo (edició Go) instal·lin l'aplicació a Google Play.