Alennusmyyntien luominen maksullisille sovelluksille

Voit luoda alennusmyynnin ja tarjota maksullista sovellustasi alennettuun hintaan. Kun käyttäjä katselee sovellusta Play Kaupassa, hän näkee sekä alennushinnan että alkuperäisen hinnan – tätä kutsutaan yliviivaushinnoitteluksi.

Alennuksen määrittäminen

1. Siirry Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse Kaupassa näkyminen > Maksullisten sovellusten myynti > Luo alennus.
  4. Nimeä alennus ja määritä alkamis- ja päättymispäivä näytön ohjeiden mukaisesti. Alennuksen nimi on nähtävissä vain Play Consolessa, eivätkä käyttäjät näe sitä.
  5. Valitse Luo alennushinta.
    • Jos haluat myydä sovellusta alennushintaan: Anna alennushinta (oletusvaluutassa). Käytämme antamaasi hintaa markkinakohtaisten hintojen pohjana.
    • Jos haluat tarjoa sovellusta maksutta väliaikaisesti: Valitse painike kohdassa Alennettu hinta: 0 €. Muista, että tämä alennus on väliaikainen eikä ole sama asia kuin sovelluksen tarjoaminen maksutta pysyvästi.
  6. Oletuksena kaikki valintaruudut valitaan ja alennus on voimassa maailmanlaajuisesti. Valitse tarvittaessa valintaruuduilla tiettyjä maita, joissa alennus on voimassa.
  7. Valitse Määritä alennusmyynnin aikataulu. Alennusmyynti alkaa kohdassa 4 määritetyn alkamispäivän mukaan.

Sääntöjä ja vaatimuksia

Saatavuus ja hinnoittelu
  • Tällä hetkellä alennuksella voi tarjota vain maksullisia sovelluksia, ei tilauksia tai sovelluksen sisäisiä tuotteita.
  • Alennushinnan on oltava vähintään 30 % täyttä hintaa alhaisempi (kaikissa vaikutusalueen maissa). 0 € ‑alennushintaa lukuun ottamatta kaikkien alennusmyyntien on oltava hyväksytyn hintahaarukan sisällä.
  • Sovelluksen on oltava julkaistu, jotta voit luoda alennusmyynnin tai muokata sitä.

Tärkeää 0 € ‑alennushintoihin liittyvää tietoa: 0 € ‑alennushinnat ovat väliaikaisia, eikä se ole sama asia kuin sovelluksen tarjoaminen maksutta. Tällaisen alennuksen luominen ei vaikuta mahdollisuuksiisi pyytää sovelluksesta maksua tulevaisuudessa. Jos luot 0 € ‑alennuksen, sovelluksesi ei näy suosituimpien maksullisten sovellusten listalla alennuksen voimassaoloaikana.

0 € ‑alennushintoja ei lasketa ostokseksi. Tämän seurauksena raporteissa näkyvä ostajien määrää saattaa pudota alennusmyynnin aikana. Tämä vaikuttaa seuraaviin raportteihin:

• Talouden yleiskatsaus ‑sivu: Ostajien määrä taulukossa tippuu nollaan.
  • Ostajia koskeva talousraportti: Kaikkien ostajien, toistuvasti ostajien ja palaavien ostajien määrissä näkyy muutoksia.
  • Käyttäjien osto- ja muu toiminta ‑raportti: Ostajien ja toistuvasti ostavien määrissä näkyy muutoksia.
Aikajana
  • Yhden alennusmyynnin päättymispäivän ja toisen alkamispäivän välillä on kunkin sovelluksen kohdalla oltava vähintään 30 päivää. Voit muuttaa sovelluksen perushintaa milloin tahansa.
  • Alennusmyynti voi kestää yhdestä päivästä (minimipituus) kahdeksaan (maksimipituus).

Alennukset ja hinnoittelumallit

Koska alennukset luodaan sovelluskohtaisesti, hinnoittelumallit eivät tue alennuksia.

Jos loit malliin kuuluvaa sovellusta koskevan alennusmyynnin, se on keskeytettävä tai sen on päätyttävä ennen kuin malliin voidaan tehdä muutoksia.

Alennusten tarkastelu ja muuttaminen

Näet aktiiviset, tulevat ja menneet alennusmyynnit Play Consolessa ja voit muokata niitä.

Tulevan tai aktiivisen alennusmyynnin muokkaaminen
  1. Siirry Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse Kaupassa näkyminen > Maksullisten sovellusten myynti.
  4. Valitse muutettavan alennuksen kohdalla Muokkaa alennusta.
    • Muuta alennuksen nimeä: Voit muuttaa alennusmyynnin nimeä milloin tahansa. Muista, että julkaisun nimeä käytetään vain Play Consolessa – käyttäjät eivät näe sitä.
    • Muuta alkamispäivää tai hintaa: Voit muuttaa kaikkien tulevien alennusmyyntien alkamispäiviä ja hintoja. Jos alennusmyynti on jo käynnissä, näitä tietoja ei voi muuttaa.
    • Lopeta alennusmyynti tai jatka sitä: Valitse aktiivisen alennusmyynnin oikeassa yläkulmassa Lopeta tai Jatka.
Aiempien alennusmyyntien tarkastelu
  1. Siirry Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse Kaupassa näkyminen > Maksullisten sovellusten myynti.