Rapportera olämpliga recensioner

Du kan rapportera recensioner som strider mot Google Plays policy för kommentarpublicering direkt i Play Console.

Rapportera en recension

Läs Google Plays policy för kommentarpublicering innan du rapporterar en recension. Endast recensioner som strider mot policyn för kommentarpublicering tas bort.

1. Öppna sidan Recensioner på Play Console (KvalitetBetyg och recensioner > Recensioner).
  2. Välj flaggikonen för recensionen du vill rapportera.
  3. Välj Rapportera.

När du har skickat en rapport

Rapporten granskas av en specialist inom några arbetsdagar.

Om specialisten fastställer att recensionen strider mot policyn för kommentarpublicering tas den bort från Play Console. Om specialisten anser att recensionen inte strider mot policyn för kommentarpublicering får du en avisering om att din begäran om borttagning avvisades. Det går inte att rapportera samma recension igen om din begäran avvisades.

Problem med att skicka en rapport

Om det visas ett felmeddelande om att du inte kan skicka fler rapporter måste du vänta i 24 timmar och sedan skicka igen. Du har nått det högsta tillåtna antalet rapporterade recensioner för utvecklarkontot för dagen.