Ongepaste recensies melden

U kunt recensies die in strijd zijn met het Beleid voor het posten van reacties van Google Play rechtstreeks vanuit de Play Console melden.

Een recensie melden

1. Bekijk het Beleid voor het posten van reacties van Google Play. Alleen recensies die in strijd zijn met het beleid voor het posten van reacties worden verwijderd.
  2. Log in bij de Play Console.
  3. Selecteer een app.
  4. Selecteer in het menu aan de linkerkant Gebruikersfeedback Recensies.
  5. Selecteer het vlagpictogram voor de recensie die u wilt melden
  6. Klik op Verzenden.

Na het indienen van een melding

Uw melding wordt binnen enkele werkdagen beoordeeld door een specialist.

Als de specialisten bepalen dat de recensie in strijd is met het beleid voor het posten van reacties, wordt de recensie verwijderd uit uw Play Console. Als wordt vastgesteld dat de recensie niet in strijd is met het beleid voor het posten van reacties, wordt er een melding weergegeven bij de recensie dat het verzoek tot verwijderen is geweigerd. Als uw melding is afgewezen, kunt u dezelfde recensie niet opnieuw melden.

Problemen met het indienen van een melding

Als u een fout ontvangt dat u geen meldingen meer kunt indienen, wacht u 24 uur en verzendt u de melding opnieuw. U heeft dan de inzendlimiet voor uw ontwikkelaarsaccount voor de dag bereikt.