Skapa reor på betalappar

Du kan skapa en rea och erbjuda betalappar till rabatterat pris. På Play Butik visas både appens reapris och det ursprungliga priset för användarna. Det sistnämnda brukar visas som ett överstruket pris.

Konfigurera en rea

1. Öppna Play Console och sidan Appens pris (Generera intäkter >Produkter >Appens pris).
  2. Välj fliken Försäljning.
  3. Klicka på Skapa en rea.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att namnge rean och konfigurera start- och slutdatum. Reans namn visas bara på Play Console och är inte synligt för användarna.
  5. Välj vilka länder/regioner du vill inrikta rean på. Som standard markeras alla tillgängliga platser och rean erbjuds globalt. Vid behov använder du kryssrutorna för att välja specifika länder där rean ska erbjudas.
  6. Klicka på Redigera reapris.
  7. Om du vill erbjuda en app till ett rabatterat pris anger du reapriset (i standardvaluta). Vi använder priset som du anger som grund för beräkningen av marknadsspecifika priser.
    • Obs! Du kan ange 0 om du tillfälligt vill erbjuda appen på rea på 0 USD. Då ställs även priset för alla länder och regioner automatiskt in på 0. Mer information om reor på 0 USD finns nedan.
  8. Klicka på Spara. Rean startar på det startdatum du angav i steg 4.

Riktlinjer och krav

I dessa riktlinjer och krav beskrivs hur reor på betalappar fungerar på Play Console. Rådgör med ditt juridiska team för att säkerställa att alla kampanjens aspekter, till exempel kampanjens längd, efterlever tillämpliga lokala konsumentskyddslagar.

Tillgänglighet och prissättning
  • För närvarande kan en rea endast skapas för betalappar (inte för prenumerationer eller produkter i appar).
  • Appens reapris måste vara minst 30 procent lägre än det fulla priset (i alla berörda länder). Med undantag för en rea på 0 USD måste alla reapriser följa de godkända prisintervallen.
  • Appen måste ha publicerats om du vill skapa eller ändra en rea.

Tänk på följande när du skapar en rea på 0 USD: Alternativet Rea – 0 USD innebär att rean är tillfällig och inte att appen är kostnadsfri permanent. Du kan ta betalt för appen igen vid ett senare tillfälle. Om du skapar en rea med priset 0 USD visas inte appen på topplistor för betalappar under den tid som rean pågår.

Förvärv vid en rea för 0 USD räknas inte som köp. Därför kan antalet köpare i rapporterna sjunka vid en rea. Följande rapporter påverkas:

• Ekonomisk översikt: I tabellen Köpare blir resultat 0.
  • Ekonomi – köpare: Uppgifterna om alla köpare och återkommande köpare förändras.
  • Användarförvärv: Uppgifterna om köpare och återkommande köpare förändras.
Tidsplan
  • Tidsintervallet mellan slutdatumet för en rea och startdatumet för en annan rea måste vara 30 dagar. Det gäller alla appar. Du kan ändra grundpriset för en app när som helst.
  • Rean kan pågå i minst en dag och högst åtta dagar.

Reor och prismallar

Eftersom en rea skapas per app stöds den inte av prismallar.

Om du har skapat en rea för en app som är en del av en mall måste du avbryta rean eller vänta tills den är avslutad innan du kan göra ändringar i mallen.

Visa och uppdatera reor

Du har tillgång till pågående, kommande och tidigare reor på Play Console.

Så här uppdaterar du en kommande eller pågående rea:
  1. Öppna Play Console och sidan Appens pris (Generera intäkter >Produkter >Appens pris).
  2. Välj fliken Försäljning.
  3. Välj Redigera rea bredvid den rea du vill uppdatera.
    • Uppdatera reans namn: Du kan uppdatera reans namn när som helst. Kom ihåg att reans namn bara visas på Play Console och inte är synligt för användarna.
    • Uppdatera startdatum och pris: Du kan uppdatera startdatum och pris på alla kommande reor. Det går inte att ändra startdatum eller pris för en rea som redan har startat.
    • Avsluta eller återuppta en rea: Välj Avsluta eller Återuppta i det övre högra hörnet på en pågående rea.
Granska tidigare reor
  1. Öppna Play Console och sidan Appens pris (Generera intäkter >Produkter >Appens pris).
  2. Välj fliken Försäljning. Om du har haft reor för din app tidigare visas de här.