Crear ofertes per a aplicacions de pagament

Pots crear una oferta per aplicar un preu amb descompte a les teves aplicacions de pagament. Quan els usuaris consultin la teva aplicació a Play Store, en veuran tant el preu amb descompte com l'original (això s'anomena "preu ratllat").

Establir una oferta

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Preus de l'aplicació (Monetització > Productes > Preus de l'aplicació).
  2. Selecciona la pestanya Vendes.
  3. Fes clic a Crea una oferta.
  4. Segueix les instruccions en pantalla per posar un nom a l'oferta i establir-ne les dates d'inici i de finalització. El nom de l'oferta només es mostrarà a Play Console; els usuaris no el podran veure.
  5. Selecciona quins països o regions s'inclouran a la segmentació de l'oferta. De manera predeterminada, se seleccionaran totes les ubicacions disponibles i l'oferta estarà disponible a tot arreu. Si cal, fes servir les caselles per seleccionar els països concrets on vulguis que l'oferta estigui disponible.
  6. Fes clic a Edita el preu de l'oferta.
  7. Per oferir la teva aplicació a un preu amb descompte: introdueix el preu de l'oferta en la moneda predeterminada. Utilitzarem aquest preu com a base per calcular els preus específics de cada mercat.
    • Nota: pots introduir 0 si vols oferir temporalment l'aplicació com a oferta de 0 €. Els preus de tots els països o regions també s'establiran automàticament en 0. Pots trobar més informació sobre les ofertes de 0 € a continuació.
  8. Fes clic a Desa. L'oferta començarà en la data d'inici que hagis especificat en el pas 4.

Directrius i requisits

En aquestes directrius i requisits es descriu com funcionen les ofertes per a aplicacions de pagament a Play Console. Consulta amb el teu equip legal per garantir que les funcions de la promoció, com ara el període de promoció, compleixin la legislació local aplicable de protecció del consumidor.

Disponibilitat i preus
  • Actualment, les ofertes només es poden crear per a aplicacions de pagament (no es poden crear per a subscripcions ni productes integrats en aplicacions).
  • El preu de l'oferta de la teva aplicació ha de suposar, com a mínim, un 30% de descompte sobre el preu complet en cada país afectat. Tots els preus d'oferta, excepte els de les ofertes de 0 €, han de complir els intervals de preus permesos.
  • Per crear o editar una oferta, cal que la teva aplicació estigui publicada.

Informació important sobre les ofertes de 0 €: una oferta de 0 € és temporal i no és el mateix que oferir l'aplicació de franc permanentment. La creació d'una oferta de 0 € no impedeix que puguis cobrar per l'aplicació més endavant. Si crees una oferta de 0 €, la teva aplicació no es mostrarà a la secció d'aplicacions principals de pagament mentre l'oferta estigui activa.

Les ofertes de 0 € no es comptabilitzen com a compres. D'aquesta manera, és possible que el nombre de compradors que es mostri als informes disminueixi durant l'oferta. L'oferta afectarà els informes següents:

• Pàgina Informació general financera: la taula Compradors disminuirà fins a 0.
  • Informe Compradors: veuràs un canvi en els compradors nous, els habituals i els recurrents.
  • Informe Adquisició d'usuaris: veuràs un canvi en els compradors nous i els habituals.
Cronologia
  • Cal que hi hagi un marge de 30 dies entre la data de finalització d'una oferta i la data d'inici d'una altra oferta. Pots canviar el preu base d'una aplicació en qualsevol moment.
  • Les ofertes han de tenir una durada mínima d'un dia i una durada màxima de vuit.

Plantilles de preus i vendes

Atès que cada oferta afecta una aplicació, les ofertes no són compatibles amb les plantilles de preus.

Si has creat una oferta per a una aplicació que forma part d'una plantilla, hauràs d'aturar l'oferta o bé esperar fins que finalitzi per poder modificar la plantilla.

Consultar i actualitzar ofertes

A Play Console, pots accedir a les ofertes actives, properes i finalitzades.

Actualitzar una oferta activa o propera
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Preus de l'aplicació (Monetització > Productes > Preus de l'aplicació).
  2. Selecciona la pestanya Vendes.
  3. Al costat de l'oferta que vulguis actualitzar, selecciona Edita l'oferta.
    • Actualitzar el nom de l'oferta: pots canviar el nom de l'oferta en qualsevol moment. Recorda que el nom de l'oferta només es mostrarà a Play Console; els usuaris no el veuran.
    • Actualitzar la data d'inici o el preu: pots canviar la data d'inici o el preu de qualsevol oferta propera. Si l'oferta ja ha començat, no podràs canviar aquestes dades.
    • Finalitzar o reprendre una oferta: selecciona Atura o Reprèn a l'extrem superior dret d'una oferta activa.
Revisar ofertes finalitzades
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Preus de l'aplicació (Monetització > Productes > Preus de l'aplicació).
  2. Selecciona la pestanya Vendes. Si anteriorment s'han aplicat ofertes a l'aplicació, es mostraran aquí.