Uitverkoopacties voor betaalde apps maken

U kunt een uitverkoopactie maken om uw betaalde apps met korting aan te bieden. Wanneer gebruikers uw app bekijken in de Play Store, krijgen ze zowel de uitverkoopprijs als de oorspronkelijke prijs te zien. De oorspronkelijke prijs is doorgestreept.

Een uitverkoopactie instellen

1. Ga naar de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Aanwezigheid in Google Play Store > Uitverkoopacties voor betaalde apps > Uitverkoopactie maken.
  4. Volg de instructies op het scherm om uw uitverkoopactie een naam te geven en de start- en einddatum in te stellen. De naam van de uitverkoopactie wordt alleen weergegeven in de Play Console en is niet zichtbaar voor gebruikers.
  5. Selecteer Uitverkoopprijs instellen.
    • Als u uw app met korting wilt aanbieden: Geef de uitverkoopprijs op (in de standaardvaluta). De prijs die u invoert, wordt door ons als basis gebruikt voor het berekenen van de marktspecifieke prijzen.
    • Als u uw app tijdelijk voor $ 0 wilt aanbieden: Selecteer de knop naast '$ 0 tijdens uitverkoop'. Houd er rekening mee dat een uitverkoopactie voor $ 0 tijdelijk is en niet hetzelfde is als uw app permanent kosteloos aanbieden.
  6. Alle selectievakjes zijn standaard aangevinkt en de uitverkoopactie wordt wereldwijd aangeboden. Gebruik zo nodig de selectievakjes om specifieke landen te kiezen waar u de uitverkoopactie wilt aanbieden.
  7. Selecteer Uitverkoop plannen. Uw uitverkoopactie begint op de startdatum die u in stap 4 heeft opgegeven.

Richtlijnen en vereisten

Beschikbaarheid en prijzen
  • Momenteel kunnen er alleen uitverkoopacties worden gemaakt voor betaalde apps (niet voor abonnementen of in-app-producten).
  • Op de uitverkoopprijs van uw app moet een korting van ten minste 30% ten opzichte van de volledige prijs zijn toegepast (in elk land waar dit van toepassing is). Met uitzondering van een uitverkoopactie voor $ 0 moeten alle uitverkoopprijzen voldoen aan de geaccepteerde prijsbereiken.
  • Uw app moet zijn gepubliceerd als u een uitverkoopactie wilt maken of bewerken.

Belangrijk voor uitverkoopacties voor $ 0: Een uitverkoopactie voor $ 0 is tijdelijk en is niet hetzelfde als uw app permanent kosteloos aanbieden. Als u een uitverkoopactie voor $ 0 maakt, heeft dit geen invloed op de mogelijkheid om in de toekomst kosten voor de app in rekening te brengen. Als u een uitverkoopactie voor $ 0 maakt, wordt uw app niet weergegeven in lijsten met de populairste betaalde items zolang de uitverkoopactie loopt.

Uitverkoopacties voor $ 0 worden niet geteld als aankopen. Als gevolg hiervan kan het aantal kopers in uw rapporten afnemen tijdens een uitverkoopactie. Dit is van invloed op de volgende rapporten:

• Pagina 'Financieel overzicht': de waarde in de tabel met kopers neemt af tot 0.
  • Financieel rapport met kopers: u ziet een verschuiving in alle kopers en terugkerende kopers.
  • Rapport 'Gebruiks- en aankoopinformatie van app': u ziet een verschuiving inkopers en terugkerende kopers.
Tijdlijn
  • Voor elke app moet er ten minste 30 dagen liggen tussen de einddatum van de ene uitverkoopactie en de startdatum van een andere uitverkoopactie. U kunt de basisprijs van een app op elk gewenst moment wijzigen.
  • Uitverkoopacties kunnen een duur tussen één dag (minimumduur) en acht dagen (maximumduur) hebben.

Uitverkoopacties en prijssjablonen

Aangezien elke uitverkoopactie per app wordt gemaakt, worden uitverkoopacties niet ondersteund door prijssjablonen.

Als u een uitverkoopactie heeft gemaakt voor een app die deel uitmaakt van een sjabloon, moet u de uitverkoopactie stoppen of wachten totdat de uitverkoopactie is afgelopen voordat u wijzigingen in het sjabloon kunt aanbrengen.

Uitverkoopacties bekijken en updaten

In de Play Console heeft u toegang tot actieve, aankomende en eerdere uitverkoopacties.

Een aankomende of actieve uitverkoopactie updaten
  1. Ga naar de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Aanwezigheid in Google Play Store > Uitverkoopacties voor betaalde apps.
  4. Selecteer Uitverkoopactie bewerken naast de uitverkoopactie die u wilt updaten.
    • De naam van de uitverkoopactie updaten: U kunt de naam van de uitverkoopactie op elk gewenst moment updaten. Houd er rekening mee dat de naam van de uitverkoopactie alleen in de Play Console wordt weergegeven en niet zichtbaar is voor gebruikers.
    • De startdatum of prijs updaten: U kunt de startdatum of prijs voor aankomende uitverkoopacties updaten. Als een uitverkoopactie al is begonnen, kunnen de startdatum en prijs niet meer worden gewijzigd.
    • Een uitverkoopactie beëindigen of hervatten: Selecteer Stoppen of Hervatten in de rechterbovenhoek van een actieve uitverkoopactie.
Eerdere uitverkoopacties bekijken
  1. Ga naar de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Aanwezigheid in Google Play Store > Uitverkoopacties voor betaalde apps.